Přejít na obsah


Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1778 odpovědí na toto téma

#81 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2008 - 23:03

Nazov suboru pre listing a nazov waypointu su dve rozne veci... Pripustam, ze nazov wpt bodu by ozaj mohol byt zlozeny z GCmena - dokonca aj to GC tam je zbytocne lebo tam je vzdy - mozem to urobit ako volitelnu variantu...Attachment je zalozeny az na asi 22 /23?/parametri - kde je uvadzany nazov suboru a nijako to nesuvisi s pomenovanim wpt bodu - ale to urcite viete... Nazov suboru, ktory popisuje kesku podla jej pomenovania vsak nie som ochotny zmenit, okrem nutnych zmien suvisiacich s nepovolenymi znakmi v nazve...Tu je jediny problem s duplicitnymi nazvami kesiek /Na slovensku napr. Katarína/ ale to mozigo riesi pridanim gcmena k menu suboru...
  • 0

#82 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 7:03

MedoMys napsal/a:
3. Když už konečně dostanu keše do seznamu na stažení, stává se, že se po chvíli objeví chyba, a stahování se kousne a nepokračuje. Nefunguje ani tlačítko Break. Takže pak vše znova :( Příkladem je třeba stahování kolem Brna, a na keši Lelkovadlo se to kousne a vyhlásí chybu.

Pozri sa na toto...
lelkovadlo
Uz vies preco sa tato keska nenahra?
Dufam, ze si to stihnes pozriet skor ako to opravia:)
To su necakane chyby - tento druh som zaznamenal po prvy krat, lebo citujem groundspeak

An Error Has Occurred
cache Hidden: N/A
Size: Difficulty: N/A Terrain: N/A (1 is easiest, 5 is hardest)
Sorry, the owner of this listing has made it viewable to subscribers only. Visit the premium member page to find out how to upgrade your account to a premium member.

Neverim, ze listing je k dispozicii iba PM...podla mna to nepojde nikomu, pokial chybu neodstrania.
Skusim Moziga naucit aj na takuto chybu...

Tebou uvádzané keśky - /skopíroval som cez clipboard/
Vydrýskův poklad
ale ani
Na Kraví hoře
som žiaľ nenašiel - tu by naozaj bolo vhodnejšie uviesť GCmeno
Editácia - doplnenie
Tak som zistil, ze originalne nazvy su
Vydryskuv poklad|Otter's treasure - GCZ38W
a
Na Kravi hore - GC110NC - neviem aky problem tu mohol byt lebo mne sa to nacitalo spravne

Medzi zakázané znaky v mene suboru bol pridany aj znak "|"
pretoze problem nebol sposobeny "ř", ale práve týmto znakom...
Podobne aj znak ' pridany medzi nepovoleny znaky v nazve - totiz nefunguje PDA attachnet s takymto suborom hoci inak je vsetko v poriadku!!!Bug wm6 alebo OziCE?

Nemusis vsetko odznova nahravat - pri stiahnuti okolia nejakeho bodu je vhodne, ak toho je viac, radsej preventivne tento zoznam ulozit - ak dojde k necakanemu padu da sa tento zoznam znova nacitat a pokracovat od kesky v zozname - samozrejme, ale problemovu kesku /lelkovadlo/treba zo zoznamu vyhodit, lebo sa chyba bude samozrejme opakovat...
  • 0

#83 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 7:05

Díky za opravy. 2.1 Aha, zkusil jsem ještě jednou, a jsou uložené. Tak to při dřívějších pokusech muselo být způsobeno vždy nestandadním ukončením programu :( Omlouvám se. 2.2 To je docela možné - pokuď je tu přetížená síť, že se něco pokazí. Nuž budu muset spustit vyhledávání vícekrát, dokud neproběhne v pořádku až do konce. 2.3 A mně pořád ne. Vždy to skončí hláškou "Cannot open file C:\Program Files\MoZiGo\htm\Lelkovadlo.htm." Přitom takový soubor v tom adresáři není, že by byl problém tam. Takže nevím, co s tím :( 2.5 Já používám v OZIm formát souřadnic stupně/minuty (to se dá přeci zvolit). Jen říkám, že formát stupně je v geocachingu dost nezvyklý a proto bych primárně ve svém programu volil stupně/minuty. 2.6 No vidíš - a právě kvůli tomu attachementu. Kdyby byl formát názvu GCxxxx.html, nemůže být s attachementem žádný problém a nemusíš soubor ručně dohledávat. V jiném případě jsi zřejmě ruční hledání listingu nepoužil ;) Nevím, proč se mi symboly nevykreslují s parametem 0. Možná to souvisí ještě s jiným nastavením OZIho, typ GPS přístroje či co ... fakt netuším. Ale parametr 1 je OK. Díky za všechbny úpravy, jsi nejlepší ;)
  • 0

#84 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 7:14

Tak - Vydryskuv poklad uz probehl OK, mozna tam byla podobna chyba a uz ji opravili. Tu chybu typu "Lelkovadlo" by bylo prijemne naucit MoZiGo, aby nehavaroval ;) Nastavení je tedy OK, ale stejně by bylo příjenmé ukládat i poslední nastavení parametrů hledání, tj. poloměr, typy kešky, velikosti, země, ... protože se dá očekávat, že další hledání bude probíhat se stejnými parametry, tak aby se nemuselo všechno znova odklikávat.
  • 0

#85 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 7:33

A co tak dát jako volitelný parametr na výběr používat pro listingy buď název anebo kód ? Vím, že se s tím pracuje na víc místech, ale zas takový problém by to neměl být. Prosím prosím ... ;)

Edit: když se zamyslím nad důsledky, tak samozřejmě třeba s tím, že by seznam nebyl jmenný, ale seznam GC kódů atd. Jen aby byl co nejmenší zásah do programu, tj. jedno zatrhávací políčko + několik podmínek if "zatrženo" then "nazev" else "GC_id", jestli mi rozumíš ... ale jestli jsi zásadně proti tomu, pošli mě rovnou do háje, ať neobtěžuji ! ;)
  • 0

#86 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 29 březen 2008 - 10:07

V galérii je dostupná verzia
MoZiGo - iba exe 1.0.0.50
testovacia verzia
- doplnené o volitelný FullLog pre vybratú kešku/eLKa/
- doplnené voliteľne aj o listing v tvare gcxxxx.htm/MedoMys/
- MoziGo odolnejší voči chybe typu "lelkovadlo"
- polomer pridaný do ini
A iné neviditeľné zmeny - snáď som urobil čo najmenej nových chýb...
Testujte, kritizujte...

A co tak dát jako volitelný parametr na výběr používat pro listingy buď název anebo kód ?

Skutocne filozofiu programu uz menit nebudem, hoci nazvy suborov podla gcxxxx by mi vela veci zjednodusili...
Urobil som kompromis:
Doplnil som volitelne kto xce moze si stiahnute a prekonvertorovane subory htm subory ukladat aj do GC adresara -nexel som koli tomu vyrabat dalsi specialny adresar a do adresara htm to tiez nexem dat.
Do PDA si to ale budete musiet skopirovat sami /trebars aj Mozigo managerom/...


  • 0

#87 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2008 - 19:33


Inštalácia MoZiGo 1.0.0.51

- alternatívne pomenovávanie htm súborov aj podľa GCxxxx, filozofia programu však stále založená na menách offline listingov podľa názvov kešiek /eLKa/
- príslušne sa dá vyexportovať wpt súbor s takto definovaným attachmentom, na tento účel je pridané špeciálne tlačítko na exportnej page MoZiGo
- na hlavnej page pribudol checkbox "FullLog" na stiahnutie kešky so všetkými jej logmi
- zmena wpt parametra 7, Status - always set to 1 /Medomys/
- podpora wherigo
- vyššia blbovzdornosť pri chybných dátach z groundspeaku

Testujte, hľadajte chyby...

  • 0

#88 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2008 - 7:53

Super, díky moc :) Hned půjdu zkoušet ...
  • 0

#89 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2008 - 18:11

MoZiGo - iba exe 1.0.0.54
- testovacia verzia
- hladanie v databáze offline listingov
- vylepšený dialóg pre "Mojelogy"
- lst súbory do adresára wpt_gpx\
Pomerne veľa zmien, tak prosím o zhovievavosť
  • 0

#90 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2008 - 7:52

Mozigo1.0.0.56 - iba exe
- testovacia verzia
- odstránená chyba pri exporte do garmin XT - už môže byť použítá čiarka aj v názve kešky /Suttorad/
- odchytenie vynimiek typu "lelkovadlo" - program pokracuje ďalej s vytvorenim reportu/MedoMys/
- užívateľsky voliteľné farebné značenie wpt bodov popredia aj pozadia/MedoMys/
- užívateľsky voliteľné pomenovanie addwpt bodov /MedoMys/
- podpora pre rýchle prepínanie medzi Storage Card, Flash Disk, SD MC card pre užívateľov s viacerými PDA s inými AS názvami/Pospecom/

  • 0

#91 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2008 - 15:33

Opravená chyba exportu do gpx pre MS Uff tak tentokrat som vyrobil chybu v tom, ze som uvadzal cislo verzie Moziga do verzie kde asi mala byt uvedena verzia gpx formatu... Uz by to malo byt dobre - Tí, co pouzivate MS si stiahnite opraveny exe z galerie...
  • 0

#92 Misha kulicka

Misha kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 272 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 11:52

Tak s poslední verzí MoZiGo(57) mám trochu problém. Při stahování keší se mi třeba do multi, co jsem si všimnul připlete mysterka Hvezda GC19Y0D nebo třeba tradicionalka Cihadlo GC14YMG. To je jen, čeho jsem si všimnul, možná tam budou i některé jiné, třeba i v tradičních nějaké multi atd. Při změně poloměru kruhu pro vyhledávání na mě pak vyskočí tato hláška: Floating point division by zero.
  • 0

#93 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 16:08

Tak s poslední verzí MoZiGo(57) mám trochu problém. Při stahování keší se mi třeba do multi, co jsem si všimnul připlete mysterka Hvezda GC19Y0D nebo třeba tradicionalka Cihadlo GC14YMG. To je jen, čeho jsem si všimnul, možná tam budou i některé jiné, třeba i v tradičních nějaké multi atd.

Skus byt konkretnejsi...lebo mne sa nepripletu...Pri ktorom hladani? - zo zoznamov alebo z offline listingov alebo odkial?

Při změně poloměru kruhu pro vyhledávání na mě pak vyskočí tato hláška: Floating point division by zero.

Ja by som najprv skusil dat mysku tuknutim do mapy aby sa ten kruh najprv vykreslil a az potom menil polomer toho kruhu...Ale samozrejme tam doplnim ochranu...




  • 0

#94 Misha kulicka

Misha kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 272 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 16:28

Mapku nepoužívám, přidal jsem si do seznamu měst Olomouc a kolem něho vyhledávám. Dám Groundspeak-Seek Geocache, klepnu na vyhledávání kolem bodu, pak v seznamu měst na Olomouc a když chci změnit poloměr a pak následuje chybová hláška. Počkám, až se načtou všechny stránky, nechám zaškrtlé třeba multi a zmáčknu přidej do seznamu na stáhnutí. Na hlavní stránce programu v seznamu kešek na stáhnutí z webu jsem pak objevil výše zmíněné kešky. Teď jsem ještě objevil, že když chci změnit poloměr(zvětšit), tak se ojeví ta hláška, odkliknu ji, ale když chci v programu přejít třeba na hlavní stránku, kamkoliv jinam nebo ho zavřít, hláška se objevuje pořád(asi 20x) a po každém odkliknutí hlášky se poloměr o 1 km zvětší. Při zmenšování poloměru se hláška objeví jen 2x a poloměr se o 2 km zmenší. Pak už můžu v programu kamkoliv přecházet nebo ho zavřít a hláška se neobjevuje.
  • 0

#95 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2008 - 17:48

Musel si ich tam mat uz predtym a nevsimol si si...zatial nikto nereklamoval, ze filter nepracuje spravne...Alebo sa ti podarilo situaciu zopakovat? Ak ano sem s udajmi bodu "najdi tu". Aj ked mapku nepouzivas, nateraz musis aspon raz do nej tuknut! - polomer vyhladavania je spolocny pre mapku ale aj "Najdi tu" Potom by si ti uz hlaska nemala objavovat...
  • 0

#96 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2008 - 11:32

Na galerii je k dispozicii verzia Moziga, ktora vie pre Slovensko a pohranicie stiahnut mapky na pribalenie k listingu o keske aj z webu mapy.atlas.sk. Tieto mapy su v rozliseni 1pixel/50cm. Zatial nie je moznost zmeny meritka - funguju len najpodrobnejsie mapky a vysledna mapka ma "natvrdo" 750x750 pixelov, tj. reprezentuje stvorec rozmeroch 375x375m..
  • 0

#97 Bubaci-10877

Bubaci-10877

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2008 - 7:00

Ahoj, mam dva dotazy - precital som si fora aj help, avsak nenasiel odpoved: - akym sposobom dokazem stiahnut viacero LOC suborov z oznacenych kesiek? - mozem nejako odstranit hinty zo stahovanych stranok a potom aj z vygenerovaneho wpt bodu? Pouzivam GeoScout, ktory to automaticky schovava a az ked chcem vidiet napovedu, tak ju odkryje - tuto mi to ukaze ako prve... Asi nieco robim zle. Inak super software Klama, fakt diky!!!
  • 0

#98 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2008 - 10:30

1.Musis byt prihlaseny 2.Na stranke Groundspeak-Seek Geocache Je mackadlo Download loc subor - toto stiahne ale len jednu page takze to je strasne neprakticke.../Ale to je zial zalezitost gc.com/ Mozigo inak loc subory podporuje, dokaze ich nacitat ak ich odniekadial ziskas cez mackadlo loc->wpt->gpx . Popravde si prvy, ktory sa o loc subory zaujima, aky mas dovod pouzivat prave loc?... Podla mna je to najmenej vhodny format a preto som ho ani viac nerozvijal... Mas x sposobov ako si ulozit wpt,alebo gpx,klm,poi alebo lst subory pre neskorsie vyuzitie...najuniverzalnejsi resp. najviac pouzivany je gpx. Geoscout nevie importovat gpx? Mne pripada jednoduchsie urobit export do loc bez ucasti gc.com ako ist cez ich webovske rozhranie..ale to len, ak by ten tvoj sw nepoznal gpx alebo wpt...v tom pripade ma mozes kontaktovat cez mail... Geoscout nepoznam takze ani neporadim... Napoveda sa vypnut neda...jednoducho som si nemyslel, ze niekto nebude chciet napovedu...a tym padom samozrejme ani z wpt bodov...
  • 0

#99 Bubaci-10877

Bubaci-10877

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2008 - 17:20

Diky, bohuzial ked stiahnem GPX pomocou moziga, tak sa mi do geoscountu nenacita - vyhodi error - unable to load xml... preto to riesim LOC subormi...
  • 0

#100 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 768 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2008 - 18:25

Hm , samozrejme ma stve, ked sa dozvedam, ze Mozigom generovany GPX nevyhovuje nejakemu programu. Skusal si nastavenie UTF-8 /v nastaveniach/pre vysledne kodovanie? Obycajne "cudzie" programy nerozumeju nasej kodovej stranke win1250. Format gpx bol "sity" na mieru pre Mapsource resp. garmin a BeeLine...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama