Přejít na obsah


Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#41 dandra

dandra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2009 - 17:18

zdf napsal/a:
Na barvě ani tak nezáleží, nechal bych fialovou, jde mi spíše o viditelnost při oddálení. Tvůj TYPek jsem zkoušel upravit, dát plnou silnou čáru, ale po oddálení cyklotrasy se ztrácí. To právě bylo v mapě TOPO 50 v3, která byla dělaná pro Mountfield a on ji dával ke kolům a byla zaměřena na cyklistiku.

Mno, asi to tak bude. Vypadá to, že v TOPO 50 v3 byly cyklotrasy definovány jako silnice, tím pádem měly vyšší prioritu při vykreslování a při snížení detailu v mapě se neschovávaly. Vzhledem k tomu, že cyklotrasy jsou narozdíl od TOPO 50 v3 definovány v CZ Topo v2 PRO s nižší prioritou než silnice a zároveň jsou vedeny poměrně přesně po silnicích a cestách, pak je případná silnice vždycky překryje. Jediné, co mě zatím napadlo, je zobrazit je v takový tloušťce, že se budou zobrazovat aspoň pod silnicemi. Jestli někdo přijdete na něco lepšího, rád si nechám poradit. Předefinovat vrstvu cyklotras v mapě ale nedokážu, resp. bych se kvůli autorským právům ani neměl pokoušet dokazovat ;)
  • 0

#42 zdf

zdf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2009 - 19:07

dandra napsal/a:
Předefinovat vrstvu cyklotras v mapě ale nedokážu, resp. bych se kvůli autorským právům ani neměl pokoušet dokazovat ;)

To je škoda, třeba někdo ještě poradí.
  • 0

#43 ssva

ssva

    jak malej jarda

  • Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2009 - 19:42

Stáhl jsem si tvoje TYPy...Co se týče TOPO2 PRO, líbí se mi, budu ho používat. U Atlas NT8 jsem mě nesedí fialová barva objektů(obcí), nikde jsem to nebyl schopen v editoru lokalizovat...můžeš mě nakopnout?
  • 0

#44 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 20 duben 2009 - 10:45

Možná by to chtělo udělat legendu k TYPku ... hlavně co se týče barvných oblastí.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#45 HuntBehind

HuntBehind

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2009 - 9:30

ssva napsal/a:
Stáhl jsem si tvoje TYPy...Co se týče TOPO2 PRO, líbí se mi, budu ho používat. U Atlas NT8 jsem mě nesedí fialová barva objektů(obcí), nikde jsem to nebyl schopen v editoru lokalizovat...můžeš mě nakopnout?


Ćí TÝPky? Moje nebo dandrovy? Fialová je alespoň u mě nákupní centrum...Pokud si týpek otevřeš v editoru, plochy by měly být popsané...

XiXi_team napsal/a:
Možná by to chtělo udělat legendu k TYPku ... hlavně co se týče barvných oblastí.


Jestli máš nějaký nápad, udělej to! B) ..nebo si pomocí editoru uprav plochy tak, abys je chápal... ;) ... zas tolik jich není:

tmavá šedá - průmyslová oblast
červená - nemocnice
žlutá - škola
hnědá - sportoviště
filovorůžová - nákupní centrum
světlerůžová - letiště
  • 0

#46 bossno

bossno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 21:05

Prosím ještě o stejně upravené TYP na mapu City Navigator Europe NT 2010.1 . Pokud to bude možné předem velice děkuji. Už jsem si zvyknul na upravený vzhled a s tím origoš se mi to ani nechce nahrávat.
  • 0

#47 bossno

bossno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 21:22

bossno napsal/a:
Prosím ještě o stejně upravené TYP na mapu City Navigator Europe NT 2010.1 . Pokud to bude možné předem velice děkuji.
Už jsem si zvyknul na upravený vzhled a s tím origoš se mi to ani nechce nahrávat.


Tak mi to nedalo a přejmenoval jsem TYP z 2009 a ono to funguje!!!
  • 0

#48 hrasek

hrasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 22:22

To jste tu všeci tak bohatí že vlastníte mapy TOPO czech 2 PRO, Topo Deutschland, City Navigator 2010, Atlas 8 atd...? :o
  • 0

#49 DUsoft

DUsoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 22:45

TOPO 2 PRO a Atlas7 byly v Oregonu (v ochranné lhůtě upgrade na Atlas8 zdarma - žádná sláva, mám zpátky Atlas7, chybí mi lesy), City Navigator byl v autonavigaci už dřív a protože bydlím na hranicích s Německem, tak GARMIN TOPO DEUTSCHLAND NORD V2 (tenkrát na netu v nějaké akci našel preisroboter za 110EUR což bylo tenkrát 2640,-Kč) bylo nutné finanční zlo. Jezdíme tam hodně na kole (mimo GC). Tak jací boháči? Někteří toto za měsíc prohulí v Marlborkách ... Ale dál už si smím koupit ke geocachingu jenom pivo. Můj ministr financí zaklapnul kasu. :)
  • 0

#50 hrasek

hrasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 22:52

OK tohle beru, ale facsinuje mě že City Navigator 2010 sotva vyšel a už ho plno lidí má, a zrovna tak Atlas 8 atd.
  • 0

#51 DUsoft

DUsoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2009 - 23:33

Tomu se nediv. Spousta lidí má v navigacích 2009 a tak mají určitá upgradovací privilegia a speciální ceny. Máš-li třeba Atlas7, potom Atlas8 koupíš za 690,-Kč. To jde, ne?
Na vojně navíc platilo: "Mazák se stará, mazák má!" Garmin má pro registrované uživatele spoustu výhod a nabídek.
Ale to už jsme OT.


EDIT: Hele, třeba tady. http://geocacheshop....chk=1&Itemid=26 máš City Navigator Europe NT 2008 - SD kombo karta 2MB v komisi za 690,-Kč
  • 0

#52 Sally&eL

Sally&eL

    Sally

  • Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2009 - 9:48

hrasek napsal/a:
OK tohle beru, ale facsinuje mě že City Navigator 2010 sotva vyšel a už ho plno lidí má, a zrovna tak Atlas 8 atd.

...a co třeba doživotní aktualizace CN? To potom máš nový CN 4x do roka :D
  • 0

#53 romar20

romar20

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2009 - 10:13

Díky za TYPy, líp se na to kouká. Kolega má Topo 2, koukám, že tady taky někde je to přebarvení bez hřbitovů, že jo?
  • 0

#54 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 23 duben 2009 - 11:05

Tak přikládám legendu pro TYPek Topo Czech 2 pro. Snad jsem v něm nic nezapoměl ... EDIT: přidána červená turistická značka
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#55 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 182 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2009 - 11:19

Nevidim tam cervenou turistickou znacku. ;)
  • 0

#56 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 23 duben 2009 - 11:34

HaLuMa: Opraveno. Díky.

Přiložené miniatury

  • topoczech2pro.jpg

  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#57 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 23 duben 2009 - 12:52

Legenda pro TYP Atlas 7 NT

Přiložené miniatury

  • atlas7nt.jpg

  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#58 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 23 duben 2009 - 12:53

Legenda pro TYP Atlas 8 NT

Přiložené miniatury

  • atlas8nt.jpg

  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#59 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 23 duben 2009 - 12:54

Legenda pro TYP City Navigator 2009

Přiložené miniatury

  • citynavigator2009.jpg

  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#60 StanB99

StanB99

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2009 - 19:05

Vím, že s TYPky to uplně přímo nesouvisí, ale chtěl bych se zeptat, zdali se někomu podařilo "rozchodit" CityNav 2010 na MapSource 6.13.7. ? Verze 6.15.4 sice s 2010 funguje, ale i když se smířím s nárustem pomalosti načítání, tak se mi u map (např. TOPO Czech 2 Pro s typkem od dandry) stává, že se nenačte např. vrstva lesů (zelená) a vlastně to obnovím až přiblížením detailu na cca 100m a po opětovném oddálení už to zase pracuje normálně. Byl to jenom experiment a vrátil jsem se k MS 6.13.7, ale tam 2010-ka není vidět (podotýkám, že 2009 vidím). A s tím souvisí další otázka. Jsou v ČR mezi 2010 a 2009 takové rozdíly aby stálo za to se tím vůbec zabývat?
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama