Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3773 odpovědí na toto téma

#2801 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 12:43

Ahoj, když už se tu mluví o logování, děje se mi taková podivná věc při logování keší. Když dám zalogovat, trvá mi někdy několik desítek sekund, než mi naskočí dialog, kde se vyplňuje vlastní log. Píše to "pracuji". Zajímalo by mne, co tam pracuje, jestli se tomu dá vyhnout. Děje se mi to vždy jen u prvního logování po spuštění. U další keše dialog naskočí hned. 
Stává se mi to na 2 telefonech (Android 2.3 i 4.2). Keše převážně načítám (neimportuji) pomocí pluginu z Geogetu.

  • 0

#2802 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 13:52

To bude urcite tim, ze na pozadi probiha prihlasovani na gclive. Zbavit se toho da volbou, logovat vzdy offline tusim. Pak to jen vytvari lokalne fieldnotes. Pokud chces logovat online, tak musis vzdy vydrzet prvni prihlaseni
  • 0

#2803 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 196 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 14:00

Tim prihlasovanim na pozadi myslis co? Bud mas autorizacni token, pak zadne prihlaseni nepotrebujes. Nebo jej nemas, a pak se musis stejne interaktivne prihlasit, a nechat uzivatele odsouhlasit pristup k datum.


  • 0

#2804 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 14:14

To bude urcite tim, ze na pozadi probiha prihlasovani na gclive. Zbavit se toho da volbou, logovat vzdy offline tusim. Pak to jen vytvari lokalne fieldnotes. Pokud chces logovat online, tak musis vzdy vydrzet prvni prihlaseni

Když si tahám keše pomocí pluginu Geocaching4Locus, tak je to přihlášení násobně rychlejší, tam trvá pár sekund, než se začnou stahovat data. To stahuje taky pomocí GCLive. To v praxi tak často nedělám, ale vím, že mne to tam nikdy neiritovalo...

Může to být tím, že většinou poprvé loguji někde v lese, kde jsou třeba pomalejší data, nevím, jak datově náročné je prvotní přihlášení. Ale ostatní komunikace je pak rychlá, pár řádek v logu se odešle rychle.


  • 0

#2805 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 15:24

Ja mam dojem, ze Locus si stahuje i uzivatelsky profil kvuli trackables... Pak, pokud mas hodne informaci v profilu (statistiky), tak to na pomalem internetu muze trvat taky pekne dlouho (vlastni zkusenost).

Autentizacni token mit muzes, ale tyhle veci si vzdycky Locus taha po spusteni znovu...


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#2806 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 196 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 15:34

No jasne, ale to preci neni prihlasovani, ale ze se proste Locus rozhodne, ze si z gc.live neco stahne. To pak chapu, zmatlo mne to "prihlasovani".


  • 0

#2807 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 15:39

@ilex2: vývojářské možnosti je potřeba na každém novějším zařízení aktivovat ručně. Ve tvém případě například takto: http://webcazine.com...n-xiaomi-redmi/

 

@ToRo61: automaticky nejde, bohužel.

 

Diskuze kolem delšího startu při prvním logování: díky, přínosná diskuze. Koukám, že Locus celkem zbytečně v tomto případě načítá profil. Trackables se načítají až později na vyžádání a jediný účel profilu je v tomto případě počet "favorites", který by mohl být též na vyžádání. Když si vzpomenu, zkusím to trošku vylepšit.


  • 1

#2808 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2014 - 20:22

Menione, díky. To bylo bylo fajn.
  • 0

#2809 ilex2

ilex2

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2014 - 11:19

@ilex2: vývojářské možnosti je potřeba na každém novějším zařízení aktivovat ručně. Ve tvém případě například takto: http://webcazine.com...n-xiaomi-redmi/

 

 

Díky, už jsem si to nastavil.

Pokoušel jsem se to dostat i přes Android Monitor, ale ten mi nenačetl připojený telefon. Navíc PC hlásí že Zařízení USB nebylo rozpoznáno. Ale počítač po kontrole konstatoval, že ovladač je instalován správně.

Mezitím jsem si aktualizoval Locus a už to zatím funguje.

 

moc děkuji


  • 0

#2810 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2014 - 8:06

@menion - U vylustenych kesek a nasledne zmenenych souradnic na GCcom se keska v locusu zobrazi s cervenou teckou. Kdyz je ale keska disable, tak je jen preskrtnuta, ale tecka u ni uz neni. Neslo by to nejak udelat, aby byla preskrtla a mela i tu cervenou tecku (hvezdicku)?


  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2811 DAMSI

DAMSI

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2014 - 9:12

Dotaz pro všechny zúčastněné....
Funguje vám korektně zálohování?
Když vyberu volbu zálohovat vše, tak to sice udělá zálohu ale při obnově to nabídne pouze zatržítko OBNOVIT NASTAVENÍ.
Zkoušeno na dvou telefonech...
Jste ne tom stejně? verze 3.2.2


  • 0

#2812 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2014 - 16:22

@DogVader: tohle po mě tady na fóru nedávno někdo chtěl. Nicméně bohužel to není tak jednoduché. Koukal jsem se na to a musel bych kvůli tomu komplet předělat systém jak si Locus uchovává informace i ikonkách které kreslit. A vzhledem k tomu, že to docela funguje, tak se mi do toho teď moc šahat nechce, popravdě ...

 

@Damsi: omluva, chyba u mě, bude opraveno v další verzi


  • 0

#2813 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2014 - 19:49

@menion - U vylustenych kesek a nasledne zmenenych souradnic na GCcom se keska v locusu zobrazi s cervenou teckou. Kdyz je ale keska disable, tak je jen preskrtnuta, ale tecka u ni uz neni. Neslo by to nejak udelat, aby byla preskrtla a mela i tu cervenou tecku (hvezdicku)?

Mě se červená tečka občas zobrazí i na ikoně tradičky. Nevíte někdo, co to znamená?


  • 0

#2814 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2014 - 21:48

Myslim, ze staci, kdyz ma keska waypoint se jmenem final, nebo podobne...
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2815 DAMSI

DAMSI

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2014 - 8:02

@Menion: Super, děkuji :)


  • 0

#2816 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2014 - 9:50

Myslim, ze staci, kdyz ma keska waypoint se jmenem final, nebo podobne...

Presne tak. Ta cervena hvezdicka proste jenom znaci pritomnost Final WP/priznak vypoctenosti. Takze jestli nejakej inteligent dal k tradicce FWP.....
  • 0

#2817 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2014 - 9:56

Od posledni aktualizace mi nefunguje smazani obsahu kategorie pri importu (takove to zatrzitko kdyz vybiram kam chci importovat). Data tam zustanou.

Deje se to jeste nekomu?


  • 1
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#2818 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2014 - 10:05

hvězdička se objeví i v případě, že jste upravili souřadnice keše. Je to tedy známka změny souřadnic, více než jen přítomnost final waypointu (který nemusí nutně změnit souřadnice pokud to není povolené v nastavení Locusu)

 

@niximor: pokud mluvíme o importu přes GSAK/GeoGet add-on pak potvrzuji ... bude opraveno v aktualizaci zítra (ano opět před víkendem - kdo si chce apku testnout než půjde ven, je opět již od neděle venku testovací verze)


  • 0

#2819 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 7:48

Mam dalsi postreh... nevsiml jsem si, ze by ten novy addon pro FieldNotes mel vlastni vlakno, tak to zkusim tady.

 

1) Proc se standardne vybira nejakych X poslednich dni a neni tam moznost aby se standardne vybraly vsechny nezalogovane? Nevim jaky presne ma mit ten addon prinos oproti tomu co bylo driv v Locusu, ale ja docela chci oznacit kese jako nalezene, po vikendu je nahrat na web a na webu zalogovat. V tom mi ten novy addon zrovna 2x nepomaha. Nenahravam FN pravidelne kazdy den, aby mi volba "Vzdy vyber X poslednich dni" v necem pomahala.

 

2) Chybi tam moznost automaticky nahrane zaznamy smazat. Nevim, proc bych tam mel mit X set zaznamu, ktere uz me nikdy zajimat nebudou. Vim, ze je muzu smazat rucne, ale to je opet docela nepohodlne, kdyz by to aplikace mohla delat sama.


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#2820 Pnov

Pnov

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 7:52

Od posledni aktualizace mi nefunguje smazani obsahu kategorie pri importu (takove to zatrzitko kdyz vybiram kam chci importovat). Data tam zustanou.

Deje se to jeste nekomu?

Děje. Navíc se mi dnes ten nový plugin tvrdí, že nemám uložené žádné field notes. O víkendu jsem jej se skřípějícími zuby rozchodil a fungovalo to.


  • 0

P%C5%88ov.png





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama