Přejít na obsah


Fotka

MoZiGo - Ako na to


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
415 odpovědí na toto téma

#41 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2008 - 12:17

Kde se dá změnit barva ve sloupcových grafech? Po převedení koláčových grafů na sloupcové se mi tam objevila taková podivná ... a fakt nevím jak ji změnit. Jak jsem koukal, všichni ostatní tam mají pěknou modrou :-)


Táto farba sa berie ako najspodnejšia farba z palety farieb ktorú si si zvolil pre mapky.

Ak má niekto navolené príbuzné farby - napr. odtiene modrej, potom je to teda tmavomodrá. Ty si asi zvolil iný farebný model pre mapku a potom stĺpcové grafy...a tam tá posledná nie veľmi ladí.

Kľudne to tak môžeš nechať/mapku/, len si zmeň farebný model tak aby posledná farba bola taká aká sa ti páčia a daj znova vygenerovať štatistiky - stačí cez preview a keď budeš spokojný použi "1klik".


  • 0

#42 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2008 - 0:05

Problemy s listingami potrebnymi pre statistiku
0.Prihlas sa
1.Moje listingy/nacitaj pridaj
2.Oznac vsetky
3.Zatrhni checkbox opravuj
4.Tukni na "Kontrola" - mali by sa postahovat vsetku listingy, ktore potrebujes k statistike

  • 0

#43 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2008 - 12:49

Ako dostať do śtatistík nadmorskú výšku? 1.Moje logy 2.Nacitat a oznacit vsetky 3.Použiť tlačítko "Výška m.n.m" Pre všetky nájdené keśky sa do záznamov zapracuje informácia o nadmorskej výške. Do novostiahnutých listingov sa už zaznamená automaticky...
  • 0

#44 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2009 - 10:05

Popisom k instalacke som nechcel kazit novorocne prianie, ale asi bez postupu ako na to, je to zas mysterka... Problem s vyskovymi datami pri vacsej zatazi webovy server nezvlada a preto som sa rozhodol problem riesit po vzore Oziexplorera, ktory tieto data tiez taha zo serveru z Url ftp://e0srp01u.ecs.nasa.gov/srtm/version2/SRTM3/Eurasia/ Tieto si mozete stiahnut rucne alebo pouzijete MoZiGo... 1.Kdesi v nastaveniach si cestu urobis taku aku chces a budes pouzivat....napr C:\Program Files\Mozigo\srtm\ a samozrejme das ulozit do ini pre buducnost 2.Na stranke nastaveni si prislusne potrebne subory postupne postahujes. Teraz si program vyskove data vyextrahuje z hgt suborov a nebude ich hladat na nete. Do instalacky som ich nemohol davat, nielen kvoli ich velkosti, ale vo vseobecnosti kazdy potrebuje ine .
  • 0

#45 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2009 - 18:59

Ako na nájdenie kešiek pozdĺž trasy...

1.Použijeme google mapku - stredná google ikonka - "pomocou google mapky zadaj trasu"
2.Na mapke zadáme východzie mesto buď myśkou alebo ho rovno napíšeme
3.Zadáme cieľové miesto zas buď cez klávesnicu alebo myškou.
4.Myškou ťapneme na "Nájdi cestu"
5.google nájde cestu - túto môžeme presúvaním bodov modifikovať podľa potreby do nekonečna
6. Ak je trasa graficky nájdená a taká akú chceme, ťapneme do pomocného okna /ktoré sa otvorilo hneď pri bode 1./použijeme "Vlož z nájdenéj trasy"
7.Do ľavého listboxu sa načítajú všetky body trasy - aj dopočítané mozigom...
8.Nájdi kešky v offline databáze je to čo vám nájde a vloží do zoznamu na HP kešky ...
So zoznamom sa už pracuje obvyklým spôsobom ....

Nejaké otázky rád zodpoviem, pripomienky zapracujem.
  • 0

#46 marty206

marty206

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2009 - 12:34

klama napsal/a:
Ako na štatistiky
Podla mna to dokaze urobit aj zaciatocnik v pouzivani mozigo...takze tu je postup
1.Prihlasime sa
2.Najprv si stiahnite cez nearest hľadania vami nájdené kešky - dá sa to sice aj dodatočne ale jednoduchšie a logickejšie mi pripadá to stiahnuť hneď.
3.Na groundspeak cez tlacitko "Logy/Stat." s odfajknutym "aktualizuj" stiahnete zoznam vami najdenych kesiek - tento subor sa zaznamena do suboru pre buduce offline hladania
3.Nacitajte zoznam nahraty v bode 2 a dajte oznacit vsetky vami najdene kesky
4.Zapracovanie vasich logov do listingov sice nie je potrebné z dôvodu štatistiky ale MoZiGo túto funkciu zároveň využíva na zistenie vzťahu luid=GCxxxx
a.v tomto kroku sa do htm kodu offline listingu zaznamenavaju vase logy a zaznamenavaju sa indexove subory pre neskorsie offline spracovavanie
Poznamka:Tento bod je najproblematickejsi a tu sa dost casto stava ze dojde ku chybe/vinou siete,netu,webu,gc.com/ a preto toto treba niekedy opakovat. Niekedy ak vypadky su caste oplati sa program zatvorit a pokracovat o nejaku chvilu /15min?/.Pokracovanie je jednoduche, staci opat oznacit vsetky a spustit stahovanie akoze odznova, program velmi rychlo prebehne uz hotove a bude pokracovat od problematickeho miesta...
5.Ak uz mame zapracovane logy je mozne spustit generovanie statistiky
6.Po takomto vygenerovani statistika nebude obsahovat odkazy na milniky a na favoritne kesky, ale inak bude plne funkcna
7.Milniky a Favoritne su v principe rovnake...Z oznacenych kesiek sa generuju kml a txt subory pre neskorsie spracovanie
8.Tu je mozne pomocou drag&drop preusporiadat poradie z gc.com, ktore je zakazdym ine..toto poradie si mozete ulozit do vlastneho zotriedeneho suboru podla skutocnosti pre buduce pouzitie
9.Mozigo pri generovani statistiky zistuje ci existuju na prislusnych miestach subory favorite a milestone a ak ano vygeneruje do statistiky odkazy na ne...Aby si tieto subory mohol pozriet hocikto na svete musia byt vsak dostupne na webe, za tymto ucelom som vytvoril priestor na domovskej stranke mozigo a mechanizmus ao tam tie subory z mozigo dostat.
a.subory na mozigo web dostanete prislusnymi mackadlami, ak by ste to neurobili nic sa nedeje len odkaz z vasho profilu nebude fungovat tak ako treba
10.V okne mapbrowser /toto okno sa pouziva aj na prehliadanie kml suborov/jednym tlacidkom odoslete hotovy listing na server gc.com, kdey sa zavola prislusny formular a vyplnia sa dve polozky - heslo a htm text vasej statitiky
11.Poslednym tlacitkom je mackadlo na odoslanie a tym padom nenavratne prepisanie vasho profilu...

Je to zlozite?


Typy
a.pre potreby statistiky netreba mat v nastaveniach zafajknute "aj obrazky"
b.na hlavnej stranke mozete koli rychlosti stahovat "neviditelne"





Někde je chyba:


V Mozigo v okně minilaptop načtu kešky.
Kliknu na tlačítko : Parametry statistiky
V dalším okně kliknu na statistika na 1 klik
A vyskočí mi chybový hlášení :
Cannot open file C:\program files\MoZiGo\GUID\1b5494e0-8d74-42f9-a885-e4f1b582e8df.html.
  • 0

#47 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2009 - 13:02

V Mozigo v okně minilaptop načtu kešky.
Kliknu na tlačítko : Parametry statistiky
V dalším okně kliknu na statistika na 1 klik
A vyskočí mi chybový hlášení :
Cannot open file C:\program files\MoZiGo\GUID\1b5494e0-8d74-42f9-a885-e4f1b582e8df.html.



Statistika na jeden klik doslova funguje iba ak si predtym nachystal vsetky data...Asi som tam po poslednych doplnkoch na daco zabudol, ale mal by pomoct tento postup..

Problemy s listingami potrebnymi pre statistiku 0.Prihlas sa
1.Moje listingy/nacitaj pridaj
2.Oznac vsetky
3.Zatrhni checkbox opravuj
4.Tukni na "Kontrola" - mali by sa postahovat vsetku listingy, ktore potrebujes k statistike

Ak nie ozvi sa...
  • 0

#48 marty206

marty206

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 9:15

Tak už se mi to povedlo, dokonce mi to napsalo, že byly data odeslána ale v profilu se nic nezměnilo.
  • 0

#49 marty206

marty206

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2009 - 9:55

marty206 napsal/a:
Tak už se mi to povedlo, dokonce mi to napsalo, že byly data odeslána ale v profilu se nic nezměnilo.


Už se mi to povedlo. Měl jsem špatně vyplněný odkaz na profil.
Děkuji
  • 0

#50 VXP

VXP

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 14:31

ja v mozigu pouzivam akorat optimalizator pro colorado gpx file, doted bez problemu, ale na jedne cachi mi to ten listing nerozdelilo ale proste useklo... jedna se o GCZ831 Rudolfova stola...
  • 0

#51 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 17:11

Ked som si to skusil naemulovat, tak tam nevidim ziaden problem... Pozeram to samozrejme iba v Mozille, lebo colorado nemam ale tam vidim ze je to presne tak ako to ma byt Prva cast obsahuje cca 4000znakov long description+..pokracovanie +logy Potom je druha cast a este dokonca tretia cast ale vsetky su tam a nerozdelene... Skontroluj ci "chyba nebude v tvojom prijimaci"...
  • 0

#52 marty206

marty206

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2009 - 10:09

Program mi napsal, že vypršela verze. Co si musím stáhnout aby zase pracoval? jsou tam nějaký updaty ale je jich 7 a nikde žádnej pořádnej návod.
  • 0
Ona tam někde bude

#53 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2009 - 10:31

Verzie mozigo su cislovane podla datumu takze ak si stiahnes hocijaky z poslednych podla datumu, bude ti fungovat... Napr verzia 2009.1.7.23 Update(136) - pozor novší je nižšie Zanamena ze je to verzia z roku 2009 mesiac 1 den 7 hodiny 23 Update znamena ze to nie je instalacka ale novsia verzia exe suboru V zatvorke je cislo ktore sa ti objavuje v browseri vlavo dolu na liste, ked nad mozigo.exe prechadzas myskou... Pozor novší je nižšie znamena ze ked su viacere verzie pod sebou tak ta novsia je nizsie... Ten navod mozes skusit napisat sam, ked sa ti podari toto stiahnut pre dalsich ktori budu tapat tak ako ty teraz...Sorry ale ja nestiham...
  • 0

#54 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2009 - 23:31

Ako hodnotit pomocou MoZiGo?

V menu súbor pribudla položka "Hodnotenie kešiek"
po použití sa objaví nová obrazovka "Hodnotenie"
Dajte načítať nálezy, program načíta všetky vaše nálezy a označí tie ktoré ste už hodnotili jednak tým že do zátvorky napíše číslo ktorým ste kešku v minulosti hodnotili...
Vami už ohodnotené budú šedé - disabled...
V pravej časti okna máte 5 listboxov ktorých význam je jasný ...
V ľavom checklisboxe označte kešky ktoré chcete ohodnotiť rovnakými percentami.
Pomocou drag&drop preťahujte dáta z checklistboxu na ľavej strane do prísĺušného listboxu na pravej.
takto pokračujte kým sa nenaplní kapacita cvca 2000 bytov, MoZiGo používa na odoslanie tú najjednoduchšiu metódu cez riadok v IE a pre istotu tam radšej ako 2000 bytov nedávajte...
Keď si takto naplníte príslušné listboxy vyplňte pozorne meno a heslo - pozor aj meno je citlive na male a velke pismena...
Použite "Posli na server". Ak to vsetko dobre dopadne tak budete vidieť status ok ak nie tak príslušne iný - zlé heslo alebo čo ja viem...
Ak bude všetko ok vymažú sa listboxy do gc záznamov sa poznamená pre budúcnosť to ako ste pre danú kešku hlasovaôli a pri najbližšom štarte vám to mozigo ukáže.
Ako editovať?
Treba si povoliť príslušný záznam v checklistboxe jednoducho pravou myškou a takýto záznam už môžete uchopiť cez drag&drop...
Uchop a pus+t funguje samozrejme obojsmerne to znamená že ak ste sa pomýlili tak jednoducho vrátite záznam z listboxu na pravej strane nazad do checklistboxu na ľavej.

Akékoľvek pripomienky návrhy sú vítané...






  • 0

#55 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 19:06

Ako hladat pomocou offline funkcie?
1.Na hlavnej stranke buttom Off liene hladanie
2.Page Rychle hladanie - tu si mozete navolit standartne vybery podla
- typu
-obtiaznosti
-terenu
-krajiny
-velkosti
-vzdialenosti od bodov tu hladaj alebo meracieho bodu
-mnou najdenych
-datumu zalozenia
-podla nazvu kesky
-hodnoteni kesky
-okresu v SVK,Czech

Najdene vyslednej mnoziny kesiek je otazkou par sekund...
3.Po aplikovani Hladaj sa vsetky kesky zaradia na stranku na hlavnu stranku...


  • 0

#56 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2009 - 23:49

Ako vygenerovať štatistiky ?
1.Menu súbor, položka štatistiky
2.Ťapnite na štatistiky na 1klik
3.Odsúhlasíte zápis na gc.com a je to

Dodatočne si vygenerujte mapku okresov cez nastavenia/mapka okresov,,,podobne si vygenerujte FTF,Míľniky a favorites na stránke moje logy...

Jednoduchšie sa to už nedá ...


  • 0

#57 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2009 - 11:07

Kedy bude pridane to, ze keska sa priradi k najblizsiemu okresu?
a ako zistim, ze ktore kesky zatial nie su nikam priradene?

Uz by to malo fungovat automaticky a kazda slovenska alebo ceska keska niekam musi patrit ak nie dajte mi vediet jej gc kod nech zistim preco sa tak nestane...
Plati to o novo stiahnutych listingoch pripadne u update listingov...
Cize sekciu kde sa dalo zistit ku ktoremu okresu keska patri som zrusil.
Teraz nezaradene mozu byt len zahranicne...
Podobne aj kraje sa teraz neurcuju vypoctom z polygonov ale prislusnostou, ak zistim ze keska je z Levickeho okresu patri do kraja Nitra...


  • 0

#58 Kris_CZ

Kris_CZ

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2009 - 12:25

Mám problém se správným zobrazením na mapě okresů. Vygeneroval jsem si mapu okresů s nálezy na Slovensku, celkově na na slovensku odlovené 3 keše, ale u vegenerované mapky mi to vypsalo o jednu víc v žilinském okrese a nevím kde vůbec vzal 16 keší v Turčianských Teplicích.
Jde zjistit které keše se do kterého okresu přiřadili?

http://www.geocachin...eb-9014ebf93044
  • 0
Kris

#59 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 755 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2009 - 12:40

Typoval by som na chybu z cias ked sa plietli Ceske Teplice s Turcianskymi Teplicami na Slovensku.... Nemas nahodou listingy a zaznami este s tych cias? Ak by to bolo to tak pomoc je jednoducha Najjednoduchsie asi takto Do zoznamu na hlavnej stranke si daj vsetky tebou najdene napr takto: Chod na stranku moje logy data,,, Nacitaj vsetky stiahnute Oznac a daj preniest na hlavnu stranku... Alebo cez ine hladanie a daj hladat cez svoje meno Alebo cez offline cez mnou najdene... Potom daj checkbox preplacni a daj updateovat... Toto by malo zbehnut rychl;o lbo sa nebudu tahat obrazky a databaza by sa mala opravit... Ak nie je dakde chyba ...
  • 0

#60 Kris_CZ

Kris_CZ

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2009 - 12:43

Tak chyba bude někde jinde, včera jak jsem si s tím hrál, tak jsou listingy stáhnuté kompletně nové.
  • 0
Kris




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama