Přejít na obsah


Fotka

Kraje ČR jako oficiální states na gc.com??


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
78 odpovědí na toto téma

#21 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 8:09

Bo.T.L. napsal/a:
A to víš určitě, nebo si to jenom myslíš?
A co říkáš tomu obrázku?
Doposud je u Czech Republic -- Not Applicable --, ale předokládám, že to by se se zavedením členění na kraje změnilo.

Omluva všem B) Díval jsem se na editaci již založeného TB/GC a ne na aktivaci zcela nového. Máte pravdu, nastavuje se i u TB/GC... ale to by nemělo být na závadu.
  • 0

#22 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 13:49

sobikovi napsal/a:
Chci se zeptat, jak by bylo složité prosadit na GS, aby normálně zapracoval naše kraje jako states do svých databází


Nerad vstupuji do planých diskusí, je tu někdo jiný krom Sobíka, kdo potřebuje mít jemnější členění ČR? Většina kačerů, kteří potřebují kvůli statistikám mít rozlišené kraje/okresy, tak si již poradila nástroji jako GG2 či GSAK. Nevím, jakým způsobem hledá keše Sobík, zda potřebuje najít nejbližší keš Moravskoslezkého kraje, okres Frýdek-Místek. Nebo spíše hledá keše kolem místa, kam chce jet (bez rozlišení kraje)?

haggaeus napsal/a:
V Nemecku maji spolkove zeme uz dlouho (rok?), ... tak jich je vetsina v Sasku a jen par starych zustalo v Nemecku. Takze bych tipoval, ze natlak na vlastniky ze strany tech, kdo cleneni vyuziji, funguje :)


Nesouhlasím, jel jsem do Hamburku a zpátky (cca 1900km) a polovina keší podél dálnice je jen Germany - ani po roce a půl nemají všichni aktualizované.

polerok napsal/a:
Tim, kteří mají zájem si to nastaví, Ti kteří o to zájem nemají jsou většinou stejně v kategorii, že odpadnou....


Některé keše jsou out měsíce, přestože v logu jsou zápisy typu: plný logbook, poškozená krabička, ... a owner nereaguje. A kačeři přesto logují dál a dál. Za jak dlouho by asi doplnil další položku (kraj) ?

Závěr:
Na hledání keší nemá vliv členění na kraje. Pro tvorbu statistik už jsou plně funkční nástroje. Reviewery bych nezatěžoval další položkou, kterou by měli kontrolovat při zakládání keše, už tak mají frontu na schvalování.
  • 0

#23 Dorcadion

Dorcadion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 14:02

pozorjed napsal/a:
Nerad vstupuji do planých diskusí, je tu někdo jiný krom Sobíka, kdo potřebuje mít jemnější členění ČR? Většina kačerů, kteří potřebují kvůli statistikám mít rozlišené kraje/okresy, tak si již poradila nástroji jako GG2 či GSAK. Nevím, jakým způsobem hledá keše Sobík, zda potřebuje najít nejbližší keš Moravskoslezkého kraje, okres Frýdek-Místek. Nebo spíše hledá keše kolem místa, kam chce jet (bez rozlišení kraje)?


Tenhle problém jsem načínal i v jiných vláknech již dávno, takže to neni fakt o Sobíkovi, ale o spoustě lidí které by to pomohlo...

Hlavní důvod je generování PQ, kterých je pro oblast republiky příliš - při rozdělení do krajů si elegantně člověk nastaví oblasti, které ho zajímají (pro mne třeba Praha, Středočeský, Hradecký a Liberecký kraj...). Důvodů PRO je mnoho, proti je asi jen lenost ownerů provést přiřazení do regionů (pár minut práace...) a neochota naslouchat argumentům jiných...
  • 0

#24 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 14:06

pozorjed napsal/a:

Nerad vstupuji do planých diskusí, je tu někdo jiný krom Sobíka, kdo potřebuje mít jemnější členění ČR? Většina kačerů, kteří potřebují kvůli statistikám mít rozlišené kraje/okresy, tak si již poradila nástroji jako GG2 či GSAK. Nevím, jakým způsobem hledá keše Sobík, zda potřebuje najít nejbližší keš Moravskoslezkého kraje, okres Frýdek-Místek. Nebo spíše hledá keše kolem místa, kam chce jet (bez rozlišení kraje)?
Závěr:
Na hledání keší nemá vliv členění na kraje. Pro tvorbu statistik už jsou plně funkční nástroje. Reviewery bych nezatěžoval další položkou, kterou by měli kontrolovat při zakládání keše, už tak mají frontu na schvalování.


to si pis ze je. :) vyznam neni ani ke statistikam, ani k hledani nejblizsi kese v kraji. na to to spravne nema vliv. vyznam je pro stahovani PQ, kdy lidi, kteri chteji mit stahovane cechy, musi mit nastavenou celou cr, ackoliv moravu nevyuziji. je to, jak uz jsem nedavno psal v jinem vlakne, dlouhodoba zalezitost a proto je skoda, ze tyhle snahy jsou vzdycky prevalcovany nazorem: ja to nepouziju, tak nedelejme, pac je to blbost. ackoliv to na nej nebude mit vubec zadny vliv. kdyby se to zavedlo uz pri prvni snaze, az polovina kesi v CR by to uz automaticky mela.

koho se to fakt dotkne jsou opravdu revieweri a to jediné si netroufnu zlehcovat, jestli to bude nebo nebude delat problemy.
  • 0

#25 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 620 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 14:19

Dain & Olik napsal/a:

pozorjed napsal/a:

Nerad vstupuji do planých diskusí, je tu někdo jiný krom Sobíka, kdo potřebuje mít jemnější členění ČR? Většina kačerů, kteří potřebují kvůli statistikám mít rozlišené kraje/okresy, tak si již poradila nástroji jako GG2 či GSAK. Nevím, jakým způsobem hledá keše Sobík, zda potřebuje najít nejbližší keš Moravskoslezkého kraje, okres Frýdek-Místek. Nebo spíše hledá keše kolem místa, kam chce jet (bez rozlišení kraje)?
Závěr:
Na hledání keší nemá vliv členění na kraje. Pro tvorbu statistik už jsou plně funkční nástroje. Reviewery bych nezatěžoval další položkou, kterou by měli kontrolovat při zakládání keše, už tak mají frontu na schvalování.


to si pis ze je. :) vyznam neni ani ke statistikam, ani k hledani nejblizsi kese v kraji. na to to spravne nema vliv. vyznam je pro stahovani PQ, kdy lidi, kteri chteji mit stahovane cechy, musi mit nastavenou celou cr, ackoliv moravu nevyuziji. je to, jak uz jsem nedavno psal v jinem vlakne, dlouhodoba zalezitost a proto je skoda, ze tyhle snahy jsou vzdycky prevalcovany nazorem: ja to nepouziju, tak nedelejme, pac je to blbost. ackoliv to na nej nebude mit vubec zadny vliv. kdyby se to zavedlo uz pri prvni snaze, az polovina kesi v CR by to uz automaticky mela.

koho se to fakt dotkne jsou opravdu revieweri a to jediné si netroufnu zlehcovat, jestli to bude nebo nebude delat problemy.


Plně souhlasím, taky by mi to pomohlo, bylo by to urychlení a nevěřám, že by se GS nedal donutit k projetí db přes "polygony a určení krajů takhle. To musí nějak jít. Bude to náročný na výkon, ale jde to. (nicméně, je jednodušší to naklikat ručně. :) )
  • 0
:)

#26 mysakf

mysakf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 14:24

Co takhle anketa na tohle téma?
  • 0

#27 Autacek

Autacek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 744 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 14:24

Já jsem též pro zavedení krajů, ale mohu-li mít připomínku, až se to bude s GS dojednávat, nešlo by před názvem kraje zachovat alespoň národnostní zkratku ? U nás třeba CZ - Kraj.... Když se tak dívám na cesty TB a GC, mnohdy mi ta oblast opravedu vůbec nic neříká... třeba "Brabant wallon" - název nějakého území, ovšem bez mapy čert ví, kde to jde... No, u jinejch států už to asi nezměníme, ale ostatním bychom mohli jít příkladem ;-)
  • 0

#28 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 14:50

ach jo, generování PQ podle dalšího kritéria. A teď si představte, že v ČR nebude přes 11 000 keší, ale každý současný kačer si založí 5 keší, tedy na 1 kraj bude několik tisíc keší. Pak začnou být hlasy, chci dělat PQ dotazy dle mnou určeného polygonu (či jiného logického požadavku), kraj je nepostačující. Limit 500 keší v jednom PQ asi zůstane nezměněn (nebo někdo zkusí přesvědčit GC ?). A nakonec zjistíte, že kraj není potřeba, jednodušší bude si nainstalovat GG, Mozigo, GSAK, naučit se s ním pracovat ... a je klid. Nejsem proti zavedení položky State, ale opravdu nevidím dlouhodobý užitečný přínos.
  • 0

#29 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 110 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 14:55

pozorjed napsal/a:
Některé keše jsou out měsíce, přestože v logu jsou zápisy typu: plný logbook, poškozená krabička, ... a owner nereaguje. A kačeři přesto logují dál a dál. Za jak dlouho by asi doplnil další položku (kraj) ?

A nejlepší jsou ti, kteří vesele loví a maj krabici disable už od April 23, 2008, cituji "dočasně".

GC16K95

Asi se nedá počítat s tím, že by si to nastavil každej. Ale pak nechápu, proč nějakou keš takoví mají...
  • 0

Lovím zážitky a zakládám pro body.

 

#30 maaaca

maaaca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 697 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 15:04

Me by se to libilo a jsem pro. Na druhou stranu, kdyz nebudou mit vsechny kese polozku state vyplnenou, tak to pak cele ztraci smysl. Stejne budu muset dal spoustet ono makro v GSAKu, filtrovani PQ bude taky na nic...
  • 0

#31 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 15:37

pozorjed napsal/a:
ach jo, generování PQ podle dalšího kritéria. A teď si představte, že v ČR nebude přes 11 000 keší, ale každý současný kačer si založí 5 keší, tedy na 1 kraj bude několik tisíc keší. Pak začnou být hlasy, chci dělat PQ dotazy dle mnou určeného polygonu (či jiného logického požadavku), kraj je nepostačující. Limit 500 keší v jednom PQ asi zůstane nezměněn (nebo někdo zkusí přesvědčit GC ?). A nakonec zjistíte, že kraj není potřeba, jednodušší bude si nainstalovat GG, Mozigo, GSAK, naučit se s ním pracovat ... a je klid.


a co ti na tom tak vadi, ze si nekdo misto -country czech republic zatrhne -state pardubicky? :)

nejak nerozumim tomu, proc by melo zalezet na poctu kesi v kraji? co to ma co delat s PQ? jako ze mame predstavu, co kraj to jedno PQ? tak to teda nemame. :) to uvazujes jinak nez my. my se chceme dostat k tomu, ze si stahneme treba stredni cechy + par regionu kam jezdivame. a zbytek - v tomhle pripade morava - me nebude zajimat. (to same naopak ;)) ja se hodne pohybuju v cechach, nekdy planovane, nekdy nahodne. na moravu jedu 2krat za rok, tam si vystacim s kruznici. co me tedy zajima jsou kese v cechach a proc bych si mel stahovat celou cr, kdyz chci pouze jeji rozsahlejsi oblast? vytvaret si xy z poloviny se prekryvajicich se kruznic, je, se mi zda, nesmysl.

jinak to neni zadny nahodily napad logickeho polygonu, to je jen snaha zavest neco, co uz jinde je. :)

no gsak nainstalovany mam, pracovat s nim umim. co to ma spolecneho se stahovanim PQ? :D

ze mam jako stahovat alternativni GG, mozigo metodou? no kdybysme byli cerni pasazeri uplne vsichni, tak by tyhle systemy prece nefungovaly. cernych pasazeru vzdycky musi byt mensina - takhle jsou tolerovani, protoze to GS nestoji za to. nejaky hrdina prece musi jit tou oficialni cestou, no ni? :P :D
  • 0

#32 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 15:42

maaaca napsal/a:
Me by se to libilo a jsem pro. Na druhou stranu, kdyz nebudou mit vsechny kese polozku state vyplnenou, tak to pak cele ztraci smysl. Stejne budu muset dal spoustet ono makro v GSAKu, filtrovani PQ bude taky na nic...


jj, jakmile tam bude jakakoliv dirka, tak to silne ztraci na smyslu a duveryhodnosti. proto taky vsude pisu, ze to je na dlooooohou dobu - ne na lusknuti prstu a ze kdyby se s tim zacalo uz davno, neco k polovine kesi uz by to muselo mit. takze by zbyvalo 5-6 tisic kesi dodatecne zmenit. ovsem jen ted uz je to dejme tomu dvojnasobek :(
  • 0

#33 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 15:53

maaaca napsal/a:
Me by se to libilo a jsem pro. Na druhou stranu, kdyz nebudou mit vsechny kese polozku state vyplnenou, tak to pak cele ztraci smysl. Stejne budu muset dal spoustet ono makro v GSAKu, filtrovani PQ bude taky na nic...

Tak se na to vykašleme a nebude nic. :@ Tímto způsobem se opravdu nikdy nic neudělá.

Já jsem zásadně PRO!!! A že kraj nebude hned u všech keší? Nebude, ale časem to zodpovědní owneři doplní. A ti nezodpovědní? To také něco napoví o kvalitě ownera potažmo jeho keší. ;)

Problémy vidím 2:
1) reviewerům přibyde práce
2) u aktivních keší neaktivních kačerů
  • 0

#34 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 422 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 15:53

Dain & Olik napsal/a:
ze mam jako stahovat alternativni GG, mozigo metodou? no kdybysme byli cerni pasazeri uplne vsichni, tak by tyhle systemy prece nefungovaly. cernych pasazeru vzdycky musi byt mensina - takhle jsou tolerovani, protoze to GS nestoji za to. nejaky hrdina prece musi jit tou oficialni cestou, no ni? :P :D


Co to ma byt, Daine? Geoget je jiste alternativni cesta ke GSAK, ale co je na nem za cernotu? A moc dobre vis, ze kdyby na Geogetu bylo alespon smitko cernoty, tak uz by davno neexistoval, zvlast po tech udanich u Groundspeaku!

Zkratka, Geoget je na tom s legalnosti uplne stejne jako GSAK. (Coz se treba o Mozigu rict neda...)

A uz vubec nechapu, co mam toto spolecneho s tematem tohoto fora.
  • 0

#35 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 16:06

Nápad dobrý, když projde u mateřské firmy. Jen nevím, mohli by třeba reviewři toto změnit u každé jedné kešky sami od sebe? Myslím kraje. Pokud ano, stačí malá brigádička a každá keška má svoje umístění, či tak nějak. Tolik jich zase není.
  • 0

#36 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 16:33

to si zase nerozumime, to je mysleny tak, ze vetsina GG uzivatelu to neplni poslanymi PQ. ne ze GG je cernota. cerny pasazer je myslen na jine stahovani, ne na GG. co to ma spolecneho nevim, byl jsem tu nabadan, ze nemam chtit rozdeleni do kraju, ale naucit se GG, GSAK, Mozigo :D (v abecednim poradi ;)) a proto navrat zpet - poslechnete regionalistu a zavedte regionalni cleneni i do ceskeho geocachingu ;)
  • 0

#37 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 422 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 16:49

Dain & Olik napsal/a:
to si zase nerozumime, to je mysleny tak, ze vetsina GG uzivatelu to neplni poslanymi PQ. ne ze GG je cernota. cerny pasazer je myslen na jine stahovani, ne na GG.


OK, beru.
Jen pro informaci, podle velmi nedavne ankety 34% uzivatelu Geogetu jej krmi prave pres PQ. Osobne jsem cekal horsi vysledek!
  • 0

#38 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 16:56

HaLuMa napsal/a:
Zkratka, Geoget je na tom s legalnosti uplne stejne jako GSAK. (Coz se treba o Mozigu rict neda...)


Tak to pozor. Stahovat data z internetu, ať už jakýmkoliv způsobem (ručně nebo nějakým automatem), je naprosto legální! Jiná věc je pak další využití stažených dat, ale tady se o komerčním využití mluvit rozhodně nedá. Takže s tím napadáním legálnosti se zklidni, nemáš pravdu.

Omlouvám se reviewerům, to sem nepatří, ostatně jako i předchozí příspěvky, ale nemohl jsem si odpustit věcnou poznámku. B)
  • 0

#39 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 422 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 17:00

MedoMys napsal/a:
Tak to pozor. Stahovat data z internetu, ať už jakýmkoliv způsobem (ručně nebo nějakým automatem), je naprosto legální! Jiná věc je pak další využití stažených dat, ale tady se o komerčním využití mluvit rozhodně nedá. Takže s tím napadáním legálnosti se zklidni, nemáš pravdu.


Cimz jsi dokazal, ze sis ani neprecetl licenci Groundspeaku, se kterou jsi dokonce musel souhlasit!
  • 0

#40 MedoMys

MedoMys

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2009 - 17:19

HaLuMa napsal/a:

MedoMys napsal/a:
Tak to pozor. Stahovat data z internetu, ať už jakýmkoliv způsobem (ručně nebo nějakým automatem), je naprosto legální! Jiná věc je pak další využití stažených dat, ale tady se o komerčním využití mluvit rozhodně nedá. Takže s tím napadáním legálnosti se zklidni, nemáš pravdu.


Cimz jsi dokazal, ze sis ani neprecetl licenci Groundspeaku, se kterou jsi dokonce musel souhlasit!


Něco jiného je legálnost a něco jiného podmínky diktované GC.com. Pokud porušíš jejich podmínky, je to jen tvůj prohřešek vůči nim, ale ne nelegální. Takže ti můžou omezit přístup ke "svému" materiálu. To už je tvoje riziko, jakým způsobem na jejich stránky přistupuješ. Ale nemá to nic společného s legálností softwarů, které dokážou takto sosat.

A navíc - nemyslím si, že by Grounspeak měl mít nějaké námitky, proto ani nereagují, ani nemají blacklisty. Nijak jim to neškodí (nikdo si určitě nespustí sosání celého světa, to by byl blázen - takže přetížení jím tímto způsobem nehrozí), naopak takto přilákají další uživatele - větší sledovanost, víc potencionálních PM ...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama