Přejít na obsah


Fotka

Statická navigace


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
40 odpovědí na toto téma

#21 MAO

MAO

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2008 - 8:54

no ja vim ze staticka navigace je pri hledani na nic a na mem pristroji zatim vypnout nejde...takze neni zadna moznost zamerit bod kdyz stojim? jinak Kaiser ma tento čip: Qualcomm chipset (20 kanálů)
  • 0
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!

#22 cyne

cyne

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2008 - 21:01

jimmyjames napsal/a:
Přehrátí nového firmware u TM zcela určitě nehrozí, takže to budu muset nějak zvládnout sám. Nemáš ještě nějaké další info? Nevíš jak zjistit, jakou verzi FW v tom mám?

no to bohuzel zadny info nemam, protoze jsem uz je koupil primo s novou verzi, jen jsem byl upozornen, abych nekupoval se starym fw a prodejce potvrdil ze to ma novej fw. Bojuzeovna moc hrall GPS nema nikde viditelnej zadnej konektror krome napajeni, tekze bych tipoval ze se maj flashovat primo broucci uvnitr :/
  • 0

#23 Snezka

Snezka

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2008 - 18:32

Pečlivě jsem si pročet diskuzi a nevím zda najdu odpověď. Zkusil jsem skoro vše i kamarády geocachery v hospodě a nic. Mám HTC 3300 a přehrál jsem si sám nový software, ale SN nejde vypnout, žádným z popisovaných programů a postupů. Nemáte někdo zkušenost? Na nejaky EN stránkách jsem našel, že u HTC3300 to nejde kvuli stare verzi firmware, jde ji vylepsit?
  • 0

#24 mrakomor

mrakomor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2008 - 21:02

Měl jsem problémy s integrovanou statickou navigací v HTC TYTN II. Taky nešla vypnout. Kamarád u úplně jiného PDA zjistil, že když se vypne ve Start -> Nastavení -> Systém -> Externi GPS -> Přístup volba Spravovat zařízení GPS automaticky (doporučeno) a pak se teprve aplikují ty aplikace, co jsou různě na webu ke stažení k vypínání statické navigace a pak se to znovu nahodí, tak se GPS začne chovat pro geocaching mravně, tedy s vypnutou statickou navigací. Ještě jsem ji po té aplikaci netestoval na ostro, ale cestou domů z práce mi GPSka úspěšně hlásila rychlosti mezi 1-2 km/h, čehož jsem chtěl dosáhnout. Poznámka: Tu volbu je nutné znovu nahodit, jinak se Ozi znovu nechytá.
  • 0

#25 MišutkaCZ

MišutkaCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2008 - 23:27

Jaké aplikace myslíš? V menu Start -> Nastavení -> Systém -> Externi GPS -> Přístup volba Spravovat zařízení GPS automaticky (doporučeno)jsem v Kaiserovi našel, ale pokud vím, tak na čip Qualcomm žádná aplikace na vypnutí statické navigace není. Prosím o přesnější vysvětlení, díky. :) Sice mi až zase tak nevadí, už jsem s Kaiserem pár keší odlovil, ale kdyby byla možnost, jak to vypnout, tak bych se nezlobil.
  • 0

#26 mrakomor

mrakomor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2008 - 8:44

http://www.gpspassio...?topic_id=39596 použil jsem aplsirf.exe z této konference.
  • 0

#27 MišutkaCZ

MišutkaCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2008 - 11:04

A jseš si jistý, že to funguje i na čip Qualcomm v TyTN II? Z odkazu jsem pochopil, že ta aplikace je jenom na sirf. Už si to testoval naostro? Ještě chvilku počkám na reakce, než se do toho pustím :)
  • 0

#28 xsoft

xsoft

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2008 - 16:01

Na HTC TyTN II jsem zkousel APLSIRF-0-0-0-2.zip a nemakalo to. Presneji, nepovedlo se prepnuti ze SIRF na NMEA (kde se ma vypnout staticka navigace). Cili .. blby, tak hledat dal. PS: Za zjisteni, jak se to na HTC TyTN II Kaiseru vypina bych byla taky moc vdecny.
  • 0

#29 Kolin

Kolin

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2008 - 10:54

Dobrý den, pěkně prosím neporadí mi někdo jak vypnu SN na MIO 360 ??? Moc děkuji
  • 0

#30 GCS Team

GCS Team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2008 - 11:03

Kolin napsal/a:
Dobrý den, pěkně prosím neporadí mi někdo jak vypnu SN na MIO 360 ???

Konkrétně na tomto PDA jsem použil MMSirf a šlape to v pohodě.
  • 0

#31 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 051 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2008 - 11:15

Xsoft napsal/a:
Na HTC TyTN II jsem zkousel APLSIRF-0-0-0-2.zip a nemakalo to.
Presneji, nepovedlo se prepnuti ze SIRF na NMEA (kde se ma vypnout staticka navigace). Cili .. blby, tak hledat dal.

PS: Za zjisteni, jak se to na HTC TyTN II Kaiseru vypina bych byla taky moc vdecny.


Se SirfIII tam nepochodis, nebot tam nic takoveho neni.

Nicmene to vypada, ze existuje spolehlivy zpusob jak tu statickou navigaci na TyTN II vypnes... a to tim, ze po zapnuti GPS se projdes sviznou chuzi. Jakmile JEDNOU na chvili prekrocis rychlost cca 5km/h, tak pote, az do vypnuti GPS, mi to poslusne polohu aktualizuje i pri velmi pomale chuzi. Rychlost pohybu mi to ukazuje klidne i 1.8km/h, atd.

Zkus to.
  • 0

#32 Kolin

Kolin

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2008 - 11:17

GCS Team napsal/a:

Kolin napsal/a:
Dobrý den, pěkně prosím neporadí mi někdo jak vypnu SN na MIO 360 ???

Konkrétně na tomto PDA jsem použil MMSirf a šlape to v pohodě.


OK moc děkuji, už jsem to vynul, odpoledne prubnu.
Mám ještě jeden dotaz, když jste na mě tak hodní.
V programu NAVIGATOR II je v nastavení GPS kolonka RESTARTS 1-100. Nevim co to jako znamená, jestli když tam nastavim třeba 1, tak se to restartuje 1x za hodinu, nebo tak něco?? Co je ideální nastavit ??
Moc děkuji za Vaši trpělivost.
  • 0

#33 GCS Team

GCS Team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2008 - 11:23

Kolin napsal/a:
V programu NAVIGATOR II je v nastavení GPS kolonka RESTARTS 1-100. Nevim co to jako znamená, jestli když tam nastavim třeba 1, tak se to restartuje 1x za hodinu, nebo tak něco?? Co je ideální nastavit ??
Moc děkuji za Vaši trpělivost.

Tento program nepoužívám, takže v tomto nepomůžu, ale určitě se tady najde někdo, kdo ví o co jde.
  • 0

#34 Berudilek

Berudilek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2008 - 13:06

Zdravim mam PDA Asus MyPal A636N a procetl jsem toho uz dost o vypnuti staticke navigace. Presto nebo spis prave proto nemam odvahu se do toho pustit sam :o)) Takze kdyby se nasla nejaka dobra duse ktera by mi stim osobne pichla budu jen rad :o))) Samozrejme ze nasledky si nesu sam a pripadna odmena, klidne i tekuta je jesti. Pro vazne zajemce pres tejden jsem v Praze a o vejkendu vetsinou v Hradci Kralove
  • 0
Asus A632, PocketDrake a GeoSout

#35 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2008 - 14:06

Berudilek napsal/a:
Zdravim mam PDA Asus MyPal A636N a procetl jsem toho uz dost o vypnuti staticke navigace. Presto nebo spis prave proto nemam odvahu se do toho pustit sam :o))

Takze kdyby se nasla nejaka dobra duse ktera by mi stim osobne pichla budu jen rad :o))) Samozrejme ze nasledky si nesu sam a pripadna odmena, klidne i tekuta je jesti.

Pro vazne zajemce pres tejden jsem v Praze a o vejkendu vetsinou v Hradci Kralove

Podivej se na link http://tomasii.cdc.c...Navody_105.html. Navody jsem sice psal pro navigace MIO, ale jsou platne obecne. Najdes tam i potrebny SW (freeware). U PDA je situace jednodussi, protoze neni potreba pristroj odblokovavat a oba SW na nich funguji bez problemu. Jen moc nedoporucuju SirfTech, je to sice sofistikovany SW s mnoha funkcemi, ale prave diky tomu je to pro neznale tak trochu odjisteny granat. MMsirf Ti stoprocente vyhovi. Mas-li obavy, posli mi SZ, domluvime se. Zvladneme to klidne treba i pres ICQ pripadne jsem z Pardubic, takze ten Mechov neni az tak z ruky.
  • 0

#36 Berudilek

Berudilek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2008 - 14:50

O.K. tak tohle vypada fakt jednoduse jdu do toho :o))) Diky :o)))
  • 0
Asus A632, PocketDrake a GeoSout

#37 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2008 - 15:12

Berudilek napsal/a:
O.K. tak tohle vypada fakt jednoduse jdu do toho :o))) Diky :o)))

Nez zacnes laborovat, tak si zjisti na kterem portu a jakou rychlosti GPS komunikuje. Tedy pokud chces pouzit MMsirf. SirfTech si to zjisti sam. Drzim palce!
  • 0

#38 Berudilek

Berudilek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2008 - 15:47

TAk to vypada ze to dopadlo dobre PDA bezi a GPS blika a chyta druzice ted jeste vyrazit nekam na lov at se pozna jestli to funguje :o)) Diky moc
  • 0
Asus A632, PocketDrake a GeoSout

#39 licantrop

licantrop

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2009 - 21:47

Tak sme dneska u kámoše nainstalovali na ETEN X500 chip: SiRF Star III nejdřív novej beeLine (hned chytil signál), pak Geoscout a nakonec se povedlo nainstalovat i HandyGC. V beeLine jsem v nastavení zkusil vypnout SN,což po chvíli vyhodilo chybu. A od tý doby se nepodařilo chytit signál. Kontrolka GPS bliká, ale ani jedna družice se nechytá. A při autodetekci to taky nic nenajde. Co ted?
  • 0

#40 Radimecek

Radimecek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2009 - 21:54

Mimochodem, nepovedlo se nekomu nahodou rozchodit pod XDA Orbit (HTC P3300 Artemis) neco, co by dokazalo prepinat SN? (Na xdadevelopers i u strycka Googla jsem uz byl, ale tam jen tvrdi ze to nejde. Kurna, at me nestvou, nejak ten spravce GPS modulu musi jit obejit. Je to prece jen software.) Do jine navigace kvuli toho nepujdu (chodim celkem rychle), ale bylo by to prijemne a i pri zamerovani by k necemu bylo prumerovani.
  • 0
Není keš jako keš...




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama