Přejít na obsah


Fotka

GSAK a offline mapy


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
116 odpovědí na toto téma

#1 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 17:12

Pred chvili jsem objevil toto vlakno

http://www.geocachin...=6197&pid=71758

a chtel jsem se zeptat, zda nekdo nahodou nevi, jak v gsak pri exportu zajistit, aby se mi do offline listingu vlozila mapa (at uz google map, nebo jeste lepe ceske letecke mapy.cz) jako offline obrazek. V PDA totiz nemam moznost pripojeni k internetu a odkaz na online zdroj je mi tedy v terenu na nic. Zatim to resim rucnim stahovanim, nebo pres GeoGet, ktery to umi, ale pro GSAK jsem tuto moznost zatim neobjevil.
Dekuji za odpoved.
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#2 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 17:57

Tak zatim jsem objevil na foru GSAKu jen kategoricke odmitnuti na jakekoliv ukladani Google map (pro offline prohlizeni). Zrejme z duvodu licencnich podminek. Treba nam poradi HaLuMa, jak to resil.... Export s mapama me take zajima, nebot pristup na www v terenu nemam a obcas by se mapka hodila.... Ja to ted take resim rucne, kdy sejmu jako obrazek mapu, ktere generuje makro html_amapy_cz.gsk ve split screenu a pote ho pres User Notes pripojim k listingu..... Nemate nejaky poloautomaticky snimac obrazovky (neco z prikazove radky)? Mozna by se to dalo pouzit jako nejake poloautomatické makro...
  • 0

#3 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 18:09

To odmitnuti na GSAK foru bylo na muj prispevek :-)
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 18:43

suplere napsal/a:
Tak zatim jsem objevil na foru GSAKu jen kategoricke odmitnuti na jakekoliv ukladani Google map (pro offline prohlizeni). Zrejme z duvodu licencnich podminek.

Treba nam poradi HaLuMa, jak to resil....


No, Googlemap pro offline prohlizeni jsem fakt neresil. Resil jsem mapy.cz, kde licencne nevidim problem, protoze:

"Mapový podklad ze služby Mapy.cz lze mimo službu Mapy.cz samotnou použít pouze k osobním účelům bez šíření dalším osobám."

A protoze cely Geoget ma v licenci, ze je jen pro osobni pouziti, a zaroven kazda ulozena mapicka ma na sobe peclive napsany prislusny copyright autora mapoveho podkladu, nevidim licencni problem. (A k sireni dalsim lidem take nedochazi, protoze si sve mapicky kazdy stahuje sam pro sebe...)
  • 0

#5 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 18:51

Kdyby tak nekdo umel upravit defaultni vzhled offline html listingu v GSAK a nejak tam vlozit ty nahledy na mapy.cz, tak jak to umi GeoGet. To by byla parada :-) Me programatorske "neumeni" na to bohuzel nestaci :-(
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#6 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 19:15

HaLuMa napsal/a:

No, Googlemap pro offline prohlizeni jsem fakt neresil. Resil jsem mapy.cz, kde licencne nevidim problem, protoze:

"Mapový podklad ze služby Mapy.cz lze mimo službu Mapy.cz samotnou použít pouze k osobním účelům bez šíření dalším osobám."

A protoze cely Geoget ma v licenci, ze je jen pro osobni pouziti, a zaroven kazda ulozena mapicka ma na sobe peclive napsany prislusny copyright autora mapoveho podkladu, nevidim licencni problem. (A k sireni dalsim lidem take nedochazi, protoze si sve mapicky kazdy stahuje sam pro sebe...)


No vetou "snad nam HaLuMa poradi...", jsem nemel v ZADNEM pripade radu s licenci nebo s legalnosti ci nelegalnosti.To me fakt vubec nezajima. Myslel jsem tim, jak dostanes obrazky z mapy.cz do offline listingu.

Prvni vetou jsem pouze vyjadril to co jsem nasel na foru GSAK...

Priste se budu vyjadrovat celou vetou.
  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 19:45

No, myslim ze otazka legalnosti by melo byt prvni, co by cloveka melo zajimat. Zvlast po tech tazenich, ktere tu proti mne byly. B) Zkus se na to ale podivat z trosku jineho pohledu. Proc bych mel zrovna ja podporovat cizi komercni (!) program, ktery je navic moji konkurenci? Ne ze by to ziskavani map bylo nejake tajemstvi, je to vcelku snadna vec, ale jako obchodnik bych mel spise doporucit pouzivat Geoget, ne? ;) Vzdyt je to jako kdyz si koupite bavorak, ale po skodovce chcete zadarmo udelat tuning. :D
  • 0

#8 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 20:02

Staci se neozyvat, kdyz nechces poradit a je to. Taky dokazu napsat makro na geoget na analyzu vzdalenosti bodu od usecky (neco jako "filtr podle trasy", resil jsem to v jine souvislosti s formatem MP a definici external node pro GPSMapedit) ale nechce se mi ho psat pro neco co nepouzivam a pisu neco takovyho do fora na Geogeta?
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 20:26

Ja ale nerekl, ze nechci poradit! Neni to zadne straslive tajemstvi, prijit na to muze kdokoliv. Jen mi prijde trosku smutne, ze moje rada zvysi popularitu programu, ze ktereho bude mit profit nekdo uplne jiny nez ja. To ti prijde v poradku? Myslim, ze za teto situace mam plne pravo se trosku kroutit a delat drahoty, ne? Tak mne hnedka neodsuzuj.
  • 0

#10 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 21:25

Ja te neodsuzuju, me je uplne jedno kdo co pouziva (chapu ze tobe to jako vyvojari jednoho produktu jedno neni). Ja z toho ze obcas nekomu poradim (a tim nemyslim ze jenom tady s GSAKem) taky nemam nic a urcite z toho neprofituju. Pokud GSAK uzce spolupracuje s GPSBabelem to je na skodu? Proc hned vyrabet prispevky "to nedela GSAK, ale neco jinyho", ve finale mi vysledek da GSAK a me jako uzivateli je uplne jedno jak se k tomu dostane. Nerikej mi ze mas vsechny napady ze sve hlavy a absolutne nic jsi "neokoukal" od konkurence? Tohle mi je taky jedno. Proste jsi se rozhodl udelat konkurencni produkt k GSAKu a rozhodl jsi se ho udelat jako free a spouste kaceru vyhovuje. Je to tvoje rozhodnuti a urcite vis co delas. Ja se jen snazim vymyslet jak "automaticky" vlozit do offline listingu mapu (atlas nebo mapy) a to je vse co resim. Pokud poradit nechces je to tvoje pravo a tvoje know how (viz. muj prvni prispevek a slova TREBA PORADI). Urcite se tady nebudu poustet do debaty proc GSAK a ne Geoget. Takze se uz nebudem "osocovat" a budeme se drzet tematu... OK? Tak poradis, nebo alespon naznacis?
  • 0

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 21:58

No, moje rejpnuti do GSAK jsem si proste nemohl odpustit. Nejde o to jestli to je ci neni na skodu, spis jsem chtel poukazat na fakt, ze za mnoha funkcemi GSAK stoji na pozadi schovany cizi freeware. Doufam, ze alespon GPSbabelu obcas posle nejaky ten penezni dar. ;) Ale k dotazu, nevim na cem konkretne jste zasekli. Neumite ziskat obrazek s pozadovanou mapou? (myslim, ze tohle se tu uz pro GSAK jednou resilo generovanim dotazu na wap.mapy.cz... Tak jsem to kdysi delal i ja.) Nebo jej neumite ulozit nekam do soubory a pak jej zaclenit do listingu jako obrazek? (tady vam poradi asi nekdo, kdo umi GSAK makra, ne ja.) ...treba mi to nekdo nekdy oplati.
  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 22:04

Ted kdyz se koukam, odkud ten dotaz puvodne vzesel, tak uz vubec nechapu, v cem je problem. Mate prece makro, ktere dokaze pridat odkaz do listingu, ktery vas hodi primo na wap.mapy.cz na prislusnou mapku. Tak to by uz nemel byt problem si tu mapku z tohoto znameho dokazu stahnout a ulozit, ne?
  • 0

#13 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 22:23

Online je jasny, ale otazka je jak to automaticky ulozit. Odkaz dokazu zjistit (v html formatu viz priloha), a zobrazit v okne prohlizece. Nevim jak dostat toto okno prohlizece dostat automaticky na disk treba ve formatu jpg. Jako kdybych udelal screenshot. Diky za radu
  • 0

#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2008 - 23:03

proc tak slozite? staci ten obrazek proste nejakym udelatkem z toho URL stahnout rovnou na disk, z makra asi pomoci WGET programu.
  • 0

#15 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2008 - 8:37

No ale mapa neni tvorena pouze jednim obrazkem, mapa je vorena nekoika spojenymi obrazky o velikosti 256x256 pixelu (pokud pouzivam vrstvy jako cyklotrasy nebo TZ pribyvaji jeste dalsi vrstvy). Navic bych ztratil i znacky, me se ted mapy spatne testujou, jsem na veeelmi pomalem netu.... EDIT: Aha a ted koukam ze wap.mapy.cz funguji trosku jinak.... ted se mi tedy spatne testuje, ale wap.mapy.cz pravdepodobne bude ta spravna cesta....Diky HaLuMo
  • 0

#16 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2008 - 9:30

suplere napsal/a:
No ale mapa neni tvorena pouze jednim obrazkem, mapa je vorena nekoika spojenymi obrazky o velikosti 256x256 pixelu (pokud pouzivam vrstvy jako cyklotrasy nebo TZ pribyvaji jeste dalsi vrstvy).

Navic bych ztratil i znacky, me se ted mapy spatne testujou, jsem na veeelmi pomalem netu....

EDIT: Aha a ted koukam ze wap.mapy.cz funguji trosku jinak.... ted se mi tedy spatne testuje, ale wap.mapy.cz pravdepodobne bude ta spravna cesta....Diky HaLuMo


A dokazal bys na to neco napsat? Ja na to nemam potrebne programatorske schopnosti :-(
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#17 hplus

hplus

    H+

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 483 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2008 - 9:51

Ja nevim, jestli tomu rozumim spravne Evzene, ale kdyz posles dotaz na wap.mapy.cz, tak se Ti prave vrati jen jeden obrazek... EDIT: aha, pozde :D
  • 0

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 979 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2008 - 10:59

suplere napsal/a:
EDIT: Aha a ted koukam ze wap.mapy.cz funguji trosku jinak.... ted se mi tedy spatne testuje, ale wap.mapy.cz pravdepodobne bude ta spravna cesta....Diky HaLuMo


Jen pro uplnost, neni to jedina cesta, ale pro vase ucely asi dostatecna. Napriklad Geoget to tak kdysi delal, dnes uz to ale dela jinak.

K tomu mne donutilo asi pulrocni obdobi, kdy wap.mapy.cz kazdou chvili nefungovaly. :-( Dnes uz jim to snad funguje spolehlive, ale nebyl duvod to predelavat zpet.
  • 0

#19 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2008 - 15:43

Muzete nekdo spustit HTML soubor (viz priloha) vyzkouset jestli vam to pojede? Ja jsem na GPRS netu a me to tedy nejde, wap.mapy.cz otevru ale nic mi to nevrati.... Jede to nekomu,melo by to zobrazit mapu napravo od popisu kese... Dekuji za test...
  • 0

#20 kapitola

kapitola

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 369 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2008 - 16:05

Strasne pomalu se to nacita a nic, ale myslim, ze je aktualne problem spise nekde na wap.mapy.cz. Nejedou mi ani jinak funkcni odkazy z offline listigu co si generuji GSAKem.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama