Přejít na obsah


Fotka

Už fakt nevím....


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
53 odpovědí na toto téma

#21 stanleypaulGC

stanleypaulGC

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 290 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2007 - 23:28

také se s GG teprve seznamuji, zatím mi přijde jak rozumější varianta než GSAK, zejména proto, že GSAk je placený a hlavně jsem se jej také ještě nenaučil používat a tudíž nemusím řešit otázky přechodu na GG, ale rovnou se učím s GG. Měl bych jeden dotaz z hlediska statistik. Jak je to s nalezenými kešemi. Zejména mi jde o to, jak do programu nejlépe naimportovat keše odlovené, když jich už je hodně a nechci dodatečně shánět pracně informace kdy jsem je ulovil (abych do found it zadával datuma čas pro potřeby statistiky. Dá se to nějak jednodušeji? Nedá se to stáhnout nějak přímo z mého účtu na GS? Jinak je statistika opravdu jen přesný součet nepřesných čísel, doplňovat nálezy za rok zpátky to se mi jednak nechce ale tolik času nemám. U nově nalezených keší si třeba ještě vzpomenu, ale v novějších PQ užodlovené keše nemám, takže staré keše jsem schopen do systému mportovat jen z PQ odlovených keší. Ale ručně doplňovat datumy, to by bylo až na nějaký hooodně dlouhý zimní večer. Díky
  • 0

#22 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2007 - 0:17

Moznosti jsou dve: 1) import tveho vlastniho PQ, kde standardne jsou tvoje logy, ze kterych se to samo oznaci jako nalezene. (pozor, zati ne eventy a webcamy!) 2) import textaku s nalezy. Nevim jak je to ted, ale pred nedavnym casem, kdy se na zdejsi mapy importovaly rucne nalezy, tak tam sly davat v podobe textoveho dokumentu kde co radek to kod cache, strednik, a datum nalezu. A tam taky byl nekde odkaz na udelatko, ktere ti tenhle soubor dokazalo vyrobit. Kde je tomu ale ted konec, to nevim. :|
  • 0

#23 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2007 - 10:28

aha, uz jsem to nasel... http://www.geocachin...hp?article_id=7
  • 0

#24 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2007 - 14:34

aha, tak to uz do GG naimportovat nejde, protozxe ted se tam cpe GUID misto WP. No, upravime... ;)
  • 0

#25 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2007 - 15:54

vyresim to proste... budes do GG moci importovat ulozenou HTML stranku se vsemi tvymi logy, a ono se to podle toho oznaci. A bude vymalovano.
  • 0

#26 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2007 - 16:12

Ahoj opakuju dotaz: 1/Jak funguje to download and import? Když v nastavení zadám login a heslo emailu kam mi chodí PQ z GC.com dokáže to stáhnout? To zní skoro až neuvěřitelně Pak to uloží do PQ - archive? 2/ V GG se nedají filtrovat cache podle obtížnosti např. pouze pětkové? Nabídka je less or equal, takže to vlastně vybírá jestli to chápu od 5 do 1 od 4 do jedné od 3 do jedné atd. ale např. od 5 do 5 (teda pouze 5) ne?
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#27 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2007 - 18:11

Stahovani PQ:

Co je na tom neuveritelneho? Podiva se to pres POP3 do tvoji postovni schranky na nove prisle dopisy, a kdyz mezi nima najde e-mail s PQ, stahne jej. (ostatni dopisy ti tam necha!) Muzes si GG anstavit i tak,z e ti ty stazene PQ z postovni schranky po stazeni i vymaze.
Ze stazeneho e-mailu s PQ vytahne ZIP, ktery rozbali a obsah naimportuje. Rozbalene GPX pote ulozi do archivu. Pokud v archivu je stejnojmenny starsi GPX, prepise jej. Takze v Archivu mas vlastne vzdy nejcerstvejsi vzorek vsech PQ, co takhle stahujes.

Takze stazeni a import PQ je v GG doslova na jedno tuknuti mysi. ;)

Filtrovani podle obtiznosti:

Pochopitelne to jde! Kazde filtrovani pravidlo si muzes nastavit do pozitivni ci negativni platnosti. Takze muzes nastavit pravidlo, ze cache nesmi mit obtiznost mensi nebo rovno ctyrem.
  • 0

#28 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2007 - 13:58

No mně právě to stahování z emailové schránky nejde, asi mám špatně nastavý GG. Do serveru mám dát pop3.seznam.cz nebo klasicky www.seznam.cz nebo ještě jinak?
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#29 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2007 - 14:13

Stahuje se to protokolem POP3 (v budoucnu tam pridam i IMAP4). Takze musis mit postovni scranku pristupnou timto protkolem. Jak, to ti rekne ten, kdo ti postovni schranku spravuje.
  • 0

#30 javla

javla

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2007 - 14:26

HaLuMa napsal/a:
Stahuje se to protokolem POP3 (v budoucnu tam pridam i IMAP4). Takze musis mit postovni scranku pristupnou timto protkolem. Jak, to ti rekne ten, kdo ti postovni schranku spravuje.


Jenom fakt, že je schránka dostupná přes POP3 protokol nestačí. Často je potřeba zapnout zabezpečení SSL (což znamená i použít jiný port) apod. a na to je GG zatím krátký - umí jen čistý nezabezpečený POP3.
  • 0
Jana a Vlasta (JaVla) (PDA FS Loox N560)

#31 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2007 - 14:46

... to ale neni vubec zadny problem pridat! ;)
  • 0

#32 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2007 - 14:50

no to možná bude ono, proč mi to nejde.
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#33 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2007 - 14:58

Dobre, pockejte na dalsi verzi, pridam to tam. Zatim jsem to tam nedaval, protoze jaksi to nikdo nechtel. ;)
  • 0

#34 javla

javla

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2007 - 15:36

HaLuMa napsal/a:
Dobre, pockejte na dalsi verzi, pridam to tam. Zatim jsem to tam nedaval, protoze jaksi to nikdo nechtel. ;)


Ještě jedna věc kolem stahování PQ - dá se spustit GG řekněme v tichém režimu (pokud již neběží), kdy by stáhl a zpracoval PQ na pozadí a zase se ukončil ? Jde mi o o možnost naplánovat aktualizaci tak, aby fungovala bezobslužně třeba pomocí naplánovaných úloh, nebo jako dávku po spuštění počítače bez nutnosti spouštět program, mít jej spuštěný a někam v něm sahat.
V tomto ohledu by možné nebylo od věci mít zdroják tohoto stahování natolik oddělen, aby se dal zakompilovat například do externího stahovače použitelného dávkově či jako službu.
  • 0
Jana a Vlasta (JaVla) (PDA FS Loox N560)

#35 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2007 - 15:53

javla napsal/a:
Ještě jedna věc kolem stahování PQ - dá se spustit GG řekněme v tichém režimu (pokud již neběží), kdy by stáhl a zpracoval PQ na pozadí a zase se ukončil ? Jde mi o o možnost naplánovat aktualizaci tak, aby fungovala bezobslužně třeba pomocí naplánovaných úloh, nebo jako dávku po spuštění počítače bez nutnosti spouštět program, mít jej spuštěný a někam v něm sahat.
V tomto ohledu by možné nebylo od věci mít zdroják tohoto stahování natolik oddělen, aby se dal zakompilovat například do externího stahovače použitelného dávkově či jako službu.


Moznost nechat GG po spusteni udelat nejake akce a pak se zase skoncit, to planovano jest, ackoliv dosud neimplementovano. ;)

Nabizeji se totiz i dalsi ulohy, jako treba automaticky neco vyexportovat, atd.
  • 0

#36 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2007 - 22:52

Tak zmena... jiz implementováno! :D
Vyckej na brzkou pristi verzi.
  • 0

#37 stanleypaulGC

stanleypaulGC

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 290 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2007 - 15:49

import vlstních nálezů. Dnes jsem to skutečně vyzkoušel, importem PQ nalezených keší jsem skutečně většinu keší mezi nalezenými objevil, ale chybička: nejenom, že tam nejsou webcamery, ale zejména zahraniční keše mi to jako nalezené neukázalo. Nevím, asi když je doplním mezi nalezené ručně, tak tam budou, ale automat to neudělal. A druhý problém, ve statistikách se mi zobrazili asi jen 2/3 nalezených keší, což není jen výše zmíněný rozdíl vše minus nalezené webcamy a zahraniční keše. Je to možné? nebo je to jenom mými rukami? Díky, jinak se s GG sžívám a začíná se mi líbit :-)
  • 0

#38 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2007 - 18:25

Mas urcite posledni verzi beta35? Tam jsem se totiz snazil prave to oznacovani nalezu u webkamer a eventu pridelat. Ty zahranicni je mi zahada. GG tvuj nalez identifikuje podle jmena u logu, ktere se musi shodovat s tim co mas v konfiguraci GG. Nemenil jsi nekdy v historii tvuj nick na gc.com?
  • 0

#39 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2007 - 19:36

neco mne napadlo... v GG se totiz nalezy oznacuji z normalniho PQ! Musim se podivat, jak konkretne vypada 'my finds PQ'. Je docela mozne, ze se to podle 'my finds' oznacit neumi, takze proto se oznacilo jen to co mas v normalnich PQ - tedy jen ceske cache. To by mohlo byt vysvetleni, ne? Proverim to!
  • 0

#40 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2007 - 20:04

Tak se koukam na 'my finds' PQ, a nevidim tam nic, proc by to nemelo fungovat. :o Hele, zkus pokus... zkus to 'my finds' PQ naimportovat jeste jednou. Nepomohlo to nahodou?
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama