Přejít na obsah


Fotka

GSAK a práce s ním


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
326 odpovědí na toto téma

#261 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2015 - 8:40

Kdyby se tak daly stahovat jen změny LISTINGŮ..... A nemuset aktualizovat stahováním úplně všeho.

Ale pravda je, že funkce Stáhnout vaše nálezy stahovala všechny logy, dokonce i zrušené.

 

To uz opravdu nedela.


  • 0

#262 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 836 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2015 - 9:09

No já si zase myslím, že kdyby byla nazvána "Stáhnout Vaše logy", bylo by to technicky přesnější a působilo by to JASNĚJI. :) Protože to je to, co dělá. Teď už je mi to jedno, ale na začátku jsem byl z této nepřesnosti zmatený.

 

Jinak GSAK je placený, autor na něm stále intenzívně pracuje - to se mi nechce věřit, že by neuměl stáhnout nálezy pomocí API? Možná jenom si té funkce uživatelé nevšimli?


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 16 leden 2015 - 9:12

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#263 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 554 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2015 - 9:51

No já si zase myslím, že kdyby byla nazvána "Stáhnout Vaše logy", bylo by to technicky přesnější a působilo by to JASNĚJI. :) Protože to je to, co dělá. Teď už je mi to jedno, ale na začátku jsem byl z této nepřesnosti zmatený.

Ale jak by uživatel - začátečník - poznal, že když chce stáhnout vlastní NÁLEZY, musí použít funkci na stažení vlastních LOGŮ ? Nedělal bych v tom zmatek a nechal to jak to je. Po přejmenování by byl jasnější význam té funkce, ale ne její účel.


  • 0

#264 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2015 - 10:06

Nechejme toto vlakno GSAKu, prosim. O tomhle se muzeme zhadat jinde.


  • 1

#265 marram

marram

    marram.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2015 - 12:13

Jinak GSAK samozřejmě umí stáhnout logy, dokonce kteréhokoliv nicku, stačí jej zadat. Je tam i výběr typu logů, o které mám při stahování zájem. Jen je to prostřednictvím makra a ne přímo jako funkce programu.

 

http://gsak.net/boar...=0


  • 0

#266 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 812 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2015 - 13:51

Mě MFPQ vyhovuje, keše jsou v nich kompletní (listing + moje logy). MFPQ si archivuji a občas se mi hodí stará verze listingu.

 

Funkci "Stáhnout vaše nálezy" v GeoGetu bych podle názvu chápal jako že udělá to samé co MFPQ, ale ony se stáhnou jen logy (bez listingu). Na nálezy mám samostatnou databázi (kvůli zachování stavu keše v době nálezu) a tato funkce by mi tam přidávala i další keše, které tam opravdu mít nechci


  • 0

#267 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2015 - 15:30

Neni to uplne tak jak rikas, ale opravdu to tu nechci, s ohledem na ostatni uzivatele GSAKu, ktere to nezajima, rozebirat.

Neni nic snadnejsiho, nez si v diskuzi Geogetu zalozit vlastni vlakno, a tam mi klidne vynadejte, jak to delam blbe. A muzeme si tam o tom popovidat.


  • 0

#268 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 868 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2015 - 17:04

Mě MFPQ vyhovuje, keše jsou v nich kompletní (listing + moje logy). MFPQ si archivuji a občas se mi hodí stará verze listingu.

 

Funkci "Stáhnout vaše nálezy" v GeoGetu bych podle názvu chápal jako že udělá to samé co MFPQ, ale ony se stáhnou jen logy (bez listingu). Na nálezy mám samostatnou databázi (kvůli zachování stavu keše v době nálezu) a tato funkce by mi tam přidávala i další keše, které tam opravdu mít nechci

 

Naopak, stazeni jen logu ma tu vyhodu, ze neaktualizuje listing a ten mi tedy zustava v nezmenene podobe. Pokud chci po stazeni logu (u kesi, ktere jsem dosud v databazi nemel) stahnout i listing, stahnu si jej 2 kliknutimi mysi.

 

Ona funkce Stahnout vase nalezy neni az tak uzitecna (a byt na mne, asi bych ji vubec nedaval uzivateli k dispozici), lepsi je Aktualizovat vase nalezy. Ta totiz taha jen ty logy, ktere pribyly od posledniho pouziti te funkce. Tim se minimaluziji prenosy i casy a setri se server. 


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#269 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2015 - 21:52

Rád bych poprosil o radu... chtěl bych pro vyfiltrovanou mnnožinu bodů nastavit jednotný obsah v jednom ze sloupců 'User Data X'.

Případně i v uživatelsky dodaném sloupci. Je to možné?

Mně se to daří jen pro jeden bod z vyfiltrované množiny :( .


  • 0

#270 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 812 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2015 - 22:12

Příkaz "Databáze / Globální nahrazení" ti nefunguje? Mě to přepíše UserData i uživatelské sloupce (před chvílí testováno)


  • 0

#271 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2015 - 22:32

Přísahám, že jsem měl snahu a před vznesením dotazu jsem používal Google :)

ale moje formulace dotazu pro Google byla zřejmě chybná.

 

Místní rada je k nezaplacení, díky "Databáze / Globální nahrazení" funguje.


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 08 únor 2015 - 22:33

  • 0

#272 rubick

rubick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 213 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2016 - 10:41

Ahoj, dlouho jsem GSAK nevyužíval, nicméně s rozhodnutím o ukončení PM jsem si na něj zase vzpomněl...  Samozřejmě jsem přišel o možnost vytvářet PQ. I když to pro mě vzhledem k tomu kde a jak často hledáme kešky nutné, hledám nějakou možnost, jak dostat kešky do Oregona, jde spíše o pohodlnost. Dříve jsem si vytvářel GPX pomocí makra Garmin Oregon Export - tam jsem měl GPX nenalezených kešek plus jako POI nalezené a založené. Stejný postup, jak si ho pamatuju z před cca dvou let, kdy jsem makro používal naposledy, mi ale nefunguje, jako výsledek dostanu totiž celou databázi, nad níž makro spustím, bez vyřazení nalezených a založených kešek, které se v ní vyskytují také.

Nevíte někdo náhodou:

1-může mít na funkčnost vliv přechodu z PM na BM?

2-dá se nějak rozumně udržet aktuální databáze nalezených kešek v GSAKu, pokud nemůžu použít PQ myfinds z GC.com. Existuje nějaká možnost, jak dostat nálezy do GSAKu přímo z GPS? Například pomocí souboru geocache visits nebo něčeho jiného? Neexistuje na to nějaké makro? Hledal jsem, ale nenašel...

3-přikládám screen nastavení makra. Nalezené kešky mám v databázi default a založené v databázi moje. Databáze, ze které bych chtěl po odstranění nalezených a založených získat výsledek, je "nenalezené". Nevidítě pls někdo chybu v nastavení makra? Nebo byste doporučovali úplně jiný postup?

Velké díky!

Přiložené miniatury

  • 0.jpg

Tento příspěvek byl upraven od rubick: 07 únor 2016 - 10:43

  • 0

#273 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2016 - 14:51

ad 1) Pokud myslíš, jestli může mít BM/PM stav vliv na exportní makro, tak ne, nemůže :) . Ledaže by si to makro stahovalo něco ze stránek GC.com, což tohle asi těžko.

 

ad 2) Já to dělám tak, že si prostě na mapě (Keškomapě) těch pár (nebo třeba i pár desítek, víc toho nenajdu) kešek označím myší, nechám tomu v GSAKu přiřadit UserFlag. Vyfiltruju si kešky, které mají UserFlag. A pak pomocí globálního nahrazení k nim přidám stav "nalezeno" a datum nálezu. Pak ještě ručně doplním ke všem nově nalezeným časy a logy, a nakonec pošlu na server. GPS tady vůbec nepoužiju. Co je soubor geocache visits nevím, ale jestli tento soubor obsahuje třeba kódy kešek a datumy a časy, tak na to makro může existovat nebo se dá napsat.

 

ad 3) Makro na obrázku neznám a nepoužívám, nicméně... Je tvým cílem, aby se vyexportovaly kešky, které jsou v aktuálním filtru? Nebo co je přesně tvým cílem? Každopádně bych asi zrušil položky "Export Found Caches as POI" a "Export Placed Caches as POI", pokud nechceš exportovat nalezené a vlastní. A zaškrtnul bych "Use Current Filter", pokud nechceš exportovat celou databázi.


Tento příspěvek byl upraven od Norbert_G: 07 únor 2016 - 16:06

  • 0

#274 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 319 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 22:04

Tak to jsme na tom stejně, také mi nedávno skončilo PM a prozatím nemíním obnovovat (za tu cenu a za ty služby).

    ad 2) Já loguju klasicky ručně od PC a DB nalezených aktualizuju měsíčně. Pomocí skriptu GCTour si stáhnu nalezené za minulý měsíc a výsledné GPX naimportuju do GSAKu. Jak píše Norbert_G, nově přidané se mi označí jako UserFlag a také příznakem FoundIt (mám tak nastavený profil pro import). Na začátek každého logu si píšu čas nálezu a pořadí - pomocí makra toto z logu vytáhnu a uložím do sloupce s časem a pořadí do sloupce Usort. Vygeneruju statistiky

Databázi nalezených si udržuju jen s mým FI logem, ostatní logy mne u nalezených nezajímají.
Jinak DB nalezených a založených si udržuju jen v mobilu, tam je to myslím pohodlnější, v Garminu mi pro hledání stačí mít ty nenalezené.

 

    ad3) Makro nepoužívám, GPX s keškami nahrávám přímo do Garmina nebo mobilu.


  • 0

#275 rubick

rubick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 213 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 15:20

Pánové, díky za podněty!

 

Norbert:

1-jo tak jsem to myslel :-D

2-chtěl jsem najít něco, co by to zautomatizovalo, abych to nemusel dělat ručně

3-mám tam GPX se všemi keškami v dané oblasti a potřebuju, abych si vyexportoval jen ty nenalezené. Dříve mi to fungovalo... Možná je problémem, že mám databázi nalezených oddělenou od databáze nenalezených. Myslíš, že by v tom mohl být problém?

 

moravan:

2-cachetour neznám, vyzkouším. Má to nějaké omezení z hlediska počtu stáhnutých kešek? Vidím tam tlačítko "map to autotour" (ve screenshotech na stránce gctour na obrázku s cachemapou), s ním dokážu stáhnout libovolně velkou - tj. i hodně oddálenou - mapu?

3-a odkud pls to GPX vezmeš? Jakože použiješ filtr v GSAKu a ten pak vyexportuješ ve formátu GPX? A co přídavné WP, stage atp., je tam všechno?

 

Díky ;-)


  • 0

#276 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 16:40

Ahoj,

 

ad 2) Trošku jsem googlil, zdá se, že ten soubor geocaching_visits.txt obsahuje vše co jsem myslel - tedy kódy, datumy, časy. A GSAK s ním umí nativně pracovat, mrkni sem:

http://gsak.net/help/hs46070.htm

 

Já to teda nepoužívám, lovím mobilem (který je už starší a půjde letos nebo příští rok na upgrade) a co jsem ulovil si prostě nějak pořeším ručně. Není toho tolik v mém případě.

 

ad 3) Opravdu máš na mysli GPX se všemi keškami v oblasti? To nevím k čemu ti v případě exportu je. Při exportu se exportuje obsah databáze, nějaké GPX někde GSAK ani to makro vůbec nezajímá.

 

Prostě si v DB s těmi nenalezenými vyfiltruj body, které tě zajímají, zaškrtni v tom makru export filtru a zkus export.


  • 0

#277 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 319 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2016 - 22:38

ad 2) Omezení má, asi 300 - 400 keší vpohodě, při větším množství občas přestane reagovat. Aktuální verze bývá na německém foru http://geoclub.de/fo...forum.php?f=117, celkem rychle dělají opravy, když GS změní stránky a skript se nechová jak má. Projeď si poslední příspěvky.

 

ad 3) GPX mám také z GCTour, obsahuje i waypointy. Takže to přes GSAK vůbec neproženu. Když někam jedu, tak si stáhnu kruh pomocí "map to autotour" a těch pár keší okolo cesty si naťukám ručně. Tlačítko "Ad to Tour" je dostupné na různých GC stránkách - listing, na mapě při rozkliknutí keše, seznamech... Před nahráním do GPS si soubor otevřu v MapSource, abych viděl jesti tam mám co jsem chtěl.

 

Já se pokládám za takového občasného lovce (manželka  :rolleyes: tvrdí opak) a tak mi tento systém docela vyhovuje.


  • 0

#278 rubick

rubick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 213 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2016 - 8:39

Ok, zdá se tedy, že pár způsobů, jak se dostat k GPX do Garmina by bylo...

Asi mi bude více vyhovovat postup, kdy naházím všechny kešky v GSAKu do jedné databáze, tam "ovlaječkuju" nálezy a pak vždycky dohraju velkou databázi se všemi keškami s tím, že nalezené se nebudou přepisovat. Pak hodím filtr a zůstanou jen neovlaječkované, tj. nenalezené, což pak stačí vyexportovat.

Chtěl jsem rozchodit to makro z toho důvodu, že jako vedlejší produkt umí do POI exportovat nalezené (v GPS se pak ukazují jako smajlíky), což se někdy hodí. A taky jako POI ukládá parkingy, stage a všechny další WP u kešek, takže to nezatěžuje paměť bodů v GPS. V současném stavu mi tahle část makra (tj. export POI) funguje dobře, jen se mi místo nenalezených z dané databáze do finálního GPX s keškami exportují všechny kešky včetně nalezených, což jsem nechtěl. Ale pomocí sjednocení databáze a filtru by se to snad dalo pořešit. Musím to vyzkoušet...

Pokud jedu někam na delší dobu a potřebuju nahrát větší oblast tak mi 300-400 kešek z Geoclubu stačit asi nebude, při víkendové akci by to mělo ale být úplně dostačující. Po cestě moc nelovíme, takže bude stačit vždy cílová oblast.

Na ty GC visits se teda ještě musím kouknout, pokud to GSAK podporuje tak by bylo o trochu práce méně!

Ještě jednou díky, příští týden to zkusím a dám vědět, jak to dopadlo.


  • 0

#279 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2016 - 18:39

Takhle nějak podobně to dělám. Mám jednu databázi, kde je vše. Ty nalezené mám nastavené, aby se mi nepřepisovaly. V případě potřeby pak vyfiltruju ty nenalezené a exportuju je. Mám to ale ještě o trošku složitější, protože musím odfiltrovat archivované kešky. Ale zas ne ty, kde mám nastaveno, že jsou stále na místě  :) . Ale tohle řeší jednoduchý filtr.


  • 0

#280 Kub4

Kub4

    acrophobiac :)

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2016 - 12:58

Jak se tyhle programy krmí kešemi? Umí si je stáhnout samy? Nebo se to krmí PQ? Jak tam třeba nacpu všechny české keše?


  • 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama