Přejít na obsah


Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1779 odpovědí na toto téma

#61 petzbrna

petzbrna

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2008 - 21:14

Chtel jsem se zeptat v navaznosti na vyvoj Geogetu :) na myslenku s USB klicenkou, podle toho co jsem zde cetl a na co uz jsem se aj ptal by nemel byt problem aby MOZIGO frcel na flashce, vid?
  • 0
Lets go za sipkou!

#62 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 769 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2008 - 22:19

Skopiruj ho na USB a mal by ist - samozrejme o dost pomalsie lebo vsetky zapisy idu do flesky, ktora je o hodne pomalsia ako disk... Neviem ci je to ale rozumny napad, pretoze jednym z parametrov ka+zdej flash je limitovany pocet zapisov, ktory je cca 1milion, tento udaj malokto vie, fleska nie je velmi urcena na pravidelne zapisy a mazanie ...
  • 0

#63 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2008 - 22:36

A kolik si myslis, ze na tu flashku udelas zapisu (v jednom sektoru, nebot tam se ten limit zapocitava!), nez ji zahodis do kose jako zastaralou vec se smesne malou kapacitou? Aneb, nestras lidi limitama, kterych drtiva vetsina pro beznem pouzivani nema sanci dosahnout.
  • 0

#64 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 769 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2008 - 22:53

Prave dnes som riesil na malom priemyselnom PC windows XPe /DATALAB brno/problem s flaskou ako zavadzacim mediom - problem ktory sa mi zdal este vlani ako nepodstatny a bagatelizovany...Keby sme vtedy dali system na 2.5disk tak nemusim riesit vypadok flesky, ktora udajne "asi" prekrocila pocet zapisov - bola draha atd... Ale je pravda, ze dnes cena tychto medii je smiesna nizka....
  • 0

#65 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2008 - 22:58

jiste uznas, ze prumyslove nasazeni flash s operacnim systemem je neco jineho nez USB klicenka s apliakci, kterou si na ni dvakrat denne na chvili pustis.
  • 0

#66 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 769 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2008 - 23:06

No asi naozaj najmä Tí, ktorí pendlujú medzi Notebookom a PC a majú problém udržať dáta synchnizované, môžu vyuzit aj to, že instalator MoZiGo umoznuje nainstalit aplikaciu aj do USB disku a samozrejme aj odtial spustit raz z PC a inokedy z notebooku a dáta sú vždy 100% synchrónne:)
  • 0

#67 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 769 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2008 - 20:14

V galérii na tomto odkaze je inštalácia MoZiGo 1.0.0.41
- priama spolupráca s garmin XT bez potreby Mapsource, wpt body sa importujú priamo cez súbor current.gpx /by suttorad/;)
- doplnená mapka - už sú komplet cz,czsk,sk;)
- hromadné označovanie/odznačovanie pomocou myšky a shift/ctrl klávesnice na hlavnej stránke
  • 0

#68 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 769 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2008 - 0:20

V galérii tu
nájdete novú verziu MoZiGo - iba exe 1.0.0.43
- sprievodca pre začiatočníkov v používaní MoZiGa
- podpora garmin XT - rýchle nahratie "Mojich bodov" - bez zisteného limitu na počet takto zadaných kešiek - skúšané na MIO A701 a P560.
- doplnená podpora pre mapy z Oziexplorera s jednoduchým zoomom - jedina podmienka je že mapy musia byť vo forme jpg obrázku - netreba nič preciachovávať.
- podpora gpx z Mapsource
- import/export gpx pre beeline
- import/export wpt pre Oziexplorer a OziCe
- wpt body s attachmentom htm súborov
-kml export pre iGO

Heslo ostáva...
Noví záujemcovia môžu skúsiť vyriešiť mysterku s heslom (obtiažnosť 1+)alebo poslať PM/mail...
  • 0

#69 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 769 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2008 - 22:35

Hm, zial musim konstatovat, ze moje optimisticke vyjadrenia o pocte bodov ktore sa daju priamym sposobom bez Mapsource do garmin XT dostat su nepravdive... Jedna vec je ta, ze garmin zoberie vsetky body - neodmietne file - ale do My location sa prenesie len prvych tisic...plati hranica o geocache bodoch...
  • 0

#70 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2008 - 22:48

:D A nerikal jsem to?
  • 0

#71 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 769 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2008 - 22:01

Inštalácia MoZiGo 1.0.0.47 k dispozícii
tu
- odstránená chyba súradníc pre "west"
- zmenené Iné hľadanie - okolie bodu z mapky doplnené o polomer hľadania
- podpora pre zariadenia bez ACTIVESYNC, iba s USB ako mass storage /colorado/- zatial len pre current.gpx
detto pwd;)
Skusajte, testujte, upozornujte...



  • 0

#72 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2008 - 8:56

Pár drobností, jestli se tím chceš zabývat ... 1. Po spuštění se nenačte žádná mapa. Možná je to tím, že máš špatné cesty v .map souborech - umazal jsem je a nechal jen odkazy xxx.jpg, a zřejmě tím se to spravilo. 2. S tím souvisí chyba - když není načtena mapa a najedu myší do oblasti mapy, vyhlásí se chyba. To by bylo fajn zablokovat. 3. Kvalita mapy není nic moc. Myslím, že by nebyl velký problém dát kvalitnější obrázek. Když už ne zoomovatelný, tak aspoň trochu kvalitní, ať se strefím do místa, které mě zajímá ;) 4. Když zvolím výběr mapy cz.map, tak po zavření a spuštění aplikace je opět zatržena svk.map. Měly by se správně zobrazit tak, jak je uloženo v ini souboru. 5. Na tlačítku pro výběr cesty k OZI Exploreru nejsou 3 tečky. 6. Proč jsou ikony typu kešky v seznamu na přeskáčku centrované-vlevo-centrované-vlevo ... Nešlo by je zarovnat všechny ke středu ? Je to neestetické ;) 7. Je opravdu nutné omezení poloměru na 100km ? Jinak díky za tvou práci, je to opravdu fajn pomůcka.
  • 0

#73 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 8:50

Další problémy, které docela znepříjemňují funkčnost:

1. Většina nastavení, která provedu (cesty do PDA, vzdálenost vyhledávání, mapa, typy kešky, ... ) se po ukončení programu neuloží a po novém spuštění tam jsou opět default hodnoty :(

2. Když vyhledávám, tak se mi v 50% stane, že to projede v pořádky třeba prvních 5km, a pak už jen několik keší náhodně do okraje zvoleného okruhu.

3. Když už konečně dostanu keše do seznamu na stažení, stává se, že se po chvíli objeví chyba, a stahování se kousne a nepokračuje. Nefunguje ani tlačítko Break. Takže pak vše znova :( Příkladem je třeba stahování kolem Brna, a na keši Lelkovadlo se to kousne a vyhlásí chybu.
Edit: stejná chyba i na keši Vydrýskův poklad

4. Když zvětším poloměr vyhledávání, změna se neprojeví na aktuálně vykreslené kružnici na mapě.

5. Vůbec se mi nelíbí zmatek v používaných souřadnicích - jednou to jsou stupně, jednou stupně a minuty. Nešlo by celé ovládání sladit jednotně, tj. je zvykem používat stupně a minuty.

6. Váhám, jestli používat Skrýšotlač v kombinaci se svým prográmkem, nebo přejít na MoZiGo. Nejvíc mi pro přechod brání to, že pro názvy listingů používáš názvy keší, což způsobuje docela problémy, je-li tam diakritika nebo speciální znaky, a je to nepřehledné. Já mám ve zvyku listing pojmenovat označením keše, tj. GCxxxx.html, což je jednoznačné a bezproblémové. A líp se mi s tím potom pracuje.
Edit: při testování se mi vytvoří třeba soubor s názvem ".htm", přitom keška se jmenuje "Na Kraví hoře". Říkám, zmatek. A to bych nechtěl vidět, co dělají cizojazyčné se spec.znaky. Přimluval bych se pro název listingu podle kódu kešky.

Edit:
7. Při stahování se mi občas z neznýmých příčin zasekne a musím aplikaci ukončit natvrdo přes správce úloh.


Nenech se znechutit, udělal jsi kus parádní práce - toto jsou moje výhrady a nalezené chyby, nalož s nimi, jak uznáš za vhodné. ;)
  • 0

#74 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 13:15

Tak do třetice ;) Všiml jsem si, že ve .wpt souboru je snaha o symbol kešky, tj. číslo 117, ale v OZI Exploreru se nezobrazuje. Je potřeba tam mít nastaveno ...,117,1,4,... (teď je nastaveno ...,117,0,4,...). Mohl bys to opravit ?
  • 0

#75 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 769 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 14:12

1.1 Hned po instalacii pri prvom spusteni nie je ziadna mapa k dispozicii pretoze neexistuje este ini subor !Schválne ho nedávam ako súčasť inštalácie aby si ľudia omylom pri opätovnej reinštalácii neprepísali ini súbor.Stačí zatvoriť a znova spustiť , z map súbormi nemusíš nič riešiť. 1.2 Opravím - opäť to, ale súvisí s bodom 1.1 1.3 Kvalita mapy je taká aká je - môžem Ti ale prezradiť, že si môžeš urobiť svoju mapku v oziexplori, naciachovať ju a Mozigo s ňou bude spolupracovať - stači aby si v nastaveniach dal svoj názov mapky. Ak bude pekná môžeš ju zverejniť a ja ju rád dám do inštalácie pre všetkých... 1.4 Dôležijšie ale je, že sa nahrá taká akú si si zvolil - trebárs aj tá tvoja s tvojim názvom - ten editbox tam je práve nato...Combobox tam je len na rýchlu voľbu dodaných máp z inštalátorom - doležité je čo je zapísané v ini súbore...Samozrejme, ale musíš zapísať cez !Zapíš do INI" 1.5 Upravím... 1.6 To je jednoducho preto, lebo pri daných rozmerox v pixeloch sa ikonky pod sebou prekrývali, takto sú čitateľnejšie, ale pripúšťam,že to niekomu pripadá neestetické...Ak som však zvačšil výšku riadku o 2pixle tak sa nezmestilo 21 riadkov ... 1.7 Nie je ...zvačším na 1000? 2.1 A použíl si tlačítko "Ulož do INI"? Všetky parametre, ktoré sú na stránke nastavenia sa samozrejme ukladajú do ini súboru..iba ak som na dačo zabudol... 2.2 No to nechápem ako je možné - to akože groudspeak nevráti správne výsledky ?Alebo dokonca náhodne?Tak uveď na akých súradniciach nech to preverím... 2.3 Myslím, že by si mal overiť nastavenia podľa súboru "Zmena nastaveni v IE.txt" - toto je veľmi dôležité nastavenie, bez toho Mozigo nedostáva od IE správne dáta. 2.4 ???Akú zmenu očakávaš, nemýli ťa to, že vždy sa načíta len jedna page=20 kešiek, a ostatné čakajú či ich chceš postupne stiahnuť vśetky alebo len po jednej page ... 2.5 Aký zmätok v súradniciach?Program všade používa iba formát reálne číslo s celou a desatinnou časťou... 2.6 K pomenovaniu nazvov súboru podľa názvu kešiek ma viedli celkom prozaické dôvody.Ja si myslím, že je omnoho ľudskejšie používanie názvov súborov podľa toho čo obsahujú a nie podľa akýchsi indexov...Ja to naopak považujem za jednoznačnú výhodu Moziga. - tuhnutie na 99.99% sposobuje -čítaj "Zmena nastaveni v IE.txt" Kraví hoře - na "ř" som asi zabudol /v slovenčine nie je:)/pri konvertovani nazvov s diakritikou...opravim. Do tretice Symbol 117 - hovori o tom či ide o geocache, tie dalśie čísla sú iné parametre - teraz už ani neviem aké... Pošli mi vzorku nejakých wpt bodov, ktoré Ti mozigo nesprávne vygeneroval a v OZim sa nezobrazujú... Dík za pripomienky ...
  • 0

#76 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 769 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 19:15

Tebou uvádzané keśky - /skopíroval som cez clipboard/
Vydrýskův poklad
ale ani
Na Kraví hoře
som žiaľ nenašiel - tu by naozaj bolo vhodnejšie uviesť GCmeno
Editácia - doplnenie
Tak som zistil, ze originalne nazvy su
Vydryskuv poklad|Otter's treasure - GCZ38W
a
Na Kravi hore - GC110NC - neviem aky problem tu mohol byt lebo mne sa to nacitalo spravne

Medzi zakázané znaky v mene suboru bol pridany aj znak "|"
pretoze problem nebol sposobeny "ř", ale práve týmto znakom...
Podobne aj znak ' pridany medzi nepovoleny znaky v nazve - totiz nefunguje PDA attachnet s takymto suborom hoci inak je vsetko v poriadku!!!Bug wm6 alebo OziCE?

V galerii update MoziGo verzia
1.0.0.48 by mala riesit horeuvadzane problemy

Dik za spolupracu pri vyvoji...
  • 0

#77 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 19:44

1.3 Ok, můžu si tam dát mapu, jakou chci, to je pravda. :) Zkusím něco pohledat, zkalibrovat a kdyžtak pošlu. 1.6 Jasné, rozumím. 1.7 Třeba 1000, to by mělo být dostatečné. Pokud tam teda nějaké omezení je opravdu nutné ... 2.1 Ano, použil jsem tlačítko na uložení parametrů, a neukládají se. Tedy přinejmenším polovina z nich. Při dalším spuštění programu tam jsou opět původní. 2.2 Říkám, je to náhodné. Někdy to dopadne, jak píšu, někdy se po čase načítání stránek objeví messagebox s textem "na stránce došlo k chybě", kešky před chybou jsou OK, po chybě se načte už jen několik málo kousků, připadne mi, že náhodně, většina z nich ve vzdálenosti udaného poloměru. Tedy např. 5.0, 5.0, 5.1, 5.1, 5.1, 5.2, a najednou 77.4, 79.8. 79.8, 80.0. 2.3 Nastavil jsem, problém přetrvává. Jen u těch 2 jmenovaných kešek, můžeš vyzkoušet a ověřit, kde je chyba. 2.4 Že kružnice se bude vykreslovat podle zadaného poloměru. Když teď změním poloměr (edit box na zadání vzdálenosti hledaných kešek), zůstane vykreslená v původním rozměru. Změní se až při ťuknutí do mapy. Ano, je to ptákovina, vím, ale je tam :) 2.5 No, zmátlo mě to, že když hledám po mapě, objevují se souřednice ve formátu stupně/minuty, ale nevšiml si, že pod nimi i ve formátu stupně. OK. I když v GC je zvykem pracovat s formátem stupně/minuty, bylo by vhodnější ho taky použít. Ale uznávám, že se to hůř programuje ;) 2.6 To je otázka. Samozřejmě to je tvoje volba. Já jsem si třeba napsal na PDA prográmek, který prochází adresář s listingama a podle mého požadavku generuje .wpt soubory. Používám ho operativně podle toho, kde se zrovna nacházím, a tam si generuju soubor nejbližších kešek. Proto se mi líp pracuje s listingama pojmenovanýma kódem kešky. A nikdy neprocházím adresář ručně, aby mě mohly zajímat názvy těchto souborů. Do třetice : vysvětlil jsem to jasně - symbol 117 je ve wpt souboru zadaný, to je OK, je to symbol truhly. Ale viděl jsi ho někdy vykreslený v OZI Exploreru ? Mě se tvoje vygenerované .wpt soubory zobrazují vždy jako čtverečky s křížem (tedy standardní symbol pro waypoint), nikoli jako truhla. Aby se vykreslila truhla, musím změnit parametr ve wpt souboru tak, jak jsem napsal. Tedy parametr 6 (počítáno od 0) každého bodu musí být 1, ne 0, aby se vykreslily truhla (a ostatní symboly). Mám to vyzkoušeno, tak to je.
  • 0

#78 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 19:49

1.3 Ok, můžu si tam dát mapu, jakou chci, to je pravda. :) Zkusím něco pohledat, zkalibrovat a kdyžtak pošlu. 1.6 Jasné, rozumím. 1.7 Třeba 1000, to by mělo být dostatečné. Pokud tam teda nějaké omezení je opravdu nutné ... 2.1 Ano, použil jsem tlačítko na uložení parametrů, a neukládají se. Tedy přinejmenším polovina z nich. Při dalším spuštění programu tam jsou opět původní. 2.2 Říkám, je to náhodné. Někdy to dopadne, jak píšu, někdy se po čase načítání stránek objeví messagebox s textem "na stránce došlo k chybě", kešky před chybou jsou OK, po chybě se načte už jen několik málo kousků, připadne mi, že náhodně, většina z nich ve vzdálenosti udaného poloměru. Tedy např. 5.0, 5.0, 5.1, 5.1, 5.1, 5.2, a najednou 77.4, 79.8. 79.8, 80.0. 2.3 Nastavil jsem, problém přetrvává. Jen u těch 2 jmenovaných kešek, můžeš vyzkoušet a ověřit, kde je chyba. 2.4 Že kružnice se bude vykreslovat podle zadaného poloměru. Když teď změním poloměr (edit box na zadání vzdálenosti hledaných kešek), zůstane vykreslená v původním rozměru. Změní se až při ťuknutí do mapy. Ano, je to ptákovina, vím, ale je tam :) 2.5 No, zmátlo mě to, že když hledám po mapě, objevují se souřednice ve formátu stupně/minuty, ale nevšiml si, že pod nimi i ve formátu stupně. OK. I když v GC je zvykem pracovat s formátem stupně/minuty, bylo by vhodnější ho taky použít. Ale uznávám, že se to hůř programuje ;) 2.6 To je otázka. Samozřejmě to je tvoje volba. Já jsem si třeba napsal na PDA prográmek, který prochází adresář s listingama a podle mého požadavku generuje .wpt soubory. Používám ho operativně podle toho, kde se zrovna nacházím, a tam si generuju soubor nejbližších kešek. Proto se mi líp pracuje s listingama pojmenovanýma kódem kešky. A nikdy neprocházím adresář ručně, aby mě mohly zajímat názvy těchto souborů. Do třetice : vysvětlil jsem to jasně - symbol 117 je ve wpt souboru zadaný, to je OK, je to symbol truhly. Ale viděl jsi ho někdy vykreslený v OZI Exploreru ? Mě se tvoje vygenerované .wpt soubory zobrazují vždy jako čtverečky s křížem (tedy standardní symbol pro waypoint), nikoli jako truhla. Aby se vykreslila truhla, musím změnit parametr ve wpt souboru tak, jak jsem napsal. Tedy parametr 6 (počítáno od 0) každého bodu musí být 1, ne 0, aby se vykreslily truhla (a ostatní symboly). Mám to vyzkoušeno, tak to je.
  • 0

#79 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 769 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 21:05

2.1
Opakujem ...ukladaju sa len parametre na stranke nastavenia, su to tie, ktore som ja a doterajsi "betatestery" povazovali za dolezite a v nastaveniach ziaden polomer nie je...Ide o to, aby stranka bola aspon ako tak prehladna, ale samozrejme sa to da lahko doplnit...
Cesty sa urcite ukladaju - jedine v Colorade je naozaj chyba /uz opravena/...
2.2 Ak je to naozaj nahodne a mas IE nastaveny ako je doporucene v horeuvedenom postupe /Zmena nastaveni v IE.txt/, tak neviem a ani ti nepomozem - blbne ti internet ...Jednoducho dostanem take data ake dostanem a len tie mozem spracovavat a spracovavam ich...
2.3 Mne tie keskyGC110NC,GCZ38W idu ...
2.4 Je tam hranica 10000, uz sa to vykresluje hned
2.5 Pozri cely mozigo je vybudovany okolo wpt bodov a OZIexplorera a ten pouziva usporny format float...tu absolutne nejde o lahkost/nelahkost programovania...Na webe sa pouziva format st min.desatinnecisla asi preto, ze to lepsie vypada a na prevod tam mas v pomozkach kalkulacku :)
2.6 Uz xkrat sa mi osvedcilo prave to ze subory htm su nazvate podla nazvu kesky.Najma v spojitosti s attachmentom - hoci s OZIPC to ide koser z PDA OZICE nie...a to som casto zistil az v terene - kde som potom rucne dohladal subor a zobrazil ho - naposledy to bolo zistenie ze v PDA subor ktory ma v sebe apostriof nefunguje s attachmentom a preco ???Nedavno to bolo š atď atď...Ako by som v teréne hľadal listing GCxxxx - musel by som mať urobeny index subor...atď atď.

117 Je značka pre Geocaching a samozrejme, ze mi to s ozim funguje tak ako ma - to znamena truhlicka sa zobrazuje - zatial mi nikto nereklamoval, ze sa nezobrazuje - iba Ty.
118 - je GC found - otvorena truhlicka
42 - Parking
Ale to iste vies...
Mozno to bude verziami Oziho, ja mam 3.95.4m
Inak skusil som na dalsom mieste za symbolom dat jednotku a ziadna zmena u mna, takze to tam necham a ...
Teraz ma napada, ci si nemal na mysli OZICE....
V kazdom pripade je tam uz jednotka:)
Stiahnite si dalsi update z galérie o 21:20 -
tu
upozornenie verzia je stale 1.0.0.48 - nechcelo sa mi to upravovat.
  • 0

#80 ebik

ebik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 22:18

No, to zalezi... ja treba mam take radeji GCXXXXX.htm(l), ale to souvisi s tim, ze waypointy mam rad: jmeno: GCXXXXX-TR22 popis: Nazev tydle kese To je z toho duvodu, ze v OziCE jsou kratke nazvy vyrazne prehlednejsi. A pro hledani mne zajima ze to je 'R22' tedy Regular, obtiznost:2, teren:2 - to vyrazne snizi pocet mist kde hledat. Nazev vim typicky stejne predem, nebo si vzpomenu pri pohledu na typ cache. Hint ctu zasadne z listingu, protoze casto ctu listing az na miste. U vlastnich skriptu na vytvoreni wpt dokonce davam tim tmavsi pozadi, cim tezsi kes.
  • 0




3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama