Přejít na obsah


Fotka

Nenačítání


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
21 odpovědí na toto téma

#1 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 20:29

Zdravím, stáhl jsem si novou verzi a chtěl jsem aktualizovat seznam. Seznam jsem ručně načetl (keš po keši pomocí zadávání kódů keší), ale ke keším se nenačítají žádné info (dokonce ani kde jsou, či že jsou aktivní - hlásí to disab, přitom jsou aktiv...) Co dělám blbě?
  • 0

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 21:44

Venuj pozornost tomuto: http://geoget.ararat....php/doc:import
  • 0

#3 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 23:10

Oka, upřesním dotaz: Vytvořen GPX od skrýšotlače, doplňoval jsem dnes ulovené Brněnské cache, dodal jsem v tomto formátu ty, které jsem ulovil a načetl 4. Zbytek nenačítá(Unknown cache listing!)...
  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2007 - 23:17

Neznam vrtochy noveho GPX exportu skrysotlace, zkus exportovat jako PQ XML.
  • 0

#5 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2007 - 11:59

HaLuMa napsal/a:
Neznam vrtochy noveho GPX exportu skrysotlace, zkus exportovat jako PQ XML.

Provedeno a opět se cache bez informací neaktualizovaly.....
  • 0

#6 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2007 - 12:07

Beru z5, už to funguje (s XML), ale když jsem to zkoušel včera večer, tak to nešlo...
  • 0

#7 kvapa

kvapa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2007 - 20:46

Pripojim se do tohoto vlakna s jinym problemem. Kesky jsem nacetl pomoci gpx, ale GeoGet jaksi nenacita automaticky moje nalezene. Kdyz kesku otevru je tam dole muj log s datumem, ale v tabulce nic. Je tedy nutne vsechny datumy rucne dopsat? Dale po otevreni kese mi informace nahore u sipky ukazuje vzdalenosti od 5734,4 km dale. V tabulce se zobrazuje vzdalenost od Home dobre.
  • 0

#8 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2007 - 20:53

kvapa napsal/a:
Kesky jsem nacetl pomoci gpx, ale GeoGet jaksi nenacita automaticky moje nalezene.

Taky s tím krapet bojuju, někdy jo, někdy nee a je jedno, v jaké formátu to načtu, výsledky jsou stejné.....
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2007 - 22:36

kvapa napsal/a:
Pripojim se do tohoto vlakna s jinym problemem. Kesky jsem nacetl pomoci gpx, ale GeoGet jaksi nenacita automaticky moje nalezene. Kdyz kesku otevru je tam dole muj log s datumem, ale v tabulce nic. Je tedy nutne vsechny datumy rucne dopsat?


Nalez se oznaci sam, pokud v dobe importovani dat GG najde 'found' log, jehoz jmeno autora obsahuje to, co je nastaveno v konfiguraci GG.

Mas tedy spravne nakonfigurovan GG? Provedl jsi import dat az pote, co sis tam to jmeno nastavil?

Zatim se takto automaticky neoznacuji jako nalezy treba webkamery ci eventy. ty je nutno zatim oznacit rucne. Ale zase jich je malo, takze to neni takova tragedie.

kvapa napsal/a:
Dale po otevreni kese mi informace nahore u sipky ukazuje vzdalenosti od 5734,4 km dale. V tabulce se zobrazuje vzdalenost od Home dobre.


Tam se ukazuje vzdalenost vuci prvnimu referencnimu bodu. (tedy k tomu, co je nastaveno jako reference po spusteni GG.) Predchozi betaverze mela chybu, ze se to v listingu ukazovalo spatne. nicmene to je v posledni bete 34 opraveno. Mas tedy spravne souradnice u prvni reference, nebo mas opravdu posledni verzi GeoGetu?
  • 0

#10 kvapa

kvapa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 495 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2007 - 8:23

HaLuMa napsal/a:
Nalez se oznaci sam, pokud v dobe importovani dat GG najde 'found' log, jehoz jmeno autora obsahuje to, co je nastaveno v konfiguraci GG.

Mas tedy spravne nakonfigurovan GG? Provedl jsi import dat az pote, co sis tam to jmeno nastavil?


Uklepl jsem se ve jmene, zda se ze vse OK. Diky.

Tam se ukazuje vzdalenost vuci prvnimu referencnimu bodu. (tedy k tomu, co je nastaveno jako reference po spusteni GG.) Predchozi betaverze mela chybu, ze se to v listingu ukazovalo spatne. nicmene to je v posledni bete 34 opraveno. Mas tedy spravne souradnice u prvni reference, nebo mas opravdu posledni verzi GeoGetu?


Diky mel jsem betu33 a uz jsem to zupgradoval a vse funguje. Nove verze se objevuji tak rychle, ze to nestacim sledovat :).
  • 0

#11 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2007 - 21:06

Stále mi nejde import html - prosím o radu, co mám udělat jinak, aby import fungoval - popíšu polopaticky svůj postup: po přihlášení na gc.com a nalezení stránky keše tuto stránku "uložím jako..." - stáhne se mi soubor "jméno.htm" + složka "jméno". Přes CTRL+I v Geogetu + nastavení importu "listing htm/html" najdu "jméno.htm", dám "Otevřít" a ... nic se nenačte, počet keší v dolní liště se nezmění. :( Co bych měl udělat jinak nebo navíc aby mi GeoGet načetl listing? Potřebuju do databáze dostat archivované keše. Jinak by asi nebyla špatná možnost přímého vložení keše - něco jako editace, jen by se manuálně doplnily všechny potřebné údaje.
  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2007 - 21:50

1. staci ukladat ciste HTML, neni potreba kompletni ulozeni i s obrazky. (ba dokocne se bojim, ze to pri kompletnim ulozeni nemusi fungovat. 2. Import listingu zatim slouzi k doplneni existujicich informaci o listing a jmeno hesky. Nic jineho se zatim z toho listingu nevyzobava. To ale v budoucnu vylepsim. Kazdapdne i timto by se mel zaznam v databazi objevit. Pokud nepribyl, pak jsou tri moznosti: 1. stranka byla v nejakem spatnem formatu (viz zpusob ulzoeni stranku na zacatku meho prispevku) 2. keska v databazi jiz byla, takze se jen aktualizovala. 3. zase se zmenil format stranky s listingem. To by pak ale prestalo fungovat vsem.
  • 0

#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2007 - 21:50

Jo, o tom primem vlozeni kese take uvazuju, ale to az bude cas...
  • 0

#14 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2007 - 22:11

Uložit čisté HTML? Jak na to? Já umím jen Soubor/Uložit stránku jako... případně to samý přímo na stránce z výběru pod pravým myšítkem (Firefox). Jinak mi také nejde načíst LOC soubor - získaný uložením ze stránky keše. Tedy přesněji - načtením se počet keší nezmění... Importované kešky v databázi nejsou.
  • 0

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2007 - 22:16

Ukladat ne jako 'web page, complete', ale jako 'web page, HTML only'. Jak je to prelozene do cestiny, to nevim. :| I importem LOC souboru vznikne zaznam. Uz sjem to tu rikal nekolikrat, jamile se improtuje cokoliv a dany kod kese v databazi neni, vyrobi se defautlni obsah a ten se aktualizuje tim, co dany import umi. Viz. stranka o importech v dokumentaci na webu.
  • 0

#16 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2007 - 23:06

Jojo, je to u výběru typu uložení - toho výběru jsem si nikdy nevšiml. Stejně ale nenačítá... :( Stránku o importech jsem četl, jenže něco dělám stále špatně - prostě mě žádný nový záznam v databázi nevznikne ani importem "čisté html" ani importem "LOC". Tedy alespoň se neprojeví třeba tím, že se zvýší počet celkových záznamů v dolní liště. Zkusím to nějak obejít...
  • 0

#17 solsais

solsais

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2007 - 12:40

Pitrus napsal/a:
Jojo, je to u výběru typu uložení - toho výběru jsem si nikdy nevšiml. Stejně ale nenačítá... :( Stránku o importech jsem četl, jenže něco dělám stále špatně - prostě mě žádný nový záznam v databázi nevznikne ani importem "čisté html" ani importem "LOC". Tedy alespoň se neprojeví třeba tím, že se zvýší počet celkových záznamů v dolní liště. Zkusím to nějak obejít...


Použij GSAK. Ten funguje OK. Ja si ze začátku taky importoval .loc soubory a zbytek dopisoval ručně a v pohodě. Navíc GSAK zobrazuje všechno hned a ty si vyfiltruješ pohled jaký požaduješ až když ho chceš. Ne jako GG, který nějak něco někam načte a hned filtruje a abys něco náhodou zahlídnul, tak to musíš nějak přefiltrovávat. Taky jsem to moc nepochopil. GSAK je zlatej ;)
  • 0

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2007 - 13:03

solsais napsal/a:
Použij GSAK. Ten funguje OK. Ja si ze začátku taky importoval .loc soubory a zbytek dopisoval ručně a v pohodě. Navíc GSAK zobrazuje všechno hned a ty si vyfiltruješ pohled jaký požaduješ až když ho chceš. Ne jako GG, který nějak něco někam načte a hned filtruje a abys něco náhodou zahlídnul, tak to musíš nějak přefiltrovávat. Taky jsem to moc nepochopil. GSAK je zlatej ;)


Tak to ze "GG, který nějak něco někam načte a hned filtruje a abys něco náhodou zahlídnul" je neuveritelny nesmysl.

Import dat importuje data do databaze. Nic vic. Nevim proc by tato operace mela byt spojena s operaci automatickeho zobrazovani dat, jak to dela GSAK. Neni k tomu rozumny duvod. Tedy neni to tak, ze by ti GG ta importovana data zatajoval. Je to tak, ze se ti je nesnazi automaticky servirovat pod nos, protoze GG neni vseved a nevi, co budes chtit delat dal.

Kdyz budes mit na obrazovce zrovna zobrazena nejaka data, proc by se ti toto zobrazeni melo prepsat prave importovanymi daty? Tim bys o svuj predchozi vyber prisel...

GG zobrazuje data jako vysledek:
- hledani
- filtrovani
- nahrani ulozene reserse
  • 0

#19 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2007 - 13:20

Pitrus napsal/a:
Jojo, je to u výběru typu uložení - toho výběru jsem si nikdy nevšiml. Stejně ale nenačítá... :( Stránku o importech jsem četl, jenže něco dělám stále špatně - prostě mě žádný nový záznam v databázi nevznikne ani importem "čisté html" ani importem "LOC". Tedy alespoň se neprojeví třeba tím, že se zvýší počet celkových záznamů v dolní liště. Zkusím to nějak obejít...


Zkusil jsem si to nasimulovat, a problem je jasny!

On totiz nejde stahnout LOC u archivovane kese! Respektive stahne se, ale je prazdny. Vypada doslova takto:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<loc version="1.0" src="Groundspeak">
</loc>

Tak proto nefunguje import LOCu u archivovane kese. (GPX je v poradku, ale to je dostune jen pro PM...)

Import HTML s listingem ale funguje (i pocitadlo se mi zvysilo), ma to vsak hacek v tom, ze tento import zatim neimportuje souradnice. Takze zobrazovani ti patrne zahuci na kontrole platnych souradnic v konfiguraci GeoGetu.

O duvod navic, abych se ted trosku venoval rozsireni moznosti importu z HTML...
  • 0

#20 Pitrus

Pitrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2007 - 14:08

Tak jsem alespoň rád, že problém není v postupu. Nevím jak moc by Ti dalo práci udělat ten přímý import v okně GeoGetu. Myslím, že občas by to byl nejrychlejší postup - jak dostat nějakou jednotlivou keš do databáze. V podstatě by stačilo k oknu "Edit cache" přidat možnost zápisu/editu souřadnic a waypointu + umožnit vytvoření nového záznamu v databázi. Listing by se dal později doplnit třeba tím importem z HTML...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama