Přejít na obsah


Fotka

GSAK a práce s ním


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
326 odpovědí na toto téma

#61 solsais

solsais

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2009 - 14:11

Mejstro napsal/a:
Nevim zda ti to pomuze, ale ja to delam takto:

1) behem tydne se mi stahne do databaze GSAKu v GPX cela republika
2) Kazdy den, po aktualizaci databaze dennim prirustkem z PQ vyvolam filtr, ktery ukaze kese, ktere nebyly aktualizovany behem sedmi dni
3) Na tyto kese (kterych pri pravidelne aktualizaci je jen par) zavolam makro refreshGPXAll, ktere k nim stahne aktualni GPX a v pripade, ze jsou archivovane, tak je tak take oznaci.
4) Timto postupem mam vzdy aktualni databazi vztahujici se ke stazenym PQ v urcitem dni

Cely postup ale predpoklada PRAVIDELNE aktualizace v PRAVIDELNYCH intervalech.


Já abych nemusel pravidelně aktualizovat v pravidelných intervalech to dělám vpodstatě stejně, ale malinko jinak:

Postupně během týdne cyklicky stáhnu v PQ celou rep. (pouze nenalezené). Tak asi jednou za 7-10 (někdy 14) dní stáhnu MyFinds a taky naimportuju. Pak si v GSAKu setřídím data podle sloupce LastGPX (nejstarší nahoře) a u těch nejstarších ručně zkontroluju (Alt + W a pak "k") status (menu Waypoint - Status check). No a pokud je keška archivovaná, tak se označí a pokud není, tak napíše "GSAK staus some as online" a jdu na další. Bývá jich za těch 10 dní tak mezi 5 - 20. To se dá ručně v pohodě a když náhodou týden "zapomenu", tak se nic neděje, tento postup je časově nezávislý. :D
Ale já asi nejspíš budu nějak závislý (ale to sem ted nepatří) ;)
  • 0

#62 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2009 - 14:58

..To je take zpusob...jedine co mi vadi na funkci StatusCheck je to, ze nedoda do databaze Archive Log - nekdy me zajima, proc byla kes archivovana. Proto radeji pouzivam makro RefreshAllGPX, ktere dotahne i zbyvajici logy do databaze (hromadne bych to nedelal, ale dve ci tri kese denne to neni zadny problem). Jeste co se tyce archivaci, napadlo me, ze by mozna nebylo od veci zalozit vlakno, kam by kdokoliv mohl nahlasit archivovanou kes. Tim by se zase mohly databaze zpresnit...
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#63 Brunoos

Brunoos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2009 - 7:20

Da se nějakym spusobem hromadně o cca 400 keši zapnout "User flag". Nebo jinak - chci si vyexportit do gpx např oblast 100km v okruhu od mych souřadnic - JAK NA TO - napadlo mě nastavit si u nich userflag a pag zapnout filtr který zobrazi pouze userflags keše a ty vyexportuji - ale jak nastavit hromadne userflag
  • 0

#64 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2009 - 7:27

Brunoos napsal/a:
Da se nějakym spusobem hromadně o cca 400 keši zapnout "User flag".

Nebo jinak - chci si vyexportit do gpx např oblast 100km v okruhu od mych souřadnic - JAK NA TO
- napadlo mě nastavit si u nich userflag a pag zapnout filtr který zobrazi pouze userflags keše a ty vyexportuji - ale jak nastavit hromadne userflag


Tohle by nestacilo?
Set All UserFlag (F6) - Nastavit UserFlag pro všechny keše v databazi¨
Set for FilterOnly (Shift-F6) - Nastavit pro filtr
Set for next nn records (Ctrl-F6) Nastavení UF pro n kesi ve vyberu (nn si nastavis dle sveho)
...

Pripadne si na to napsat nejake makro...

Přiložené miniatury

  • gsak_screenshot_28.png

  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#65 Atip

Atip

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2009 - 9:26

Brunoos napsal/a:
Da se nějakym spusobem hromadně o cca 400 keši zapnout "User flag".

Nebo jinak - chci si vyexportit do gpx např oblast 100km v okruhu od mych souřadnic - JAK NA TO
- napadlo mě nastavit si u nich userflag a pag zapnout filtr který zobrazi pouze userflags keše a ty vyexportuji - ale jak nastavit hromadne userflag


A proc nastavovat User flag, kdyz bohate staci ty kesky v okruhu 100 km vyfiltrovat a vyexportovat. V nastaveni filtru tuto moznost mas a nejen tu i mnohe dalsi. Podivej se do zalozek v menu Search, Filter, nebo stiskni Ctrl+F, potom uz jen vyexportuj gpx, ale davej si pozor at pri tech 100km, neprekrocis limit Tve GPSky.
  • 0

#66 Atip

Atip

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2009 - 9:43

Mejstro napsal/a:

Brunoos napsal/a:
Da se nějakym spusobem hromadně o cca 400 keši zapnout "User flag".

Nebo jinak - chci si vyexportit do gpx např oblast 100km v okruhu od mych souřadnic - JAK NA TO
- napadlo mě nastavit si u nich userflag a pag zapnout filtr který zobrazi pouze userflags keše a ty vyexportuji - ale jak nastavit hromadne userflag


Tohle by nestacilo?
Set All UserFlag (F6) - Nastavit UserFlag pro všechny keše v databazi¨
Set for FilterOnly (Shift-F6) - Nastavit pro filtr
Set for next nn records (Ctrl-F6) Nastavení UF pro n kesi ve vyberu (nn si nastavis dle sveho)
...

Pripadne si na to napsat nejake makro...


Pro export do Oregonu jsem si upravil makro od Jardy XiXi teamu, no upravil je silne slovo, spis uprasil :D.
Mam to nastavene na okruh 50 a 60 km, nevim jestli vsechny moznosti funguji, ale trasa funguje za urcitych dalsich nastaveni, ktere musim udelat vzdycky rucne.
Jedine co musis pro ty okruhy udelat je, ze si v adresari Garmin na prislusne jednotce vytvoris prazdny soubor Oregon.txt. Podle toho makro pozna, kam chces exportovat gpx soubory. Mam to proto, ze chci ukladat gpx na kartu a ne do pameti pristroje, tak to mel puvodne Jarda, ale ja s tim mel u Colorada spatne zkusenosti.
  • 0

#67 Atip

Atip

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2009 - 9:45

Tady uz snad bude prilozene.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#68 HONZA.CZ

HONZA.CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 120 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2009 - 12:09

Používám pro export všech keší do Oregonu jako POI makro GPX_by_Cache_Type Oregon.gsk a pro export GPX kešek pro lov ( zobrazují se pod tlačítkem Geocaching) makro ColoradoExportBeta.gsk. Zatím jsem byl spokojen, ale včera jsem na kešce GC1JR50 zjistil, že mi chybí v listingu právě důležitý konec se zadáním. Zajímavé ale je, že ta samá keška jako POI je komplet. Papír to vyřešil. Tedy k opsání úkolu :P Neví někdo jaké je omezení v exportu GPX v GSAKu? Docela mě to překvapilo.
  • 0

#69 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 329 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2009 - 0:12

HONZA.CZ napsal/a:
Používám pro export všech keší do Oregonu jako POI makro GPX_by_Cache_Type Oregon.gsk a pro export GPX kešek pro lov ( zobrazují se pod tlačítkem Geocaching) makro ColoradoExportBeta.gsk. Zatím jsem byl spokojen, ale včera jsem na kešce GC1JR50 zjistil, že mi chybí v listingu právě důležitý konec se zadáním. Zajímavé ale je, že ta samá keška jako POI je komplet. Papír to vyřešil. Tedy k opsání úkolu :P
Neví někdo jaké je omezení v exportu GPX v GSAKu? Docela mě to překvapilo.

Export z GSAKu omezen nebude! Zjistíš asi snadno nakouknutím do GPX souboru. Omezení délky listingu je v Oregonu. Taky už mi párkrát chyběl (samozřejmě ten důležitý) konec. A to nahrávám rovnou PQ.
Makro GPX_by_Cache_Type Oregon.gsk ořezává délku popisu POI (pole description) na 1899 znaků = omezení Oregonu. Buď je text v POI kratší díky vypuštění více formátovacích značek nebo je listing z GPX v Oregonu omezen víc než popis POI... B)
  • 0

#70 kapitola

kapitola

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 369 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2009 - 10:26

Mam otazku neresil nekdo jak pridat tiskovou sablonu do GSAKu mnozi uz uspesne resili pridani vlastnich splitscreenu a sablon pro generovani offline listingu. Me by se libila stejna sablona jako je pro offline listingy Full Mapy, ale pro tisk a vytisteni nekolika listingu vzdy tak ze nova kes zacina na nove strance pro cely nejaky filtr kesi.
  • 0

#71 k-lord

k-lord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 069 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2009 - 20:21

Zdravim. Chtel bych se zeptat, jak vyresit problem s makrem Findstatgenbeta ve Vistach. Kdyz jsem prenasel vsechny makra mezi xpeckama tak nebyl problem. Ted jsem musel prenest makra na visty a tam mi to haze problemy. nevedel by mi nekdo poradit? Diky.
  • 0

#72 Sodobar

Sodobar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2009 - 18:53

Zdravím, u jednoho kešera jsem ve statistice v profilu, kterou vytvořil GeoGet, všiml zajímavé části (viz obrázek). Snad se Haluma nebude zlobit, ale nešlo by to nějak "opajcnout" do Gsaku? :-) Edit: Ještě ten obrázek :-)

Přiložené miniatury

  • ikony.gif

  • 0

#73 Brunoos

Brunoos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2009 - 18:34

Měl bych dalši otazečku V gesaku použivam makro "myGMEv3.gsk" pro zobrazení vybraných kešek na mapě v prohližeči. Mam ale problem s vlastnimi keškami - zobrazuji se mi zeleně jako všechny ostatni ktere nemam nalezené. Přitom nalezené se mi zobrazuji červeně, eartky hnědě a podobně - vše funguje pouze vlastni se mi pletou do nenalezenych Nevěděl by někdo co s tim
  • 0

#74 Krkovicka

Krkovicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 274 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2009 - 20:23

hczech napsal/a:
Mam taky jeden možná lehce přitroublej dotaz. Pokud jsem adoptoval keš, kterou mám před tím jako "found", je možný GSAK nějak přesvědčit, že jsem teď owner? Nebo jsem prostě náplavka a programbude řešit jenom zakladatele? Zatim se mé pokusy s úspěchem nesetkaly. O tolik nejde, jen bych byl rád, aby mi to generovalo statistiky i pro "vlastní keš". Třeba bych se něco zajímavého dozvěděl...


Mam vytvorenou vlastni databazi "my caches db" v ni mam pouze vlastni kese (i ty adoptovane), pomoci makra "addlogs" ji musis zaktualizovat pred tvorbou statistik, pak spustim "genuploadstats" a v options nastavim "Placed caches database = my caches db" a v Select reports sections vyber samozrejme polozku "Placed".
Udela to statistiku "Owned caches statistics" a "# finds on own caches" pro cokoli co je v "my caches db" ;)
  • 0

#75 lucky&spol

lucky&spol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2009 - 20:53

Krkovicka napsal/a:

hczech napsal/a:
Mam taky jeden možná lehce přitroublej dotaz. Pokud jsem adoptoval keš, kterou mám před tím jako "found", je možný GSAK nějak přesvědčit, že jsem teď owner? Nebo jsem prostě náplavka a programbude řešit jenom zakladatele? Zatim se mé pokusy s úspěchem nesetkaly. O tolik nejde, jen bych byl rád, aby mi to generovalo statistiky i pro "vlastní keš". Třeba bych se něco zajímavého dozvěděl...


Mam vytvorenou vlastni databazi "my caches db" v ni mam pouze vlastni kese (i ty adoptovane), pomoci makra "addlogs" ji musis zaktualizovat pred tvorbou statistik, pak spustim "genuploadstats" a v options nastavim "Placed caches database = my caches db" a v Select reports sections vyber samozrejme polozku "Placed".
Udela to statistiku "Owned caches statistics" a "# finds on own caches" pro cokoli co je v "my caches db" ;)

My jenom u té jedné keše ve Waipoint/Edit Waipoint nastavíme Owner Name i Placed By pouze na naše jméno. Pak je keš mezi nalezenými i založenými.
  • 0

#76 les-coccinelles

les-coccinelles

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2009 - 10:03

Další možností je změna nastavení pro rozpoznání založených/nalezených keší (Options - General - Method for matching placed...) např. na Owner ID (znáte-li ho, vaše jedinečné ID) nebo na RegEx (pokud u adoptované cache nastavíte majitele např. na "jirka, adopted by vas-nick").
  • 0

#77 hczech

hczech

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2009 - 10:08

les-coccinelles napsal/a:
Další možností je změna nastavení pro rozpoznání založených/nalezených keší (Options - General - Method for matching placed...) např. na Owner ID (znáte-li ho, vaše jedinečné ID) nebo na RegEx (pokud u adoptované cache nastavíte majitele např. na "jirka, adopted by vas-nick").


To je přesně to ono, co pomohlo! Díky - i všem ostatním! (I když jsem si na této diskuzi špatně nastavil upozorňování a nejdřív na to přišel sám, abych to sem teď šel napsat :-)))
  • 0
Hczech

#78 hczech

hczech

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2009 - 10:13

A ještě jeden dotaz pravděpodobně typu "To je tak prosté milý Watsone" Na GC.com jsem změnil heslo, a GSAK s tím má trochu problémy - konkrétně GenUploadStats. Podle mého výzkumu jsem došel k tomu, že heslo si makro patrně bere přímo z GSAKu, ale nevím, kde ho změnit... Dokážete mi někdo poradit, než začnu otravovat autora? Stačí odkaz na nějakou diskuzi, nebo cokoliv takového. Já zatím nenašel.
  • 0
Hczech

#79 petegeo

petegeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 991 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2009 - 12:59

hczech napsal/a:
A ještě jeden dotaz pravděpodobně typu "To je tak prosté milý Watsone"

Na GC.com jsem změnil heslo, a GSAK s tím má trochu problémy - konkrétně GenUploadStats. Podle mého výzkumu jsem došel k tomu, že heslo si makro patrně bere přímo z GSAKu, ale nevím, kde ho změnit... Dokážete mi někdo poradit, než začnu otravovat autora? Stačí odkaz na nějakou diskuzi, nebo cokoliv takového. Já zatím nenašel.

Zkus se podivat do souboru...
"\Macros\GenUploadStats.dat"... pripadne ho odmaznout... a nastavit znova...
bere se z naj...
$strUserName = MimeDecode(Extract($strVariables,$_NewLine,1))
$strPassword = MimeDecode(Extract($strVariables,$_NewLine,2))
  • 0

#80 hczech

hczech

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2009 - 14:06

Jak, že to říkal ten Holmes? Každý problém se zdá dětsky snadný, jakmile znáte řešení :o) Díky moc, to je přesně to, co jsem potřeboval!
  • 0
Hczech




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama