Přejít na obsah


Fotka

"Field notes" export


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
13 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 11:07

Zkusil jsem spichnout exportni makro do "field note" formatu. Inspiroval mne k tomu problem pohodlneho prelogovani nalezu na jiny ucet na gc.com.

Postup pak muze byt takovy, ze si do Geogetu naimportujete svoje nalezy ze stareho uctu, a tyto nalezy si pak vyexportujete jako "field note". (na jmenu souboru nezalezi, neni treba jej pojmenovavat stejne jako t dela Colorado!)

Na gc.com se pak tento vznikly soubor naimportujte pod novym uctem a uz lze z tohoto vznikleho seznamu postupne logovat, aniz by bylo treba vyhledavat kesky, atd.

Geoget navic do textu logu predvyplni i cas nalezu. ;)

viz. http://geoget.ararat.../fieldnotes.zip
  • 0

#2 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 955 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 15:04

Tak jsem si stáhl, nakopíroval do adresáře \data a co teď s tím. Snažil jsem se najít jak vlastně spustím nějaké to makro v GG a bohužel nic...
  • 0

#3 michal_a_jana

michal_a_jana

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 15:45

Makro nahrej do adresare geoget v Documents and settings (pripadne jinde), dej si v GG filtr na nalezene cache, a pak dej file/export/export, v nabidce by se melo objevit nove makro fieldnote.gge.pas.
  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 15:53

sobikovi napsal/a:
Tak jsem si stáhl, nakopíroval do adresáře \data a co teď s tím. Snažil jsem se najít jak vlastně spustím nějaké to makro v GG a bohužel nic...


Makro staci nahrat do datoveho adresare Geogetu. Toto makro je exportni, takze das volbu k exportu dat (v menu, ikonkou, ci klavesovou zkratkou CTRL+E) a vyskoci na tebe dialog, ktery se pta ktere z exportnich maker chces pouzit. Dal uz to pochopis. ;)
  • 0

#5 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 955 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 16:10

Dík za radu, fakt by mně nenapadlo hledat makro v nabídce Export :o Funguje to moc pěkně, jen by se mi tam ještě pokud bych měl přelogovávat líbilo něco jako nastavení default textu logu (Přelogovávám, protože jsem náš team rozdělil na 2 půlky...) a option zda tam chci mít ty časy nebo ne, protože u víc než poloviny mých záznamů je tam 00:00 což by asi nevypadalo moc dobře... A když už tam jsou časy, tak třeba i pořadový číslo ;) Ještě mně tak napadlo, jestli by se nedal dotáhnout můj původní zápis....
  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 17:06

Ja porad nechapu, co se ti na tom zda nelogicke? Chtel jsi exportovat data? Chtel! Tak kde jinde nez pod 'export' by to melo byt? :o K makru... Ostatne, jak jsem psal, to makro byla rychlovka, prace na pet minut. Jiste ze se to da vysperkovavat, ale na hracicky ted bohuzel cas fakt nemam. Chtel sjem jen ukazat, ze to jde, a kdo to opravdu potrebuje, tak se od tohoto makra odpiche a upravi si jej podle sveho - treba tim doplnenim defaultniho textu logu nebo vyhozenim casu z logu.
  • 0

#7 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 955 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 19:43

HaLuMa napsal/a:
Ja porad nechapu, co se ti na tom zda nelogicke? Chtel jsi exportovat data? Chtel! Tak kde jinde nez pod 'export' by to melo byt? :o

No pokud mám makro, tak ve všech normálních programech se makro spouští jako nějaký extrení program, který něco udělá. Pokud se chci na to dívat jako na exportní filtr, pak by se to tak mělo jmenovat a kdyby se to např. jmenovalo nastavení exportního filtru, půjdu do exportu.... ale normálně přece nebudu spouštět program přes tisk :D
  • 0

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2008 - 21:03

To si ze mne delas srandu, ze? Tebe nenapadne exportovat data pres volbu 'export', ale mohu za to ja? A jeste chces slovickarit s terminologii? :o Muzes Geogetu v leccems vytykat uzivatelskou neprivetivost, ale zrovna v teto oblasti exportu je to uz jen prehnana krecovita kritika. Tobe mozna prijde normalni mit vsechna makra na jedne hromade, lhosteno co delaji, ale me to neprijde ani normalni, ani prakticke, ani uzivatelsky privetive. Proto se v GG exportni makra objevuji v okne pro export, makra pro listing se objevuji v okne s listingem, a az budou nejaka makra pro tisk, tak je pochopitelne najdes pod volbou tisk.
  • 0

#9 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 955 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2008 - 7:30

HaLuMa napsal/a:
To si ze mne delas srandu, ze? Tebe nenapadne exportovat data pres volbu 'export', ale mohu za to ja? A jeste chces slovickarit s terminologii? :o

Muzes Geogetu v leccems vytykat uzivatelskou neprivetivost, ale zrovna v teto oblasti exportu je to uz jen prehnana krecovita kritika.

Tobe mozna prijde normalni mit vsechna makra na jedne hromade, lhosteno co delaji, ale me to neprijde ani normalni, ani prakticke, ani uzivatelsky privetive.

Proto se v GG exportni makra objevuji v okne pro export, makra pro listing se objevuji v okne s listingem, a az budou nejaka makra pro tisk, tak je pochopitelne najdes pod volbou tisk.

Neboj, nechci nic kritizovat, GG je dobrá aplikace a jen prostě mám z ní dojem, že není uživatelsky intuitivní... Jak už jsem napsal, makro je programový kód, který něco dělá a tak stejně jako mám v počítači programy ve složce programy a pak se na ně podívám resp. spustím je přes program files... tak stejně v daném programu bych hledal makra jako podprogramy v nějaké samostatné sekci. Možná by bylo jasnější, kdyby jsi tomu neříkal makro, ale výstupní filtr resp. konfigurace vystupních parametrů.

A jestli narázíš s tou nelogičností a nepřehledností na GSAK, pak přehledná tabulka s popisem verzí, co to dělá a přímou možností kontroly aktualizace se mi zdá maximálně přehledná...

Na GG se dívám jako uživatel, který chtěl z GSAKu (který byl bez návodu schopen ovládat během pár hodin/dní) možná přejít na GG a teď je porovnává mezi sebou nejen po stránce výkonu, ale i té uživatelské přitažlivosti. A bohužel na obojí koukám taky jako programátor..

Jak píšeš, ten výstupní filtr je základ, teď si s ním trošku pohrát aby výsledek byl dle mého přání, ale je to dobrá práce, snadná cesta jak své nálezy přelogovat pod novým nickem. Díky.
  • 0

#10 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 655 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2008 - 8:10

Myslím, že spousta spokojených uživatelů programu GG má několik drobných výtek k logice obsluhy, z nichž část je již vyřešena, a k prakticky neexistujícímu návodu na práci s programem. Asi nejvíc mi vadí, že při filtrování podle final se mi nezobrazí WP u keše, tedy ani ta finálka :-(
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2008 - 8:41

kolombo napsal/a:
Asi nejvíc mi vadí, že při filtrování podle final se mi nezobrazí WP u keše, tedy ani ta finálka :-(


Tohle je uz vyresene, ne? Viz, druha zalozka u nastavovani filtru, kde si muzes urcit, aby se ti pridaly waypointy ke vsem keskam, ktere projdou filtrem.

Edit: a dokonce je to defaultne prednastavene tak, aby se ti tam ty vsechny pridruzene waypointy pridavaly. Takze staci jen opravdu zaskrtnout 'have final' a dat OK. Vyjede mi sezna vsech kesi, ktere maji finalku, vcetne prislusnych waypointu.
  • 0

#12 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 655 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2008 - 9:58

HaLuMa napsal/a:

kolombo napsal/a:
Asi nejvíc mi vadí, že při filtrování podle final se mi nezobrazí WP u keše, tedy ani ta finálka :-(


Tohle je uz vyresene, ne? Viz, druha zalozka u nastavovani filtru, kde si muzes urcit, aby se ti pridaly waypointy ke vsem keskam, ktere projdou filtrem.

Edit: a dokonce je to defaultne prednastavene tak, aby se ti tam ty vsechny pridruzene waypointy pridavaly. Takze staci jen opravdu zaskrtnout 'have final' a dat OK. Vyjede mi sezna vsech kesi, ktere maji finalku, vcetne prislusnych waypointu.


Aha, to by mi to už mělo chodit, protože mám poslední verzi.

To je skryté pod tímhle sdělením?
vylepseno filtrovani waypointu (rizeni zobrazeni waypointu u kesi co prijdou filtrem)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2008 - 10:03

Aaaano. ;) (melo tam byt 'projdou'...preklep)
  • 0

#14 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 655 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2008 - 20:41

HaLuMa napsal/a:
Aaaano. ;) (melo tam byt 'projdou'...preklep)


Jo, tak to opravdu chodí :-)

Použitelnost pro předlušťování keší pronikavě stoupla, dík :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama