Přejít na obsah


Fotka

MediaTek 51k. (32k.) vs. SiRF III 32k.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2 odpovědí na toto téma

#1 h4wk3y

h4wk3y

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2008 - 19:24

Dobry den, chci se zeptat, ktery cipset by jste mi doporucili? Na zacatek reknu, ze se mi jedna o BT GPS receivery. Pokud nekdo vite, tak napiste vyhody a nevyhody jednotlivych cipsetu. A jeste se zeptam, co si myslite o BT GPS se solarnim panelem - je to uzitecne, popripade pokud mate, tak kde to nosite, aby na to sly slunecni paprsky. Dale by me zajimala vydrz zarizeni Evolve, nikde na webu jsem ji nenasel. A posledni je, zda GPSky meri i nadmorskou vysku. Libi se mi ty Evolve, ale pokud nekdo mate nejaky tip na neco jineho, tak poradte.. Diky P.S. chci to k PDA s Windows Mobile
  • 0

#2 ebik

ebik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2008 - 0:10

No, ja sice solarni panel mam, ale gpska mi skocila ze dvou metru na asfatl, takze ho mam pricne praskly. Jen predpokladam ze uz asi nefunguje. Co se tyce Evolve, tak me zaujal vice goTraxx na rozdil od meho iTraxxe pry updatuje pozici petkrat za sekundu. Standard je jedenkrat za sekundu. Sice to staci, ale pokud muze mit clovek komfort plynule sipky, proc si ho nedovolit... Se sirfem osobni zkusenosti nemam. Jo a ten muj iTraxx lepe funguje, kdyz ho vemu do ruky a dam nad hlavu, nez kdyz ho mam tesne u PDA. Vysvetluju si to tim, ze bluetooth meho PDA je na pet centimetru prilis silny a rusi GPS prijimac.
  • 0

#3 vrabcak

vrabcak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2008 - 8:42

Evolve goTraxx jsem zrovna minulý týden zakoupil, tak se můžu podělit o dojmy. Plusy: - perfektní citlivost, signál chytne v podstatě kdekoli, i v autě, autobusu nebo vlaku, dokonce i v lehčích budovách. - update polohy 5 Hz je skvělé pro plynulý pohyb mapy, má však i své mouchy (viz níže) - nabíjení pomocí mini USB konektoru je dobrý nápad, když si zapomenete nabíječku, USB kablík se obvykle vždycky u někoho najde - používá stejnou baterii jako sposta Nokií, takže když neseženete ani ten USB kablík, můžete si baterku nabít u nějakého Nokiáře v telefonu :-) - výdrž jsem zatím neměl možnost otestovat dlouhodobě, ale celý den vydrží určitě Mínusy: - pokud má slabý signál (což je ale málokdy), tak při stání a malých rychlostech (tak do 5 km/h) strašně driftuje - poloha skáče sem a tam sice v rámci místa kde jste plus mínus pár metrů, ale šipku v navigační aplikaci to spolehlivě zblázní. Údajně se tomu dá odpomoct tím, že ho necháte delší dobu po zapnutí na jednom místě s dobrým signálem, než vyrazíte. Zkoušel jsem a subjektivně jsem měl pocit že se to zlepšilo, ale na nějaké dlohodobější závěry jsem zatím neměl čas. - 5 Hz update polohy ve spojení s předchozím nedostatkem způsobuje, že rychlost dost skáče. Třeba v Trekbuddym, který ukazuje rychlost na desetiny, se ukazatel rychlosti pořád mele, což může někomu vadit. A při stání to pak taky někdy ukazuje nenulovou rychlost. - diodky strašně jasně blikají, je to vidět i skrz bundu když ho mám v kapse, v noci pak člověk vypadá jak vánoční stromeček (asi je přelepím) - dosah BT nic moc, když ho dám do batohu na záda a telefon držím před sebou, tak už občas ztratí spojení (kvůli zastínění tělem). Vzhledem k tomu, že je ale maličký, není problém ho nosit v kapse. Ani v kapse u kalhot nemá problémy se signálem. Závěr - za ty prachy nic lepšího nenajdete (ani horšího :-)) takže myslím, že je to v dnešní době jednoznačná volba.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama