Přejít na obsah






Fotka
* * * * * 6 hlasy

Zkrocené LABky

Příspěvek od HaLuMa , 09 prosinec 2016 · 6 969 Zobrazení

geoget
Zkrocené LABky

První LAB keše k nám zavítaly na Geoskořápkách v roce 2013. Již tenkrát bylo možné lovit LABky nejen pomocí mobilu, ale bylo možné si stáhnout jejich GPX. Novinka měla svoje mouchy. Bohužel, ty mouchy tam zůstaly dodnes...

 

Ono to GPX je takový kočkopes. Není to ani pořádné čistokrevné GPX, ani PocketQuery formát. Od všeho je tam jen kousek. Ale nic pořádně. Aby šly LABky naimportovat ke keším a společně zpracovávat, bylo nutné GPX upravit. Vymyslet identifikátory, doplnit chybějící údaje a doufat, že příště se Groundspeak poučí. Nepoučil.

 

Píše se rok 2016, a stále ručně upravujeme GPX s LABkami. A to mne nebaví. Když to nevylepší oni, musíme si to vylepšit my. A proto přišel Geoget s novou funkcí Import LAB keší. Už nebude třeba nic upravovat.

 

GPX s LABkami ale neobsahuje informaci, ke kterému eventu patří. A tak si ten event musíte v databázi najít sami. Až ho naleznete, dejte na něm pravé tlačítko, a tam tu novou volbu najdete. Geoget podle toho sám vymyslí unikátní identifikátory LABek, a podle rodičovského eventu doplní všechny chybějící údaje.

 

Ovšem pozor na diakritiku! Pokud autoři použili v popisech písmenka s nabodeníčky, v GPX vůbec nebudou. Ta si Geoget opravdu nedomyslí...

 

Letošní GPX k LABkám na Geoskořápkách jsem schválně udělal obojetné. Lze je importovat klasicky, ale i touto novou volbou. Výsledek bude pokaždé stejný, ať si to můžete vyzkoušet. Příště ale už úpravy nebudou třeba...

 

Co když ale nějaký jiný program bude vyžadovat upravené GPX? Snadno se Geogetem vyrobí! Prachprostě speciálním importem naimportujeme LABky, a pak je vyexportujeme jako standardní PocketQuery.

 

Tak na co ještě čekáte? Hurá na Čertovku!

 

 Pokud se Vám tento blog líbil, přidělte mu hvězdičky nad nadpisem. Děkuji!



  • 10



Jo, je to skoda, ze za GS vzdycky musi nekdo neco dodelat - pokud to jde na strane GG, tak na to mame Halumu, ale kdyz ne, tak tam ty nedodelky zustavaji nadosmrti nebo do te doby, nez to zmeni oni dalsi upravou, cimz se nedodelky vestinou rozmnozi.

    • 1
Fotka
martin_tulak
pro 12 2016 11:59

Dekuji, dekuji, dekuji.... Konecne to nemusim delat sam rucne, to vzdy potesi. GG opet upevnuje vedeni v geocachingovych nastrojich!

 

Drobnost (mozna jde jen o me spatne pouziti): Pote, co mam v GG labky (a mega event skoncil), si je chci oznacit jako archivovane. Coz se musi rucne - a jen jednu po druhe. Letos, kdyz mame diky HaLuMovi ten "Import LABek", jsem po importu zkusil prepsat v GPX souboru vsechny atributy 'archived="False"' na "archived="True"'a pak importovat znovu. Ale status labek se mi v GG nezmenil. Ale jak rikam, jde jen o prkotinu, hlavne, ze mame ten import. Jeste jednou diky.

    • 0

Z toho LABkoveho GPX tohle neimportuji, protoze tak nejak proaktivne predpokladam pramalou kvalitu toho GPX, zvlast az zase neco "vylepsi". Proto beru jen to nejnutnejsi. Preci jen, ucel je tam ty LABky nejak dostat.

 

Kdyz uz je tam mas, tak je klidne zase vyexportuj do standardniho PQ GPX, ten si edituj, a pak to zpet standardne naimportuj. Na to uz neni ten LAbkovy import potreba.

    • 0

Ja na to mam jednoduchy skriptik. Ale asi by se to dalo i pres SQL.

    • 0
Fotka
martin_tulak
pro 12 2016 12:17

Jo, jasne, takhle to jde, perfektni. Proc mne to nenapadlo hned? :-)  Jeste jednou, diky.

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

prohlíží si 2 uživatelů

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Hledat na mém blogu

Reklama