Přejít na obsah


Fotka

MoZiGo - Ako na to


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
415 odpovědí na toto téma

#381 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2010 - 15:17

Po prechode na ineho providera z USA do Europy s celym MoZiGo,My Found webom som tam dal poslednu verziu Drupalu...Zial ukazalo sa, ze viacere veci v nej funguju inak ako ste boli zvyknuti a preto upozornujem aj touto cestou najma na toto: - nepouzivajte na stiahnutie download manager - nestiahne sa cele exe - zial nefunguje ani automaticky update verzie mozigo pre prispievatelov - ak stahujete exe subor napriklad mozigo_21.exe, premenujte ho rucne hned na mozigo.exe Zial na domacej stranke Drupalu som nezistil, cim by to mohlo byt a navrat spat je uz zakopany...
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#382 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2010 - 22:47

Doporucujem si v programe nastavit oznamenie pri starte o novej verzii. Checkbox najdete v nastaveniach\po starte...Teraz ked prisposobujem program novym podmienkam a dostanem info o vaznej chybe a podari sa mi ju odstranit, tak sa to snazim hned dat aj na web. Napriklad dnes som updateoval program niekolkokrat. Verte mi ze inak to nejde...Vzdy ked odstranim problem, dufam, ze je posledny:)
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#383 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 18:47

Ukazka "Ako na to" - zobrazenie vyskoveho profilu
Subor ma cca 1.5MB
VyskovyProfil.htm

  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#384 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2011 - 19:28

Ukazka toho ako sa da hladat podla natukaneho polygonu...
Tento subor ma cca 5MB
Ukazka ako na to

  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#385 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2011 - 23:09

Bol som poziadany o spracovanie navodu ako stiahnut kesky z okolia dakeho bodu pomozou MoZiGo.
Tu je
Ma to skoro 10MB...
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#386 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2011 - 19:06

Ako hladat podla attributov
Ukazka ako na to cca 3MB


  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#387 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2011 - 12:05

Ako na Locus?
Najjednoduchsie je nastavit si cestu k mobilu ako virtualne PDA

1.Pripojit mobil
2.V nastaveniach\Logo&cesty\
- checkbox Virtual PDA/Mobil
- disk s "rodicovskou cestou", kde budu umiestnovane listingy a obrazky
3.Pouzitim buttona Mkdir VirtPDA sa vytvoria vsetky potrebne podadresare v mobile ako je htm,pictures atdatd...
4.editbox "Locus" - cesta v mobile kde bude mozigo kopirovat hotove gpx subory - cesta musi existovat! inak dojde pri exporte k chybe.
5.V nastaveniach\PDA&Wherigo\ nastavit link na full html listing v mobile - \sdcard\Geo\Htm\
Ak pri stahovani udajov z webu budete mat aktivovany checkbox "Virtual PDA/Mobil" tak sa data budu kopirovat aj sem.

6.Exportna obrazovka volba "Locus" a pouzitie buttona "Exportuj" sposobi vygenerovanie gpx suboru "MZYYYYMMDDHHMMSS.gpx" a jeho skopirovanie na cielovu destinaciu v mobile. Pre uplnost dodam, ze sa exportuju iba oznacene kesky na hlavnej stranke.



  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#388 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2011 - 21:05

BaseCamp je fajn program ale...

1.BaseCamp vyzaduje .net 3.5+SP1 a OS minimalne XP+SP3
2.Stale pouzivame aj G60Csx, ktory si pre istotu na turistiku berieme zo sebou / nie raz sa nam to osvedcilo/

Video ako na to cez mozigo


  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#389 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2011 - 6:38

Ak sa po zaradeni nejakeho koliecka poskodi Vasa statistika, chybu sposobuje zle spracovanie diakritiky z databazy Maxinohu z webu. ktoru ste importovali asi este v case ked tento bug nebol opraveny. V poslednych verziach je uz import koliecok spravny.

Pre opravu postupuj takto - na zalozke CWG&SWG

1 .Vyexportuj zbierku
2. Pouzi vytvor/aktualizuj s volbou vytvor db znova /zmaz povodnu/
3.Naimportu zbierku

Databaza by mala byt opravena a snad bude v poriadku aj cela statistika.

Pre tych, ktori nenasli svoje koliecko v databaze na webe by v pripade ak pouzivate MyFound/Mozigo mohol pomoct tento videonavod...
Video ako na SWG, ktore...
Len pripominam, ze adresu linky na obrazok, ktory sa pouzije v statistickej databaze nemusite zobrat len z FB ...

Zistil som, ze vo zverejnenej verzii mozigo toto este nefunguje...zatial teda len v MyFound.:(
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#390 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2011 - 22:02

Ako sa da zjednodusit a spresnit proces logovania s vyuzitim suboru geocache_visits.txt z garmina si pozrite tu

http://mozigo.risko..../FieldNotes.htm



  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#391 honzak83

honzak83

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2011 - 7:03

Mám v současnosti problém při exportu kešek z moziga přes PoiLoader - vyberu si např. 30 kešek, do GPS (ETrex) se mi však stáhne však vždy jen část z nich, např. přes geoget se stáhnou všechny, takže nedostatkem místa to určitě není. Export z Moziga provádím ve formátu GPS60CSX.
  • 0

#392 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2011 - 7:39

Pre export do garminov mozigo pozna 2 zakladne typy gpx a jeden CSV: 1. gpx, ktory je urceny priamo pre hladanie "pokladov" - typy tychto gpx sa odlisuju podla typu garmin pristroja od tych najjednoduchsich /G60,,/az po colorado,dakota,oregon...Ako som uviedol tieto gpx sa priamo kopiruju do zariadenia/nie je potrebny POIloader/ - kopiruju sa cez USB a mass storage. 2.GPX, ktory sa dalej spracovava POIloaderom a az ten to posiela do zariadenia...je urceny pre garminy, ktore dokazu spracovat aj grafiku - moze tam byt jeden obrazok. 3.POI - CSV - format predurceny pre jednoduchsie garminy /bez grafiky/ako je napr. G60csx - vysledny subor tiez treba spracovavat POIloaderom ktory vysledok posle do pristroja. Nemozem vylucit, ze v exporte je daka chyba, ale skor si myslim, ze si pouzil nespravnu kombinaciu, ak nie posli mi vysledny subor na mail mozigo(zavinac)zubor.net nech mozem problem analyzovat.
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#393 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 10:41

Nazdar KlaMa. Tu si mozme zvolit nastavenie formatu datumu na gc.com z roznych moznosti:
http://www.geocachin...references.aspx
Aky format si mam nastavit, aby MoZiGo fungovalo najlepsie (teraz to nemozem otestovat s najnovsou verziou)?


Mozigo vsetky datumy prepocitava z formatu
mm\dd\yyyy
Preto si tam nechajte defaultne hodnoty - teda ak chcete pouzivat mozigo.

Mozno to v buducnosti upravim tak, aby sa dala vyuzit tato nova ficura groundspeaku, ale teraz su ine starosti:)



  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#394 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2011 - 12:49

GPX ZLUCOVAC
Do verzie Mozigo_update_exe_Ssl_2011.05.20.13 som implementoval
jednoduchy gpx zlucovac. Co ma k tomu viedlo? Ak som mal v garmine stary gpx z nejakej oblasti a potom som siel na ine miesto nahraval som tu novu oblast znova. Niektore casti suborov sa nutne prekryvali resp. tam boli dvakrat. Pristroj si vzdy zoberie udaje z prveho a ak som mal novsie udaje v druhom subore tak smola...

Program funguje nasledovne:
1.Usporiada gpx subory podla datumu
2.Vyberiete tie subory, ktore chcete zlucit - proste ich treba oznacit tak aby boli nmodre.Cize mozete spracovat len niektore...
3.Spracuje vsetky wpt z najnovsieho suboru gpx
4.z dalsich suborov spracuje vzdy len tie wpt, ktore zatial neboli spracovane
5.medzitym kontroluje pocty, daju sa nastavit hranice na 1000,2000,5000 bodov
Tym je zarucene, ze ziaden z wpt nebude dvakrat a zaroven aj to, ze su tam tie najnovsie.

Je tam este volba aby sa nahravali len hlavne body wpt bez addwpt - to je tam najma preto, ze ak sa mnozstvo bodov blizi ku hornej kapacite garmina, tak sa nenahraju addwpt ale len hlavne body.

Ked uz som mal tieto procedury hotove, vyuzil som to aj na zlucovanie waypoints bodov, ktore su ulozene ako uzivatelske body vo viacerych suboroch do jedneho suboru - tento sa da lahsie niekde odlozit, zaarchivovat ale najma sa da pouzit ako jeden vstup pre GoogleEarth kde ich takto dostanete na jeden krat.

Je to "nulta" verzia" a predpokladam, ze to nebude bez chyb...
Zatial sa originalne subory nijako nemodifikuju, mam vsak v umysle tieto automaticky bud zmazat/premenovat/presunut do PC a ten jeden vysledny naopak nahrat do garmina.
Dakujem za spatnu vazbu a navrhy smerujucek vylepseniu programu.
Zial na mozigo webe su nejake problemy a tak som to nemohol dat na "klasicke" miesto a stiahnut to mozete tu:

Toto nie je kompletne instalacka, je to len update MoZiGo na verziu 2011.05.20.13
Download pre kazdeho

Funkciu hladajte na importnej obrazovke garmina ku ktorej sa dostanete cez button na hlavnej stranke "Importy z Garmina,GeoVisits..."
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#395 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 6:37

Ahojky chci se zeptat jak to vypadá z databází turistických známek do my found, jako nápad se mi to moc líbí!!!!díky za odpověď

Ono to uz davno funguje, "len" som to asi zabudol dat do instalacky, cize nateraz si je potrebne dbazy stiahnut rucne a umiestnit do adresara mozigo\sqlite\
Slovenska dbaza
http://mozigo.zubor....namkySK.sqlite
Ceska dbaza
http://mozigo.zubor....ZnamkyCZ.sqlite
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#396 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2011 - 18:59

Novy MoZiGo obsahuje v sebe webovu sluzbu cez ktoru sa rychlo mozu zobrazit kesky - zatial filtracia nie je implementovana a zobrazuje sa vsetko. Toto zobrazenie je maximalne rychle lebo sa pozadovane data stiahnu z lokalneho disku - funguje to rovnako rychlo ci je gc.com zatazeny alebo nie.
Tieto mapky maju v sebe aj panoramio vrstvu.

Pozrite si na videu ako sa v novej verzii mozu pouzivat google mapky V3. SWF ma cca 16MB.
http://mozigo.risko....ogleMapkyV3.htm



  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#397 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2011 - 20:51

Zdravím.Měl bych jednu prosbičku.Nešel by upravit export do Locusu,tak aby nevytvářel dva soubory,ale aby to byl jeden soubor.Nejnovější Locus totiž dokáže z toho jednoho souboru snadno vytáhnout waiponty a současně jim přiřadit správnou ikonu,bylo by to přehlednější a jednodušší.Pokud jsou ty soubory dva tak waiponty jsou nepřehledné všechny se stejnou ikonou a těžko se přiřazují ke správné keši.Dá se jako náhradní použít export pro Colorado,tam tohle vše funguje,ale zase nedokáže vyexportovat odkaz pro keš ve formátu html,které mám uložená na sd kartě,což jsem si velmi oblíbil a teď by mi to chybělo.

Instalačka MoZiGo SSL 2011.07.11.22.exe
- jednosuborový gpx pre Locus
- - longdescription v gpx obsahuje buď odkaz na full listing alebo html ako pre colorado

http://mozigo.zubor....11.07.11.22.exe


  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#398 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2011 - 19:33

Blizi sa dovolenkova sezona , mozno sa niekomu bude hodit pripomenutie ako sa da v mozigo urobit automatizovany preklad listingov z jazyka do jazyka...

Pozrite si tuto ukazku.
http://mozigo.risko....ingu.htm<br />

Navod vznikol uz hoodne davno, ale princip zostal a verim ze sa zorientujete.




  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#399 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2011 - 18:22

Ako na najdenie optimalnej trasy pomocou algoritmu obchodneho cestujuceho?
Tu je videoukazka.
http://mozigo.risko.org/demo/TSP.htm

  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#400 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 766 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2011 - 7:38

Preco mi po instalacii vybehne okno s Firewallom ?Mozem to povolit? Co sa stane ak to nepovolim?

MoZiGo s prichodom google mapiek V3 ktore priniesli vela noviniek ale okrem ineho aj snahu o vyssiu bezpecnost ktorej dosledkom je ze google scripty nespolupracuju priamo so subormi ulozenymi na vasom disku. Je to jednoducho vyssia politika zabezpecenia. Z tohot dovodu ma MoZiGo v sebe webovy server kedy sam sebe poskytuje data cez Localhost - takto uz google mapky funguju...
Cize ak nepovolite tuto sluzbu vo firewali nebudete moct pouzivat mapky verzie 3 a vsetky sluzby v tomto okne.



  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm





1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka