Přejít na obsah


O Geogetu



Fotka

Řopíkatý Geoget II.

Příspěvek od HaLuMa , 05 prosinec 2013 - * * * * * · 5 311 Zobrazení
geoget
Před dvěma dny jsem Vám vyprávěl, jakou mám databázi ŘOPíků , ale že nevím, jestli ji mohu zveřejnit. Věci nabraly rychlý spád, slovo dalo slovo, a už dnes si můžete tu databázi stáhnout do svého Geogetu . Děkuji všem, kteří to umožnili!

http://geoget.ararat...user:skript:rop

Stačí nainstalovat balíček, restartovat Geoget, a přepnout se do ho...


Fotka

Proč?

Příspěvek od HaLuMa , 04 prosinec 2013 - * * * * * · 2 568 Zobrazení
geoget
Ono se to pořád opakuje. Každou chvíli se někdo na fóru diví, proč by měl používat Geoget? (Ale dá se to aplikovat i na jiné programy na správu kešek.) Proč? K ničemu to přeci nepotřebuje! Zkusme si připomenout, k čemu se takový program může hodit.

Proč bych si měl stahovat do počítače kešky? Vždyť jsou na internetu! Ale pak má server jednou výpadek, a...


Fotka

Řopíkatý Geoget

Příspěvek od HaLuMa , 03 prosinec 2013 - * * * * * · 5 366 Zobrazení
geoget
Už jsem tu povídal, že pomocí falešných PocketQuery je možné do Geogetu dostat databáze libovolných bodů. První databáze, kterou jsem si takto vytvořil, je databáze ŘOPíků, tedy bunkrů lehkého opevnění. Dnes nám poslouží jako názorná ukázka.

První problém je, kde získat data? Existuje web http://www.ropiky.net , kde je seznam všech bunkrů i se souřadnic...


Fotka

POI v Basecampu

Příspěvek od HaLuMa , 01 prosinec 2013 - * * * * * · 3 821 Zobrazení
garmin, geoget
Garmin Basecamp vám v počítači nakreslí mapu, stejně jako ji vidíte v GPS. Stejný vzhled mapy, trasové body, stopy, trasy... Ale k dokonalosti něco chybí. Tím chybějícím článkem jsou POI body. Mapu v GPSce můžete vylepšovat svými vlastními POI body, kterým si můžete přiřadit libovolné ikonky a popisky. Nahrajete je tam pomocí programu POILoader, ale do Ba...


Fotka

Falešné PocketQuery

Příspěvek od HaLuMa , 29 listopad 2013 - * * * * * · 2 776 Zobrazení
geoget
Nic naplat, Geoget je databáze stavěná pro kešky. Tomu odpovídají i uchovávaná data. Když importujete PocketQuery GPX, v podstatě se berou údaje z jednotlivých políček vstupního souboru a ukládají se do databáze. Jednoduché! Jenže, co když byste si chtěli v Geogetu vést databázi nějakých jiných bodů, které vůbec nejsou kešky? Jak je tam dostanete?

Řešení...


Fotka

Keše ve schránce

Příspěvek od HaLuMa , 28 listopad 2013 - * * * * * · 2 348 Zobrazení
geoget
V jaké schránce? V Ammoboxu? Kdepak, je myšlena schránka Windows, tedy Clipboard. To je to, čím kopírujete třeba text pomocí klávesových zkratek CTRL+C a CTRL+V. Už jste se chytli? Víte, že schránka vám usnadní i hledání keší v databázi?

Spuštěný Geoget totiž monitoruje obsah schránky. A jakmile v ní zahlédne něco, co vypadá jako URL odkaz na kešku, nahl...


Fotka

Co že jsme to našli?

Příspěvek od HaLuMa , 26 listopad 2013 - * * * * * · 2 568 Zobrazení
geoget
Mnoho lidí začne pracovat s databází kešek možná jen proto, aby si mohli udělat nějakou tu statistiku. Proto potřebují vědět, co všechno nalezli. Ale jak ty nálezy do té své databáze dostat?

Někteří odpoví, že pomocí Geojarry. Vždyť to všude píšou a všichni radí! Jenže lidi to radí ze setrvačnosti a návody jsou zastaralé. Už dlouho existuje cesta jiná. C...


Fotka

Nejen kešemi je Geoget živ

Příspěvek od HaLuMa , 24 listopad 2013 - * * * * * · 3 124 Zobrazení
geoget
Už jste někdy koukali na hromadu bodů třeba v Basecampu a zatoužili na ně použít filtry z Geogetu? Nebo jste si z poi.cz stáhli nějakou hromádku bodů a zatoužili si ji prohlédnout na různých mapových podkladech? Prohlédnout, přetřídit, exportovat do GPS? Zkrátka, takovou věc dostat do Geogetu a pracovat s tím? Přestaňte toužit, a zkuste to udělat!

V Geo...


Fotka

Chybami se člověk učí

Příspěvek od HaLuMa , 22 listopad 2013 - * * * * * · 2 439 Zobrazení
geoget
Stará programátorská moudrost (asi tak ze středověku) praví: "Každý program obsahuje nejméně jednu chybu. " Jiná moudrost zase praví: "Každý program lze zkrátit minimálně o jednu řádku. " Když to dáme dohromady, zjistíme, že libovolný program lze zkrátit až na jeden jediný řádek, který je ale chybný .

Takový Geoget má řádků víc než dost. A tak není překv...


Fotka

O Vás!

Příspěvek od HaLuMa , 20 listopad 2013 - * * * * * · 1 548 Zobrazení
geoget
Už jsem Vám tu povídal o všem možném, ale dnes to bude o Vás! Respektive o Vaší práci.

Když Geoget začínal, někteří mu nedávali sebemenší šanci: "Vždyť to neumí makra! Bez nich to fakt nejde, to nemůže konkurovat. " A kde jsme dnes? Máme skripty, kterými lze rozšiřovat funkce programu, včetně vlastních formulářů. Automatizovat činnosti po spuštění, defin...






Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 3031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

prohlíží si 0 uživatelů

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Hledat na mém blogu

Reklama