Přejít na obsah


Fotka

prohlížečka listingů pro ppc


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
371 odpovědí na toto téma

#1 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 660 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2009 - 19:26

proč se nepodělit, když už to existuje. Jednoduchá prohlížečka listingů pro ppc: http://kesovadlo.jha.cz.
- vyžaduje compact framework 3.5
- generátor databáze na pc (import gpx). Není problém 70MB databáze s listingy celé čr.
- pouze pro otrlé povahy, bez záruky a zprovoznění vyžaduje ruční práci (kopírování, nastavení).
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#2 SniperCZ

SniperCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2009 - 20:11

A jak to funguje a jak to zprovoznit, prosím o pár detailů pro blbé :P
  • 0

#3 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 660 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2009 - 20:15

- utilitkou pro pc vygenerovat databázi, parametry v zipu - někam do ppc si nakopírovat vygenerovaný soubor - to co je v adresáři ppc nakopírovat do ppc - editovat .config, aby byla cesta k databázi správně - spustit
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#4 RaRaTeam

RaRaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2009 - 23:28

:o SUPER SUPER SUPER, jinak tu prohlížečku nejde ohodnotit :) Něco podobného mi na PDA hrozně chybělo. Zatím jsem na offline prohlížení používal GeoScout - pro vice než 100 listingů je ale hodně pomalý, navíc se do něj musí GPX importovat, což je docela časově náročné. A tohle je za něj výborná a mnohem lepší náhrada (na skoro nic jiného než prohlížení listingů a logů jsem GeoScout nepoužíval, hodně vyjímečně na zalogování, ale to se dá udělat online - takže jednoduchá prohlížečka je přesně to, co potřebuji k Ozimu, který používám pro hledání). Zkusil jsem nejdříve s GSAKu vysypat GPX s cca tisícovkou keší - překvapilo mě jak aplikace na mém 5 let starém iPAQu běží rychle. Nedalo mi to a vysypal jsem do GPX celý GSAK včetně 20 logů u každé cache (něco přes 11300 keší) - GPX měl 185 MB, databáze po komprimaci 125 MB. Vůbec jsem nepočítal s tím, že si moje staré PDAčko s 64 MB vnitřní paměti s tím může poradit - ale ono JO. Prohlížečka sice nabíhá malinko pomaleji (cca 20s, GeoScout s 200 kešema nabíhal minutu), ale pak vše funguje - dokonce když dám do hledání %, zobrazí se seznam, dá se v něm řadit ..., vše s hodně dobrou rychlostí s ohledem na množství dat a moje staré PDA. Vůbec jsem netušil, jaký objem dat může moje PDA zvládnout (když se to dobře naprogramuje) ;) Díky díky, není nad aplikace, které dělají velice dobře přesně to co člověk potřebuje. Mít u sebe offline listingy včetně logů celé ČR s aplikací, která je dokáže zobrazovat, to prostě nemá chybu :) Kdyby se povedlo prohlížečku nějak propojit s OziExplorerem, aby se na Open Attachment v OE zavolala prohlížečka, předal se jí waypoint a ona zobrazila listing, úplně bych chrochtal blahem ;)
  • 0

#5 Mion

Mion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 10:22

Může zdrojový GPX z GSAK obsahovat aditional waypointy? Případně jsou nějaká omezení na obsah GPX pro databázi?
Možná jsem něco vyexportoval jinak, protože při startu a pokusu o otevření databáze mi kešovadlo spadne do vyjímky:

Kód výjimky: 0xc0000005
Adresa výjimky: 0x7961da20
Čtení: 0x7961da20
Modul, v němž došlo k chybě: system.data.sqlite.dll
Posun: 0x0004da20

v UnsafeNativeMethods.sqlite3_open_interop(Byte[] utf8Filename, IntPtr& db)
v SQLite3.Open(String strFilename, Boolean usePool)
v SQLiteConnection.Open()
v Databaze.Otevri(String SouborCache)
v MainF.MainF_Load(Object sender, EventArgs e)
v Form.OnLoad(EventArgs e)
v Form._SetVisibleNotify(Boolean fVis)
v Control.set_Visible(Boolean value)
v Application.Run(Form fm)
v Program.Main()

spouštěno na HTC Touch HD, s .Net CF 3.5.7283.0
(btw, GPX soubor měl 15MB, databáze cca 400kB... je to možné?)
  • 0

#6 handy2

handy2

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 10:37

Predem bych chtel autorovi podekovat. Jednoduchy prohlizec listingu na PPC tady porad chybi. Neco co nacte GPX v podstate libovolne velikosti a neumi nic jineho, nez zobrazit info o kesce je muj davny sen. Bohuzel soucasna verze Kesovadla mi nejak nefunguje. Predpokladam, ze chyba je kdesi mezi zidli a klavesnici ;) . Moje prvni zjisteni je, ze gpx vygenerovane skysotlacem se ne a ne nacist. Prubeh zkonci uz na 0%. Tady je chyba, kterou to vyhodi:
Databáze: Praha.db3
Import: Praha.GPX
Průběh: 0%
Unhandled Exception: System.ArgumentNullException: Value cannot be null.
Parameter name: key
   at System.ThrowHelper.ThrowArgumentNullException(ExceptionArgument argument)
   at System.Collections.Generic.Dictionary`2.FindEntry(TKey key)
   at JHa.Kesovadlo.Db.Databaze.NajdiVCiselniku(CiselnikZkratka ciselnik, String
 Tabulka, String Text)
   at JHa.Kesovadlo.Db.Databaze.ZapisCache(Cache cache)
   at JHa.Kesovadlo.Kesovadlo.NacteniCache(Object sender, GeoParserEventArgs e)
   at JHa.Kesovadlo.Data.GeoParser.GeoParserEventHandler.Invoke(Object sender, G
eoParserEventArgs e)
   at JHa.Kesovadlo.Data.GeoParser.NacteniCache(Cache cache)
   at JHa.Kesovadlo.Data.GeoParser.Parse()
   at JHa.Kesovadlo.Data.GeoParser.ParseFile(String Soubor)
   at JHa.Kesovadlo.Kesovadlo.ImportGpx(String soubor)
   at kesovadlocmd.Program.Main(String[] args)
Druhy pokus uz byl s GPX, ktere vygeneroval Geoget. Tam je uspech o poznani lepsi, ale i tam pri nacteni GPX asi se 150 zaznamy konci chybou:
Databáze: databaze.db3
Import: kesky.gpx
Průběh: 33%
Unhandled Exception: System.Xml.XmlException: '♀', hexadecimal value 0x0C, is an
 invalid character. Line 341311, position 85.
   at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(Exception e)
   at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Throw(String res, String[] args)
   at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ThrowInvalidChar(Int32 pos, Char invChar)
   at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseCDataOrComment(XmlNodeType type, Int32&
outStartPos, Int32& outEndPos)
   at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseCDataOrComment(XmlNodeType type)
   at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseElementContent()
   at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read()
   at System.Xml.XmlTextReader.Read()
   at System.Xml.XmlReader.ReadElementString()
   at JHa.Kesovadlo.Data.GeoParser.CtiText(String name, String xmlns, String& ho
dnota, String atribut, String& atribut_hodnota)
   at JHa.Kesovadlo.Data.GeoParser.ParseLog()
   at JHa.Kesovadlo.Data.GeoParser.ParseLogy(Cache cache)
   at JHa.Kesovadlo.Data.GeoParser.ParseCache(Cache cache)
   at JHa.Kesovadlo.Data.GeoParser.ParseWpt(DateTime datum)
   at JHa.Kesovadlo.Data.GeoParser.Parse()
   at JHa.Kesovadlo.Data.GeoParser.ParseFile(String Soubor)
   at JHa.Kesovadlo.Kesovadlo.ImportGpx(String soubor)
   at kesovadlocmd.Program.Main(String[] args)
Kdyz necham vygenerovat databazi jen z mensiho poctu kesek (10-15) tak se patrne vetsinou trefim do takovych, kde se nevyskytne nejaky znak, ktery proces prerusi. Potom se vegeneruje databaze, kterou prekopiruji do PDA a otevru v kesovadle. Zobrazi se nazvy kesek a vzdalenost ke "stredu". Pokud nejakou otevru nabehne mi internetovy prohlizec a zobrazi prazdnou cernou tabulku v levem hornim rohu stranky. Predpokladam ze tam maji byt nejake udaje . Kdyz prohlizec zavru tak kesovadlo zda se ma taky neco zobrazovat. Bohuzel vsechny zalozky jsou taktez prazde. Z toho vyvozuji to, ze je nejak spatne vygenerovana ta databaze. Bohuzel nemam GSAK ani nejsem PM , takze nemuzu testovat ne dalsich verzich GPX.
Sorry za takovy sloh. Doufam, ze tim nejak pomuzu, protoze program jako je tento tady opavdu vyrazne chybi. Autorovi jeste jednou dekuji za snahu. Myslim, ze tohle je opravdu sen mnoha lidi :). Dik
  • 0

#7 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 660 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 10:38

Mion napsal/a:
Může zdrojový GPX z GSAK obsahovat aditional waypointy? Případně jsou nějaká omezení na obsah GPX pro databázi?
Možná jsem něco vyexportoval jinak, protože při startu a pokusu o otevření databáze mi kešovadlo spadne do vyjímky:

Kód výjimky: 0xc0000005
Adresa výjimky: 0x7961da20
Čtení: 0x7961da20
Modul, v němž došlo k chybě: system.data.sqlite.dll
Posun: 0x0004da20

v UnsafeNativeMethods.sqlite3_open_interop(Byte[] utf8Filename, IntPtr& db)
v SQLite3.Open(String strFilename, Boolean usePool)
v SQLiteConnection.Open()
v Databaze.Otevri(String SouborCache)
v MainF.MainF_Load(Object sender, EventArgs e)
v Form.OnLoad(EventArgs e)
v Form._SetVisibleNotify(Boolean fVis)
v Control.set_Visible(Boolean value)
v Application.Run(Form fm)
v Program.Main()

spouštěno na HTC Touch HD, s .Net CF 3.5.7283.0
(btw, GPX soubor měl 15MB, databáze cca 400kB... je to možné?)

obsahovat je může. můžeš mi prosím poslat oboje. gpx i databázi?
ta chyba spíš vypadá na nějak pojebnutý soubor databáze, protože to umře hned při otvírání toho souboru
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#8 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 660 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 10:41

handy2 napsal/a:

1. vyžaduje to gpx kompatibilní s pm gpx.
2. to zbuchlo už na parseru xml, to bych musel obsah vidět.

já to dělám ze standardního exportu gpx z gsak nebo z pm gpx od groundspeaku a to funguje.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 840 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 11:06

On skysotlac produkuje casto velmi podivna XML-ka, ktera maji do standardu hooodne daleko. V importu geogetu mam pro skrysotlac tuny vidlicek a specielitek, aby to slo vubec precist. Je mozne, ze tam touto cestou do databaze Geogetu proniklo neco podivneho, co ted dela problem.
  • 0

#10 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 660 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 11:12

tak jsem teď zkoušel načíst i rozšířený export gpx z GG a ten to taky načte. Při importu předpoklám, že gpx obsahuje data dostupná oficiální cestou a které pravděpodobně různé sosače ani nemají šanci dodat. gpx musí být validní a podle příslušných schémat.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 840 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 11:18

Vypada to, ze problem delaji ony roztodivne znaky, ktere se obcas objevovaly na webu za kratkym popisem. Geoget samotny se totiz z toho neosype, takze ma-li neco takoveho v databazi, vubec mu to nevadi. Ale v exportovanych datech to muze delat neplechu. (proto ty hlasky o neplatnem znaku...) Od nejake verze Geogetu se pri importu tyto podivne znaky filtruji, ale je-li tam uz neco stareho, co se temi novejsimi verzemi neprepatlalo, tak bude asi problem. (Muj Geoget s daty krmeny z PQ take nema zadny problem...)
  • 0

#12 handy2

handy2

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 11:24

To, ze neprojde velky zaznam vygenerovany geogetem je tak nejak vedlejsi. Spis je zvlastni, ze u zda se uspesne vygenerovaneho souboru databaze se v Kesovadle nezobrazi vubec nic. Jen nazvy a typy kesek (vyhledavani funguje). Pritom v .db3 jsou listingy ulozeny a vse sedi i datove. Ja zkusim nainstalovat trial GSAKu a nakrmit ho .gpx ze Skrysotlace a nasledne si nechat udelat export. Sice pochybuji o uspechu ( predpokladam, ze s optimalizaci GSAKu pro skysotlac gpx se opravu nikdo nezabyva), ale zkusit se to muze :) .
  • 0

#13 Mion

Mion

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 11:27

Poslal jsem přes SZ. Mimochodem, je to nějaký divný, protože i když úplně přenastavím cestu na databázi na neexistující link, nebo soubor databáze vůbec nenahraji do PPC, tak je chyba shodná. Jako by to nedokázalo ani najít a otevřít databázi.... Přitom jsem několikrát zkoušel s umístěním db i názvem laborovat.

pepa.z.pocernic napsal/a:
můžeš mi prosím poslat oboje. gpx i databázi?
ta chyba spíš vypadá na nějak pojebnutý soubor databáze, protože to umře hned při otvírání toho souboru


  • 0

#14 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 660 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 11:28

handy2 napsal/a:
To, ze neprojde velky zaznam vygenerovany geogetem je tak nejak vedlejsi. Spis je zvlastni, ze u zda se uspesne vygenerovaneho souboru databaze se v Kesovadle nezobrazi vubec nic. Jen nazvy a typy kesek (vyhledavani funguje). Pritom v .db3 jsou listingy ulozeny a vse sedi i datove. Ja zkusim nainstalovat trial GSAKu a nakrmit ho .gpx ze Skrysotlace a nasledne si nechat udelat export. Sice pochybuji o uspechu ( predpokladam, ze s optimalizaci GSAKu pro skysotlac gpx se opravu nikdo nezabyva), ale zkusit se to muze :) .

Tak jsem zkusil co si mi poslal a obsah listingů mi to zobrazuje (v ppc i emulátoru). Kdyžtak pošli screenshot, jestli ho umíš udělat. Nakopíroval si obsah instalačního adresáře včetně podadresářů? Data zobrazuju formátovaná přes html pomocí standardní komponenty. Už jsem se setkal s tím, že instalace opery na ppc chování této komponenty pojebla.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#15 Sodobar

Sodobar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 11:33

Můžu se zeptat, co konkrétně má být tady: -db {databáze}?
  • 0

#16 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 660 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 11:38

jméno souboru s generovanou databází
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#17 malcor

malcor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 11:48

Mam pocit ze do GSAKu jdou nejak nagrabovat i obrazky, kdyz vyexportuju GPX i s nema, budou videt? Jde mi o fotohinty a tak, ktere nemam v Oregonu.
  • 0
Přehled bookmarklistů a nejoblíbenějších keší v ČR

Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD

#18 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 660 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 11:54

Mion napsal/a:
Poslal jsem přes SZ. Mimochodem, je to nějaký divný, protože i když úplně přenastavím cestu na databázi na neexistující link, nebo soubor databáze vůbec nenahraji do PPC, tak je chyba shodná. Jako by to nedokázalo ani najít a otevřít databázi.... Přitom jsem několikrát zkoušel s umístěním db i názvem laborovat.

pepa.z.pocernic napsal/a:
můžeš mi prosím poslat oboje. gpx i databázi?
ta chyba spíš vypadá na nějak pojebnutý soubor databáze, protože to umře hned při otvírání toho souboru

tak první problém je v tom, že máš prohozené obsahy elementů name a desc oproti standardnímu obsahu pm gpx.
proč to padá mě nenapadá. taky jsem si všiml, že pokud by soubor s databází neexistuje, tak si aplikace vytvoří novou prázdnou databázi (pokud adresář existuje). Nemůže být nějaký problém s kartou? Ověř, jestli cesty k souborům v nejsou náhodou case sensitive. Zkus co to udělá, když dáš cestu do rootu zařízení, nebo někam do vnitřní paměti.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#19 handy2

handy2

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 12:04

pepa.z.pocernic napsal/a:

handy2 napsal/a:
To, ze neprojde velky zaznam vygenerovany geogetem je tak nejak vedlejsi. Spis je zvlastni, ze u zda se uspesne vygenerovaneho souboru databaze se...

Tak jsem zkusil co si mi poslal a obsah listingů mi to zobrazuje (v ppc i emulátoru). Kdyžtak pošli screenshot, jestli ho umíš udělat. Nakopíroval si obsah instalačního adresáře ...


Jeslti ona nebude chyba v te Opere. Kdyztak ji zkusim odinstalovat a uvidime. Casem nahlasim sve uspechy a neuspechy. Bouzel ted budu muset zacit delat jeste dalsi hromadu veci, takze snad do vecera podam nejaky report.
  • 0

#20 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 840 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2009 - 12:07

handy2 napsal/a:
To, ze neprojde velky zaznam vygenerovany geogetem je tak nejak vedlejsi.


Vedlejsi je to hlavne z toho duvodu, ze tady na velikosti fakt nezalezi. Bez problemu jsem tim schroupal celou CR z Geogetu!

Problem je proste v tom, ze se zrovna narazi na listing, ktery obsahuje nepovolene znaky. A ja jsem si ted prakticky vyzkousel, vsechny nepovolene znaky nynejsi Geoget pri importu odfiltrovava pryc. Takze se jedna o nejaky stary, hodne dlouho neaktualizovany listing (nebo uzivatel pouziva nejakou starou verzi Geogetu.)

A prvotni pricina je ve spatnem zobrazovani dat na webu gc.com, z cehoz jsou ty bagrovace webu trosku zmatene. Kazdopadne toto neni problem kesovadla - to jen vyzaduje validni XML, coz mu nemuze mit nikdo za zle!
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka