Přejít na obsah


Fotka

Už fakt nevím....


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
53 odpovědí na toto téma

#1 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2007 - 18:36

... co dělám blbě...... Vzal jsem a zadal jsem si, že chci hledat cache podle jména, našel jsem ji a vše bylo ok, když jsem jí otevřel, otevřely se mi její podrobnosti a byla správně označena jako nalezeno. To byla první. Zadal jsem druhou a: Je nenalezena a podrobnosti nejsou dostupné. To samé třetí, čtvrtá, pátá, šestá..... ... Poté jsem se pokusil naimportovat data (použil jsem jiný program, ve kterém jsem to uložil s příponou gpx a xml) Ani jeden tento soubor mi geoget neotevřel, respektive neudělal vůbec nic. Mám beta 33. Prosím o polopatickou radu co s tím, páč už fakt nevím. Minulá vlákna jsem sice četl, ale nic moc mi neřekly.... Předem děkuju.....
  • 0

#2 Tomaaas

Tomaaas

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2007 - 21:18

On je třeba otevřel (pokud to nevyhodilo chybu).Aplikoval si filtr?Jinak se ti cache nezobrazí.
  • 0

#3 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2007 - 22:24

Tak, po mohutném zápolení jsem ho nějákým zázrakem zprovoznil. Sice jsem je tam nastrkal pojedné, ale alespoň, že fungují :)
  • 0

#4 kvapa

kvapa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2007 - 20:12

Pridavam se do tohoto vlakna, protoze mam podobne problemy. Kesky jsem naimportoval pres *.loc, dole ve stavove liste je vidim, ale nejsem schopen aplikovat filtr. Jedine co funguje je vyhledavani podle jmena/majitele/atd. Po zobrazeni jsem cekal, ze se alespon dososaji dalsi informace z gc a ne jenom jmeno a poloha z loc ... Je to normalni?
  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2007 - 21:48

Z LOC se importuji hlavne souradnice, pripadne jmeno a autor. LOC sam o sobe obsahuje minimum informaci. Proto je v Geogetu LOC format urcen hlavne k prenosu souradnic. Ostatne, podivej se do toho LOCu, jak malo informaci v nem je. Pro podrobny import ostatnich informaci o keskach slouzi GPX, ci import z ulozeneho HTML se seznamem kesi (treba vysledek hledani kesi v nejakem statu na gc.com). V nejake z pristich verzi obohatim i import z HTML s listingem. Geoget zadne informace nesosa, to by Groundspeak asi klepla vzteky pepka. ;)
  • 0

#6 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2007 - 23:36

Nedá mi to ... abych se nezeptal ... Chápu, že Groundpeak může mít celkem oprávněné výhrady k "robotům", kdy se dá stáhnout velké množství dat jedním kliknutím. Zcela ale nechápu, proč by měl mít jakékoliv výhrady k tomu, že si zaregistrovaný cacher stahuje informace po jedné kesi. Odporuje to nějakému článku registrace? Zajímalo by mě kterému - to by pak byl "nelegální" i Explorer ;) nebo Firefox :o, který to umí také.
Tím bych se chtěl přimluvit za uvolnění možnosti stahování listingu ke kesi přímo v GeoGetu - a abych nevyvolal flame zdůraznuji: JEDNOTLIVĚ a pouze po ZAREGISTROVÁNÍ na GC.com.
Mimochodem - jak už ve fóru někdo napsal - pomocí služby wap.geocaching.com (© Groundspeak 2007) jde legálně stahovat listinky i neregistrovaným...
  • 0

#7 kvapa

kvapa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2007 - 6:33

O mnozstvi dat v souborech loc samozrejme vim, jen mi prislo divne, ze si z nich program neudela plnohodnotny listing pomoci stazeni dat z netu. Vim, ze se tady o tom uz diskutovalo, ale netusil jsem, ze jsi geoget upne odstrihnul. Presto, ale proc mi nejde aplikovat filter na soubor loc?
  • 0

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2007 - 8:37

Pitrus napsal/a:
Nedá mi to ... abych se nezeptal ... Chápu, že Groundpeak může mít celkem oprávněné výhrady k "robotům", kdy se dá stáhnout velké množství dat jedním kliknutím. Zcela ale nechápu, proč by měl mít jakékoliv výhrady k tomu, že si zaregistrovaný cacher stahuje informace po jedné kesi. Odporuje to nějakému článku registrace? Zajímalo by mě kterému - to by pak byl "nelegální" i Explorer ;) nebo Firefox :o, který to umí také.


Hele, ja to taky nechapu. Presne timto zpusobem GeoGet ty listingy tahal. Jen po prihlaseni a jen jednotlive na explicitni zadost uzivatele.

Jenze onen zalobnicek GS nakukal, ze to taha automaticky a ve velkem, a tak si tu GS stezoval a pozadoval stahnuti. Ja vysel vstric a vsechny funkce, ktere jakkoliv sahaly na jejich web, zakazal. Stejne tak jsem druhy den napsal pro GS dopis, ve kterem popisuji kdy a jak co GeoGet taha z jejich webu, aby se mohli presne vyjadrit, ktere funkce jim vadi a ktere ne.

Dodnes nemam zadnou reakci.
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2007 - 8:40

kvapa napsal/a:
Presto, ale proc mi nejde aplikovat filter na soubor loc?


Protoze z LOC se taha jen omezene mnozstvi informaci, pokud keska v LOC souboru v databazi jeste neexistuje, zaklada se novy zaznam s nekterymi defaultnimi parametry. (kdyby zaznam existoval, jen se aktualizuje to co je v LOC a zbytek se ponecha bezezmen.)

No a vychozi stav nove zalozene kesky v databazi je 'archivovana', dokud se to neprepatla informaci, ze archivovana neni. A zaroven defaultni nastaveni filtru je 'nezobrazuj archivovane'.

Neni problem v tomto?
  • 0

#10 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2007 - 14:21

HaLuMa napsal/a:

Pitrus napsal/a:
Nedá mi to ... abych se nezeptal ... Chápu, že Groundpeak může mít celkem oprávněné výhrady k "robotům", kdy se dá stáhnout velké množství dat jedním kliknutím. Zcela ale nechápu, proč by měl mít jakékoliv výhrady k tomu, že si zaregistrovaný cacher stahuje informace po jedné kesi. Odporuje to nějakému článku registrace? Zajímalo by mě kterému - to by pak byl "nelegální" i Explorer ;) nebo Firefox :o, který to umí také.


Hele, ja to taky nechapu. Presne timto zpusobem GeoGet ty listingy tahal. Jen po prihlaseni a jen jednotlive na explicitni zadost uzivatele.

Jenze onen zalobnicek GS nakukal, ze to taha automaticky a ve velkem, a tak si tu GS stezoval a pozadoval stahnuti. Ja vysel vstric a vsechny funkce, ktere jakkoliv sahaly na jejich web, zakazal. Stejne tak jsem druhy den napsal pro GS dopis, ve kterem popisuji kdy a jak co GeoGet taha z jejich webu, aby se mohli presne vyjadrit, ktere funkce jim vadi a ktere ne.

Dodnes nemam zadnou reakci.

Tak se na ně - s prominutím - vyser a opět to obnov. Bonzáci byli, jsou a budou, s tím nic nenaděláš. Prostě to obnov, a kdyby něco, tak můžeš argumentovat, že jsi jim psal, že se Ti nevyjádřili a že jsi to upravil do jiné podoby, která je stejná jako v (a teď nevím, jak se jemenoval výše uvedený program, který jim zjevně nevadí a nechce se mi vracet :-P) a že ten jim nevadí, tak proč by jim mělo vadit tohle. Konec, tečka punktum......
  • 0

#11 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2007 - 14:48

Re: polerok: Věřím, že se to snadno píše, ale tlak a šermování s Terms of Use bylo činěno vůči haLUmovi. Vůbec se mu nedivím, že nemá choutky zase nějak dráždit. A argumentovat v tomto případě Skrýšotlačí, nebo i čímkoliv jiným sosacím, bych považoval za krajně nerozumné. Proč? - to snad každý usoudí sám. Všem je tady logicky jasné, že se vedl boj s malým kapsářem a megatuneláři se nechávají na pokoji (něco mi to připomíná ze života B) ), ale tak to prostě je. GG holt je na seznamu pod dohledem, naštěstí jiní rouhači ještě ne a tak lze kombinovat. I když by samozřejmě v souladu s pravidly (je to doopravdy o zatížení serverů, ale i o tom kšeftě) nemělo být ani jedno - tak taky doufám, že GS jednou zmoudří a vykašle se na kapsáře a pustí se za tuneláři. Ona taky většina uživatelů s inteligentním kapsářem klidně tuneláře oželí a aspoň tomu zatížení serverů GS by to pomohlo. Snad na to přijde i GS.
  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2007 - 15:19

Jo, k tomu importu dat do GG, udelal jsem ted stranku, ze ktere by melo byt jasne co konkretne se umi z jakeho formatu nacitat. Snad to pomuze v orientaci: http://geoget.ararat....php/doc:import
  • 0

#13 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2007 - 19:31

Je dost možné že se to tu řešilo, ale nestíhám sledovat všechna vlákna, takže: jestli to dobře chápu, geoget má svoji databázi "všech" cache u nás. Já si pak z ní vyfiltruju které chci. Nebo je to jinak? Nedaří se mi načíst novější cache. V říjnu založených cache jsou pouhé 4 a dál už nic. Asi někde dělám chybu, tak potřebuju nakopnout ;) Dík za pomoc
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2007 - 20:04

Myslim, ze zhruba v te dobe se zmenil format gc.com stranek, takze pokud importujes z HTML, je nutne upgradovat GeoGet.
  • 0

#15 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2007 - 20:17

geoget mám nový verze 1.0.34.244
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2007 - 21:15

Po 4. rijnu jsem urcite zkosuel import z HTML a normalne prosel. (v ramci vychytavani jinych problemu, jinak importuji bezne z PQ...) Importujes z HTML? Koukal ses co a z jakeho souboru jde importovat? (viz. dokumentace na webu...) Jak sis jej ulozil? Kterou konkretni kesku se ti napriklad nedari importovat? (abych to zkusil taky...)
  • 0

#17 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2007 - 21:26

No asi takhle, ted jsem importoval PQ resp. gpx soubor a v pohodě. Trošku totiž furt nerozumím jak pracuje geoget s databází jak je aktualizovatelná apd. Nevím popravdě co jsi myslel tím importem z html, nějak jsem to v nabídce nenašel. Předpokládám že budu do budoucna importovat pomocí gpx a v pohodě. Co jsou prosímtě funkce "import and archive PQ" nepoznal jsem žádnou změnu když jsem to zkusil a taky "download PQ and import" jsem taky nerpostřehl nějaký krok. A ještě jeden dotaz ;) Jak zjistím počet cache na listu po odfiltrování? Ty čísla dole např. 5400/448/1439 tomu neodpovídají. Dík
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2007 - 22:15

vysvetlim: 1. databaze GG ma vlastni databazi informaci, ktera je aktualizovana libovolnym importem dat. pokud importovany zaznam neexistuje, zalozi se novy. pokud existuje, aktualizuje se. Aktualizuje se pochopitelne jen to, co se um z daneho formatu precist. Aktualizace ti zachovava tvoje poznmky ci informace i tvych nalezech. 2. ruzne importy PQ Normalni obecny import nacte data zlibovolne umisteneho zvoleneho souboru a soubor necha lezet tam kde byl. "Import and archive PQ" je specielni import. Importuje vsechny PQ GPX soubory v adresari nazvanem PQ pod datovym adresarem GeoGetu. (mohou byt i zazipovane - samo je to rozzipuje!) Naimportovany soubor se presouva do podadresare 'Archive'. Diky tomu archivu se zaroven hlida, ze se nenaimportuje starsi verze PQ nez ta, ktera je v archivu. "download PQ and import" je totez jak predchozi, akorat to jeste na zacatku ty PQ GPX stahne z emailu pres POP3. 3. pocet kesi ve vypisu Tukni mysi do toho vypisu a oznac libovolny radek. Ve stavovem radku uplne vlevo pak vidis na kolikatem jsi radku z kolika. ;)
  • 0

#19 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2007 - 22:21

Dík za pomoc, ještě ale na vysvětlění jak funguje to download and import? Když v nastavení zadám login a heslo emailu kam mi chodí PQ z GC.com dokáže to stáhnout? To zní skoro až neuvěřitelně ;) Pak to uloží do PQ - archive?
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#20 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2007 - 22:49

A hned další dotaz :) V GG se nedají filtrovat cache podle obtížnosti např. pouze pětkové? Nabídka je less or equal, takže to vlastně vybírá jestli to chápu od 5 do 1 od 4 do jedné od 3 do jedné atd. ale např. od 5 do 5 (teda pouze 5) ne?
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama