Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3775 odpovědí na toto téma

#2701 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2014 - 16:30

Potvrzuju. Nahlaseno menionovi...


  • 0

#2702 janca361

janca361

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2014 - 10:36

Koukám, že neaktualizace se občas vyplácí.  :)

Nicméně - takové dva problémečky.

1) Import GPX (1 keš, co chodí z gcm) z GMailu. Ťuknu v mailu na přílohu, pracuje a pak ukáže hlášku "Před importem požadovaného souboru, je třeba tento soubor nejdřív uložit na paměťovou kartu. Poté spusťte Správce dat > Import."

Nešlo by to řešit nějak lépe, aby se hned keš dostala do Locusu? Hledání GPX v Downloads je trošku šílené.

 

2) Importuju z GeoGetu před addon a občas se stane, že dám importovat poprvé, naimportuje se, ale opět vyskočí okýnko s tím kam importovat. Import se povádí dvakrát po sobě, přitom keše vypadají, že jsou v Locusu napoprvé. Nevím, kde je chyba, jestli v mých prstech nebo někde jinde.


  • 0

#2703 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2014 - 10:45

Zdravím,

 

díky @petulinko, byla jsi první a bylo vás mnoho :). Někdy kolem druhé v noci jsem vydal opravu, a zdá se že vše konečně v pořádku.

 

@janca361:

 

1) bohužel. Pro to, aby Locus mohl přímo šahat na přílohu v emailu je potřeba oprvávnění "Může číst emaily" a myslím že to by se hodně lidem nelíbilo.

2) tohle je problém o kterém vím a nedaří se mi vypátrat proč se vám to děje. Takže určitě není chyba na tvé straně.


  • 0

#2704 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 8:59

Stáhl jsem si novou verzi Locusu a koukám, že problém mizejících waypointů byl částečně vyřešen - chci za to velmi poděkovat. Nicméně stále jedna věc přetrvává, tak to hlásím. Waypointy, které jsou převzaty z databáze Geogetu, už nemizí a jsou OK. Jenže jakmile si přidám já  svůj další waypoint (v seznamu waypointů přes menu - Přidat nový bod), tak se objeví na mapě, ale jak s mapou pohnu, zmizí. Tak velmi prosím ještě kouknout na tohle...a děkuji.


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#2705 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 9:07

Nebo mi prosím klidně někdo doporučte jiný postup, třeba to dělám zbytečně složitě a běžně se to dělá jinak. Jsem prostě v terénu na multině či mystérce a právě jsem si na papíře spočítal, kde má být finálka. Chci si ji nějak dát do Locusu, podívat se, kde je a případně se k ni nechat navigovat. Nemusí to být nutně ve formě waypointu ke keši a nepotřebuji, aby si to Locus pamatoval i po ukončení. Stejně si to pak doma z toho papíru přepíšu do Geogetu. Jde mi jen o to, když už jsem spočítal, tak to zobrazit a nechat se tam dovést. Díky předem za rady.


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#2706 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 9:31

Zdravím,

 

díky @petulinko, byla jsi první a bylo vás mnoho :). Někdy kolem druhé v noci jsem vydal opravu, a zdá se že vše konečně v pořádku.

Neni zac :) Jen se teda omlouvam, ez jsem to praskla do pluska bety :D Ale v danou chvili to pro me bylo nejrychlejsi a nejpohodlnejsi reseni :D


  • 0

#2707 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 9:39

@petulinka: v pohodě

 

@lbd945: tohle už bohužel nejde. S tím musíš na autora add-onu, který na tom myslím i pracuje. Problém je že bod který je z Live mapy v locusu v podstatě neexistuje. Když pohneš mapou, tak se z add-onu pošlou nová data která tvůj bod přepíšou. Takže to chce aby add-on po změně bodu data uložil do GeoGet databáze.


  • 0

#2708 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 10:59

@menion: OK, díky za info. Protože Locus je nástroj mnoha možností a má velmi široký záběr, velkou část jeho funkcí vůbec neznám. Chci se proto jen zeptat: existuje v Locusu nějaký způsob, jak zadat do mapy bod, k němuž vím souřadnice? Abych se podíval, kde je a nechal se k němu případně dovést. Jsou tam nějaké POI či jiný seznam bodů, který si tam mohu naťukat? Stačí mě jen nasměrovat, já si to už dostuduju/dozkouším. Moc díky.


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#2709 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 11:08

Pres Menu -> Vice si pridas na pravej panel polozku Pridat novy bod a je to :)


  • 0

#2710 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 11:28

@petulinka1: supr - díky, vyzkoušel jsem, šlape. Ještě si musím zvyknout to používat místo stávajícího postupu, ale to už je můj boj.


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#2711 DAMSI

DAMSI

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 12:36

Potřebuji prosím poradit.
Používám multi touch na ZOOMvání mapy.
Mapa se však zvětšuje třeba na 175% atd
Lze někde nastavit aby při použití multi touche skákala pouze v dostupných měřítkách mapy? Tj pokaždé 100%?
Děkuji :)

 


  • 0

#2712 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2014 - 9:36

@menion

http://www.androidpi...es-is-invalid-5

Tak uz jsem jim tam i psal, ze je to uz tyden a ze na ne prd*m... :-(

zajimalo by me, jestli uz ti alespon napsali, co je ten error 5.


  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2713 DAMSI

DAMSI

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2014 - 8:03

journal na to mít vliv nebude, to je takový soubor na nic ...

 

Spíše pokud to máš tři mapy v jednom adresáři (tvářící se jako jedna mapa), tak bych zkusil rozdělit je samostatně (jedna možnost) a nebo vypnout v Locusu > nastavení > mapy - pokročilé > automatické načítání map, jestli to něco neudělá.

 

Jinak log jak píšeš, ale bojím se že tam toho moc nebude.

 

Něměnilo se u tebe něco v poslední době? protože já na práci s mapami vůbec nešahal, takže je divné že se tam najednou objeví takový problém. A navíc nikdo jiný též nic takového nehlásil.


Tak problém s „rozpadáním“ map vyřešen. Zkoumal jsem všechny možné varianty, až jsem zjistil že to způsobuje zapnutá funkce: Stínování mapy
Tato funkce i velmi zpomaluje načítaní dlaždic do mapy.Nicméně po vypnutí, už není jediný problém.


Tento příspěvek byl upraven od DAMSI: 17 červenec 2014 - 8:03

  • 0

#2714 DAMSI

DAMSI

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2014 - 9:29

@menion:
Ještě bych měl jeden dotaz, nebo spíš zbožné přání.
Locus má úžasnej výběr možností exportu bodů. Jen mě tam zrovna chybí EXPORT do ov2.
Skoro bych řek, že cca před třemi roky to tam bylo, ale nechci kecat.....
Každopádně nebylo by možné to tam dodělat? Po androidem bohužel žádnej konvertor nešlape a tahat sebou všude noťas taky nejde.
Moc by mi to ulehčilo práci. Děkuji.


  • 0

#2715 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2014 - 14:16

Ahoj,

měl bych malou otázečku.

V poslední době když spustím Locus mi vpodstatě ihned vyskočí hláška "Geocaching4Locus spadl", ale pak se zdá, že vše běží.

Nevíte, co by to mohlo být?

 

A ještě dotaz - pochopil sem správně, že upgrade na vyšší verzi přes AndroidPIT je "odložen" na neurčito .....

 

díky


  • 0

#2716 jessie.r

jessie.r

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2014 - 14:39

Jo, to mně taky dělá, ale od té doby je to aspoň u mně o dost pomalejší, než se mi načtou keše do mapy... Minulý týden to ve čtvrtek trvalo skoro dvě hodiny... A to to bylo v Praze, takže internetové připojení bylo rychlé :-(!
  • 0

#2717 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2014 - 16:07

A ještě dotaz - pochopil sem správně, že upgrade na vyšší verzi přes AndroidPIT je "odložen" na neurčito .....

díky


Presne tak. U nich na foru napsali menionovi, ze to bude nejdrive za 4 tydny. Ale treba jeste za dele....Taky cekam. Navic ma pry asi za mesic vyjit nova verze s vyraznejsimi zmenami....
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2718 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 8:24

Hm, tak nevím, asi budu muset hledat jak zaplatit na Google play.

Právě abych se vyhnul platbě kartou jsem šel přes APIT.  :angry:


  • 0

#2719 TeamDM-Z

TeamDM-Z

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 10:04

Doufám, že nikoho nenaštvu a neurazím. Ale smazal se mi soubor geoget.db3 a chtěl bych se zeptat, jestli by někdo nebyl tak hodný a neposlal mi ho. Samozřejmě bez vyluštěných finálek, atd. Jen abych měl v mobilu nějaký cache. Děkuji a pokud někoho naštvu, nebo urazím. Tak se omlouvám a příspěvek přeskočte, děkuji :)


  • 0
Can you hear me!!

#2720 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 15:02

no nevim, vzhledem k tomu, ze geoget.db3 je soubor z TVEHO geogetu tak mi prijde snazsi si ho do telefonu z PC znovu nahrat. Pripadne z telefonu zpet do PC. Nebo si smazal oba naraz ????  Nehlede k tomu, ze Geoget dost casto tvori zalohy a neni nic snazsiho, mez si proste posledni zalohu prejmenovat


  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama