Přejít na obsah






Fotka
* * * * * 2 hlasy

Navštívené waypointy

Příspěvek od HaLuMa , 11 březen 2018 · 8 519 Zobrazení

geoget
Navštívené waypointy

"Jste ve Stodolní ulici. Kolik vidíte stodol? Hele, tuhle indicii jsem už kdysi zjišťoval!" Pokud lovíte složitější multicache na etapy, jistě se vám něco podobného někdy stalo. A máme na to lék!

 

Nic naplat, asi všude se najde nějaká ta náročnější multicache, kterou prostě na jeden zátah nedáte. Posbíráte pár indicií, ale na zbytek se dostanete, až kdo ví kdy. Poznamenat si někam zjištěné údaje, to je to nejmenší. Ale vědět, na která místa už nemusím, s tím vám web geocachingu už pomoci nedovede.

 

Je to už dlouhá doba, co mi jednou synek řekl: "A nešlo by si ty waypointy nějak označovat jako nalezené?" Jak prosté! Ale udělat si čas a naprogramovat to, to byl problém. Vlastně mne k tomu dokopal až mobilní aDrake, který tuto funkci zavedl jako první. Bylo ostudné, že to nemá podporu v Geogetu... ale nyní už má!

 

Jakýkoliv waypoint si tak můžete označit jako navštívený. V seznamu se vám u něj ukáže šlápota (Ehm, otisk boty!), takže jej poznáte na první pohled. Přeškrtnuté ikonky waypointů vám zpřehlední i pohled do mapy.

 

Navíc to označení navštívených waypintů teď dělá Geoget i aDrake stejným způsobem. Pokud si přenesete databázi do mobilu či zpět, tato informace se zachová. Pokud používáte nějaký jiný program, poproste jeho autory, ať tam tuto funkci také přidají. Technické detaily rádi prozradíme komukoliv! (Žádná věda, je to druhý bit ve flagu. ;))

 

Pokud zareagují i tvůrci exportních skriptů, mohli by tuto informaci ukazovat i ve vašich GPSkách. Například nová verze mnou používaného skriptu POIetrex to umí. (Nenechte se zmást názvem, mám to v Oregonu...)

 

Pozor, v souvislosti s touto novou funkcí se trochu změnila logika ovládacího prvku "nepřepisovat při importu" v editoru waypointů. Nyní toto zaškrtávátko ukazuje současný stav tohoto příznaku. Až když u waypointu něco změníte, sám se zaškrtne. To ale můžete ručně změnit, pokud chcete. Jestliže ale budete jen nastavovat waypoint jako navštívený, příznak o nepřepisování se tím sám nezmění.

 

Jak to všechno využít v praxi? V terénu najdete indicii. Poznamenáte si ji do Geogetu. Pokud jste si nestáhli navštívený waypoint z aDrake, označte si ho ručně. A pak už všude, v seznamu, na mapách, v mobilu i v GPSce uvidíte, že tuto indicii už máte. Snadno tak naplánujete výlet přesně do těch míst, kam potřebujete.

 

 Pokud se Vám tento blog líbil, přidělte mu hvězdičky nad nadpisem. Děkuji!



  • 2



Super:)

 

Jen technicka:

Prvni to nemel a:Drake ale GcCZ II (je to uz dlouho, tak jsnad jsem ten nazev napsal presne:)) pro Windows Mobile. Tam jsem to vyuzival a prave v a:Drake mi to chybelo, tak jsem za to kdysi loboval:D.

 

Takze moc a moc dekuji za dodelani i do Geogetu.

    • 0

Vida, to je nejaka velka prehistorie, ne?

Ted jde ale o to, ze uz se nejedna o nejakou izolovanou vlastnost, ale o propojeny ekosystem.

    • 0

zalezi co chapes pojem prehistorie. Rok 2011/2012 za to nepovazuji. Pak tomu vyvoj ustrnul a ja presel na PocketDrake a Geoget. a pozdeji na a:Drake

Prehistorii bych chapal pocatky geocachingu a z meho pohledu v IT vse pred rokem 1990

    • 0

Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627 28 293031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

prohlíží si 1 uživatelů

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Hledat na mém blogu

Reklama