Přejít na obsah


Fotka

Chyba deleni nulou pri 0 vzdalenosti waypointu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6 odpovědí na toto téma

#1 patris-4841

patris-4841

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2008 - 10:34

Zkusil sem si ke geocachi pridat waypointy, vcetne stage1, ktera ma stejny souradnice jako jsou referencni pro celou cachi. Program nejspis pocita vzdalenost souradnic pro stage1 od referencnich a tato vzdalenost v tomto pripade jsou samozrejme 0. Pri pokusu o otevreni detailu s referencnimi souradnicemi, kde do textu program pridava informace o dalsich waypointech a jejich vzdalenostech od vychozich souradnic program hodi chybu na deleni nulou.
  • 0

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2008 - 11:45

V listingu se skutecne ukazuji vzdalenosti waypointu od vychozich souradnic. Zkontroluji to. Vtip je v tom, ze normalne ti na gc.com ani nedovoli zadat waypoint s uplne stejnymi souradnicemi jako jsou vychozi. proto jsem na tento problem jeste vubec nenarazil. Zkus tam rucne u toho prvniho bodu dat jednu souradnici o jednu tisicinu jinak. V praxi je to chyba mensi nez dva metry, takze by to nemelo vadit.
  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2008 - 9:46

delam tu psi kusy, a vsechno mi funguje jak ma. ;-O Kdyz dam uplne stejne souradnice, tak mi to spravne pocita vzdalenost 0 metru a nepada a nepada.
  • 0

#4 AgentJ

AgentJ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2008 - 10:57

HaLuMa napsal/a:
...Vtip je v tom, ze normalne ti na gc.com ani nedovoli zadat waypoint s uplne stejnymi souradnicemi jako jsou vychozi...


opacne to ale jde, resp. hlavni souradnice se nijak nevaliduji, zatimco addwps ano
  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2008 - 11:06

... je videt, ze GroundSpeak ma ty restrikce hluboce promyslene. ;) To ale nemeni nic na tom, ze ackoliv mam ty souradnice stejne, nedari se mi chybu vyvolat. Jeste neco zkusim.
  • 0

#6 patris-4841

patris-4841

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2008 - 13:31

- Kdyz 2x kliknu na vychozi cache, tak se otevre detail, potud je to v poradku. - Detail zavru Takze postup vzniku chyby je nasledujici (pro priklad zvolena GC112ZE): - pridam si novou cache GC112ZE - v seznamu cachi na hlavnich souradnicich pridam waypoint - protoze prvni stage ma stejny souradnice jako referencni, zadam pro novy waypoint stejny souradnice do dolnich policek, kde se zadavaji zvlast stupne a minuty - potom zmacknu druhy tlacitko SET, tim se me prepocitaji i souradnice v desetinny podobe. U druhy souradnice se doplni na konci samy 3 na asi 10 desetinnych mist To bude jak jsi psal ta chybka, ze pri rucni uprave by to nevyslo jako presna 0 - po potvrzeni OK muzu otevrit detail Stage 1, ale uz nejde otevri detail hlavnich soradnic, vyskoci ta hlaska Floating point division by zero. Doufam, ze sem to popsal dostatecne. Mam Geoget ve verzi 1.1.0.262
  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2008 - 13:43

Na te chybove hlasce by mely jit zobrazit detaily pomoci tlacitka 'details' ;). Zkopiruj mi je do soukrome zpravy. dik.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama