Přejít na obsah


Fotka

plně automatické statistiky na gc.com :)


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
448 odpovědí na toto téma

#41 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2008 - 20:01

LudekV napsal/a:
Jelikož GG 2.0.15 už umí správně posílat data přes POST, přepsal jsem makto tak, že teď nálezy posílá sem do mapy přímo.


kdyz se tak na to koukam, neni zbytecne pro kazdou kes volat prihlaseni a pak upload? To prihlaseni by se mohlo volat jen jednou v PluginStart...

Druhe vylepseni by mohlo byt, ze se z kesi vyrobi jedna davka a ta se jednim prikazem posle jako soubor se seznamem nalezu. To by bylo mnohem rychlejsi a hlavne i setrnejsi k tomuto serveru.
  • 0

#42 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 107 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2008 - 20:32

Vylepšovat určitě lze, v tom nikomu nebráním :-)
Tohle makro jsem dělal pro zaznamenání jednotlivých nálezů, pokud chce někdo udělat masivnější aktualizaci, jsou na to jiné nástroje. Já mám v GG makro gccz.gge.pas (ani nevím odkud), které vysype dávku do souboru, lze použít i návod na převod All logs do texťáku (http://www.geocachin...hp?article_id=7) a určitě se najdou i další možnosti.
  • 0

#43 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2008 - 20:35

To makro tam mas z instalace Geogetu. :D
  • 0

#44 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 107 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2008 - 21:21

No vidíš, tak to je nakonec tvoje práce? K tomu PluginStart - možná mi něco uniklo, ale podle dokumentace tahle událost u GGC není.
  • 0

#45 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2008 - 21:34

U GGC take neni duvod, tam se pracuje prave a jen s jednou kesi. Smeroval jsme spise k tomu to udelat jako GGP, ktery by si vytahl z databaze vsechny nalezene kesky, a ty hromadne uploadnul na gc.cz.
  • 0

#46 Basin

Basin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 0:33

Je normalni, ze mi po instalaci posledni verze GG2 prestaly chodit statistiky?? Pouzivam GgStat.
  • 0

#47 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 9:55

Normalni to neni, ale hlavne k tomu neni sebemensi duvod, v databazi se vubec nic nemenilo.
  • 0

#48 honzig

honzig

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 10:26

Nainstaloval jsem také novou verzi a statistiky GGS mi fungují. Používám uploud pomocí FTP na vlastní web prostor a pak object v profilu.
Pokusil jsem si automatickou aktualizaci upgradovat podle posledního návodu od mikroma http://mikrom.cz/319...-geocaching-com a makro v tu chvíli nejspíš neprochází validací a není nahráno do GG2 po startu.
Běží to někomu? kdo poradí?
Díky
  • 0

#49 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 10:40

Basin napsal/a:
Je normalni, ze mi po instalaci posledni verze GG2 prestaly chodit statistiky?? Pouzivam GgStat.

HaLuMa napsal/a:
Normalni to neni, ale hlavne k tomu neni sebemensi duvod, v databazi se vubec nic nemenilo.

Mě se při poslední aktualizaci GG2 stalo to, že nějakou chybou v mezičlánku židle-počítač, se mi promazal adresář data a nová verze GG2 si tam nahrála tu svou defaultní z instalace...Zmizela mi ikona pluginu Ggstat a místo ní se objevila ikona tuším FindStatgen.GG2 ji má asi defaultně v instalaci....no a protože ty ikonky těch statistik sou stejné,klikal sem na ni jak zběsilej a samozřejmě díky tomu, že ten Findstat gen v počítači nemám,nic se negenerovalo....chvilku sem propadal zmatkům a depresím :) až se mi na to podařilo přijít, když sem nad tlačítkem chvilku nechal kurzor a objevilo se jméno pluginu,pak už bylo jasno.
Nestalo se to třeba i u tebe?
  • 0

#50 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 107 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 10:50

honzig napsal/a:
Nainstaloval jsem také novou verzi a statistiky GGS mi fungují. Používám uploud pomocí FTP na vlastní web prostor a pak object v profilu.
Pokusil jsem si automatickou aktualizaci upgradovat podle posledního návodu od mikroma http://mikrom.cz/319...-geocaching-com a makro v tu chvíli nejspíš neprochází validací a není nahráno do GG2 po startu.
Běží to někomu? kdo poradí?
Díky


Jo běží a v celku bez problémů. Předpokládám, že sis parametry jako URL profilu a cestu k databázi upravil. Poud myslíš, že je chyba v syntaxi makra, zkus ji v GG2 přes Tools-ScriptEditor zkontrolovat.
  • 0

#51 honzig

honzig

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 11:15

LudekV napsal/a:
Jo běží a v celku bez problémů. Předpokládám, že sis parametry jako URL profilu a cestu k databázi upravil. Poud myslíš, že je chyba v syntaxi makra, zkus ji v GG2 přes Tools-ScriptEditor zkontrolovat.


Díky pomocí Tools-ScriptEditor jsem to odladil a už to běží.
Paráda. Díky všem, kteří přispěli k tak elegantnímu řešení.
  • 0

#52 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 890 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 17:27

HaLuMa napsal/a:
Smeroval jsme spise k tomu to udelat jako GGP, ktery by si vytahl z databaze vsechny nalezene kesky, a ty hromadne uploadnul na gc.cz

uz se na tom pracuje :))
uz je to zakomponovany v makru pro upload statistik.. zatim jsem ve fazi ze zapasil s tim HttpAsk.. prihlaseni v PluginStart snad jede, ale nedari se mi uploadnout soubor
aktualni verze je tady, ale je tam nejakej kopanec s tum souborem upload.txt, resp s jeho cestou tipuju..
UploadedFile := Geoget_datadir + '\upload.txt';
  StringToFile(Finds, UploadedFile);
  
  HttpAsk('POST', 
          'http://www.geocaching.cz/nalezy.php', 
          'multipart/form-data',
          'obsah=nalezy&MAX_FILE_SIZE=100000000&uploadedfile=' + UploadedFile, 
          download);

  • 0

#53 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 107 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 17:30

Taky jsem si s tím chvilku hrál a pak to odložil na neurčito. Každopádně tohle ti nepojede, protože posíláš jen jméno souboru a ne jeho obsah. Pokud HaLuMa nepřekvapí, tak musíš obsah souboru zabalit do requestu sám.
  • 0

#54 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 17:32

pokud by to usnadnilo práci, tak by asi bylo možné udělat nějaké rozumnější api přímo na straně serveru.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#55 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 107 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 17:35

pepa.z.pocernic napsal/a:
pokud by to usnadnilo práci, tak by asi bylo možné udělat nějaké rozumnější api přímo na straně serveru.


V tom případě bych prosil o možnost poslat tam nálezy jako jeden řetězec WP;datum#WP;datum (místo # může být cokoli) - prostě jako by na stránce byla <TEXTAREA> místo uploadu souboru. Snad je to srozumitelné.
  • 0

#56 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 17:40

mělo by být součástí rozhraní i jméno a heslo, nebo dáváte přednost harakiri s cookies, nebo co teď používáte? Diskuzi jsem nepročítal, tak nejsem moc v obraze.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#57 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 107 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 17:47

pepa.z.pocernic napsal/a:
mělo by být součástí rozhraní i jméno a heslo, nebo dáváte přednost harakiri s cookies, nebo co teď používáte? Diskuzi jsem nepročítal, tak nejsem moc v obraze.


Čím jednodušší, tím lepší. Ideální by bylo poslat vše jedním requestem nějakého podobného tvaru:
user_name=...&user_pass=...&data=GC12345;2008-11-18|GCASDF;2008-11-11
Oddělovače dle libosti ;)

Díky za nabídku
  • 0

#58 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 18:50

mikrom napsal/a:
uz je to zakomponovany v makru pro upload statistik.. zatim jsem ve fazi ze zapasil s tim HttpAsk.. prihlaseni v PluginStart snad jede, ale nedari se mi uploadnout soubor
aktualni verze je tady, ale je tam nejakej kopanec s tum souborem upload.txt, resp s jeho cestou tipuju..


Problem bude v nespravnem kodovani dat... rikas, ze je to multipart, ale posilas to jako URLdata. V pripade multipart/formdata se data totiz koduji jinak, za pomoci MIME kodovani a 'boundary' oddelovacu. A ten zvoleny boundary oddelovac se musi pridat jako parametry do toho content-typu.

Ale pokud Pepa udela nejake jednodusi rozhrani, tak je asi zbytecne se s timto zdrazovat. Ono to nove rozhrani bude vyhodne pro vsechny strany. nam to usetri a zjednodusi praci a my na oplatku nebudeme tento server tak trapit. ;)
  • 0

#59 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 20:01

takže pokus, dejte vědět, jestli vám to tak k něčemu bude http://www.geocachin...pi.php?a=nalezy post parametry: u={jméno} p={heslo} d={wpt};{datum};{lat};{lon}|{wpt};{datum};{lat};{lon}|... lat a lon jsou tam kvůli zahraničním keškám, ke kterým nemám souřadnice
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#60 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 890 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2008 - 20:33

no do promeny Finds generuju toto
GC1HPQD;2008-11-18;50.541567;15.865817|GC1HX2D;2008-11-18;50.038067;15.769467|GC1J2AG;2008-11-16;50.55595;15.90945|GC1HZZ6;2008-11-10;50.435017;15.981417
ten dotaz mam takhle:
HttpAsk('POST', 
          'http://www.geocaching.cz/api.php', 
          '',
          'a=nalezy&u=' + gjUsername + '&p=' + gjPassword + '&d=' + Finds,
          download);
takze to nakonec je
http://www.geocaching.cz/api.php?a=nalezy&u=mikrom&p=HESLO&d=GC1HPQD;2008-11-18;50.541567;15.865817
a nejede mi to, pry chyba prihlaseni.. neco delam urcite spatne, neska jsem poprvy pricuchnul k POST, GET a tadyty blbinky :)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama