Přejít na obsah


Fotka

GSAK a práce s ním


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
326 odpovědí na toto téma

#281 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2016 - 13:27

Tyhle programy se krmi bud PQ GPX, nebo si muzes kesky vyhledat a stahnout pomoci zabudovanych Geocaching Live API funkci.


  • 0

#282 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2017 - 8:47

Nemá někdo funkční pluginy pro přenos dat z GeoGetu do GSAKu ? Myslím tak, aby se zachovaly všechny rozšířené informace (poznámky) které u keše v GeoGetu jsou.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#283 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2017 - 14:40

Vzhledekm k tomu, ze je rozdilna struktura databazi, tak mam obavy, ze vsechno co jedna aplikace umoznuje uchovat, nebude moct uchovat aplikace druha.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#284 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 11:04

Jedině s mezikrokem - export z GG do text. souboru s field headerem a import do GSAKu z tohoto souboru s pozměněným field headerem. Proměnné, i když stejné, se v každém programu jmenují trochu jinak.


  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#285 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 11:08

On uz ma GSAK nejakou obdobu Geogetich tagu? To preci neni jen o tom, vzit jednu hodnotu z jednoho sloupecku, a nacpat ji do jineho.


  • 0

#286 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 11:09

Nemá někdo funkční pluginy pro přenos dat z GeoGetu do GSAKu ? Myslím tak, aby se zachovaly všechny rozšířené informace (poznámky) které u keše v GeoGetu jsou.

 

A co je ucel tohoto snazeni? Chces utect od GG, nebo chces zpristupnit sva data nejakemu GSAKari?


  • 0

#287 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 11:39

On uz ma GSAK nejakou obdobu Geogetich tagu? To preci neni jen o tom, vzit jednu hodnotu z jednoho sloupecku, a nacpat ji do jineho.

GSAK má použitelná jen 4 uživatelská pole navíc User, User2, User3 a User4. V gridu si je můžeš pojmenovat jinak.


  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#288 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 12:16

Tady jak přesně řekl Gord - vsecho přenést nejde, protože GSAK nemá tolik možností na ukládání uživatelských dat. Dokáže se přenést jen podmnozina, kterou si musíš vybrat. Zalezi tedy na tom, co konkrétne v databazi používáš, a co konkrétne chceš přenést. Pokud jen tu poznámku, tak to problém nebude.
  • 0

#289 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 809 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 13:57

GSAK má použitelná jen 4 uživatelská pole navíc User, User2, User3 a User4. V gridu si je můžeš pojmenovat jinak.

 

To není pravda. Pole UserNotes a UserData 1-4 jsou systémové hodnoty GSAKU, do kterých si může uživatel psát svoje věci.

Kromě nich si ale uživatel může vytvořit libovolný počet dalších uživatelských polí (sloupců v databázi - tedy obdoba tagů v GeoGetu) a dávat si do nich svoje věci.

 

Nevím co všechno by se z GeoGetu mělo přenést, ale obecně by mělo stačit si v GeoGetu napsat export požadovaných tagů do GPX tak, aby to GSAK uměl načíst (podívat se, jak vypadá GPX s uživateskými daty vyexportovanými z GSAKu)


  • 0

#290 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 16:09

A co je ucel tohoto snazeni? Chces utect od GG, nebo chces zpristupnit sva data nejakemu GSAKari?

To první bych si přece nedovolil :-)))))
To druhé je správné.

Už jsem upravil plugin který na to kdosi udělal, jenže uměl jenom u waypointu vzít "naši" poznámku a prdnout ji míto té původní. Tak jsem to trochu upravil aby tam splácnul obě poznámky a aby z poznámky u keše udělal zvláštní waypoint.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#291 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2017 - 21:16

GG muze mit pro jednu kategorii tagu i vice hodnot. Pokud se to bude prenasek do GSAKu, pak tam z te kategorie muze zustat asi jen jedina hodnota. Nebo jsem ta uzivatelska data pochopil spatne?


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#292 SikoCZ

SikoCZ

    SikoCZ

  • Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 7:39

Ahoj, 

Jak resite zmenu statu z Czech republic na Czechia v GSAK ?

Diky , SikoCZ


  • 0

Garmin Oregon 600+450 + iPhone 5S  32GB + GSAK 8.7.0.0


#293 madbin

madbin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 7:52

Ahoj, 

Jak resite zmenu statu z Czech republic na Czechia v GSAK ?

Diky , SikoCZ

 

Aktualizuj si GSAK na posledni verzi a pak dej repair/defrag databaze.


  • 1

Martin > Madbin > Voyager Reviewer


#294 SikoCZ

SikoCZ

    SikoCZ

  • Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2018 - 8:39

Aktualizuj si GSAK na posledni verzi a pak dej repair/defrag databaze.

Dekuji za odpoved.

Dotaz jsem polozil spatne..Chtel bych vedet jak doplnit okresy v databazi za ucelem vytvoreni mapy pomoci "MapCountiesCZ.gsk"
Mam GSAK 8.7.0.0

 


  • 0

Garmin Oregon 600+450 + iPhone 5S  32GB + GSAK 8.7.0.0


#295 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2018 - 19:10

Ano, tuto změnu nám byl čert dlužen. Badgegen mi neukazuje příslušnou medaili, mapy ČR (kraje i okresy) mám ve statistice nevybarvené. Už jste si s tím někdo poradil?


  • 0

#296 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 319 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 22:20

Já to (prozatím) řeším tak, že Czechia měním na původní Czech Republic. Stejně tak používám původní kraje/okresy. Používám starší verzi makra FSG, kde jsem dělal nějaké své úpravy a tak ho nechci vyměnit za nové, které jazykové změny zohledňuje


  • 0

#297 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 10:33

Také mne napadlo měnit název zpět, ale přijde mi to jaksi nesystémové. Změny spočívají nejen ve změně Czech Republic na Czechia, ale také v doplnění diakritiky do názvů krajů. S vybarvováním mapy krajů jsem si poradil díky zkusmému laborování se soubory FindStatGenMapCzechxxx.dat. Mapa okresů je beze změn, neboť okresy mám nadále bez diakritiky.

 

Už mi schází jen obnovit zmizelý diamantový Badge CZ odznak. Tady jsem na řešení nepřišel a za jeho ukázání bych byl vděčný.


  • 0

#298 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 319 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 12:29

Já BadgeGen ve statistikách nepoužívám. V makru BadgeGenBeta.gsk, které jsem si cvičně stáhnul, je nakonci seznam zemí. Tam najdeš i Czech Republic. Tak zkus změnit, mělo by to pomoci.


  • 0

#299 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 14:43

Ne, to nepomůže :-( Tak jednoduché to není, je tam určitá provázanost s webem, kam si makro "sahá". Tohoto makra se nechce nikdo ujmout a jeho autor už skončil před zhruba třemi lety.


  • 0

#300 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 319 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 11:59

Díval jsem se do makra a jak říkáš, je tam procedura, která kontroluje svůj web a stahuje seznam zemí:

$StateData = GetUrl("http://badgegen.com/badgescripts/statelist.txt")

Stačí otevřít ten odkaz a hned je vidět starý název Czech Republic.
Zkusil bych to tedy upravit takto:

$StateData = GetUrl("http://badgegen.com/badgescripts/statelist.txt")
$StateData = $OfflineStateData

Tím novým příkazem se přepíšou špatná online data správnými offline daty, kde jsi změnil název na Czechia
Vyzkoušej


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama