Přejít na obsah






Fotka
- - - - -

Sbírání kešek je zábava pro celou rodinu

Příspěvek od mikisi , 03 březen 2021 · 43 375 Zobrazení

doporučení návod
Sbírání kešek je zábava pro celou rodinu

Pokud vás obyčejné procházky nebaví, zkuste sbírat kešky. Geocaching patří mezi nejoblíbenější volnočasové aktivity. A není divu. Objevujete nová místa, zažijete trochu adrenalinu a na konci dne si povídáte o prožitých dobrodružstvých. Jak se na geocaching připravit? Čtěte dál.

 

Nebaví vás jezdit na výlety za hranice města, a přesto toužíte po rodinné aktivitě? Máte pocit, že už znáte všechny možné koutky okolo? Vyvedeme vás z omylu. Při sbírání kešek zjistíte, že existují místa, kde jste ještě nikdy nebyli.

 

Co to je geocaching

 

Zjednodušeně je to hledání krabiček s předměty uvnitř ní. Krabičky neboli keše se nachází buď na frekventovaných místech, např. pod lavičkou u zastávky MHD nebo v přírodě, např. pod pařezem. Proto je hledání taková zábava, nikdy nevíte, na co narazíte. A protože jsou lidé (hlavně děti) soutěživá stvoření, berou honbu za keškami velmi vážně. Dokonce se můžete s kamarády předhánět v tom, kdo jich našel víc.

 

Udělejte si plán

 

Na začátku si ujasněte, kolik času dané kešce/keškám chcete věnovat. Některé vám zaberou více a některé méně času. Sbírání trvá 30 minut, ale klidně i 8 hodin. Pokud jdete s dětmi, ujasněte si, jaké cesty společně zvládnete.

 

Na cestu si zabalte batoh, svačinu, vodu a kvalitní oblečení a sportovní boty. Nikdy nevíte, na jaký terén či počasí narazíte, tak se připravte radši na vše. Dobrou volbou je i KPZ, sprej proti komárům a kapesníky. Nezapomeňte na propisku nebo tužku, kterou se zapíšete do zápisníku (logbooku) v krabičce.

 

Stáhněte si aplikaci

 

Nejlepší způsob, jak s geocachingem začít, je stáhnout si aplikaci Geocaching‪®. Najdete v ní veškeré informace. Mapu, umístění kešky, nápovědy a další užitečné tipy. Na svém účtu můžete kontrolovat i ostatní uživatele a komunikovat s nimi.

 

Vždy si zkontrolujte náročnost, pokud totiž jdete s dětmi, asi nechcete lézt do malých stísněných míst. Geocaching je o zábavě, ne o přehnané soutěživosti, která děti snadno odradí.

 

Ve sbírání se střídejte

 

Aby děti sbírání bavilo, dejte jim prostor, aby našli keš ony. Můžete jim trochu radit, nebo je vysadit na ramena, když se keš nachází vysoko, ale nechte většinu práce na nich. Budou aktivní a ani si to neuvědomí. A to určitě oceníte, až vám pak doma rychle a spokojeně usnou. Děti svoji zvědavost potřebují rozvíjet, což se při geocachingu skvěle trénuje.

 

Kešky najdete opravdu všude. V lese, městě, u nás i v cizině. Zkušení hráči mohou zakládat i své vlastní kešky a přispět tím další zábavě.



  • 1



Jen technická: "Aby děti sbírání bavilo, dejte jim prostor, aby našly keš ony". Měkké i napíšeme pouze v případě podmětu r.m.ž., nebo v případě "oni". 

    • 0
Fotka
Marty 1905
bře 06 2021 23:40

Jen technický detail, aplikaci Geocaching‪®.bych nikomu nedoporučoval stojí za houby.

    • 1

Vždyť to je komerční článek, tak proč se divíte, že tu píšou o oficiální oplikaci....... Lokus, C:geo jako by neexistovaly. A ty ply, co tu jsou "Vždy si zkontrolujte náročnost, pokud totiž jdete s dětmi, asi nechcete lézt do malých stísněných míst." - s 18 měsíčním synátorem jsme na Slovensku lezli do štol (40-50m) o rozměrech na člověka a pro všechny zážitek...... "Na cestu si zabalte batoh, svačinu, vodu a kvalitní oblečení a sportovní boty. Nikdy nevíte, na jaký terén či počasí narazíte," - už si představuju toho kačera uprostřed Prahy v pohorkách a goretexu s 60litrovou krosnou na zádech.

    • 0

"Ve sbírání se střídejte" - to jako že si nalezenou kešku mám odnést domů?

 

A kontrolovat náročnost je úplně zbytečné. Předpokládám, že začátečník bude BM a ten se v oficiální aplikaci na cokoliv nad D/T 2 nedostane ;)

    • 0

Jasně, oficiální aplikace... Ono stačí podívat se na web, podívat se kde to je a jít. A zalogovat na tom webu. Dneska bez aplikace ani ránu. Jde to i bez GPS, i když dneska to má v telefonu každý.

Ale mám takový nejasný pocit, že jsem tento článek už kdysi četl, že je pravidelně čas od času recyklovaný.

    • 0
Fotka
janulebabule
kvě 22 2021 12:44

A je možné hledat kešky i bez GPS a mobilu vůbec?

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední komentáře

Reklama