Přejít na obsah


Fotka

Kraje ČR jako oficiální states na gc.com??


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
78 odpovědí na toto téma

#61 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 8:51

jeste by me zajimalo, jak by se tvarili a jestli by to vubec bylo mozne, aby se stavajici kese preznacily hromadne nejakym "udelatkem". diakritiku bych spis vynechal. je to jistota nezadelat si na problemy.
  • 0

#62 Snehul@k

Snehul@k

    Snehul@k

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 14:06

TrainTour Reviewer napsal/a:
No uvidíme zda mě odpoví a třeba si vzpomenou na Igiho intervenci :). Jinak někdo zde navrhoval ve jménu kraje mít i někde zkratku CZ, jelikož když např. putuje TB tak se pak vypisuje jen province bez country, tak aby bylo vidět z CZ coby mezinárodního označení naší country, že jde "o nás", doporučil jsem tento seznam názvů krajů (klasických 14 krajů abecedně řazených):
Jihocesky (CZ)
Jihomoravsky (CZ)
Karlovarsky (CZ)
....... uvidíme, zda se to pohne či ne, zatím žádné zbytečné spekulativní diskuse zde ve vláknu, díky.


Drobnost: navrhuji nic nového nevymýšlet a prostě se držet stávající struktury (a kódového systému) NUTS:
http://cs.wikipedia.org/wiki/CZ-NUTS

Možná to v Americe narazí :-) ale i oni to ve svých datových sadách pro Evropu používají. Nemluvě o kompatibilitě s okolními státy...
Do pranice je pak další členění (které bych třeba já uvítal
http://registry.czso.cz/irso/cisel.jsp ale to jen tak pro zasmání.
  • 0

#63 Snehul@k

Snehul@k

    Snehul@k

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 14:49

Jo ještě si dovolim upozornit na to, že Americkemu "State-Province" pridavaji za velkou louzi prave Kraje (dokonce i v prekladech!), ale fakticky tato Province odpovida v americkych datasetech nasim oblastem (viz predchozi link na CZSO). Pozor. Plus me jeste napada padny argument pro Groundspeak: kdyz bude jemnejsi cleneni - tolik lidi si nebude do PQ zadavat (zbytecne) velke rozlohy - prostorove dotazy tak budou "mensi", mene budou zatezovat serverovou infrastrukturu atd atd. Na to by podle me kazdy administrator slyset mel! Anyway those pieces are definitely not "nuts" :-)))
  • 0

#64 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2009 - 7:00

TrainTour Reviewer napsal/a:
No uvidíme zda mě odpoví ....
Tak uvidíme, zda se to pohne či ne, zatím žádné zbytečné spekulativní diskuse zde ve vláknu, díky.

Tak už máme od GS nějakou odpověď? Skoro 3 měsíce je dost času na reakci...
  • 0

#65 TrainTour Reviewer

TrainTour Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2009 - 22:20

Geolens Reviewer tuto záležitost urgoval, snad už se to pohne :)
  • 0

#66 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2009 - 7:31

TrainTour Reviewer napsal/a:- k dělení krajů - ano, díky tomu, že se spojil tento požadavek (nejen CZ, ale i SK a AT kraje brzy získají), tak už to je na spadnutí. Řešili se trochu technické detaily (problémy s diakritikou na GC.com), ale raději jsme upřednostnili mít názvy krajů bez diakritiky dříve, než s diakritikou až kdoví kdy (plné CZ kódování češtiny na GC.com nyní nejede, to jistě je známo, že některé znaky nají diakritiku ořezánu). Pomůže to tedy jak nám reviewerům (rozdělíme si kraje, každý bude mít za skupinu krajů "zodpovědnost" jak v publikacích, tak pak případných úpravách a jiných post-publish vyřizováních), tak i kačerům (jak psal alkes, odfiltrování krajů, které nechci, a tím zmenšení počtu keší a PQ na pokrytí lokality)

Podaří se nějak domluvit prvotní nastavení nějakým skriptem?
  • 0

#67 TrainTour Reviewer

TrainTour Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2009 - 10:53

To dost pochybuji, nemyslím že by to GS zatím u jakékoliv země po zavadení states dělal a ani se nedivím, kvůli "lenivosti" autorů keší, kteří jsou ostatně za udržování svých keší dle Guidelines i logiky věci odpovědni (to platí i pro aktuálnost listingu) programovat nad přeci jen poměrně rozsáhlou databází nějakou hromadnou editaci listingu - mj.i proto, že listing je autorským dílem autora a jen on by tedy tuto editaci měl provést. Holt autoři se snad pochlapí a nastavení provedou sami, no :)
  • 0

#68 Mimon_team

Mimon_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2009 - 11:13

TrainTour Reviewer napsal/a:
programovat nad přeci jen poměrně rozsáhlou databází nějakou hromadnou editaci listingu - mj.i proto, že listing je autorským dílem autora a jen on by tedy tuto editaci měl provést.

To je docela škoda. Předpokládám že kdybych si v listingu svých cachí změnil zemi třeba na Španělsko a ponechal původní souřadnice (nebo naopak -- změnil souřadnice do pryč a ponechal jako zemi CZ), tak mi to neprojde. Nebo jo?
A jelikož příslušnost ke kraji jednoznačně vyplývá ze souřadnic cache (resp. finálního waypointu), docela se divím že ani v ostatních zemích neproběhlo po vytvoření krajů nějaké jejich dávkové přiřazení ke keším.

Z tohohle pohledu vidím kraje jako šikovnou věc pro reviewery (můžou si každý řešit keše ze "své" oblasti), ale jako prachmizernou pomůcku pro kačery, protože moc nevěřím tomu že by se třeba jen u poloviny z těch cca 13000 v ČR owneři chytli za nos a dobrovolně listing upravili.
  • 0

#69 Sodobar

Sodobar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2009 - 11:20

Hlavně pochybuji, že se o tom většina ownerů (pokud nečtou fórum) vůbec dozví...
  • 0

#70 Pe_Bo

Pe_Bo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 517 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2009 - 12:07

No šlo by to udělat jinak. Každému autorovi by se dala poslat zpráva se seznamem keší k úpravě, s přímým linkem na editaci listingu. A vytvoření seznamu pro každého autora by se dalo zařídit skriptem, který sesbírá potřebné informace ze seznamu keší v ČR. Přitom není potřeba lézt do listingu, takže stačí stáhnout (aktuálně) 618 dílčích stránek.
  • 0

#71 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2009 - 12:08

Sodobar napsal/a:
Hlavně pochybuji, že se o tom většina ownerů (pokud nečtou fórum) vůbec dozví...

Může schvalovač poslat hromadný email na všechny kačery ve své oblasti, že si mají nastavit kraje?

Předpokládám, že to u nových keší bude povinná položka... Umí to pak např. upozornit majitele že při změně listingu, stavu keše atd., prostě se s ní něco stane není vyplněna jedna povinná položka?
  • 0

#72 Snehul@k

Snehul@k

    Snehul@k

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2009 - 14:05

Popravdě úplně nechápu co se tady vlastně řeší: předpokládám že při použití NUTS (ale i jiného, i když by to byla blbost) bude mít Groundspeak k dispozici prostorové resp polygonální vymezení krajů + zároveň je jediný, kdo má k dipozici kompletní databázi finálních bodů. Tj. prostý prostorový query do databáze. 13 000 puntíků opravdu není mnoho. Následně to cachím nastavit a pak mail ownerům aby si to překontrolovali...nebo se pletu?
  • 0

#73 mitak

mitak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2009 - 19:29

Nepleteš se, ale oni to neudělají. Neudělali to předtím např. v Německu, neudělají to ani teď.
  • 0

#74 TrainTour Reviewer

TrainTour Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2009 - 0:34

To jsou zbytečné diskuse, navíc příspěvek PaGIse nějak nechápu - proš by GS měl operovat s nějakými polygonu krajů? On zavádí jen jmenné dělení krajů, ne žádné grafické apod. - zkrátka doplňující pole state/province v listovém seznamu vedle seznamu zemí, žádnou grafiku do toho netahejte :). Jo a též do toho netahejte FINAL waypointy - co ty s tím mají jako společného? Stejně jako země se nastavuje dle POČÁTEČNÍHO bodu listingu (tj. ikony na mapě), tak totéž bude platit o pro kraj-aneb začátek multi-mystery-... určuje kraj, konec to logicky nemůže být, byl by to jednak menší hint, jednak přeci je podstatné, kde se daná keš začíná, to právě určuje dělení (podobně jako např.u pohraničních multikeší s finálkou za hranicemi je též country dle počátku multi, ne konce)
  • 0

#75 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2009 - 8:05

Nejlepší by bylo nějak informovat ownery. Já všechny naše kešu označím. A věřím, že i ostatní, pokud budou často bombardováni ostatními :D. Ale problém vídím u neaktivních kačerů, jejichž kešky stále fungují.
  • 0

#76 Pe_Bo

Pe_Bo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 517 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2009 - 8:30

PLAJ family napsal/a:
Nejlepší by bylo nějak informovat ownery. Já všechny naše kešu označím. A věřím, že i ostatní, pokud budou často bombardováni ostatními :D. Ale problém vídím u neaktivních kačerů, jejichž kešky stále fungují.


Vždyť jsem to sem psal... Jde to udělat automatizovaně.

Samozřejmě že to nebude 100%, neboť ve finále to vždy závisí na vůli dotyčného ownera.

V Perlu bych to dokázal spáchat za pár hodin.
  • 0

#77 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 422 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2009 - 8:31

TrainTour Reviewer napsal/a:
To jsou zbytečné diskuse, navíc příspěvek PaGIse nějak nechápu - proš by GS měl operovat s nějakými polygonu krajů? On zavádí jen jmenné dělení krajů, ne žádné grafické apod. - zkrátka doplňující pole state/province v listovém seznamu vedle seznamu zemí, žádnou grafiku do toho netahejte :).


Hele, seznam waypointu a jejich prislusnost k nejakemu kraji, to ti vyrobi kdokoliv v GSAKu nebo Geogetu behem minuty! Takze tady nejde o to, ze by Groundspeak mel neco sam zjistovat, ale aby tam podle nami dodaneho seznamu ty kraje prednastavil.

To neni zadna velka prace, ani na zadne autorske prava to nenarazi (geograficka poloha kese tezko muze byt soucasti autorskeho prava na listing!). Narazi to jen na jedno - neochotu.

Minuta prace pro nas, pet minut prace pro Groundspeak a usetrilo by to spousty rucni prace mnoha lidi, spousty honeni owneru, atd. Kam se vytratil zdravy rozum? :(
  • 0

#78 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2009 - 8:42

osobne bych se revieweri primlouval, abyste to aspon zkusili projednat. ne to rovnou vzdavat. ja vim, ze s GS je to vsechno na desne dlouhy lokte, ale pokud se nad tim rovnou mavne rukou... samozrejme jim tzo nadhodit s tim, ze oni by dostali uz vsechno predchroupane az pod nos, jak pise haluma.
  • 0

#79 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2009 - 9:36

Přesně tak, nebyl by problém připravit datový soubor podle požadavků GS na import jedné položky do databáze. Určitě na to mají nějaký nástroj nebo to lze udělat z příkazového řádku.... Pokud to bude na kačerech, aby to postupně doplnili, tak to nikdy nebude 100% a zase to nesplní svůj účel. Přimlouvám se taky za to, aby se pokusili naši schvalovači u GS prosadit import.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama