Přejít na obsah


Fotka

Virtuálky


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
36 odpovědí na toto téma

#21 TechNick

TechNick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2008 - 21:07

Myslím si, že by to stálo za založení vlastního vlákna. Velký problém je podle mne umístnění keší mudlům pod okna a devastace okolí nevhodně umístněných keší. (např. zeď starého hradu)
  • 0

#22 sberac

sberac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 141 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2008 - 23:41

Zase tak často sem nepíšu, ale podle mě není potřeba zakládat vlákno:), ale PŘEMÝŠLET. Byť nemám zdaleka takovou historii a "cache statistiku" jako Dorcadion team, podpořil bych skromným hlasem zvlášť jeho bod 6 (s dovolením cituji): "6. ježdění auty, motorkami či čtyřkolkami až k cachi umístěné v lese či jinde v přírodě, tam kam je podle silničního zákona VJEZD ZAKÁZÁN" - souhlas, takhle se z nás totiž stane "banda lumpů", když nestačí značka "zákaz vjezdu všech motorových vozidel", tak je možné, že se v pravidlech pro chování v NPR (a CHKO? a v Lesích ČR? a v každém lese? a možná i jinde?) striktně objeví "zákaz provozování outdoorových aktivit např. GC" a správci NPR, CHKO ... se postarají o faktické ukončení fyzickou likvidací schránek (a že to nebude až tak velký problém není potřeba rozvádět ...). Stačí kouknout na log GC189MK, související cache ze serie a mapy.cz. Opět s dovolením (bez dovolení?) cituji: "... Prvni odlovena byla ... (10:12) a pres 5 dalsich cachi serie az sem jsem najezdil 23.8km za 91 minut ... " konec citace - asi na kole, že ?!?) To, že se tato serie jmenuje "Studanka Prosba lesa" bych osobně viděl spíš jako těžkou ironii.
  • 0

#23 Petr.zablati

Petr.zablati

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 138 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 0:21

[quote]Dorcadion napsal/a:

1. neopatrné chování mnoha nálezců (především těch, kteří se sami o žádné cache nestarají...) ...
[/quote]

To znám, někdy se dá u keše ztvrdnout třeba i hodinu, ale někdy to ani jinak nejde...(stalo se mi to, ale naštěstí s celým týmem, takže ostatní kryli a já ukládal)

[quote]
2. nevhodně volená místa pro cache...
[/quote]

Viz třeba GCKN5P Václavák, nebo nedávno publikovaná - GC18V92 Modřanská rokle.

[quote]
3. neustálé "cpaní" diakritiky do názvu cache :D
[/quote]

Už zase? Tenhle problém už mě fakt...ehm...

[quote]
4. vkládání "odpadků" do cache, takže během pár návštěv se poměrně luxusně vybavená pixla změní ve skladiště rozbitých kinder figurek (v lepším případě) či procvaklých lístků na MHD, zmačkaných papírků, rozpuštěných bombónů a jiného trashe v případě horším...[/quote]

jj...smetiště v keši je fakt hnus, nedávno jsem ve svojí keši našel dudlík..(trackovací číslo neměl a vypadal použitě)

[quote]
5. neupozornění ownera cache na docházející logbook...
[/quote]

A případně nadávání, že není kam se zalogovat...něco o cacherově neschopnosti a podobně...

[quote]
6. ježdění auty, motorkami či čtyřkolkami až k cachi umístěné v lese či jinde v přírodě, tam kam je podle silničního zákona VJEZD ZAKÁZÁN
[/quote]

Viz nejmenovaný pražský cacher ve stříbrné Octavii B----5 (nechci ho tak naplno jmenovat)

[quote]
7. totálně odfláknuté listingy s pravopisnými i faktickými chybami...
[/quote]

Jo, to si pak člověk připadá divně, když na takovou keš narazí (i když... u některých...)

[quote]
8. téměř naprostá rezignace na angličtinu v listingu (alespoň snaha..., hint u traditional atd.)
[/quote]

To může být i problém, třeba já na jazyky vůbec nejsem, no, hind bych zvládl, ale to už je u multi tak trochu zbytečný... a u některých to také nemusí jít vůbec GC161EH Pak je lepší napsat alespoň "Sorry, this cache can't be translated to english - Czech only"

[quote]
9. odfláknutým způsobem (jen z mapy atd.) zaměřené cache...
[/quote]

Nevím jak kdo, ale já zakládal GC161EH tak, že jsem si pomocí Google earth našel místo, kde široko daleko není keš, místo jsem si vytipoval, změřil z mapy.cz a zajel uložit krabici. Když jsem přeměřil souřadnice GPS, byly jeno pár metrů jinde, v podstatě v rámci chyby signálu. Pravda, to je město, v lese by to bylo horší.

[quote]
10. nepřečtení základních pravidel geocachingu a rezignace na jejich dodržování...
[/quote]

Přiznám se dobrovolně a bez mučení, já je nečet. Ale snažím se chovat u keše podle nejlepšího vědomí a svědomí, a zakládám takové aby mohly odporovat jen opravdu idiotsky zadaným pravidlům.

[quote]
11. logy typu: :D
[/quote]

No a co? Kde je jaký problém? Jedu na víkend kešovat, vrátím se a mám 40 nových keší. Další týden bych pak strávil logováním. A taky co psát ke keši kde už ostatní řekli vše za mě. T4TC TNLN (IN:/OUT: ) a je to. Tohle opravdu problém není, jen další zbytečné téma k hádkám, záleží na osobním názoru. Nelíbí se ti to? Tak to nepiš, ale někdy opravdu není co jiného napsat. Taky by mohl log vypadat takhle: " "

[quote]
12. publikace cache na gc.com aniž je cache umístěna ve skrýši...
[/quote]

Není to moc příjemné. Ale stačí napsat note, že ji tam uložím až v tolik a tolik hodin (což bych pak měl dodržet), protože právě vyrážím a třeba tam chci počkat na PaBu. Buď bude mít rewiewer dost rozumu na to, aby ji pustil až po uložení, nebo bude cacher počítat s tím, že hodinu před uložením tam asi opravdu nebude. No a když se někdo nepodívá... jeho blbost.

[quote]
13. logování DNF (které vždy poměrně spolehlivě znervózní autora...) v případech typu "...
[/quote]

V uvedených případech bych asi napsal write note, nebo nic. Ale na druhou stranu: DNF = do not found
- nenalezena. Našel ji? Ne! takže log odpovídá... tohle je sporné.
(Pokud je cache nějak limitovaná a chacher tam přes to jde kdy nemá a nenajde ji, je to opět jeho blbost.)

[quote]
14. nezalogování DNF při skutečném NE-nalezení...
[/quote]

A teď co? Je tam ta keš, nebo není? Koukal jsem blbě, nebo ji vzal mudla? Kterej blb ji dal na druhou stranu mostu, domu, pod vedlejší okap... Mám autora strašit, že je ztracená?

[quote]
15. nezalogování TB nebo GC při odběru/uložení v cache
[/quote]

Tady už se dostáváme k opravdu VELIKÉMU problému. Ale i ten se dá řešit, máš kód? No tak chvíli počkej a pak si TB od dřívějšího cachera prostě vem. (nejlepší je mu nejdříve poslat mail s upozorněním, mohl jen zapomenout...)

[quote]
16. bezdůvodné (nemoc..., etc.) držení TB/GC pod dobu delší než 14 dní...
[/quote]

Cacher s angínou letí uložit TB? No pěkně děkuju. Měl by, ale svůj důvod napsat do listingu coinu/TB, popřípadě autorovi.

[quote]
17. "leak" datových spouborů se souřadnicemi keší mimo server gc.com (POI.cz etc.)
[/quote]

A není to pak náhodou zneužítí dat Groudspeaku? Na POI.cz ještě dejme tomu, ale větší problém je, když souřadnice otisknou v novinách!


Přidal bych 18.
Neopatrné psaní na GC.cz Nejde napsat "za b" - to dopadne takhle: B) a s velkým "B" je to stejné: B) podobně i dvojtečku před koncem závorky. Takže řešení: Mezi B a závorku napat mezeru, nebo psát "2)"
Podobných potíží je více, ale daly by se odstranit. - pro administrátora: nešlo by udělat smajlíky podobně jako jsou na GC.com? - jen v hranaté závorce, nebo nějak podobně jasně označené?

a 19.
Stává se že některří cachři luští mysterku, jen aby ji neměli jako nenalezenou, a pak strašně nadávají, že ji někdo zakládá! Tihle by si měli uvědomit, že tu nejsou sami! Když se jim mysterka nelíbí, tak jí přeci lovit N E B U D U. Kdo ja tak blbej, že ani tohle nepochopí, nevim co v geocachingu dělá! Už se mi to několikrát stalo a vážně mě tihle lidi s----!


Omlouvám se za trochu prudší příspěvek, ale jsou věci které prostě už janak napsat nejdou (viz třeba bod 12., 19.)
  • 0
Nad řekou Blanicí, tyčí se hora. Pěkná tam keška, kačer ji hledá. Hlouběji zarazil do země svou paži, prst na plast narazil, vytáhl krabici. Tak pověst nelhala, jsou tam a čekají, děti mé, neplačte nezoufej, národe kačerů...

#24 Dorcadion

Dorcadion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 0:47

...sorry, špatně jsem to vyjádřil, nemoc je samozřejmě důvod :) proč člověk může delší dobu "zdržet" GC/TB...
  • 0

#25 xR4d3kx

xR4d3kx

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 1:02

Dorcadion napsal/a:
...sorry, špatně jsem to vyjádřil, nemoc je samozřejmě důvod :) proč člověk může delšéí dobu "zdržet" GC/TB...


No, zrovna v tuhle dobu naposledy nekdo vyzvedl nas geocoin 6.11.2007, dalsi 17.12.07, dalsi nekdy na zacatku ledna...ja uz sem na to celkem zvyklej... My sme pres Vanocni prazdniny meli taky TB asi 3,5 tydne-ale alespon sme napsali e-mail majiteli, ze jev poradku, akorat ze my jsme liny a ze je venku hnusne :).
Nicmene proc sem pisu- co mi dost vadi je, nezalogovavani geocoinu. Chapu, ze ne kazdy nema ihned pristup k internetu (nebo nechce mit), ale nechapu takove jednani, kdy nekdo kesku normalne zaloguje a GC necha bez povsimnuti v kesce virtualne este jakou dobu...-nejedna se pouze o zacatecniky s malo keskami...;)
  • 0

#26 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 3:00

pan petr ze zablati: a co kdybys toho nejmenovaneho stribrooctavkoveho kacera radsi jmenoval? ja abych se ted stydel s nasi stribrnou octavkou vyjet.
  • 0

#27 dandra

dandra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 3:09

Don Pedro de Záblatí napsal/a:

Dorcadion napsal/a:
10. nepřečtení základních pravidel geocachingu a rezignace na jejich dodržování...

Přiznám se dobrovolně a bez mučení, já je nečet.

Zkus to. Číst dokumenty, k jejichž dodržování se jeden zavazuje, se vyplácí ;)

11. logy typu: :D

No a co? Kde je jaký problém? Jedu na víkend kešovat, vrátím se a mám 40 nových keší. Další týden bych pak strávil logováním. A taky co psát ke keši kde už ostatní řekli vše za mě. T4TC TNLN (IN:/OUT: ) a je to. ... Nelíbí se ti to? Tak to nepiš, ale někdy opravdu není co jiného napsat. Taky by mohl log vypadat takhle: " "

A já si naivně myslel, že lidi dělají kešky pro lidi, kteří jim, když už za nic jiného, tak alespoň za ten bodík do vymazleného statusbaru řeknou "búúú" nebo dokonce "díky" :o Ani čtyři desítky kešek za víkend nejsou žádný extrémní výkon, který by ospravedlňoval jednoznakové logy či infantilní "T4TC". Nebo by snad dotyční owneři, kteří se těší na pár slov nebo radu k vylepšení, měli smekat, klanět se a chápat, že 40 nálezů je fakt fuška? Je-li někomu zatěžko zalogovat cache více než jedním znakem, pak snad je ani nehledá. Uleví se všem ;)

P.S. Omlouvám se za OT a prosím zakladatele vlákna, aby zvážil jeho uzamčení dřív, než se z něj stane flame postrádající spojitost s původním tématem.
  • 0

#28 Sylvia999

Sylvia999

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 538 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 8:29

Dain & Olik napsal/a:
pan petr ze zablati: a co kdybys toho nejmenovaneho stribrooctavkoveho kacera radsi jmenoval? ja abych se ted stydel s nasi stribrnou octavkou vyjet.


Nejmenovaného kačera znám, jmenovat ho nechci. Rozhodně se však omlouvám za Petrovu poněkud nešťastnou identifikaci. Stříbrných oktávek jsou mraky a Petr dostane "sodu" ;)- až vyleze z pelechu. Když už se chce zúčastnit diskuse, ať si laskavě promyslí, co na koho napráská....nebo mu doma někdo napráská :D:D:D:
  • 0

#29 Petr.zablati

Petr.zablati

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 138 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 8:53

Dain & Olik napsal/a:
pan petr ze zablati: a co kdybys toho nejmenovaneho stribrooctavkoveho kacera radsi jmenoval? ja abych se ted stydel s nasi stribrnou octavkou vyjet.


za to se omlouvám, skutečně jsem tím myslel jen jednoho cachera a Dáin to nebyl. Nechce se mi ho jmenovat, ale dobře: Orawb5

dandra napsal/a:
...A já si naivně myslel, že lidi dělají kešky pro lidi, kteří jim, když už za nic jiného, tak alespoň za ten bodík do vymazleného statusbaru řeknou "búúú" nebo dokonce "díky" Ani čtyři desítky kešek za víkend nejsou žádný extrémní výkon, který by ospravedlňoval jednoznakové logy či infantilní "T4TC". Nebo by snad dotyční owneři, kteří se těší na pár slov nebo radu k vylepšení, měli smekat, klanět se a chápat, že 40 nálezů je fakt fuška? Je-li někomu zatěžko zalogovat cache více než jedním znakem, pak snad je ani nehledá. Uleví se všem


Já napsal:
...A taky co psát ke keši kde už ostatní řekli vše za mě. T4TC TNLN (IN:/OUT: ) a je to.

S logem ":D" jsem se ještě nesetkal, ale s logem "TNLN T4TC" už několikrát. (tím nechci říct že log ":D" není), uznávám, že jsem se špatně vyjádřil chtělo by to napsat víc - alespoň "dík" nevo zmíněné T4TC TNLN (IN/OUT).

A co se 40keší za víkend týče:
Jak pro koho, my když jedeme na keše, tak za víkend stihneme tak 10, prtotže nelítáme jen po krabičkách, ale i po krásném okolí, když je u nějakého kostela tak si ho prohlédnout atd....
(a ani nejezdíme s geovozidlem až na keš, ale jen na nejbližší parkoviště)
  • 0
Nad řekou Blanicí, tyčí se hora. Pěkná tam keška, kačer ji hledá. Hlouběji zarazil do země svou paži, prst na plast narazil, vytáhl krabici. Tak pověst nelhala, jsou tam a čekají, děti mé, neplačte nezoufej, národe kačerů...

#30 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 10:15

Zpátky k tématu: Geocaching vznikl jako "hledání pokladů" a pokud vím tak virtuálky k němu přibyly dodatečně. Virtuálku jsem nenašel žádnou ale dal jsem si dvě earthcache a bez hledání škatule to zkrátka nebylo ono. Vygooglit údaje pro nějakou obtížnější virtuálku bez nutnosti návštěvy místa může být zajímavé ale - aspoň já osobně - bych to do geocachingu netahal. P.S. co je divného na ujetí 24km za 91 minut na kole? Pokud to není nějakým vyloženě těžkým terénem tak je to dost ležérní turistické tempo (po okreskách běžně jezdím průměry kolem 23km/h)
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#31 chemic77

chemic77

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 12:17

Don Pedro de Záblatí napsal/a:

11. logy typu: :D


No a co? Kde je jaký problém? Jedu na víkend kešovat, vrátím se a mám 40 nových keší. Další týden bych pak strávil logováním. A taky co psát ke keši kde už ostatní řekli vše za mě. T4TC TNLN (IN:/OUT: ) a je to. Tohle opravdu problém není, jen další zbytečné téma k hádkám, záleží na osobním názoru. Nelíbí se ti to? Tak to nepiš, ale někdy opravdu není co jiného napsat. Taky by mohl log vypadat takhle: " "


Ano, někde není co napsat to uznávám, ale aby na kešce kde se autor vytrápil s vlasnoruční výrobou asi dvě hodiny a kde ostatní hledali a byli nadšeni z úkrytu, napsal pouze Díky, mi přijde dost nevkusné a líto pro autora.

Je to věcí názoru a nikdo mu nemůže upřít krátký log, ale o něčem to svědčí. A nic dobrého to asi nebude. :)

P.S. jinak s Dorcadionem souhlasím.
  • 0

#32 Crocky

Crocky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 13:24

chemic77 napsal/a:
ale aby na kešce kde se autor vytrápil s vlasnoruční výrobou asi dvě hodiny a kde ostatní hledali a byli nadšeni z úkrytu, napsal pouze Díky, mi přijde dost nevkusné a líto pro autora.

Ty vtipálku:) . Naši kešku vyráběla manželka a trvalo jí to několik dní!!!
Skutečně by mi přišel takový log líto, ale (do vlastních řad) já jsem taky začal s krátkými logy, až pak jsem si uvědomil, proč a komu je píšu a dneska mi doma říkaj grafoman.
Ty blbé logy ale vynahradí pěkné logy ostatních, takže jsem v pohodě.
  • 0

#33 chemic77

chemic77

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 13:34

Crocky napsal/a:

chemic77 napsal/a:
ale aby na kešce kde se autor vytrápil s vlasnoruční výrobou asi dvě hodiny a kde ostatní hledali a byli nadšeni z úkrytu, napsal pouze Díky, mi přijde dost nevkusné a líto pro autora.

Ty vtipálku:) . Naši kešku vyráběla manželka a trvalo jí to několik dní!!!
Skutečně by mi přišel takový log líto, ale (do vlastních řad) já jsem taky začal s krátkými logy, až pak jsem si uvědomil, proč a komu je píšu a dneska mi doma říkaj grafoman.
Ty blbé logy ale vynahradí pěkné logy ostatních, takže jsem v pohodě.


Tak to smekám, samozřejmě před manželkou. :-D S*át se s tím několik dní a pak slyšet jen Díky, by mě fakt šmejklo. Já svoji dělal asi 4 hodiny a jsem za to rád, protože jsem se naučil perfetně zacházet s vrtačkou. :D Ale jelikož mi ji někdo čajznul, tak ji budu dělat znova. :(
  • 0

#34 Petr.zablati

Petr.zablati

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 138 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 19:14

chemic77 napsal/a:

Don Pedro de Záblatí napsal/a:

11. logy typu: :D


No a co? Kde je jaký problém? Jedu na víkend kešovat, vrátím se a mám 40 nových keší...


Ano, někde není co napsat to uznávám, ale aby na kešce kde se autor vytrápil s vlasnoruční výrobou asi dvě hodiny a kde ostatní hledali a byli nadšeni z úkrytu, napsal pouze Díky, mi přijde dost nevkusné a líto pro autora.

Je to věcí názoru a nikdo mu nemůže upřít krátký log, ale o něčem to svědčí. A nic dobrého to asi nebude. :)



To záleží taky na tom, kolik nálezů už ta keš má. U prvních je to takový blbý, ale když už má třeba 600 nálezů, tak už neni co psát. Leda něco jako "Odlovena, krásné počasí, skorojasno, 15°C, atd... - nuda a s keší to nemá moc co do činění.
  • 0
Nad řekou Blanicí, tyčí se hora. Pěkná tam keška, kačer ji hledá. Hlouběji zarazil do země svou paži, prst na plast narazil, vytáhl krabici. Tak pověst nelhala, jsou tam a čekají, děti mé, neplačte nezoufej, národe kačerů...

#35 chemic77

chemic77

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 19:40

Don Pedro de Záblatí napsal/a:

chemic77 napsal/a:

Don Pedro de Záblatí napsal/a:

11. logy typu: :D


No a co? Kde je jaký problém? Jedu na víkend kešovat, vrátím se a mám 40 nových keší...


Ano, někde není co napsat to uznávám, ale aby na kešce kde se autor vytrápil s vlasnoruční výrobou asi dvě hodiny a kde ostatní hledali a byli nadšeni z úkrytu, napsal pouze Díky, mi přijde dost nevkusné a líto pro autora.

Je to věcí názoru a nikdo mu nemůže upřít krátký log, ale o něčem to svědčí. A nic dobrého to asi nebude. :)



To záleží taky na tom, kolik nálezů už ta keš má. U prvních je to takový blbý, ale když už má třeba 600 nálezů, tak už neni co psát. Leda něco jako "Odlovena, krásné počasí, skorojasno, 15°C, atd... - nuda a s keší to nemá moc co do činění.


Nevím, v tomhle to cítím jinak. I kdybych měl popsat cestu ke keši či proč jsem přijel, nebo jak jsem ji našel, tak napsat je vždycky co. Pokud ta keš za to alespoň malinko stojí a to si myslím, že většinou stojí. To že někdo předemnou napsal, že je tam hezké okolí neznamená, že to nemůžu napsat taky.

Taky mě jako autora potěší, když mi napíšou, že se jim tam líbí, že bylo hezké počasí, nebo že měli strastiplnou cestu když to vzali z druhé strany.

To že tam bylo šestset lidí je výmluva, tak to cítím já. Je to samozřejmě jen můj názor. :)
  • 0

#36 Petr.zablati

Petr.zablati

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 138 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 20:15

chemic77 napsal/a:
Nevím, v tomhle to cítím jinak. I kdybych měl popsat cestu ke keši či proč jsem přijel, nebo jak jsem ji našel, tak napsat je vždycky co. Pokud ta keš za to alespoň malinko stojí a to si myslím, že většinou stojí. To že někdo předemnou napsal, že je tam hezké okolí neznamená, že to nemůžu napsat taky.

Taky mě jako autora potěší, když mi napíšou, že se jim tam líbí, že bylo hezké počasí, nebo že měli strastiplnou cestu když to vzali z druhé strany.

To že tam bylo šestset lidí je výmluva, tak to cítím já. Je to samozřejmě jen můj názor. :)


Tvůj názor ti neberu, ale stalo se mi už několikrát, že s mi keška líbila, ale když jsem si přečetl pár prvních logů, zjistil jsem že už bych je jen opakoval a na nic nového jsem nepřišel. Tak nevim, má smysl aby každý druhý log byl stejný? To už klidně můžu psát jenom díky a trade.
To je zase můj názor a opět se nemusí shodovat s názorem druhých.
  • 0
Nad řekou Blanicí, tyčí se hora. Pěkná tam keška, kačer ji hledá. Hlouběji zarazil do země svou paži, prst na plast narazil, vytáhl krabici. Tak pověst nelhala, jsou tam a čekají, děti mé, neplačte nezoufej, národe kačerů...

#37 Sylvia999

Sylvia999

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 538 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2008 - 21:26

Neboli, takhle to v diskusi dopadá, když mají pravdu oba a zároveň ani jeden :). Já taky občas nevím, co napsat.....
  • 0
Sylvia999




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama