Přejít na obsah


Fotka

Kraje ČR jako oficiální states na gc.com??


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
78 odpovědí na toto téma

#1 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 10:00

Chci se zeptat, jak by bylo složité prosadit na GS, aby normálně zapracoval naše kraje jako states do svých databází, vyhledávačů, PQ atd.??? Díval jsem se, že např. UK je tam má a řada dalších států. ČR má myslím v rámci Evropy docela ne nezanedbatelnou váhu díky počtu keší i kačerů.. Mohou v tom naši schvalovači něco udělat? B)
  • 0

#2 Sutech

Sutech

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 197 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 10:19

Pokud vím, už se to řešilo zde a výsledek byl jako vždy nijaký - někteří v tom vidí přínos, jiní ne.
Mně osobně to přijde jako zbytečné ;)
  • 0

#3 abakus

abakus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 10:27

Přesně tak, projdi si fórum a najdeš vlákno, kde se to řešilo. Odpůrců bylo hodně, včetně me ;)
  • 0

#4 Honzik&Pavlinka

Honzik&Pavlinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 270 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 11:43

Já bych byl pro. Alespoň bych to nemusel nastavovat ručně v GSAku a i pro online hledání by se to hodilo.
  • 0
GPS: Garmin Oregon 550, Garmin-Asus M10, SW: GSAK 7.x.x, OziExplorer 3.95n, SmartMaps 3.x, OziExplorer CE 2.3x, BeelineGPS 1.9x

#5 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 15:13

Omlouvám se, ve foru jsem to nenašel, tak se porozhlédnu, ale... Může mi někdo říct, proč ne? Kde je proboha problém v tom, že bude ČR rozdělena na kraje, tak jak stejně je a bude snadnější filtrovat keše, vytvářet PQ, statistiky atd. atd. Já v tom nevidím žádné negativum...
  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 15:25

Pokud by pri rozdeleni byla zachovana funkce 'search all', tak jak to nektere zeme maji, tedy ze stale mohu pracovat s celym uzemim bez cleneni, tak bych v tom problem nevidel. Otazka je spise, jestli to rozcleneni prinese takovy uzitek, aby to stalo za namahu delit? kazdou kesku musis nekam zaclenit... a to bude problem. Naproti tomu, pokud nekdo chce mit republiku rozdelenou, minimalne GSAK i Geoget na to nabizeji nastroje.
  • 0

#7 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 16:01

Rozdělení už je, polygony existují, takže nějakým skriptem a případně pak opravou majitelem by se to zpětně nastavit u všech dalo. U nových keší je to jasný, je to další parametr který se vyplňuje... ... GG i GSAK to umí, ale je to obcházení něčeho, co jiné země mají jako standard a kdyby to potřeba nebylo, tak by se asi to makro atd. nevytvořilo. Velké plus by bylo např. při tvorbě PQ.
  • 0

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 16:09

Jestli jsem to kdysi pochopil spravne, tak jinak, nez ze to nastavi majitel, to nejde. A ted si predstav, kolik majitelu k tomu realne dokopes... Navic ano, jine zeme to maji... ale jsou to vsechno zeme, ktere jsou na ponekud rozlehlejsim uzemi nez my.
  • 0

#9 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 16:13

Jestli jsem to kdysi pochopil spravne, tak jinak, nez ze to nastavi majitel, to nejde. A ted si predstav, kolik majitelu k tomu realne dokopes...


Tim, kteří mají zájem si to nastaví, Ti kteří o to zájem nemají jsou většinou stejně v kategorii, že odpadnou....
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#10 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 16:29

polerok napsal/a:

Jestli jsem to kdysi pochopil spravne, tak jinak, nez ze to nastavi majitel, to nejde. A ted si predstav, kolik majitelu k tomu realne dokopes...


Tim, kteří mají zájem si to nastaví, Ti kteří o to zájem nemají jsou většinou stejně v kategorii, že odpadnou....


Tomu nějak nerozumím - v jaké kategorii a kam odpadnou ?

Co se týká dělení, už se to tu sice probíralo, ale zopakuju: je mi to jedno a dokud bude fungovat hledání podle země, ať si dělí kdo chce co chce. Já jako BM jsem to nikdy nevyužil a ani nevyužuju - když něco hledám, zajímají mě kešky v okolí místa, kde se nacházím, ne nějaké kraje ...
  • 0

#11 haggaeus

haggaeus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 752 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 16:43

V Nemecku maji spolkove zeme uz dlouho (rok?), kdyz kouknu na nearest caches namatkou treba sem, tak jich je vetsina v Sasku a jen par starych zustalo v Nemecku. Takze bych tipoval, ze natlak na vlastniky ze strany tech, kdo cleneni vyuziji, funguje :)
  • 0

#12 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2008 - 17:45

Myslím, že není zásadní problém vyzvat kačery, aby si nastavili u svých keší do jakého kraje spadá, možná by se při založení států ze strany GS našla cesta jak skriptem udělat update databáze jako prvotní nastavení...
... tato nová fíčura nemá dopad na stávající možnosti vyhledávání podle adresy nebo země...
... to že jsem BM a nepoužívám to nepovažuji za argument, proč se o to nepokusit a neprosadit zavedení států.

Může se někdo z reviewerů vyjádřit k tomu, zda lze GS dotlačit k zavedení krajů i u čech? Jak případně postupovat?
  • 0

#13 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2008 - 9:38

Toto téma se znovu otevřelo. Tak co schvalovači? Pustíte se do vyjednávání s GS? Jistě důvodů, proč konečně ČR rozdělit na kraje se najde spousta. Díky za vaše vyjádření k tématu.
  • 0

#14 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 126 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2008 - 11:50

Mno, byla by ale možnost to nepoužívat? Tj. PQ bez ohledu na "states" a tak.
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body.

 

#15 Petr.zablati

Petr.zablati

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 138 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2008 - 12:15

Já bych byl pro, pod podmínkou, že zůstane zachována i možnost "search all" A nastavení kraje u mých keší mi problém nedělá, to je práce asi tak na minutu. Horší to budou mít ti kdo mají třeba 50 keší, ale ti zase můžou nastavovat postupně. Admini, tady máte téma na další anketu. ;)
  • 0
Nad řekou Blanicí, tyčí se hora. Pěkná tam keška, kačer ji hledá. Hlouběji zarazil do země svou paži, prst na plast narazil, vytáhl krabici. Tak pověst nelhala, jsou tam a čekají, děti mé, neplačte nezoufej, národe kačerů...

#16 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2008 - 13:19

honny napsal/a:
Mno, byla by ale možnost to nepoužívat? Tj. PQ bez ohledu na "states" a tak.


jasne, bud si vyberes cely stat, nebo jen jeho část.
  • 0

#17 Bo.T.L.

Bo.T.L.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2008 - 14:34

sobikovi napsal/a:
Myslím, že není zásadní problém vyzvat kačery, aby si nastavili u svých keší do jakého kraje spadá, ...


To samé by platilo i pro TB a GC a jejich aktivaci?
  • 0

#18 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2008 - 15:26

Bo.T.L. napsal/a:

sobikovi napsal/a:
Myslím, že není zásadní problém vyzvat kačery, aby si nastavili u svých keší do jakého kraje spadá, ...


To samé by platilo i pro TB a GC a jejich aktivaci?

U TB/GC se state nenastavuje, jen u keší.
  • 0

#19 Housle

Housle

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2008 - 15:54

sobikovi napsal/a:

Bo.T.L. napsal/a:

sobikovi napsal/a:
Myslím, že není zásadní problém vyzvat kačery, aby si nastavili u svých keší do jakého kraje spadá, ...


To samé by platilo i pro TB a GC a jejich aktivaci?

U TB/GC se state nenastavuje, jen u keší.

Ale u kazdyho trackablu mas zemi odkud pochází.
  • 0
DNF je důvod k další návštěvě.

#20 Bo.T.L.

Bo.T.L.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 041 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2008 - 16:27

sobikovi napsal/a:

Bo.T.L. napsal/a:

sobikovi napsal/a:
Myslím, že není zásadní problém vyzvat kačery, aby si nastavili u svých keší do jakého kraje spadá, ...


To samé by platilo i pro TB a GC a jejich aktivaci?

U TB/GC se state nenastavuje, jen u keší.


A to víš určitě, nebo si to jenom myslíš?
A co říkáš tomu obrázku?
Doposud je u Czech Republic -- Not Applicable --, ale předokládám, že to by se se zavedením členění na kraje změnilo.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama