Přejít na obsah


Fotka

MHD/PID jako POI v gpx


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
152 odpovědí na toto téma

#41 osvejda

osvejda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 13:52

HaLuMa napsal/a:
Vista to umi. Vlezes do vlastnich POI. Tady se ti sice uz nenabizi podtlacitka a zacne to rovnou hledat ve vsem. Ale i v prubehu toho hledani si kdykloliv muzes tuknout tlacitkem pro menu, a v nem si muzes hledani omezit na nejakou skupinu POI.

To vím, takhle právě hledám např. jenom metro. Ale nevím, jak udělat aby to hledalo ve více skupinách najednou, tedy třeba to metro A+B+C.
Když to tam nahrávám poiloaderem, tak mu jen řeknu, ve kterém adresáři mám jednotlivé GPX a on z každého souboru udělá jednu skupinu.
  • 0

#42 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2009 - 14:11

osvejda napsal/a:
Když to tam nahrávám poiloaderem, tak mu jen řeknu, ve kterém adresáři mám jednotlivé GPX a on z každého souboru udělá jednu skupinu.


Chyba. Mas mit adresar MHD, v nem adresar MHD-Praha a v nem ty gpx soubory. Pak zadej POILoaderu ten adresar MHD a ne MHD-Praha
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#43 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2009 - 15:05

Nešlo by prosím přidávat do imformace o wpt navíc toto? Přiřazovalo by to totiž v ikonky i v beeline :) -->metro<-- <visualgps:waypoint xmlns:visualgps="http://www.visualgps.../waypoint/1/0"> <visualgps:icon>145</visualgps:icon> </visualgps:waypoint> -->bus<-- <visualgps:waypoint xmlns:visualgps="http://www.visualgps.../waypoint/1/0"> <visualgps:icon>108</visualgps:icon> </visualgps:waypoint> -->tram<-- <visualgps:waypoint xmlns:visualgps="http://www.visualgps.../waypoint/1/0"> <visualgps:icon>124</visualgps:icon> </visualgps:waypoint>
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#44 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2009 - 15:21

Slo by, a kde se ty ikonky vezmou? Co je to za cisla (beeline nepouzivam=neznam).
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#45 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2009 - 15:23

a jak to bude s ostatnimi ikonkami (privoz, trolejbus, lanovka, ... uz nic jineho me ve mestech nenapada)?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#46 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2009 - 15:25

Beeline má ikonky integrované přímo v sobě - přidání nové by museli provést tvůrci programu - a pokud bude mít zastávka metra v sobě tuto informaci

<visualgps:waypoint xmlns:visualgps="http://www.visualgps.../waypoint/1/0">
<visualgps:icon>145</visualgps:icon>
</visualgps:waypoint>


beeline zobrazí místo modrého hnusného kolečka obrázek metra. Stejně u busu a tramvaje. Přímozy a lanovky neřeším, těch je 5 a půl, těm může to kolečko zůstat...
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#47 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2009 - 15:26

a jak to bude s ostatnimi ikonkami (privoz, trolejbus, lanovka, ... uz nic jineho me ve mestech nenapada)?


Praha má trolejbusy?
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#48 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2009 - 15:28

Dobra, vyzkousim, co to udela s POILoaderem a Oregonem a pokud nic, zverejnim jak nejdriv to pujde (snad vecer nebo zitra).
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#49 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2009 - 15:30

gord napsal/a:
Dobra, vyzkousim, co to udela s POILoaderem a Oregonem a pokud nic, zverejnim jak nejdriv to pujde (snad vecer nebo zitra).


Super, díky moc. Ještě jsem našel ikonku pro přívoz, tak ji sem za chvíli hodím - číslo - a pokud najdu něco, co by se mohlo podobat lanovce, tak tež přidám - strašně blbě se to prochází....
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#50 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2009 - 15:33

-->Přívoz<-- <visualgps:waypoint xmlns:visualgps="http://www.visualgps.../waypoint/1/0"> <visualgps:icon>73</visualgps:icon> </visualgps:waypoint> -->Lanovka<-- <visualgps:waypoint xmlns:visualgps="http://www.visualgps.../waypoint/1/0"> <visualgps:icon>79</visualgps:icon> </visualgps:waypoint> Přívoz je good, pro lanovku jsem vybral parašutistu :)
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#51 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2009 - 8:16

Stahujte novou verzi s doplnenymi tagy pro zobrazeni ikon v Beeline. Vse ostatni by melo zustat beze zmen (zkousel jsem na Oregonu). Gpx soubory trochu narostly, ale POILoader to schroupe bez potizi.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#52 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2009 - 13:58

K dispozici je nova verze se zmenami v MHD/PID k pocatku zari.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#53 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2009 - 11:33

Presunuto z jineho vlakna:

HuntBehind napsal/a:
OT: Stávil jsem mládí (čti nedělní odpoledne) na úpravě tras metra pro POI.cz, které byly zhruba stejně nepřesné, jako tvoje soubory. Přidával a hlavně přesouval jsem východy a odmazával zbytečné poi které značili patrně peron metra (což je při navigaci ke vstupu opravdu velice "potřebné" ;) viz. např. Karlovo náměstí) Opravil jsem takhle cca 90% všech stanic, tam kde jsem si nebyl jistý a fotomapa nepomohla, nechal jsem to radši jak to bylo, ale takových stanic je cca 10-15 ... Pokud chceš, mrkni na to a pokud bys to shledal užitečným a jestli jde nějak hromadně upravit souřadnice, klidně to použij pro svojí databázi ... vzhledem k tomu, že jsem vlastně skoro vytvořil celou novou databázi tras metra, rozhodně to necítím jako cizí dílo, natož výhradní majetek POI.cz ;)


Souradnice stanic beru ze souradnic, ktere ma v mape Ropid a generuji z toho GPX pro POI. Abych byl presnejsi: pouzivam pro prevod ROPID-WGS-84 prevod, ktery vytvoril Ebik.

Pro ucely, pro ktere to pouzivam ja, mi tato presnost bohate postacuje a vlastne jsem ani nejake rozdily oproti skutecnosti nepozoroval. Ja to pouzivam pro sve (zhusta nocni) navraty z kesek, kdy si najdu nejblizsi zastavku MHD a k ni me to vzdy dovedo. A pokud si pamatuji, vzdy na zastavce mi to zapipa, ze uz jsem tam.

Prace na pripadnem zpresneni, pokud nebudou soucasti konverze, jsou pro me ztraceny cas, protoze pri kazdem novem generovani takoveto korekce nutne zmizi. Ale jak rikam, zadne podstatne odchylky jsem pri svych toulkach (spis navratech) nepozoroval a presnost souradnice je take trochu otazka ucelu pouziti.

EDIT: budeme-li pokracovat v tomto tematu, navrhoval bych presun do prislusneho vlakna, at je to tam, kde to ma byt.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#54 HuntBehind

HuntBehind

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2009 - 12:36

gord napsal/a:

Souradnice stanic beru ze souradnic, ktere ma v mape Ropid a generuji z toho GPX pro POI. Abych byl presnejsi: pouzivam pro prevod ROPID-WGS-84 prevod, ktery vytvoril Ebik.

Pro ucely, pro ktere to pouzivam ja, mi tato presnost bohate postacuje a vlastne jsem ani nejake rozdily oproti skutecnosti nepozoroval. Ja to pouzivam pro sve (zhusta nocni) navraty z kesek, kdy si najdu nejblizsi zastavku MHD a k ni me to vzdy dovedo. A pokud si pamatuji, vzdy na zastavce mi to zapipa, ze uz jsem tam.

Prace na pripadnem zpresneni, pokud nebudou soucasti konverze, jsou pro me ztraceny cas, protoze pri kazdem novem generovani takoveto korekce nutne zmizi. Ale jak rikam, zadne podstatne odchylky jsem pri svych toulkach (spis navratech) nepozoroval a presnost souradnice je take trochu otazka ucelu pouziti.


Jasný, prostě věc názoru. Já ale "potřebuju" mít přesně vstupy do metra tam kde jsou. To co "poskytuje" ROPID, jak se tak na to dívám, jsou prostě dva body pro každou zastávku ... u autobusů a tram pochopitelné, u metra z jejich pohledu taky pochopitelné (jejich body opravdu značí zhruba začátek a konec peronu stanice, nikoliv vstupy do metra) nicméně pro běžné používání to není moc praktické. Prostě podle mého má být poi umístěný tam, kde můžu "službu" využít a není pro mě až tak podstatné, jestli tam fyzicky je nebo ne ... V cizím městě, by se ti asi taky nelíbilo, že místo vstupu do metra ti poi ukazuje někam do dvora domů nebo doprostřed silnice...pokud člověk musí skutečný bod dohledávat hlavně v husté zástavbě v okolí několika desítek metrů, nezdá se mi to jako nejlepší řešení. Chápu tvůj argument, že při generování změn, by úpravy přišly vniveč ... jenže to platí hlavně pro bus a tram ... jak často se přesouvají vstupy do metra a linky co v nich jezdí? ;) Ale nenutím, chápu ... Je to tvoje databáze...
  • 0

#55 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2009 - 12:58

Ja vim, ze mas pravdu. Jedina cesta by byla pouzit tvoje metro a metro Ropidu pri generovani ignorovat. Coz je vlastne take mozna cesta. POkud ti to tedy nebude vadit, kouknu na to a zaradim to mezi sve soubory tram, bus.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#56 HuntBehind

HuntBehind

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2009 - 13:17

gord napsal/a:
Ja vim, ze mas pravdu. Jedina cesta by byla pouzit tvoje metro a metro Ropidu pri generovani ignorovat. Coz je vlastne take mozna cesta. POkud ti to tedy nebude vadit, kouknu na to a zaradim to mezi sve soubory tram, bus.


Koukni ... a využij jak uznáš za vhodné ... proto jsem to sem psal... ;)
Není to stoprocentní, ale pro mě se použitelnost značně zlepšila a na POI.cz jsem to dal hlavně proto, aby z toho mělo užitek co nejvíc lidí a hlavně aby to moh upravovat a doplňovat kdokoliv...
Teď mě ale tak napadá, že vhledem k množství mých změn a k tomu, že v těch stanicích opravdu nebudou do budoucna až tak překotné rozdíly, jestli by vlastně nebylo pro tebe (potažmo pro všechny ostatní) lepší případně doplňovat a upravovat databázi metra už jen na POI.cz?

Každopádně moc děkuju za super ikonky k metru... B)
  • 0

#57 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2009 - 14:05

Ja tam na prani cpu jeste ikony pro Beeline, takze si to necham u sebe a pripadne doplnim tvuj soubor o dalsi vchody (pokud narazim jeste na neco jako u te Budejovicke). Oddelim to jako samostatny soubor spolecne s privozy a lanovkou (ty se taky asi moc menit nebudou). Meni se hlavne tram a bus a tam je to dulezite. Ale bude mi to chvili trvat, nejak se mo tu toho nahromadilo vic nez stiham, prace se take obcas hlasi o cas. ;)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#58 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2009 - 8:56

Aktualizace zastavek MHD k pocatku listopadu. Soucasne jsem tam dal upravy od HuntBehinda - oprava poloh vstupu do metra.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#59 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 375 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2009 - 11:19

Mam prosbu. Bylo by mozne mit ke stazen i ZIP, kteyr obsahuje vzdy vsecho? Ted vlastne pokazde stahnu ctyri zipy a stejne ro vsehcno rozbalim do jednoho spolecneho adresare. Dik.
  • 0

#60 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2009 - 12:31

Mozne to je, ale meni se prakticky jen Bus a Tram, takze je zbytecne stahovat metro, lanovku, pristavy. Ted bylo metro vyjimka. Ma smysl to davat dohromady, kdyz se meni pulka?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama