Přejít na obsah


Fotka

Problem s instalaci GeoGet


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
17 odpovědí na toto téma

#1 strudl

strudl

    strudl

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2007 - 16:49

Nedocetl jsem se, nebo jsem spatne hledal.... Pokousel jsem se do sveho starsiho ntb nainstalovat posledni betaverzi tohoto programu. Bohuzel se nazadarilo. Nedocetl jsem se jake jsou sw popripade hw naroky. Pracuje program jen od XP vyse? Pracovni ntb bohuzel pracuje jeste s original win Milenium... Muze to byt problem? :( Diky za odpoved
  • 0

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2007 - 17:16

Nepises jak konkretne se to nezdarilo, takze tezko neco konkretne radit. Neprobehla vubec instalace, nebo probehla, ale program pak nejde spustit? Kdyz nejde spustit, s jakou chybovou hlaskou? GG by mel jit teoreticky spustit i na takto starem systemu, ale opravdu neni v mych silach to na takove (s prominutim) vykopavce testovat. Je vcelku mozne, ze to bude vyzadovat nejake novejsi verze ComCtrl knihovny. Pokud ale na tom notebooku mas nejaky novejsi InternetExplorer (tusim ze alespon verzi 5...) nebo MSOffice, tak tam tu novejsi knihovny urcite mas. jiny duvid, proc by to tam mohlo nebezet, mne ted fakt nenapadaji.
  • 0

#3 strudl

strudl

    strudl

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2007 - 17:42

Pokusi se doplnit neuplne informace. Program se nainstaluje a pri spusteni se nejdriv zobrazí logo proramu a po chvili naskoci hlaska - Proces Geoget zpusobil chybu v souboru <neznamy> Proces Geoget bude nyni ukoncen...dale navrhuje doporucuje restart PC, to nepomuze, po zavreni tohoto okna naskoci dalsi hlaska _ Aplication Error Exception EExternalException in module GEOGET.EXE at 0156C279 External exception 80000003 a nasledne naskoci treti a posledni okno Runtime Error 216 at 00476B70.to je vse.... MS Office samozrejeme mam, 2000 a Explorer 6... Zrejme asi nezbyde nez vymenit cely HW.... Presto diky za rychlou odpoved jiz na prvni otezku
  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2007 - 20:06

Podivej se, jestli se ti nekde v pocitaci nevytvoril soubor geoget.log. (v instalacnim adresari geogetu, v jeho datovem adresari, nebo kdekoliv jinde... zkus jej najit pres vyhledavani souboru) Pokud bys ten geoget.log nasel, bude mne zajimat jeho obsah. V takovem pripade mne kontaktuj pres soukromou zpravu.
  • 0

#5 Smisek

Smisek

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2007 - 22:03

Podivej se, jestli se ti nekde v pocitaci nevytvoril soubor geoget.log. (v instalacnim adresari geogetu, v jeho datovem adresari, nebo kdekoliv jinde... zkus jej najit pres vyhledavani souboru)...

S Geogetem mám úplně stejný problém jako strudl a soubor geoget.log jsem v počítači nikde nenašel znamená to snad něco?
  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2007 - 22:44

Stejny OS?
  • 0

#7 strudl

strudl

    strudl

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2007 - 21:16

Musim rict, ze jsem se mechanicky dival do mista instalace programu, nechal prohledat cely PC a zadny soubor geoget.log a nikde nic.... Koukal jsem ze se nasel uz druhy clovek ktere mu to taky nejde...v opacnem pripade bych to svadel vyhradne na muj hloupy ntb, ktery se vzpouzi vsemu co od neho pozaduju. Zatim se vzdycky podal, tentokrat vzdoruje uspesne..Myslim, ze Milenia je to nejhorsi co MS vynalezl...
  • 0

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2007 - 22:44

Podle popisu chyby moc moudry nejsem, a navic podobnou chybu na internetu hlasi mnoho lidi u ruznych programu. ke vsemu, kdyz nevznikl geoget.log, tak to znamena, ze program spadnul velice brzy, driv nez bylo nastartovano osetrovani chyb v samotnem mem programu. To znamena, ze problem musi byt zakopan v nejake z knihoven, ktere geoget pouziva. Ale babo rad, ve ktere. Jeste mne napada treba MSXML... ale tezko se mi radi, protoze s timhle starym systemem jsem se ja osobne nikdy nesetkal (nejak jsem jej v pudu sebezachovy preskocil...) a je uz tak stary, ze k tomu neni ze stranuy MS zadna podpora. Mohu se pokusit treba nepouzit MSXML, ale nejaky jiny XML, a uvidime, treba to pomuze, ale treba taky ne. Je to ciste spekulativni pokus. Kdyby mel nekdo z programatoru nejakou ideu ohledne teto chyby, sem s ni!
  • 0

#9 Celestyn

Celestyn

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 55 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2007 - 10:36

No jako programator se ME rozhodne vyhybam a neuvadim je jako podporovany system. I dle tvrzeni Microsoftu se u ME jedna o typicky Cimrmanovsky "ukrok stranou".
  • 0

#10 strudl

strudl

    strudl

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2007 - 20:56

Diky chlapi za snahu o pomoc. Bude asi snazsi zmenit OS v PC. Popripade byt uspesnejsi v boji o stolni PC s detmi, s XP by to mohlo byt snadnejsi...
  • 0

#11 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2007 - 11:50

Tak jsem mel chvilinku, a na Virtual PC jsem si MocnouEdici nainstaloval... Spustit opravdu nejde. Log se nevytvori. Jen vyskoci hromada hlasek. Nainstalovan MSXML Parser 4SP2 Nejprve to hodi Okno s cervenyk krizkem : Exception EEExternalException in module geoget.exe at 0156C279. External exception 80000003. Dalsi pak okno Error : Runtime Error ast 00476B70. a nakonec vypis ze systemoveho souboru faultlog.txt : Aplikace udelala vyjimku na 03H v modulu neznamy na adrese c157 Treba ti to jako vyvojari v delphi neco rekne. Bohuzel v delphi nerobim, tak ani nevim jake pouziva knihovny a tyhle veci kolem. Jen me napadlo, Rada Win 9x/ME nema adr Documents and settings. Nastaveni programu se uklada do ?:\%windir%\Application data\. pocita stim geoget? A z vlastni zkusenosti vim jeste problem s delkou nazvu souboru a adr. Obcas to dost blblo a nekdy system bral celych 31 znaku a nekdy vyzadoval 8+3.. Kazdopadne asi je to pase neco slozite badat. WinME doporucuju vymenit za Win2000(v pohode bezi na slabsich strojich) a bude vse v naprostem poradku.
  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2007 - 13:26

Adresar na aplikacni data tam neni nikde natvrdo, nechava si jej rict prislusnou API funkci. Nicmene jako pokus se da nastavit ten adresar natvrdo pomoci spousteciho parametru -d=tvuj_adresar_na_data
  • 0

#13 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2007 - 13:37

jen kratce. hlasim radostnou zpravu ze geoget JEDE v ME!!!!! :) pozdeji prilozim obrazek ted musim letet.. ale staci to spustit, tak jak psal haluma... geoget.exe -d=c:\windows\application data\geoget\
  • 0

#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2007 - 14:31

To znamena, ze v ME jsou zprasene funkce na zjistovani toho datoveho adresare... 8)
  • 0

#15 FHonza

FHonza

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2007 - 17:28

HaLuMa napsal/a:
To znamena, ze v ME jsou zprasene funkce na zjistovani toho datoveho adresare... 8)


Nevim jakou fcí zjišťuješ adresář, ale SHGetSpecialFolderPath funguje v ME až od Shell32.dll verze 5.0 která nebyla součástí instalace ME. Instalovala se až s nějakou verzí IE, tušim že 5.0.

Takže při volání v ME bez patřičného shellu jde aplikace do ...

Jestli vyrábíš instalaci v InstallShieldu Express co je dodáván s Delphi, tak jde pomocí [DATABASEDIR] nechat uživatele při instalaci vybrat kam se mají nainstalovat data. Samozřejmě jestli máš "full" verzi InstallShieldu, tak to jde i jednodušeji.
  • 0

#16 pynosol

pynosol

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2007 - 17:44

Tak jsem vam sem hodil obrazek : http://pynosol.aspwe...geogetwinme.gif

jede geoget i geostatgen. myslim ze stejny problem bude i u rady Win 9x.

proto nejjednodussi reseni vidim do zastupce si vepiste cestu do vaseho dat adresare a je vystarano. Nebo prejdete alespon na Win2000;)
  • 0

#17 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2007 - 17:55

FHonza napsal/a:
Nevim jakou fcí zjišťuješ adresář, ale SHGetSpecialFolderPath funguje v ME až od Shell32.dll verze 5.0 která nebyla součástí instalace ME. Instalovala se až s nějakou verzí IE, tušim že 5.0.


Ano, je to ta funkce, a MSDN tvrdi verzi 4.7 co je od MSIE4. Nicmene v podporovanych verzich windowsu nejak v MSDN nikde neni zminka o ME... asi se za ne pravem stydi.

Takže při volání v ME bez patřičného shellu jde aplikace do ...

FHonza napsal/a:
Jestli vyrábíš instalaci v InstallShieldu Express co je dodáván s Delphi, tak jde pomocí [DATABASEDIR] nechat uživatele při instalaci vybrat kam se mají nainstalovat data. Samozřejmě jestli máš "full" verzi InstallShieldu, tak to jde i jednodušeji.


Ne, installshield to opravdu neni! Ale z mnoha ruznych duvodu umoznuji nastavit ten datovy adresar ve spoustecim parametru, coz podle mne bohate staci.
  • 0

#18 FHonza

FHonza

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2007 - 18:13

Za ME mají proč ;) Jinak jestli MSDN dobře čtu, tak v XP a Vistách je fce v implenetovaná v Shell32.dll. V ME až do nějaké verze shellu byla v SHFolder.dll. Z důvodu kombatability tam zůstala i u novějších verzí Win, ale měla by se volat ta z Shell32. Doslova On older systems that require the redistributable SHFolder.dll, you must explicitly link to SHFolder.lib before you link to Shell32.lib. If that fails, it will try to simulate the appropriate behavior. SHFolder.dll continues to be included for backward compatibility, though the function is now implemented in Shell32.dll. takže vlastně kdoví jak to má bejt :o
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama