Přejít na obsah


Fotka

Více map na kartě u 60CSx?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
31 odpovědí na toto téma

#1 endrofin

endrofin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2007 - 15:02

ahoj, prosim pekne, mam novou 60csx a potreboval bych vedet, lze-li umistit na jednu kartu i turistickou mapu i autoatlas a pak mezi nima prepinat nejak... nebo budu muset mit na kazdy karte jinou? (jo navod samozrejme studiji, ale todle ete nevim a potrebuju to rychle vedet, tak dekuju :) VENCA
  • 0

#2 Atip

Atip

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2007 - 15:09

Map muzes mit kolik se jich vejde na kartu. Prepinani je v menu Mapa, nastaveni Mapy, Mapa - informace, Menu a tady uz zapinas, vypinas mapy, ktere mas na karte. Jestli se to zda slozite vyzkousej to v pristroji urcite na to prijdes. Petr z ATIP
  • 0

#3 endrofin

endrofin

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2007 - 19:29

DIKES, jsem rad, ze vim, ze to de. anzto ovsem ale prave me se stalo, ze prvne instalovana topo byla nahrazena druhotne instalovanym atlasem, takze me to zmatlo..inu zkusim velkou kartu nakou... dekuju
  • 0

#4 Mates168

Mates168

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2007 - 20:13

Ony se ty mapy bohužel přemazávají.
  • 0

#5 galdra

galdra

    Advanced Member

  • Validating
  • PipPipPip
  • 442 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2007 - 21:58

endrofin napsal/a:
DIKES, jsem rad, ze vim, ze to de. anzto ovsem ale prave me se stalo, ze prvne instalovana topo byla nahrazena druhotne instalovanym atlasem, takze me to zmatlo..inu zkusim velkou kartu nakou...
dekuju


Musíš instalovat všechny mapy najednou. Pokud chceš pak nějakou dodat, znova všechny mapy musíš instalovat.
  • 0
Galdra

#6 dLBR

dLBR

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2007 - 10:25

Je to tak, pridavani map (pomoci Mapsource) probiha tak, ze jednotlive img soubory se nejprve na PC sestavi do jedineho a ten se pak nahraje na kartu. Pokud mas kartu s mensi kapacitou a chces pouzivat stridave urcite sady map, muzes si soubory z karty vyzalohovat (jsou v adresari garmin), a pak je jednoduse kopirovat na kartu bez vybirani v Mapsource. Je to rychlejsi, protoze se vyhnes prvni fazi sestavovani mapoveho souboru. Nejlepsi reseni je 1GB karta, ale pozor ma to sve limity - mi se kuprikladu pri nahravani stalo, ze Mapsource ohlasil prekroceni maximalniho mozneho posctu mapovych segmentu, i kdyz objem dat byl hluboko pod kapacitou karty (chtel jsem tam dostat pul evropy, bylo jich fakt hodne ;-)
  • 0

#7 gerdik

gerdik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2007 - 10:41

dLBR napsal/a:
... muzes si soubory z karty vyzalohovat (jsou v adresari garmin), a pak je jednoduse kopirovat na kartu bez vybirani ...


Ty soubory se dají nějak kopírovat přímo přes Garmina nebo kartu napeš do čtečky?
  • 0

#8 FHonza

FHonza

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2007 - 12:55

dLBR napsal/a:
Nejlepsi reseni je 1GB karta, ale pozor ma to sve limity - mi se kuprikladu pri nahravani stalo, ze Mapsource ohlasil prekroceni maximalniho mozneho posctu mapovych segmentu, i kdyz objem dat byl hluboko pod kapacitou karty (chtel jsem tam dostat pul evropy, bylo jich fakt hodne ;-)


Gárminí soubor je "vnitřně organizován" velmi podobně jako souborový systém FAT, takže je omezení na počet "subsouborů" stejné jako je ve FAT omezen počet souborů v jednom adresáři.

gerdik napsal/a:
Ty soubory se dají nějak kopírovat přímo přes Garmina nebo kartu napeš do čtečky?


Buď přes čtečku, ale to je hrozně nepohodlný (vyndavat kartu), nebo připojíš GPSku kabelem k počítači a v menu Nastavení - Propojení - zapneš USB diskovou jednotku. A GPSka se pak tváří jako klasický Mass storage. Po nakopírování zvolíš v počítači odpojit a GPSka se opět přepne do normálního režimu, ani se nemusí vypínat nebo vyndavat kabel.
  • 0

#9 gerdik

gerdik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2007 - 13:54

A když už jsem u těch dotazů, dají se tam nějak zkopírovat vlastní mapy? Existuje na to něco? Nebo musím sáhnout vždy po komerčních (či nekomerčních) hotových mapách? Díky
  • 0

#10 FHonza

FHonza

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2007 - 14:05

K nahrání více map do GPS bez MapSource (hlavně pro ty mapy, které nemáš interované do prostředí MapSource) slouží prográmek Img2GPS. Najdeš ho tady http://homepage.ntlw...mdipol/img2gps/. Pozor, opět se před nahráváním mapy uložené v GPSce vymažou.

Vytváření vlastních map není až tak triviální, ale zase to není nic nezvládnutého. Nejprve potřebuješ nějaká zdrojová data (buď je od někud získáš, případně zvektorizuješ rastrovou mapu), poté je převedeš do tzv. Polish formátu a pak použiješ program cGPSmapper, který najdeš zde http://cgpsmapper.com/. Na stránkách je i podrobnější popis celého procesu.

edit: do Garmina jdou nahrát samozřejmě jenom vektorové mapy.
  • 0

#11 FHonza

FHonza

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2007 - 14:13

Když to po sobě čtu :), tak nevím jestli je z toho jasné todle: v GPSce je vždy jenom jeden soubor (jmenuje se garmin.img), který obsahuje jednu a více map. Tendle soubor lze do GPSky nahrát přes kabel či čtečku jak jsem psal. Pro spojení více map právě do tohodle souboru potřebuješ buď MapSource nebo výše zmiňovaný Img2GPS.
  • 0

#12 gerdik

gerdik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2007 - 19:19

FHonza: Zatím díky, probírám se tím + návodem na Wikipedii. Pokud by byl problém zase bych se ozval.
  • 0

#13 marwillCZ

marwillCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2008 - 12:55

Vhodnější vlákno jsem nenašel a tak se zeptám tady. Jak velké (kapacitně) microSD karty vezme 60CSx?? 1GB není problém, co takhle 2GB? Zkoušel to někdo? Díky za odpověď.
  • 0

#14 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2008 - 13:07

marwillCZ napsal/a:
Vhodnější vlákno jsem nenašel a tak se zeptám tady.

Jak velké (kapacitně) microSD karty vezme 60CSx?? 1GB není problém, co takhle 2GB? Zkoušel to někdo? Díky za odpověď.

Tak na to založ nové vlákno!
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#15 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2008 - 13:15

marwillCZ napsal/a:
Vhodnější vlákno jsem nenašel a tak se zeptám tady.

Jak velké (kapacitně) microSD karty vezme 60CSx?? 1GB není problém, co takhle 2GB? Zkoušel to někdo? Díky za odpověď.


Takze 2GB Kingston v 60CSx jde.....
  • 0

#16 bertlak

bertlak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2008 - 13:27

suplere napsal/a:
Takze 2GB Kingston v 60CSx jde.....


Mohu potvrdit, i mě funguje 2GB Kingston bez problémů. Z doslechu vim, že 4GB už to neveme.
  • 0

#17 Mion

Mion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2008 - 13:47

myslím, že to nevezme žádnou SDHC kartu, musí to být klasická SD karta
  • 0

#18 Petr&Petra

Petr&Petra

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2008 - 13:52

pouzivam Kingston 2GB nainstalovano: Czech TOPO 1.2 Slovak TOPO 2.0 CZ AERO Německo TOPO Atlas a nic nehlásí vše funguje jak má.;)
  • 0

#19 Toncek27

Toncek27

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2008 - 14:47

Ahoj, má možnost někdo vyzkoušet 4 GB microSD v 60 CSx (s poslední verzí SW)? Vyrábí se klasická 4 GB karta nebo je již SDHC? Děkuji za odpověď:-)
  • 0

#20 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2008 - 20:04

Když už vás někdo přímo vyzve, abyste řešili offtopic v novém vlákně, bylo by dobré tak udělat. Další otázky... a také odpovědi... ohledně velikosti karet prosím někam jinam.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama