Přejít na obsah


Fotka

GSAK a práce s ním


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
326 odpovědí na toto téma

#241 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2013 - 19:32

Dají se v GSAKu nějak zobrazit všechny keše v databázi hromadně na jedné mapě?

Díky za odpověď.

 

Jsem nad miru spokojeny s timto: http://www.geocachin...setter/?hl=mapa


  • 0

#242 Drummer_CZ

Drummer_CZ

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2014 - 19:36

Přátelé, potřebuji Vaši radu.

 

Snažím se dostat některé cache z GSAKu do Basecampu, aby jsem si tam naplánoval trasu. Součástí exportu je i několik vypočtených mysterek. A to je kámen úrazu. Ani zaboha nemohu přijít na to, aby se v Basecampu u "Child waypointu - Final stage" zobrazovalo cokoli jiného než jen ten generovaný GSAK unikátní kód. Zkusil jsem dosazovat jiné tagy, export jako čisté GPX, export přímo pro basecamp, snad jsem proklikal všechny možnosti a niiiiiccccc. Mám za sebou asi hodinu pokusů, marně. Takhle není možné zjistit, který z Waypointů je pro kterou keš. Umíte ? Díky za případné rady.


  • 0

#243 Drummer_CZ

Drummer_CZ

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2014 - 21:08

Hmmmm. Tuhle volbu jsem tam zahlédl. Zůstane mi takto upravená i po tom, když provedu v budoucnu aktualizaci keší v GSAKu ? Nebo se vždy přemázne aktuální pozicí z gc.com ? To by bylo na prd. Koukal jsem do nastavení při aktualizaci a tam nic o corr.coo není napsáno ( jako třeba zachovat apod. )

V každém případě díky za tip

 

EDIT o pár minut později : i po aktualizaci zůstanou stejné. Super rada a hlavně se to v Garminu bude i lépe používat než přes ty dementní POI. Díky moc KaMo_cz


Tento příspěvek byl upraven od Drummer_CZ: 05 duben 2014 - 21:14

  • 0

#244 Orxion

Orxion

    Orxion

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2014 - 17:17

o víkendu jsem měl event na téma GSAK viz GC4WND5 a slíbil jsem pak dát seznam maker, atp .. to vše je hozené ns odkazu níže (do konce týdne chci doplnit videa, atp)

 

http://orxion.postac...14-gsak-verbunk

DŮRAZNÉ VAROVÁNÍ, pokud si budete číst i jiné články, riskujete že se připravíte o zážitky, pač jsou tam fotografie schránek, atp :-D


  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše


Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#245 VelkyVezir

VelkyVezir

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2014 - 8:45

Kde je chyba? Že to nevezme např. Laos, bych ještě snad pochopil, ale evropské a velké státy?? Přitom jsem u kohosi viděl půlku atlasu světa a u mě jen 16 z 34 :(

Podlě mě bude chyba v tom, že nemáš u těch keší vyplněn kraj (state). Ne všechny země zvládnul Groundpeak na kraje rozdělit a ne u všech se to pak autoři obtěžovali doplnit. Pokud už jsi to v GSAKu jednou vyplněné měl, mohlo se to smáznout např. importem MyFinds nebo obecně aktualizací těch keší kdy nebyla zaškrntuá volba nepřepisovat údaje typu country/state/county...


  • 0

#246 VelkyVezir

VelkyVezir

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2014 - 13:02

Buď ručně, nebo při větším počtu keší dotáhnout kraje pomocí makra, např. Polygony_CE (http://gsak.net/boar...=0), každopádně je pak vhodné při dalším importu GPX zaškrnout volby, aby se toto pole neaktualizovalo.


  • 0

#247 Worfsson

Worfsson

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2014 - 15:21

Zde je ovšem třeba dodat, že makro Polygony_CE zdaleka neobsahuje všechny kraje či administrativní jednotky - zvlášť u těch exotičtějších zemí. Zatím se mi ale vždy vyplatila  teta Wiki - pro požadovanou zemi v ní zadej "Administrative division of X" a ono něco určitě vyleze. Většinou pak u těch exotických stačí vyplnit data pro jednu keš a rovnou máš bronzovou badge.

 

A ještě jednou to, co psal Velký Vezír - jakmile to v GSAKu vyplníš, pole zamkni (a databázi si pro jistotu ještě někam zálohuj). 


  • 0

#248 Orxion

Orxion

    Orxion

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 039 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2014 - 21:37

ve svém GC profilu používám pro statistiky profil HEX .. ale za boha si nemůžu vzpomenout kde jsem ho vzal a jak se to nastavuje (kamarád mně požádal o vytvoření statistik) a já bych rád ten HEX použil, ale prostě si nemůžu vzpomenout kde jsem to vzal .. neporadí někdo? nebo aspoň kde to najdu u sebe v GSAK adresáři?

 

díky moc :)


  • 0
vdp_icon_small.jpg
Vodopády list
potapěčské keše


Pozvánka na plánované eventy
.. něco bude :)

#249 rubick

rubick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 213 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2014 - 11:56

Ahoj, prosím o radu. Okolnostmi jsem byl dotlačen ke koupi nové GPS - Oregona 600.

Doteď jsem používal Oregona 550 a kešky jsem do něj dostával přes GSAKovské makro Garmin Export. Vždy se mi exportovalo gpx (stvořené složením a filtrací gpx z gc.com) přímo do Garmina. Stejně tak šly do Garmina nalezené kešky a také waypointy nenalezených kešek, které se ukládaly jako poi, aby se obešlo množstevní omezení wp.

Co fungovalo u O550 mi ale moc nefunguje u O600. Nenalezené kešky se vyexportují korektně a uloží se do gpx souboru v navigaci. Co ovšem nefunguje vůbec, je tvorba poi - ačkoliv makro v GSAKu tvrdí, že se vše vygenerovalo správně, v gps se žádný soubor s poi neobjeví, adresář s poi je zcela prázdný.

Dříve to fungovalo tak, že pak poi byly vidět v mapě a dalo se mezi nimi vyhledávat přes klasické vyhledávání "kam vést" kde přibyla kategorie doplňky, kde byly všechna ta poi v jednotlivých kategoriích.

Nemáte s tím prosím někdo zkušenost?

GPS, GSAK i makro - vše aktualizované na poslendí verzi.

Díky za vaše rady!


  • 0

#250 MarHan

MarHan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2014 - 7:12

Ahoj, prosím o radu. Okolnostmi jsem byl dotlačen ke koupi nové GPS - Oregona 600.

Doteď jsem používal Oregona 550 a kešky jsem do něj dostával přes GSAKovské makro Garmin Export...

Ahoj, je to divne, ale mne to exportnim makrem maka jak ma. Mas v makru dobre zaskrtnute volby pro export waypoinu?

 

EDIT: Zkousel sem ted export childu jako POI, Nalezenych kesi i Vlastnich kesi a vse mam v navigaci. Jen pouzivam transparenti ikonky aby nebylo na displeji moc rusivych veci. Hod sem printscreen nastaveni exportniho makra, uvidime:-)


  • 1
Garmin Oregon 650, Samsung Galaxy S + Locus + GSAK

#251 rubick

rubick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 213 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2014 - 8:13

Díky za odpověď.

Přidávám screen nastavení i finálního okna, které hlásí, že vše je OK... Nicméně POI v GPS nejsou... Zkusil jsem export pomocí GPX i GGZ, ale výsledek je stejný.

Nemůže být tvorba POI zakázána někde v nastavení v Garminovi? Nic takového jsem sice nenašel, ale...?

Přiložené miniatury

  • nastaveni.jpg
  • zprava.jpg

  • 0

#252 GeoAnimals Team

GeoAnimals Team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2015 - 23:08

Mám také dotaz. Vůbec se nemohu dopídit, proč GSAK najednou zobrazuje diskrepanci mezi nalezenými cachemi. Správný stav je těch 936WP vlevo...je to počet těsně po stažení MyFinds PQ....jenže součty na pravé straně bůhvíproč zobrazují o jednu cache víc a já nevím proč. Dvojitý log nikde nemám. Nevíte, co by to mohlo být? :(

 

gsak.jpg


  • 0

#253 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 812 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2015 - 23:52

Stejnou situaci jsem teď vytvořil duplicitním logem a jiný důvod mě ani nenapadá.

Jsi si opravdu jistý, že žádný duplicitní nemáš? Zkoušel jsi ho (i jen tak preventivně) najít filtrem? (záložka "Další", skoro až dole je volba "Počet mých nálezů" a to nastavit na "větší nebo rovno 2")


  • 0

#254 GeoAnimals Team

GeoAnimals Team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2015 - 0:04

Jojo, přesně to jsem udělal, pro jistotu jsem projel všechny cache, kde mám více, než jeden log ve všech kategoriích (DNF+F, F+WN...) ale nikde jsem dva logy nenalezl. Smazal jsem všechny Found caches a nahrál znovu z úplně čistého GPX a je to tam zpátky, i když na webu je to správně. Jdu pátrat dál. 


  • 0

#255 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2015 - 8:31

Duplicitní logy na webu se přece kontrolují přes project-gc. Nevidím, že by ses o tom zmínil..

 

Mimochodem, GSAK je tak zastaralý že ještě potřebuje nahrávat PQ s nálezy ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#256 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 812 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2015 - 23:14

GeoAnimals Team: poslal by jsi mi svoje MFPQ? Nějak mě ten problém začal zajímat  ;)

 

 

 

Mimochodem, GSAK je tak zastaralý že ještě potřebuje nahrávat PQ s nálezy ?

 

Ano, GSAK je tak zastaralý. Koukal jsem, že v GeoGetu je sice jakási pochybná funkce nazvaná "Stáhnout vaše nálezy", ale ta dělá něco úplně jiného.

Vyzkoušel jsem jí a stáhla mi o 129 keší více než mám nálezů. Ve skutečnosti to zřejmě nestahuje nálezy, ale všechny logy uživatele (takže i DNF, NA a podobně). Je škoda, že v tak dokonalém programu není ani správně pojmenována jedna z interních funkcí...


  • 0

#257 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2015 - 23:44

Stahuje to, co poskytuje API Zeměmluvu. Napiš jim, ať to opraví...
  • 0

#258 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 309 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2015 - 1:12

Ono je docela k nezaplacení, když si v terénu mohu prohlédnout své minulé logy libovolného typu - je zajištěno že v terénu mám k dispozici poslední logy normální, všechny moje a poslední logy autora. Navíc, nevím čemu by mohla aktualizace logů na nějaké keši vadit (stejně ji příležitostně zaktualizuju novými daty). Snad jen kdyby byl někdo připojen superpomalým připojením, ale ono je to stejně jedno protože normálně se tahají jen změny (novinky).


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#259 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 534 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2015 - 8:09

Kdyby se tak daly stahovat jen změny LISTINGŮ..... A nemuset aktualizovat stahováním úplně všeho.

Ale pravda je, že funkce Stáhnout vaše nálezy stahovala všechny logy, dokonce i zrušené. Jednou jsem zalogoval pokusnou keš, která byla jen pro vyzkoušení písma Unicode (zkoušelo se na ní logování ve všech možných znakových sadách) a stahovala se mi pořád do Geogetu, i když ten log jsem smazal. Už to asi nedělá.


  • 0

#260 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2015 - 8:38

Je škoda, že v tak dokonalém programu není ani správně pojmenována jedna z interních funkcí...

 

Ona je pojmenovana spravne, je pojmenovana podle ucelu, kvuli kteremu je nejcasteji uzivateli volana. Jiny nazev, byt by byl technicky poresnejsi, by pusobil zmatecne. Ona ta funkce totiz opravdu stahne vsechny uzivatelovy nalezy. Ze stahne navic i dalsi uzivatelovy logy, to preci nijak nevadi, nalezy jsou uznacene spravne.

 

Je skoda, ze jeden z poslednich GSAKaru, ktereho jsem si vazil pro rozumne nazory, se snizil k takovemu tonu diskuze... :mellow:

 

Tady prece neslo o to, kdo ma delsiho pindika, ale proc se v dnesni dobe vubec obtezujete s MyFindsPQ, ktere si mustite nechat na rucni zadost vygenerovat, rucne stahnout a pak importovat. Vzdyt pres GC.live udelate ekvivalentni operaci snadneji a rychleji. Tam smeroval ten Arneho dotaz.


  • 2




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama