Přejít na obsah


Fotka

Geocaching v médiích (rozcestník)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3401 odpovědí na toto téma

#1441 gygant

gygant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 17:19

Na místě jsem byl. Log u keše je možno najít, není to tak dávno. Tuhle keš jsem neměl v navigaci, ale když jsem šel po silničce, všiml jsem si stezky nahoru, a pamatoval jsem si z prohlížení mapy při plánování výletu, že tam někde byla, tak jsme tam se synem vylezli. Když jsem na vrcholku viděl okolnosti, tak jsme se nahoře rozhlédli, pokochali místem a zavelel jsem k ústupu. Dva metry pod vrcholem na druhé straně skály bylo místo, kde by keš klidně mohla být. Uklouznutí by tam znamenalo těžký pád. Nevím, jestli byla zrovna tam, jak jsem si doma prohlédl listing, tak se k ní asi chodí z druhé strany a může být úplně jinde.

 

Chci tím jenom říci, že je u téhle hry nutno zachovat chladnou hlavu. Uvědomit si, že bezpečnost, zdraví, a odpovědnost (za sebe, ale i za jiné, vemte, že když se někde zrakvíte, tak to ovlivní i vaše blízké, nemluvě o tom, když máte na místě na zodpovědnost někoho dalšího) musí stát výše než je získání jednoho bodu, ať je jakýkoli. Dokázat se obrátit zpět může být výhrou a nezapsání se do logbooku nemusí být nutně neúspěchem. Překonávání sebe sama, zdolávání výzev je jedna věc, a kdo mne zná, tak ví, že to také potřebuji, a zbytečné riskování druhá.

 

K tomu bych chtěl ještě dodat, že cesta za keší s pětkovým terénem s jištěním je v tomto ohledu mnohem snažší záležitost než řada samoúčelných "čtyřek" - může mne trefit šlak, když vidím stěnu, skalku, sráz, strom, kde by se dala čtyřková keš uložit bezpečně, tak, aby to byla čtyřka, aby vyžadovala odvahu, námahu atd., aby zajistila zážitek z výkonu a místa, ale bezpečně - ale to ono né, owner to musí narvat do nejposlednější, nejvzdálenější skuliny, tak aby uklouznutí znamenalo přinejmenším zlomenou haksnu. 

 

Kde je keš na Žebráku, to nevím, ale hint říká vše (a jestli je to tak nutné, to si opravdu nemyslím): "dojdete az na jeji uplny konec, kde by dalsi krok znamenal jen pad do hlubin".


  • 4

#1442 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 17:31

smutné, hlavně ať je v pořádku, každopádně nejde vinit ani rodiče, ani umístění kešky, takové věci se prostě stávají, nespadnout tady, spadne třeba z třešně při jiné klukovině. Každopádně autor článku mohl chvilku počkat, aby se ostatní dozvěděli aspoň stav kluka...

Jako máma-kačerka bych si to rozhodně vyčítala, i když vím, že uhlídat dítě v tomhle věku je jak hlídat pytel blech, zvlášť když je natěšené na keš. Sama jsem v létě 2012 vyháněla tehdy 12,5 letou dceru od keše ve skalkách ve Strakonicích, obtížnost pouhé T3 - jely jsme tehdy v sobotu na nějaké nákupy a že si přidáme pár městských keší. Dceru gc tehdy bavil, našla jako první nenáročnou tradičku a hrnula se na další. Bylo mokro po nějaké přeháňce, byla v žabkách a chěla lézt do lehkých skalek. Ani já nebyla vhodně obutá, takže jsem zasáhla hodně ostře, dohadovaly jsme se tam dost dlouho, měla jsem problém ji odsud vyhnat - následně jsem vysvětlovala a vysvětlovala.....stejně se na mě mračila snad týden, že by to lehce zvládla. To jen pro ilustraci....kdo má děti, ví jak je často k nehodě blízko.

Je mi líto toho, co se stalo a doufám, že dítě se uzdraví bez následků - jen si myslím, že i když PČR to uzavře jako nešťastnou náhodu, rodiče si to prostě vyčítat budou i tak. V podobných případech se objevují neodbytné úvahy "kdybych já....", asi to většina rodičů někdy zažila. Každý rodič nese úraz dítěte hůř než svůj vlastní. o to je to těžší.


  • 4

#1443 Gresaci

Gresaci

    Romana

  • Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 19:58

Krabičku máme nedávno odlovenou na druhý pokus. Poprvé jsme byli dle hvězdiček opravdu nahoře, kde to už bylo nebezpečné, ale tam nebyla. Když jsme podruhé, už jsme se řídili přesně nápovědou a cestička nás dovedla až na místo, kde to byla slabá 3. Takže to nadsazení terénu spíš vede k tomu, že se lezlo, kam se nemělo.


  • 0

#1444 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 20:09

Taky kešku mám a vede k ní pěšina. Určitě lezli z druhé strany po té skále. Ale tam by opravdu lezl jen bezmozek.


  • 1

#1445 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 20:14

Podle mě je docela možný, že ještě vůbec nikam nelezli, dospělí koukali do navigace nebo tam ještě nedošli a kluk lítal, až spad. Vůbec nemusel zrovna v tu chvíli lézt pro keš. Děcka v tom věku jsou jak pytel blech, něco o tom vím, občas mám nastarosti bráchovy dva indiány.

 

Edit: teď jsem koukala na tu keš, je to starej kousek z roku 2005 a mám takovej dojem, že zakladatelem/původním ownerem před adopcí je pan revírní Skupec, není-liž pravda? Tím spíš bych věřila, že umístění keše je samo o sobě v pořádku!


Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 22 červen 2014 - 20:20

  • 2

#1446 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 20:48

Mám keš na vrcholu skály, dá se tam dojít po bezproblémové pěšině ale když jsem četl logy některých cacherů jak na to útočili diretissimou přes skály tak mne jímala hrůza. Tam by mne nenapadlo lézt a že jsem na skále ochotný lézt leckam. Takže ono to chce používat taky trochu mozek a nejdřív přemýšlet jestli to je opravdu přímo za šipkou nejlepší.


  • 3
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#1447 Smogeo

Smogeo

    Pozorr, troll!

  • Members
  • PipPipPip
  • 500 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2014 - 21:05

Edit: teď jsem koukala na tu keš, je to starej kousek z roku 2005 a mám takovej dojem, že zakladatelem/původním ownerem před adopcí je pan revírní Skupec, není-liž pravda? Tím spíš bych věřila, že umístění keše je samo o sobě v pořádku!

jak už jsem zmínil, na současné místo byla přesunuta po vymudlení.


  • 0
> Body nesmrdí <
Nepřijímám notifikace.Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#1448 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 6:17

Hrad Žebrák je pěkný, ovšem při návštěvě jsem si říkal, proč to autor dával až na tak nebezpečné místo (měl jsem taky strach, že někam spadnu). Sice tak T 3 - 4 (podle toho, kdo jak trpí závratí, protože se opravdu dá dojít až na místo po relativně dobře schůdné pěšince, ale na konci se dá celkem snadno spadnout).

 

Keš ukáže hrad Žebrák i z druhé strany a i zajímavou věž ztracenou v lese, ale osobně jsem i do logu psal, že by dle mého názoru stačila někde u té boční věže... I přes zmínku v nápovědě to takhle svádí jít ke kešce odspoda. Jinak to, co se rozebírá teď v listingu - myslím, že podrobný popis cesty v nápovědě je moc dobrý, protože tu čte daleko více lidí než listing, ale neškodilo by, kdyby ten popis byl i v listingu a případně by tam byl i nějaký ten WP s přístupem. 

Docela by mě zajímalo, kde byla umístěna dříve, před přemístěním.


Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 23 červen 2014 - 8:56

  • 0

#1449 hoblik

hoblik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 456 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 7:52

Pro zařazení tohoto nešťastného úrazu do měřítka si dovoluji přiložit jeden graf. Jde o děti, které byly hospitalizovány na základě úrazu. Nejsou zahrnuty úrazy ošetřené ambulatně.

 

Vývoj struktury hospitalizací podle druhu vnější příčiny (mechanismu úrazu) ve věku 0-14 let
 
obr4.jpg

  • 8

Hoblíkovo geocoiny, nevelký geocaching blog a T5 geocaching


#1450 kenik

kenik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 8:16

Jsem z okolí - jak mohu kontaktovat reviewra?

Je potřeba s tou kešlou něco udělat.

Dnešní článek berounský deník :

(visit link) 
(visit link)

Včera mne kontaktoval zastupitel obce Točník. Jedná se již o 3-tí úraz na této lokalitě při gecachingu ( nevím kolik zde a kolik nahoře na GCKPKN - tam je to o lezení po skále.)

Postoj zastupitelstva obce Točník, jedná se již o třetí úraz na těchto keškách :

 

"Měl by jsi tušení jak by jsme mohli dokázat, aby jsme naučili lidi chodit na nějaké jiné místo? (aby jsme tu nemuseli dávat zákazy, zábrany, hlídkování Policií s vysokými pokutami apod.)
V minulosti už se kastelán pokoušel napsat na provozovatele "kešek" potom i správce této... aby to nějak vyřešil a nestávali se tam tyhle úrazy.
Od dalších lidí jsem slyšel, že to zkoušeli odcizit, přemístit, ale pořád se to tam vrací."

Vyjádření kastelána hradů:

Z hradu Žebráku padají lidi

Ano, mohlo by to tak někomu připadat. V sobotu 6.8. 2011 se ze skály zřítila šestnáctiletá dívka Kateřina Hladíková. Tuto neděli 22.6. 2014 zase desetiletý chlapec. Díky přebíraným tiskovým zprávám se v obou případech dočtete, že se tak stalo na zřícenině hradu Žebráku. To vrhá špatné světlo na správu NPÚ, která o souhradí Žebrák a Točník pečuje. Skutečnost je však jiná. U obou případů hraje totiž významnou roli geocashing, tedy hledání tajné schránky na základě GPS souřadnic.

V roce 2009 byly v lokalitě hradů Žebráku a Točníku umístěny první „cashe“. Již v následujícím roce jsem upozorňoval na serveru geocashingu na nebezpečnost žebrácké schránky. Tato schránka má totiž tyto vady:

  1. Potíže s navigací: Umístění „kešky“ ve stínu žebrácké skály je zcela nevhodné, neboť GPS navigace vede hráče nejkratší cestou, tedy přes skálu žebráckého hřbetu nad silnicí. Tak se stane to, že se hledači v určitý okamžik ocitají v blízkosti schránky, avšak o 6m nad ní, a to poté, co na skálu vystoupali. Nikomu se už zpět dolů nechce, a tak se snaží za každou cenu ke schránce dostat. Je to velmi nebezpečné, zejména po děti, které chtějí „ kešku“ jako první objevit.

  2. Potíže s umístěním: I samotné umístění „kešky“ na místě je nevhodné. Přístup je po úzké pěšince asi v polovině žebrácké skály. Pod vámi zůstává nadále asi 7-8 m hloubka. Pěšinka je slepá a končí skalním propadem u náletové dřeviny. Pokud však chcete schránku najít, musíte se na úzké pěšině otočit do protisměru a pak ji můžete ve dvoumetrové výšce v skalní štěrbině objevit. Pokud je pěšina mokrá po dešti, zledovatělá, pohybují-li se v jejím závěru dvě a více osob nebo se malé dítě natahuje ke „kešce“ do výšky, stává se závěrečné „ulovení kešky“ nebezpečným.

  3. Potíže po návštěvníky památky: nově vyšlapané pěšinky hledačů „kešek“ zbytečně navádějí návštěvníky památky do nebezpečných míst.

  4. Ničení památky a významného krajinného prvku: zvýšený pohyb na skále s torzem kaple Sv. Markéty a Apolináře vede k výraznější  degradaci gotického zdiva. Prošlapávání stezek za skalní hřeben nad „keškou“ vede k ničení skalního květeny a k poškozování stability stromů a skalního podloží, včetně pádu kamenů dolů.

Bezprostředně po prvním úrazu v roce 2011 vyšly články v místním tisku a na serveru „geocaching“, které upozorňovaly na tato nebezpečí cashe pod hradem Žebrákem. Dokonce ji někdo posunul na bezpečnější místo, ale vzhledem k souřadnicím na webech, byla schránka po čase zase vrácena zpět. Na tuto skutečnost byla opakovaně upozorněna Policie ČR, která však žádný preventivní úkon neučinila. Naše snaha o eliminaci „kešky“ byla proto také neúspěšná. Ještě v roce 2011 nechala Správa hradů zahradit přístup na dotčenou skálu závorami a označila je upozorňovacími tabulemi. Marně, „lovci“ tam chodí dál.

Závěr:

Jediným preventivním opatřením, po dvouletém úsilí o akceptaci připomínek Správy památkového objektu, se jeví preventivní zásah Policie ČR, který by provozovatele schránky pod hradem Žebrákem vedl k jejímu přemístění. Nevidíme jinou možnost. Doufáme, že dvě těžká zranění s trvalými následky, jsou dostatečným důvodem k preventivnímu opatření vůči provozovateli dotčené „kešky“ ze strany Policie ČR.

 

Petr Zemánek-Točník

 

 

Berounský deník 7.8. 2011

Po pádu z patnáctimetrové výšky utrpěla šestnáctiletá dívka mnohačetná těžká poranění. Ke případu došlo v sobotu v Točníku. „Zraněnou dívku v kritickém stavu transportovala letecká záchranná služba do pražské nemocnice,“ uvedla za středočeské záchranáře tisková mluvčí Tereza Janečková.

Kastelán hradu Točník Petr Zemánek upozornil na to, že k úrazu dívky došlo v nebezpečném terénu. „Na místě, odkud spadla dívka během Old Punx Festu v Točníku je umístěna cache – keška (cache je součást hry, která je založená na sbírání předmětů v různě náročných terénech, pozn. redakce). Úzká pěšinka, která vede ke kešce, je volně přístupná a je slepá,“ popsal místo kastelán Petr Zemánek.

„V úzkém místě na konci pěšiny se musí, aby schránku našel, hráč „kačer“ otočit do protisměru, a sáhnout do skalní průrvy asi 180 cm vysoko. Není to jednoduché. Pak teprve na úzké římse rozbaluje krabičku. A právě z konce této římsy se navečer zřítila dívka, která utrpěla vážná zranění s trvalými následky,“ dodal ke smutnému případu kastelán Točníku.

Ke schránce směřují i rodiče s dětmi, které chtějí jako první objevit svůj „poklad“. „Navigace často posílá hráče i přímo na skálu nad touto keškou. Lidé se k ní pak nedostanou a musí celý hradní hřbet obejít z druhé strany. I tento přesun je velmi nebezpečný,“ upozorňuje kastelán na stále hrozící nebezpečí.

Podle něj dřív do těchto míst žádná pěšina nevedla, dnes je díky kešce ve svahu vyšlapaná pěšina. „Domnívám se, že tvůrci kešek by měli volit méňě nebezpečný terén k jejich umístění," ....

 

Radka Kočová

 

 

 

http://www.podbrdske...k-a-zebrak.html (poslední odstavec-přání)


  • -1

#1451 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 8:46

KEniku: zastupitel Točníku podává milné informace a tím uvádí další lidi v omyl.

 

 

reaguji na toto sdělení:Z hradu Žebráku padají lidi
Ano, mohlo by to tak někomu připadat. V sobotu 6.8. 2011 se ze skály zřítila šestnáctiletá dívka Kateřina Hladíková. Tuto neděli 22.6. 2014 zase desetiletý chlapec. Díky přebíraným tiskovým zprávám se v obou případech dočtete, že se tak stalo na zřícenině hradu Žebráku. To vrhá špatné světlo na správu NPÚ, která o souhradí Žebrák a Točník pečuje. Skutečnost je však jiná. U obou případů hraje totiž významnou roli geocashing, tedy hledání tajné schránky na základě GPS souřadnic.

 





Ty informace co  podal jsou značně zkreslené. Keš nebyla na tyto místa dána v roce 2009, ale v roce 2005. To jen tak aby řeč nestála. Dále, ta dívka, která se 6.8. 2011 zřítila ze skály.... To nemělo vůbec nic s GC společného a tudíž v tom GC jak je v článku napsáno, nijak nefiguruje. A nebylo to na Žebráku, ale na Točníku. Dotyčná totiž spadla ze skály při hudebním festivalu Old Punx Fest 2011, který navštívila a opravdu keše nehledala. Podle přítomných měla něco vypito. Co tímto chci naznačit? Jen to, že zmíněné články jsou lživé a vrhají naprosto neprávem na GC špatné světlo. Chlapci, který se ze skály zřítil, přeji brzké uzdravení.


  • 6

#1452 see.bee

see.bee

    XXX

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 9:11

Ach jo, když čtu vševědoucí zprávy, docházím k závěru, že lidská blbost je velká.

Pochopitelně, zranění při lovu je neříjemná záležitost. Pravděpodobnost vzrůstá s obtížností terénu atd...... Hlavně by se měla používat hlava. Předpokládám, že všichni jsou svéprávní a za svou činnost zodpovědní, tzn. pokud jsem obeznámen s nějakým nebezpečím, musím se smířit s tím, že k něčemu může dojít.


  • 5

#1453 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 809 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 9:23

Taky kešku mám a vede k ní pěšina. Určitě lezli z druhé strany po té skále. Ale tam by opravdu lezl jen bezmozek.

 

Sam ma zhruba stejne stareho syna a na dane kesi jsme byli asi tyden pred udalosti. Stezku jsme nasli, ale kdyz jsem videl, jak vypada, tak jsem lov odpiskal. Mladej byl urazenej, ze by to dal! Co jsem cetl logy a doporuceni, nejvetsi problem je u kese, kde se vyzaduje urcita sikovnost a disciplina! A to u nactiletejch bohuzel neni....No, a ja nemam vysky rad, takze jsme sli hledat jine krabicky.....Samozrejme pokud sli variantu za sipkou prez skalu a jeste s ditetem, tak to uz asi nema smysl komentovat - rozhodne ne slusne!


  • 2

:ph34r:  Google Pixel 7 PRO + Android 14 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 7X PRO Sapphire Solar   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#1454 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 9:29

Źe novináři jsou nedovzdělaný póvl a leckterý "zaněcozodpovědný" činitel zase předpřiposraný aktivista, je dávno známé. Bohužel s tím nemůžeme naprosto nic udělat, takže teď je nutno:

- kešku přemístit

- udělat kolem toho pěkněj humbuk, jako jak jsme zodpovědní :(

 

V opačném případě hrozí tažení proti keším s důrazem na lokalitu Žebrák (ach jo :( )  a s přesahem minimálně na dobu nadcházejících prázdnin (okurky) na celou zemi. Naší zemi, myslím. Česko.


  • 5

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#1455 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 809 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 9:45

Tady bohuzel se sesla turisticka hooodne navstevovana lokalita + relativne nebezpecne lovitelna kes! A i ja sem ji sel hledat se slovy, kdyz uz sem na tom hrade, tak skoda nemit kesku.... Byt to nekde uprostred lesu, kde uz jen dojiti na misto vyzaduje nejakou turistickou zkusenost, tak je asi pruseru min....


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 7 PRO + Android 14 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 7X PRO Sapphire Solar   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#1456 hoblik

hoblik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 456 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 10:01

Źe novináři jsou nedovzdělaný póvl a leckterý "zaněcozodpovědný" činitel zase předpřiposraný aktivista, je dávno známé. Bohužel s tím nemůžeme naprosto nic udělat, takže teď je nutno:

- kešku přemístit

- udělat kolem toho pěkněj humbuk, jako jak jsme zodpovědní :(

 

V opačném případě hrozí tažení proti keším s důrazem na lokalitu Žebrák (ach jo :( )  a s přesahem minimálně na dobu nadcházejících prázdnin (okurky) na celou zemi. Naší zemi, myslím. Česko.

 

Dalším momentem je, že místní tam keš nechtějí (ať už jsou jejich důvody jakékoliv), a to by mělo být respektováno. Takže souhlasím - přemístit a dát o tom vědět.


  • 6

Hoblíkovo geocoiny, nevelký geocaching blog a T5 geocaching


#1457 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 10:37

Dalším momentem je, že místní tam keš nechtějí (ať už jsou jejich důvody jakékoliv), a to by mělo být respektováno. Takže souhlasím - přemístit a dát o tom vědět.

 Ano. Nejenom mělo (být respektováno), podle našich vlastních (GS) pravidel hry musí být respektováno. Je to nepříjemný, ale má to logiku.


  • 5

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#1458 Chasseur23

Chasseur23

    Chasseur.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 11:01

Jestli někomu z místních keš na tomto místě vadí, má možnost kontaktovat přímo ownera keše, kde mu vysvětlí co a jak. Nebo reviewera, který zasáhne, případně přímo Groundspeak, který to okamžitě přeposílá teamu reviewerů v ČR. 

Pokud by někdo ze zastupitelstva, Státního památkového ústavu nebo třeba přímo kastelán opravdu kontaktoval reviewera nebo GS, zcela jistě by došlo k řešení problému, následnému posunutí, případně archivaci keše. Oprávněné stížnosti na nevhodně umístěné keše řešíme vždy ve velmi krátké lhůtě. 

 

To, že při odlovu keše došlo k nějakému úrazu (byť opakovaně) není důvod k její archivaci, nebo k nucení ownera k přemístění. Jak už jsem psal, keš má čtyři hvězdičky na terénu, v listingu je výstraha, že místo je obtížně dostupné, v hintu je upozornění na riziko pádu. Veškerá rizika spojená s odlovem keše nese kešer, který se ji vydal lovit (s tím všichni souhlasili, když se registrovali na web geocaching.com) a je v jeho zájmu, aby si přečetl listing, prohlédl atributy a na základě všech dostupných informací uvážil rizika a své možnosti. Pokud to někdo neudělá a nezvládne to, je to jen jeho problém. 


Tento příspěvek byl upraven od Chasseur23: 23 červen 2014 - 11:02

  • 15

Chasseur.cz


#1459 Pitris

Pitris

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 11:16

Ahoj,
jako původní majitel této kešky, která byla umístěna v jiné lokalitě a její terén byl tak 2*, a reviewer mám potřebu reagovat.

Mám odlovenou i dnešní variantu a je to normální cache s obtížností naprosto vystihující realitu. To, že se stal úraz je smutné, ale ne nikterak nepřirozené. Protože jsem nikde nečetl jak se úraz stal, musím jen předpokládat, že Vymítač šel s oddílem na výlet a tam se něco stalo. Všechny soudy, kdo za to může atd. nechám stranou. Ještě před nedávnem jsem dělal hlavního vedoucího a aby se nic nestalo, aby se nikdo nezranil v lese, se dá zabezpečit pouze tak, že tam prostě nepůjdou. Je proto počítat s určitou měrou objektivního nebezpečí. A to je s vyšší terénní obtížností také různé. A je třeba toto nebezpečí dobře vyhodnotit.

Za zranění nemůže geocaching. Kdo za to může je věc šetření a jistě se toho zodpovědní lidé zodpovědně ujmou.

Cache archivovat nebudu. Ale čekám na kontaktování ze strany zastupitelstva. Píší, že již všechny kontaktovali. Asi ne, to bych o tom musel vědět. A pokud kontaktovali, tak špatně. Pokud jim cache činí těžkosti, a to se může stát, jsem připraven to řešit. Ale zatím nemám jediný podnět od kompetentních lidí. Komunita v této oblasti je silná a Alkeho nebo jiného hráče také asi není problém kontaktovat a ti je jistě navedou tím správným směrem.

Pokud budu rušit tuto cache, tak musím preventivně zrušit Bezděs, Rotštejn, Jenštejn, nedalekou Dehetnickou skálu a jiné "nebezpečné" kešky. Ale jak jsem se již vyjádřil, chápu, že to může dělat obci trable a jsem připraven se k věci postavit čelem.

Chlapci přeji brzké uzdravení a pokud bych nějak mohl pomoci jemu a nebo jeho rodině, napiště prosím na skupec.reviewer@gmail.com

Skupec reviewer


  • 20
Ahoj Pitris

#1460 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 864 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2014 - 11:32

Jsme asi docela poseroutkové, o čemž svědčí ve statistikách naše T5, které nemáme odlovené vesměs žádné.  ;)  Na této keši jsme byli třikrát - dvakrát ze špatné strany, jenže to jsme vzdali poměrně rychle, protože takhle riskovat, to není nic pro nás. Po třetí po prozkoumání fotogalerie a logů jsme našli správnou přístupovou cestu a pak už to byla pohodička. Pravda, počítali jsme hned s trochu riskantním terénem, ale díky tomu jsme se tam nehrnuli jako velká voda a tak vše bylo v pohodě. Pokud člověk ví, do čeho jde, necpe se tam po dešti, nebo když je námraza, nevidím v tom problém. Každý musí posoudit svoje možnosti. Zpětně když na tu keš vzpomínám, je to jedna z těch zapamatovatelnějších. Líbilo se nám tam a ten terén až tak nebezpečný není, čekala jsem to horší.

To, že někomu uklouzne noha, to se může stát kdekoli. Děcko může jít po chodníku a při neopatrnosti (poskakování, strkání se s kamarády apod.) spadnout pod auto. Jak se říká - nehoda není náhoda. 

 

Jediné, za co bych se přimlouvala je waypoint přístupové cesty. 


  • 6
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama