Přejít na obsah


Fotka

Hodnoceni kesi (makro pro GSAK)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
319 odpovědí na toto téma

#1 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 12:54

Vzhledem k tomu, ze se mi myslenka hodnoceni kesi (http://www.geocachin...9378&pid=110531) docela libi (i kdyz to vidim na vec ciste lokalni), rad bych tuto funkcionalitu pridal i do GSAKu.
S rsc_cz jsme dali dohromady makro, ktere by melo pridat do sloupce UserData 3 informace o hodnoceni kesi ze serveru GC.CZ.

Pokud jste hravi a mate chut zkouset a testovat, vkladam zde zatim jen kod makra (pokud se to osvedci, vytvorime samozrejme normalni makro soubor ke stazeni pro sirsi pouziti)

# Download evaluations from server geocaching.cz
$temp=$_Install + "\temp\data.txt"
$data = GetUrl("http://www.geocaching.cz/api.php?a=ctihodnoceni&v=1&d=0","Getting evaluation")
$status = putfile($temp,$data)

# Set input
$input = GetFile($temp)

# Create the list using the | symbol for our list separator
$data = List("data","create","|")

# Populate the list with our $input data
$data = List("data","replace",$input)

# Get the number of items in the list
$count = Val(List("data","count",""))

# Process all items in the list
While $count > 0
$data = List("data","item","$count") 
$code = Extract($Data, ";", 1)
$evaluation = Extract($Data, ";", 2)
$countnr = Extract($Data, ";", 3)

# Find this code, and only update user data 3 if found
$Spaces = " "
If seek($code)
$d_User3 = Right($Spaces + "$evaluation" + "% " + "(" + $countnr + "x )",10)
EndIf
$count = $count -1
EndWhile

# Position display back to very first record
GoTo Position=Top

Jedna se zatim o velmi syrový polotovar, urceny pro verzi GSAK 7.5x.x. Pokud si makro vyzkousite, budeme radi (doufam, ze mohu mluvit i za rsc_cz), jestlize napisete svoje postrehy a pripominky.
Ke zverejneni tohoto kodu me vedl fakt, ze cim vice lidi makro vyzkousi, tim rychleji se odladi...a vice hlav vice vi :)

Makro umi pouze data stahovat. Az se odladi, pokusime se vytvorit i nejake udelatko na jejich odesilani.

A jeste jednou upozornuji, ze se jedna JEN O TESTOVACI VERZI, kde se MOHOU VYSKYTNOUT I CHYBY (proto doporucuji ZALOHOVAT DATABAZI).
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 13:42

Ciste ze zvedavosti... proc stazena data z promenne ukladate do docasneho souboru, abyste jej v zapeti nacetli do promenne? Neda se to zpracovat nejak primo?
  • 0

#3 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 13:43

HaLuMa napsal/a:
Ciste ze zvedavosti... proc stazena data z promenne ukladate do docasneho souboru, abyste jej v zapeti nacetli do promenne? Neda se to zpracovat nejak primo?


Da :)...tohle je jen prvni nastrel :)...budeme postupne ladit :)
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#4 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 809 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 14:01

HaLuMa napsal/a:
Ciste ze zvedavosti... proc stazena data z promenne ukladate do docasneho souboru, abyste jej v zapeti nacetli do promenne? Neda se to zpracovat nejak primo?


Jde to, ale proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě. Efektivita přeci nikoho nezajímá, což určitě znáš sám ;)
  • 0

#5 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 14:05

Sice ho moc vyuzivat nebudu, ale vyzkousel jsem a u me dobry... V dalsi fazi bych na to ale zkusil jit pres SQLite. Tak a co hlasování?
  • 0

#6 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 14:17

suplere napsal/a:
V dalsi fazi bych na to ale zkusil jit pres SQLite.

S tim bych mozna potreboval trosku pomoct..s SQLite nejsem moc silny v kranflecich :( ..ale podivam se na to.
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#7 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 14:38

Uz neco zkousim.... Dam vedet.. EDIT: Tak se zatim nedari....
  • 0

#8 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 809 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2009 - 18:32

Tak v práci mě to přestalo bavit, tak se na to zkusím podívat. Určitou (zvrácenou) představu o tom jak to udělat mám, tak jsem zvědavý, jak to přežije srážku s realitou :) EDIT: taky mi to nějak nejde :)
  • 0

#9 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 6:29

Pres SQLite se mi to take nedari :(, ale upravil jsem puvodni kod a opravil tam jednu zasadni chybicku, ktera se jen ciste nahodou neprojevila na ceskych kesich. Kdo ma tedy chut, muze zkouset :) Mam uz vyzkousene i jakousi alfa verzi makra pro hodnoceni. chci se ale zeptat sirsi uzivatelske obce. Jakym zpusobem chcete hodnotit? Ja bych se priklanel k tomu, aby makro bylo volano pro kazdnou jednotlivou kes, kdy si uzivatel vybere jake hodnoceni zvoli.
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#10 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 809 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 7:38

Tak se nakonec povedlo. Sice trochu jinak, než jsem měl původně v úmyslu, ale pracuje to. Funguje to přes okno Split Screen (zapíná se třeba klávesou [F2]), ve SplitScreen Format pak vyber "hodnoceni". Přihlašovací údaje na gc.cz je možné předvyplnit do zdrojového kódu makra (řádky $gccz_jmeno = "" a $gccz_heslo = "")
  • 0

#11 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 7:52

To je hezke :) U me funguje Jeste by se tam mohla pridat informace o cekovem hodnoceni ze sloupce UserData3 (pokud existuje) :)
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#12 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 9:35

Funguje! Nešlo by někde poznamenat, že už jsem kešku hodnotil?
  • 0

#13 Merencin

Merencin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 260 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 9:48

Pánové, spíte vy vůbec? :)
  • 0

#14 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 11:44

Jak jsem jiz napsal, funguje to moc hezky Udelal jsem si nejake drobne upravy v makru od rsc_cz. Pridal jsem do SplitScreenu informace o hodnocene kesi a kodu, a udelal nejake drobne upravy v HTML (hrat si s tim chci vice az vecer). Nechci ale rsc_cz do makra nejak zasahovat, takze to davam zatim jen jako namet :) PS: zatim jsem neprisel na to, jak tam dostat informaci o tom, zda jsem kes uz hodnotil (pripadne jak)...
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#15 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 809 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 11:47

Merencin napsal/a:
Pánové, spíte vy vůbec? :)



Já spím. Občas. Rád bych ale víc :)

Jinak je to zatím pracovní verze, kterou budu ještě upravovat. Dodělával jsem to narychlo ráno při snídani u PC (je tam tepleji než v kuchyni :))
  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 11:56

A nebylo by lepsi to udelat podobne jako to ma Geoget? Tedy ze do nejakeho toho uzivatelskeho pole budes davat svoje hodnoceni, takze pak take budes mit prehled o tom co jsi jak ohodnotil. A pak az nejakym makrem sebral vsechny svoje hodnoceni a najednou je odeslal na server? A pochopitelne to tve znamky nezadavat primo, ale pres nejaky makro-formularik, aby to bylo pohodlne a vzdy po ruce? Nebo jsou na tohle makra v GSAKu kratka? :o
  • 0

#17 Mejstro

Mejstro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 12:03

HaLuMa napsal/a:
Nebo jsou na tohle makra v GSAKu kratka? :o


Makra na to kratka urcite nejsou. Jenom to v GSAKu funguje malicko jinak nez v GG. Neni tady neco jako tvuj system uzivatelskych tagu (coz urcite dobre vis ;) a coz je jedna vec, ktera se mi napriklad na GG docela libi - nicmene neco podobneho se do GSAKu take chysta..), tim padem je pocet uzivatelskych sloupcu omezen (nechci se ale poustet do debaty a hodnoceni toho co je lepsi....:) )
  • 0
Honza a Péťa Mejstříkovi
Beroun
Garmin Oregon 550t + Topo Czech 2010 PRO + GSAK 7.7.x

#18 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 809 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 12:05

HaLuMa napsal/a:
A nebylo by lepsi to udelat podobne jako to ma Geoget? Tedy ze do nejakeho toho uzivatelskeho pole budes davat svoje hodnoceni, takze pak take budes mit prehled o tom co jsi jak ohodnotil. A pak az nejakym makrem sebral vsechny svoje hodnoceni a najednou je odeslal na server?

A pochopitelne to tve znamky nezadavat primo, ale pres nejaky makro-formularik, aby to bylo pohodlne a vzdy po ruce?

Nebo jsou na tohle makra v GSAKu kratka? :o


Co vím, tak u GeoGetu není problém udělat si pár dalších sloupců v databázi. U GSAKu to bohužel nejde (nebo nevím jak, jedině snad přes vlastní databázi) a sloupečky pro uživatelská data jsou jen čtyři :(
Občas mě tak napadá, že bych změnil víru a konvertoval. Třeba statistiky se mi víc líbí v GeoGetu (mapy jsou tam z mého pohledu tak nějak hezčí :)). V případě problémů se navíc s autorem dá komunikovat v pro mě srozumitelném jazyce :). I když uvítal bych i české rozhraní. Pokud by to bylo přes nějaký externí soubor jako má spousta jiných programů (Total Commander, PSPad,...), tak by to i mohlo napomoci většímu rozšíření mezi neanglicky hovořící lidi, protože ve většině národech se najde nějaký tn cvok, co to přeloží :)
  • 0

#19 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 12:11

Tak si to poznamenavejte z obsluznych maker kamkoliv jinam, treba do obycejneho textoveho souboru. Ne? proste ten split-screen s prihlasovacim formularem na gc.cz mi prijde fakt divny. (Jen rejpnuti - Snad jednou GSAK svymi moznostmi dotahne Geoget... :D)
  • 0

#20 suplere

suplere

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 408 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2009 - 12:12

Zda jsem posilal svoje hodnoceni lze udelat pres externi databazi zaslanych hodnoceni (muze se ukladat datum hodnoceni, kod kese, jak jsem hodnotil, zda je odeslano). Pred odeslanim hodnoceni na gc.cz by se provedla kontrola dotazem do databaze (jednoduchej select prikaz) a teprve potom by probehlo vlstni odeslani (at uz po jednom nebo hromadne....). Pres SplitSceen to neni ono, spis by bylo lepsi udelat makro s formularem a toto makro volat napr stiskem klavesy Fxx kterou si kazdy muze zvolit jak mu vyhovuje...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama