Přejít na obsah


Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1772 odpovědí na toto téma

#21 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2008 - 13:05

Jaka data tam vlasne jsou?


Privátne, samozrejme...
Cez gc.com získate prístup na môj profil a cez PM získať prístup do galérie.
  • 0

#22 allfa

allfa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2008 - 23:29

Program je super. Bylo by možno do nastavení dát volbu turistické mapy pro www.mapy.cz? Jinak, i když si nastavím výchozí bod a stáhnu kešky z okolí, ukazuje mi to vzdálenost přes 400km.
  • 0

#23 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 8:38

Bylo by možno do nastavení dát volbu turistické mapy pro www.mapy.cz?

Myslis ako nahrada/alternativa k http://www.turistickamapa.sk/ ako odkaz z hlavnej page?Napis predstavu...

Jinak, i když si nastavím výchozí bod a stáhnu kešky z okolí, ukazuje mi to vzdálenost přes 400km.

Su dva uzivatelske body, jeden je na stahovanie z okolia tohto bodu a druhy na vzdialenost od neho /domova/.
Ten na vzdialenost co si asi myslel Ty je na stranke Pomocky kesera - ale asi by bolo logickejsie aby som to dal tiez do nastaveni -ono to je dane tym ako to vznikalo - vzdiakenosti sa pocitaju na stranke pomocky a potom ma napadlo ze by bolo uzitocne aby program toto vedel vzdy ponuknut ako hodnotu a pre kazdeho samozrejme inu,,,


  • 0

#24 allfa

allfa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 12:18

OK, myslím jako alternativa pro http://www.turistickamapa.sk - odkaz z hlavní stánky. Odkaz na turistickou mapu ČR s GC1481C:
http://www.mapy.cz/?...4178@z=12@mm=TP

Vzdálenost už jsem pochopil.

  • 0

#25 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 19:38

Na galerii najdete update MoZiGo s podporou www.mapy.cz

Na tomto linku najdete volne pristupny novsi manual k novej verzii]

Privat adresar v galerii nezmenil svoj pwd...

Zial pridavne parametre o nastaveni typu mapy nefunguju...otvori sa len mapa podla suradnic, turisticku si treba dodatocne navolit. Metoda s parametrom vyssie uvadzanym nefunguje....
Ak niekto vie viac, nech sa podeli, na stranke nastavenia je edit box parametru, ktory sa jednoducho pridava na koniec textu pri volani www.mapy.cz...
  • 0

#26 allfa

allfa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 19:58

Metoda z mého předchozího příspěvku mi funguje ve Firefoxu. Teď jsem to zkoušel v IE7 a skutečně to nejde.
  • 0

#27 allfa

allfa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2008 - 20:11

Tak jsem stáhl nový exe, do edit boxu v nastavení jsem zadal "@z=12@mm=TP" a vše funguje. Mapa se mi otevře v topo. Mám ovšem jako defaultní prohlížeč Firefox :D. Parametr z=12 určuje přiblížení mapy (pro turistickou nejvíce 13) parametr mm=TP určuje topo mapu
  • 0

#28 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2008 - 7:16

Podarilo sa mi problem s nedokonale fungujucim odkazom na www.mapy.cz vyriesit aj pre IE, len este mi vadi, ze sa hned nezobrazia aj trasy, na to nie je nejaky parameter? Resp. kde si zistil napr. aj tieto parametre @z=12@mm=TP ? V popise funkcii ani nikde som to nenasiel...ak by existoval aj tento parameter doplnil by som to o tuto funkciu....
  • 0

#29 allfa

allfa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2008 - 7:53

Parametry jsem zjistil z adresního řádku. Zobrazil jsem nějaké území, měnil jsem přiblížení > mění se parametr z, měnil jsem typ mapy > mění se parametr mm (ZP - základní mapa, FP - fotomapa, TP - turistická mapa, TTtP - turistická+turistické trasy, ...).
Na adrese http://api.mapy.cz/ jsou informace k API Mapy.cz, jestli ti to pomůže.
  • 0

#30 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2008 - 8:46

...ano parameter TTtP vyberie turmapu s trasami Takze to bude vyhovovat tak ako som to urobil, lebo kazdy z ciech si tam moze dat co chce, podla toho ake mapy preferuje ... Skoda, ze neexistuje map server pre oba staty...kazdy sa hrame na svojom piesocku... Inak boli poziadavky na to, aby som do listingov doplnil mapku ..nie ze by to neslo, ale povazujem to za zbytocne, lebo MoziGo je stavany na spolupracu s OziCE a pridavat mapky pre OziCE mi pripada ako "nosenie dreva do lesa" ved ten kto pouziva Oziho ma mapy ake chce a s presnostou akou chce... Alebo sa mylim?
  • 0

#31 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2008 - 19:56

Update odkaz na galériu
MoZiGo - iba exe 1.0.0.28

- podpora www.mapy.cz cez url
- doplnené suradnicemiest.ini o české mestá (Pospecom)
- drobné nevidiťeľné zmeny

Na mapy.cz museli urobiť nejakú zmenu lebo to už fungovalo aj "starou" metódou", pre istotu som v programe nechal aj metódu/url/, ktorá by mala fungovať nezávisle na prehliadači.;)

"Parameter" do galérie zostáva...


  • 0

#32 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2008 - 8:48

Copak se stalo, proč jsou odkazy nefunkční ?
  • 0

#33 ebik

ebik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2008 - 2:00

Spravny je nasledujici odkaz:
http://galeria.geoca...ls.php?album=34

Bohuzel, odkaz v prvnim prispevku se odkazuje na neco jako "posledni album vytvorene uzivatelem klama". To je odkaz k nicemu.

Jo a nelekni se. Zepta se to na heslo. (O heslo zadej autora.)
  • 0

#34 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2008 - 6:12

ebik napsal/a:
Bohuzel, odkaz v prvnim prispevku se odkazuje na neco jako "posledni album vytvorene uzivatelem klama". To je odkaz k nicemu.
Jo a nelekni se. Zepta se to na heslo. (O heslo zadej autora.)

Ten odkaz v case vzniku ukazoval na spravne miesto ...Ale kedže som bol nútený pozmeniť vlastnosti galérie v sekcii programy ..odkaz už neukazuje presne. Ale v ziadnom prípade to nie je odkaz k ničomu...
  • 0

#35 petzbrna

petzbrna

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2008 - 21:24

Chtel bych se zeptat ohledne vyvoje verzi ... Tempo je opravdu rychle :) a tak se me stalo, ze jsem chvili nedaval pozor a je na svete o dalsi 4 verze vysi verze. A tak se ptam - mam jednotlive rozdili dostahovat nebo staci stahnout posledni, ktera v sobe nese i starsi informace? Podotykam ze PC umim ledak zapnou a vypnout :) Jinak jsem totalni PC neznaboh.
  • 0
Lets go za sipkou!

#36 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2008 - 0:01

Kompatibilita datovych suborov je nezmenena - ide o lst a htm subory. Zmeny su len v exportovanych datach wpt a gpx - tie jednoducho mozes vyexportovat este raz, bez potreby cokolvek opatovne stahovat, alebo ani dokonca nemusis pokial ti ich format vyhovuje. V podstate staci si dotiahnut posledne nove listingy co ta zaujimaju podla miesta, krajiny atd a spustit export... A ak si mal na mysli exe subor - ten staci mat vzdy len ten posledny...
  • 0

#37 petzbrna

petzbrna

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2008 - 10:33

Ano presne tak :) Mel jsem na mysli EXE soubor. Dekuji za odpoved. A hned mam dalsi :) Ted jedu na sluzebku do mista X, a v okoli bych se kdyztak podival po nejake kesce, nebudu mit moc casu a tak bych chtel v okoli vyhledat jen tradicni ( o zadny jiny nemam zajem ). Takze jsem v programku odznacil vsechny druhy kesek, krom chtene tradicionalky, po te se prepl do vyhledavani namackal souradnice a zadal pocet kilometru. I pres to mi program tlaci vsechny (mysterky, CITO atd. ...) . A ted otazka - Je to proto, ze nemam PM? Milim se v tom, ze program pouze zada dotaz a dal ho uz neupravuje? Puvodne jsem si myslel, ze kdyz zatrhnu jen mistery, tak program projede seznam a zobrazi pouze mistery ... -------------------------------------- Dekuji za odpoved :) Doma prozkoumam a kdyz tak se jeste zeptam :)
  • 0
Lets go za sipkou!

#38 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2008 - 11:57

Asi nezaskodi pripomenut postup ... Najprv vycisti zoznam na hlavnej page, potom aj zoznam kesiek vo wpt page/ctrl+A -vyberies a zmazes/ - ak tam dake su - program si pamata posledne wpt od minuleho spustenia a vzdy sa snazi pridavat nove/ ak to tak mate navolene/ ...co niekedy moze mylit. Potom cez groundspeak nacitaj zoznam bud - z okolia bodu - alebo z ulozeneho lst - alebo inak zadanych podmienok cez ine hladania Program pouziva standartny webovy pristup a nemoze zadavat inteligentnejsie dotazy na groundspak okrem tych standartnych vseobecne znamych...data sa musia filtrovat az nasledne... Az teraz sa moze stat filter kesiek aktivny ! Ked uz mame kesky v listingu, mozeme si zvolit ake chceme dostat do hlavneho zoznamu na hlavnej stranke. - teraz mozes vyberat podla druhu,terenu atd... A po odoslani na hlavnu page sa do zoznamu dostanu len tie, ktore si si navolil .. ak si xcel len tradicne tak len tradicne atd. Na hlavnej page dalej mozes filtrovat co vlastne xces stiahnut - ake listingy cez checklist - tento moze byt zeleny - to vtedy ak este listing v PC nemate alebo sedy - vtedy ked listg uz v PC je. Oznacis kesky ktore xces - moze byt kombinacia sedich a zelenych /treba checkbox oznacit/ - su tam na to tlacitka s napovedou. Teraz si naplanoval co xces aby ti program stiahol/pretransformoval do offline podoby - listingy v tvare htm a zaroven na stranke wpt prichystal wpt,gpx,klm body na export... Vrele doporucujem mat hned PDA pripojene cez Activesync a v programe navolit okazmite stahovanie aj do PDA - odpadne starost s dodatocnym exportom udajov do PDA, pretoze hned pri tlansformuj/exportuj data putuju aj do PDA - toto je ale mozne len vtedy, ak su spravne nastavene cesty do PDA - vid nastavenia... Podobne na stranke wpt mozes waypointy hned poslat aj do PDA pod zvolenym menom. Zdoraznujem, ze iba oznacene/sede + zelene/ kesky zo zoznamu program exportuje do wpt page.Ak sa pomylite nic sa nedeje treba len zmazat wpt page a znova pouzit tlacitko "Z oznacenych vygeneruj wpt zoznam" - netreba znova stahovat data ak uz su vsetky stiahnute, program si pozadovane data vycita z offline listingov. Chce to len trochu praxe... Ak su este nejake nejasnosti,otazky ..rad zodpoviem.
  • 0

#39 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2008 - 19:19

Verzia MoZiGo - iba exe 1.0.0.30 je k dispozícii na stiahnutie v galérii...Klikni sem
- preorganizovanie poradia wpt bodov - hlavný wpt bod kešky ako posledný, aby bol vidieť
- dolpnenie príznaku Geochache found - symbol 118 do wpt
- export pre gpx/MapSource/ doplnený o <sym>Geocache Found</sym><sym>Parking Area</sym>
voliteľné nastavenia foto
- +spoiler
- +všetky foto autora kešky
- +foto posledných piatich logujúcich
Pripadne chyby pls do mailu...
  • 0

#40 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2008 - 21:00

Aktualizácia MoZiGo na verziu 1.0.0.31 - iba exe.
Link na stiahnutie

Pridaná jednoduchá databáza o keškách, nálezoch fináloch...
- automaticky do novostiahnutých listingov pridá záznam o logu z databázy - pokiaľ už aspoň raz boli stiahnuté
- možnosť manuáleho zadania final wpt pri Multi a Unknown keškách, ktorá sa zapíše tiež do databázy pre neskoršie automatické využitie
- tento wpt bod sa automaticky generuje ku ostatným wpt bodom s tým, že sa označí ako - FINAL.

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama