Přejít na obsah


Fotka

GSAK a práce s ním


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
326 odpovědí na toto téma

#301 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2018 - 20:57

Ne, stále se mi to rozchodit nepodařilo, ačkoli jsem zkusil nastíněný postup.


  • 0

#302 N.o.e.

N.o.e.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2018 - 22:12

Tenhle poslední výkřik módy, že něco je English a něco česky se mastí dohromady, hlavně když se dodrží ISO je úplně na h...

Zatím to řeším tímto makrem , který zatím vše přepíše na staré dobré fungující.


  • 0

Vloženo do PM         

S5 (N5800XM)


#303 SikoCZ

SikoCZ

    SikoCZ

  • Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2018 - 18:51

Tenhle poslední výkřik módy, že něco je English a něco česky se mastí dohromady, hlavně když se dodrží ISO je úplně na h...

Zatím to řeším tímto makrem , který zatím vše přepíše na staré dobré fungující.

Muzes prosim popsat co vse makro prepise? Makro jsem vyzkousel, ale nepomohlo.Dekuji 


  • 0

Garmin Oregon 600+450 + iPhone 5S  32GB + GSAK 8.7.0.0


#304 N.o.e.

N.o.e.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2018 - 22:12

Makro: CountryStateCounty___Overwrite.gsk přepisuje, tedy u mě v db, kterou normálně naimportuju z PQ.

Stát na Czech Republic, kraje a okresy na názvy bez diakritiky. Ať už jsou nebo nejsou vyplněné. Prostě podle souřadnic.


  • 0

Vloženo do PM         

S5 (N5800XM)


#305 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 319 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2018 - 8:46

Ne, stále se mi to rozchodit nepodařilo, ačkoli jsem zkusil nastíněný postup.

 

Tak konečně jsem měl čas si chování makra vyzkoušet. Problém změny na Czechia se probíral na foru:

https://gsak.net/boa...ndpost&p=249438

 

Je to tam pěkně popsáno. Myslím, že je zbytečné mít oba názvy:

 

Czechia,14
Czech Republic,14

 

Já jsem udělal změnu na Czechia. Nezapomeň po spuštění makra v Configure Flag Badges vybrat Czechia.

Zkoušel jsem a u mě funguje ;)


  • 0

#306 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2018 - 22:57

Moravane díky za odkaz na návod i za závěrečné připomenutí (bez něj bych asi opravdu zapomněl). Už mi vše funguje.


  • 0

#307 pajase

pajase

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2018 - 8:19

Prosím, nemohl bys popsat postup, jak to udělat? Angličtinou moc nevládnu, a když jsem to zkoušel, stejně mi to nefungovalo. Díky


  • 0

#308 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2018 - 19:54

Opravil jsem makro - soubor BadgeGenBETA.gsk dle pokynů v návodu. Následně jsem při spuštění  makra vybral Czechii. Opravený soubor ti mohu zaslat na e-mail, pokud jej budu znát. V tvém GC profilu však vidím, že s diamantovým odznakem Czech Republic už ses nějak vypořádal.

 

Nemyslím si ale, že je dobře, když si makro sami, každý zvlášť, rukodělně opravujeme. To by měla být práce pro odborníka - autora makra.


  • 0

#309 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 584 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2018 - 18:25

Ahoj. Rád bych se zeptal zkušených uživatelů: lze v GSAKu nějak nastavit, aby rozlišil keše s final waypointy? (vyluštěné). Potřebuji, aby Garmin 450 finálky odlišil od úvodních souřadnic a zobrazil je jinak než úvodky...Jako třebas Geoget udělá na mapce Garminu final truhličku s pokladem... Děkuji

P.s. final waypointy si zadávám přímo na serveru geocaching.com tou "tužtičkou", takže by to GSAK měl vidět....

Tento příspěvek byl upraven od von Bronin: 17 červen 2018 - 18:28

  • 0

#310 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2018 - 21:24

V GSAKu existuje pole Corrected Coordinates Indicator - tam si já vyplním vypočtené souřadnice a v náhledu je vidím.


  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#311 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 584 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2018 - 21:50

V GSAKu existuje pole Corrected Coordinates Indicator - tam si já vyplním vypočtené souřadnice a v náhledu je vidím.

No a když to naleješ do Garminu to vypadá jak? Máš tam otazník nebo truhličku?
  • 0

#312 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 815 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2018 - 22:02

Ahoj. Rád bych se zeptal zkušených uživatelů: lze v GSAKu nějak nastavit, aby rozlišil keše s final waypointy? (vyluštěné). Potřebuji, aby Garmin 450 finálky odlišil od úvodních souřadnic a zobrazil je jinak než úvodky...Jako třebas Geoget udělá na mapce Garminu final truhličku s pokladem... Děkuji

P.s. final waypointy si zadávám přímo na serveru geocaching.com tou "tužtičkou", takže by to GSAK měl vidět....

 

Pleteš tady dohromady tři naprosto odlišné věci.

 

1) GSAK samozřejmě umí odlišit keše, u kterých si v něm vytvoříš final WP. Musíš to ale udělat přímo v něm

 

2) tou "tužtičkou" na webu gc.com nevytváříš nový WP, ale upravuješ výchozí souřadnice (řešilo se to i v diskusích u GeoGetu)

 

- pokud takto upravenou keš stáhneš do GSAKu pomocí GPX, tak se sice výchozí souřadnice změní na ty tvoje upravené, ale není pro to žádný indikátor. Ve struktuře GPX souboru pro to není žádná položka, takže to GSAK nemá jak poznat (Groundspeak to nedomyslel/nedodělal)

 

- pokud upravenou keš v GSAKu aktualizuješ pomocí API, tak tam už informace o tom že jsi to upravoval je, takže výchozí souřadnice upraví pomocí Corrected Coordinates (final WP se nevytvoří)

 

3) to jak bude dané keš vypadat v GPS záleží na použitém exportu. I v tom standardním jsou nějaká nastavení a samozřejmě existují i různá exportní makra kde se s tímhle dá dělat spousta věcí (já si napsal svůj vlastní export, protože si tam přidávám nějaké další informace).

Ono i v GeoGetu je těch možných exportů několik (s možnostmi nastavení), takže tam ta truhlička nebude pokaždé... 


Tento příspěvek byl upraven od rsc_cz: 17 červen 2018 - 22:05

  • 1

#313 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 584 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2018 - 19:35

Tak si tedy upravuju final přímo v GSAKu pomocí Corrected coordinates dle rady, v programu to pak je jasně odlišeno. Díky...

Odlišit finálky v Garminu se mi však nedaří, stále tam mám u vyluštěné mystery otazník. Stáhl jsem si makro pro Garmin export, u něhož jsem čekal, že to vyřeší....nevyřešilo :) Poradíte co s tím pls? Třeba jen něco nemám správně zakliklé….


  • 0

#314 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 536 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2018 - 5:29

Menu GPS - Odeslání Waypointů do GPS. Tam si zaškrtneš volbu "Pro přiřazení symbolů použít makro" (máš-li takové makro) nebo použiješ tlačítko Změna symbolů. Tam si to můžeš předefinovat sám podle toho, co přečte tvá GPS.


  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#315 berda

berda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2018 - 12:11

Tak si tedy upravuju final přímo v GSAKu pomocí Corrected coordinates dle rady, v programu to pak je jasně odlišeno. Díky...

Odlišit finálky v Garminu se mi však nedaří, stále tam mám u vyluštěné mystery otazník. Stáhl jsem si makro pro Garmin export, u něhož jsem čekal, že to vyřeší....nevyřešilo :) Poradíte co s tím pls? Třeba jen něco nemám správně zakliklé….

 

No, já na to používám makro GarminExport.gsk, to je stejné? Nastavení mám podle přílohy a chová se to následovně:

  • keše s corrected coordinates umístí na tyto opravené souřadnice a na stejné přidá (poi) ikonku žlutého trojúhelníčku - takže to ve výsledku v garminu vypadá jako ikonka keše s trojúhelníčkem v levém dolním rohu
  • keše bez corrected coordinates umístí na úvodní souřadnice a nepřidá žádný další indikátor

Je to docela použitelné.

Přiložené miniatury

  • garmin_export.PNG

  • 2
Berda

#316 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 584 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2018 - 14:47

Berda mi zafungovala :) je to vidět při přiblížení na otazník...ubuster mi zatím nefunguje, Garmin zatím nepřečte můj export :D, ale snad se s tím poperu ;) Dík
  • 0

#317 Brunoos

Brunoos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2018 - 19:46

Ahoj

 

cca od pátku se mi nemuže GSAK připojit na geocaching. Při jakekoliv činnosti mi vypiše toto:

 

Vyskytl se problem při komunikaci přes Geocaching.com API

 

verze GSAK 8.6.0.0

 

Zkoušim nový token a nic

 

Prosím o radu kde muže byt chyba

Přiložené miniatury

  • gsak-chyba.png

Tento příspěvek byl upraven od Brunoos: 10 červenec 2018 - 19:47

  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."


#318 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 815 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2018 - 20:53

Zkus aktualizovat GSAK jako takový. Už je verze 8.7.něco a Groudspeak má snad i novou verzi API, tak jestli to nesouvisí...


  • 0

#319 tulen

tulen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2018 - 2:11

Páni a pánice, je vyššia pravdepodobnosť, že je to lokálny problém, o ktorom viete, tak sa pýtam tu a nie na rodnej hrude. V makre FindStatGen mi niektoré cache nezanesie do mapy, celkom iste niektoré v okolí Kutné Hory. Tipujem, že FSG nebude celkom zmierený s Czechiou alebo inými podobnými reťazcami. Stalo sa vám niečo podobné & zistili ste, v čom je problém?
Prepísanie "Czechia" na "Česká republika" mi tiež veľmi nepomohlo...


  • 0

#320 berda

berda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2018 - 8:08

A nebude tam kromě Čechie ještě problém s označením kraje, respektive s tím, jestli je kraj s diakritikou (nyní "standardně" dle Groundspeaku) či bez ní (donedávna standardně a všechna makra na to byla nastavena)?


  • 0
Berda




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama