Přejít na obsah


Fotka

GgStat


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1202 odpovědí na toto téma

#41 Broupal

Broupal

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 15:31

Nějak mi nejdou zprovoznit ty statistiky, můžete mi někdo prosím poradit jak na to? Zkopíroval sem všechny soubory do datového adresáře geogetu, soubor GgStat.ggp.pas sem ze začátku upravil takto:
const
  GgStat     = 'GgStat.exe';
  Statistics = 'Stats.htm';
  Template   = 'Template.cz';
//  Database   = 'geoget.db3';
//  Cacher     = 'Broupal';
//  HomeLat    = '49.970850';
//  HomeLon    = '16.394033';
...
Nic, jiného sem neměnil. Po klinutí na ikonu v GG se mi vygeneruje akorát prázdná stránka. Co s tím?
  • 0
Broupal - ten, co tě na ... houpal

#42 Firestone-

Firestone-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 15:48

Pokud máš nakopírovaný soubor "geoget.db3" v adresáři s GGstatem, tak stačí například jen příkaz:

ggstat -d geoget.db3 -o stats.html -c [name] -t Template.en -x [xx.xxxxx] -y [xx.xxxxx]

  • 0

#43 Broupal

Broupal

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 16:19

Jo, díky, takhle přes řádek se mi to povedlo. Jen je škoda, že to nejde přímo z GG. Když sem to ještě jednou zkoušel, okno tam zůstalo trochu dýl, tak se mi to povedlo chytit, přikládám jako přílohu. Ale nevim o co tam jde, programování nerozumím ani za mák. A ještě dotaz: Co znamenají u nálezů během měsíců ty čísla za lomítkem? Nějak sem to nemohl vůbec vykoumat. A ještě poznámka: Na mapce Evropy se do jednotlivých států nezapočítávají cache z jednotlivých oblastí tohoto státu (Trentino–Alto Adige , Italy; Sachsen, Germany) - jsou uvedeny jako samostatné země v mapce světa.
  • 0
Broupal - ten, co tě na ... houpal

#44 Firestone-

Firestone-

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 17:05

Přímo v GG to myslím jde, když si to přidáš jako plug-in - ale já to tak nepoužívám. Číslo za lomítkem značí v kolika dnech v měsíci jsi lovil. S těma oblastma by to chtělo vyjádření autora statistik. Třeba tu někdy zase zavítá :)
  • 0

#45 Wachtici

Wachtici

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 18:30

Nemělo by lomítko /geoget.db3 být ve Windows \geoget.db3 ?
  • 0

#46 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 057 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 21:43

Tak i ja jsem konecne zkusil ggstat, a mam dve pripominky: 1. U nejmladsiho nalezu by to asi chtelo nezapocitavat eventy. Ty totiz jaksi prirozene jsou odloveny v den publikace (rozumej v den konani eventu). 2. Mozna by stalo za uvahu do konfigurace pridat i defaultni Country pri pripad, ze Country neni u kesky vyplneno. Mam totiz v databazi dost nalezu na jiz zaarchivovanych keskach, u kterych se mi tak s novou verzi Geogetu Country nedoplnilo. A program je z toho trosku vydeseny. Defaultni Country by vsechny podobne problemy vyresilo.
  • 0

#47 Freekiwi

Freekiwi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2008 - 22:38

Ahoj, díky za super statistiky. Na GG2 mi vše funguje bezvadně. Jen mám problém se vzdálenostmi keší od domácích souřadnic. V databázi GG2 jsou vzdálenosti správně, ale ve statistikách jsou nesmyslé. Domácí souřadnice jsou zadány správně. V čem by mohl být probém? Díky.
  • 0
Freekiwi

#48 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 552 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2008 - 8:42

Co znamena nesmyslne? Do statistik se vypocitavaji souradnice k aktualnimu referencnimu bodu, nikoli k domovskym souradnicim (nevim, zda to byl umysl autora nebo je to nedopatreni, ale je to tak). Vzdalenosti ve statistikach se mohou asi drobne lisit od vzdalenosti od GG, protoze pravdepodobne nepouzivaji stejny algoritmus vypoctu, ale rozdil by nemel byt nijak zasadni pokud jako aktualni referencni souradnice bude pouzita souradnice domova.
  • 0

#49 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2008 - 10:12

To Broupal: Jak je z tveho obrazku jasne videt, stezuje si to, ze nemuze najit databazi a jak psal Firestone a Wachtici, tak je to nespis kvuli spatnemu lomitku. To Freekiwi: souradnice se zadavaji pomoci parametru -x a -y jinak se pouzije default N 49 E 14. To gord: Jelikoz v GG jsou domovske souradnice jenom jedny z referencnich tak to jinak ani nejde, kdyz ti to nevyhovuje, tak je zadavej primo
  • 0
MaFa

#50 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 552 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2008 - 10:26

MaFa napsal/a:
To gord: Jelikoz v GG jsou domovske souradnice jenom jedny z referencnich tak to jinak ani nejde, kdyz ti to nevyhovuje, tak je zadavej primo


Ja nerekl, ze mi to nevyhovuje, kdyz clovek odhali zpusob, jak to pracuje, da se toho i vyuzivat. Jen jsem konstatoval.
  • 0

#51 Freekiwi

Freekiwi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2008 - 23:05

Jak v GG2 tak v GgStat.ggp.pas mám uvedené stejné souřadnice (jen převedené na Decimal). Statistiky generuji přes ikonu v GG2, nikoliv přes CMD (zkusím to, zda to pomůže), ale ač nejbližší keška v databázi GG2 správně ukazuje 0,4 km, tak ve statistikach mi to ukazuje nejbližší keš 65 km v Táboře...Ref mám nastavení na domácí souřadnice. Díky za radu co s tím
  • 0
Freekiwi

#52 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 552 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2008 - 0:05

mas nastavene domovske souradnice a mas je zvolene jako referencni bod?
  • 0

#53 Freekiwi

Freekiwi

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2008 - 23:08

Ano mam.
  • 0
Freekiwi

#54 Czecho Cowboy

Czecho Cowboy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 9:47

Já mám stejný problém, asi ho taky brzo začnu řešit...
  • 0
Proud user of GeoGet 2

#55 BurMa

BurMa

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 20:54

Ahoj, mám podobný problém s domacíma souřadnicema jak je uvedeno výše. Souřadnice mám převedené na decimal, z GeoGetu... ... pokud spustím statistiku ikonou v GeoGetu tak mi vyjede prázné htm takže první problé,m je už v tomhle místě :-(, použiju tedy řádku tak jak radil Firestone, schroupe vše, ale vyhodí mi toto: Argument "[50.222183]" isn't numeric in subtraction (-) at Geo/Distance.pm line 232, <TEMPLATE> line 49. Argument "[50.222183]" isn't numeric in subtraction (-) at Geo/Distance.pm line 232, <TEMPLATE> line 49. v GgStat.ggp.pas mám nastaveno: GgStat = 'GgStat.exe'; Statistics = 'Stats.htm'; Template = 'Template.cz'; // Database = 'C:\Documents and Settings\BRBures\Data aplikací\geoget'; // Cacher = 'BurMa'; // HomeLat = '50.222183'; // HomeLon = '14.762316'; Příkazová řádka: ggstat -d geoget.db3 -o stats.html -c [name] -t Template.en -x [50.222183] -y [14.762316] ... statistiky jsou OK, ale vše co se týká vzdáleností je rozhozené. Může mi někdo zkušenější poradit?...
  • 0

#56 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 552 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 21:35

Prazdne html vyleze, kdyz je neco spatne nastaveno. Odhaduji cestu k databazi nebo k template souboru. Tim bych zacal. Problem muze byt v relativnim adresari (zde je to aktualni adresar). Ja jsem musel nastavit vsude absolutni cesty. Vse ostatni by si mel GgStat nacist z GG, pokud je z nej spustene. V tom vidim vyhodu. V tom prikazovem radku by asi nemely byt hranate zavorky, ale jen cislo.
  • 0

#57 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 21:38

Beres tu napovedu moc doslovne (doznakove :) ). Hranaté závorky znamenají nepovinný parametr, takže se samozřejmě nepíšou. Ten řádek by měl vypadat spíš takhle: ggstat -d geoget.db3 -o stats.html -c BurMa -t Template.en -x 50.222183 -y 14.762316
  • 0
MaFa

#58 BurMa

BurMa

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2008 - 23:18

to Gord - cesta na DB by měla být OK, template mam umístěné ve stejn ém adr jako DB geogetu a GgStat.exe, GgStat.ggp.pas atd. ... při spuštění z GG něco problikne, ale nezachytím co to je :-( ... postupoval jsem podle popisu co jsem našel na araratu u GGStat... to MaFa - díky (stejně jako Gordovi ), tu nápovědu jsem skutečně bral až příliš doslovně :-)... s příkazovou řádkou si zrovna netykám, takže proto takové školácké chyby... --- mám ještě jeden problém, v nalezených mám i keše v Itálii, ale nezobrazují se mi v statistice Evropa a svět, jinde zahrnuté jsou, je to zase nějaký muj hloupý kiks? :-)
  • 0

#59 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 552 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2008 - 8:19

BurMa napsal/a:
--- mám ještě jeden problém, v nalezených mám i keše v Itálii, ale nezobrazují se mi v statistice Evropa a svět, jinde zahrnuté jsou, je to zase nějaký muj hloupý kiks? :-)


Odhaduji klasicky problem se State versus Country. Country musi byt pouze Italy, pokud tam mas neco jineho, naimportuj si kesku znovu. Nova verze GG pry se popere i s importem, kde toto neni uplne rozliseno. Ja importuji pres geojarry, a ten ro rozlisuje spravne sam od sebe, skrysotlac ne, html take ne - pro ne by to mel resit prave GG verze 2.0.14. POkud ne, tak asi jedine HaLuMa.
  • 0

#60 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 057 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2008 - 8:30

Pokud neni informace o statu zadna, pak se jedna o data prevedena z GG1 a je potreba znovu importovat, aby se tyto udaje (a nejen ony!) doplnily. Pokud se jedna o stav, kdy jsou pomichane informace o statu a uzemi (Country a State), pak v Database Tools pribylo nove tlacitko, ktere to da v databazi doporadku. ;)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama