Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3761 odpovědí na toto téma

#2821 janca361

janca361

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 8:26

Mam dalsi postreh... nevsiml jsem si, ze by ten novy addon pro FieldNotes mel vlastni vlakno, tak to zkusim tady.

 

No já už zase nějakou dobu neaktualizovala, takže nevím... ten addon je nutnej, tj. od některé verze nelze FN posílat "po staru" přes GCLive? 


  • 0

#2822 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 8:58

Tak tak, nyní už to bez addonu nejde.


Tento příspěvek byl upraven od shaman3: 05 září 2014 - 8:58

  • 0

#2823 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 10:44

Mam dalsi postreh... nevsiml jsem si, ze by ten novy addon pro FieldNotes mel vlastni vlakno, tak to zkusim tady.

 

1) Proc se standardne vybira nejakych X poslednich dni a neni tam moznost aby se standardne vybraly vsechny nezalogovane? Nevim jaky presne ma mit ten addon prinos oproti tomu co bylo driv v Locusu, ale ja docela chci oznacit kese jako nalezene, po vikendu je nahrat na web a na webu zalogovat. V tom mi ten novy addon zrovna 2x nepomaha. Nenahravam FN pravidelne kazdy den, aby mi volba "Vzdy vyber X poslednich dni" v necem pomahala.

 

2) Chybi tam moznost automaticky nahrane zaznamy smazat. Nevim, proc bych tam mel mit X set zaznamu, ktere uz me nikdy zajimat nebudou. Vim, ze je muzu smazat rucne, ale to je opet docela nepohodlne, kdyz by to aplikace mohla delat sama.

 

Naprosty souhlas v obou bodech.

 

 

Děje. Navíc se mi dnes ten nový plugin tvrdí, že nemám uložené žádné field notes. O víkendu jsem jej se skřípějícími zuby rozchodil a fungovalo to.

 

Aktulizace toho doplnku mi v tomhle pomohla.


  • 1
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2824 Tinklebell

Tinklebell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)
  • LocationBrno

Publikováno 05 září 2014 - 12:06

Souhlasím s Niximorem. Vyhovovala mi možnost po zalogování/odeslání FN záznamy smazat. Takto mrknu do nastavení a vidím, že tam mám stále záznamy, byť jsou už všechny nahrané na gc.com. Když se pak mrknu do přehledu z addonu, mate mě to.

Ponechala bych to, jak to bylo původně - kdo je chce smazat, zaškrtne po nahrání smazat. Kdo je tam chce mít - nezaškrtne. Ta volba mi tam velmi chybí.

 

Přivítala jsem volbu více šablon (chtěla jsem využít vícejazyčné verze) - nicméně ji nakonec nepoužívám. V terénu se snažím vytvořit FN co nejrychleji, proto když odlovím, dvěma kliky vytvořím FN přímo u kešky, a pokračuji. V terénu si neprohlížím FN přes addon, abych ho musela rozbalit, najít příslušný záznam, rozbalit, dokliknout šablonu, potvrdit. Když pak přijdu domů, tak FN rovnou nahraji na GC.com a tam případně upravuji - už si záznamy znovu neprojíždím a neupravuji v Locusu, abych tam doklikala další šablonu a až pak odeslala.

Ten efekt volby šablon mi nevynahradí rychlost a pohodlnost vytvoření záznamu přimo v kešce. Je to škoda.

Nešlo by dát možnost více šablon již u logování u kešky, nikoli až v addonu?

 

Addon mi funguje, jen se mi stýská po některých jednoduchých dřívějších funkcích.


  • 0

#2825 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 12:56

Mě to naopak vyhovuje, jak to je nyní, štvalo mě, že předtím bylo defaultně zapnuté smazání FN po odeslání a já jsem to musel vždy pokaždé odškrtávat. Nyní jsou navíc ty odeslané FN barevně odlišené, což je perfektní.


  • 0

#2826 Tinklebell

Tinklebell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)
  • LocationBrno

Publikováno 05 září 2014 - 13:03

Tak to je super, že teď už tam ta možnost není vůbec. :)


  • 0

#2827 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 14:54

Proč nepožádáte autora addonu, aby tam tu funkci dal? Odpovídá např. na Locus fóru v tomto threadu (nick "ormoru"): 

http://forum.locusma...hp?topic=4097.0


Tento příspěvek byl upraven od shaman3: 05 září 2014 - 18:24

  • 0

#2828 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2014 - 21:07

To auto-neodtrhávání mi taky nesedí, podařilo se mi tak pár logů poslat několikrát, pak jsem to musel všechno mazat... :-/


  • 0
\m/

#2829 Phoenicurus

Phoenicurus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2014 - 8:16

Ahoj, potřeboval bych radu, mám Locus PRO a jsem spokojený, ženě jsem teď nainstaloval na zkoušku Locus FREE, nahrál jsem ji tam pár kešek, udělali jsme si procházku, odlovili je a ona si je (off-line) zalogovala. Ted bych potřeboval nahrát texták s logama na GC.com, ale nemůžu ho nikce najít. V PRO verzi je klasicky v rootu Locusu pod názvem GCfieldnotes.txt nebo tak nějak. U ženy ve free verzi jsem nikde žádný texťák nenašel - ani na kartě, ani v telefonu. A přitom, když mrknu na nastavení/geocaching, tak v možnosti vymazat terenní poznámky je uvedený správný počet kešek, které zalogovala. Stejně tak v základním infu u jednotlivých kešek logy jsou. Ale txt nikde. Je to FREE verzí? 


  • 0

#2830 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2014 - 8:47

Ahoj, potřeboval bych radu, mám Locus PRO a jsem spokojený, ženě jsem teď nainstaloval na zkoušku Locus FREE, nahrál jsem ji tam pár kešek, udělali jsme si procházku, odlovili je a ona si je (off-line) zalogovala. Ted bych potřeboval nahrát texták s logama na GC.com, ale nemůžu ho nikce najít. V PRO verzi je klasicky v rootu Locusu pod názvem GCfieldnotes.txt nebo tak nějak. U ženy ve free verzi jsem nikde žádný texťák nenašel - ani na kartě, ani v telefonu. A přitom, když mrknu na nastavení/geocaching, tak v možnosti vymazat terenní poznámky je uvedený správný počet kešek, které zalogovala. Stejně tak v základním infu u jednotlivých kešek logy jsou. Ale txt nikde. Je to FREE verzí? 

No aby to nebela uz ta nova verze potrebujici Addon


  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#2831 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2014 - 10:22

Jo, stáhni jí tam addon, již jsem to tu jednou vysvětloval:

Ten soubor už se nepoužívá, viz: http://forum.locusma...g31371#msg31371

 

Nyní si musíš doinstalovat addon https://play.google....ddon.fieldnotes


  • 0

#2832 Phoenicurus

Phoenicurus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 08 září 2014 - 11:50

Díky, to mám teda radost, další addon. Snad to bude ve výsledku jednodušší. Mám čím dál tím větší pocit, že je lepší neaktualizovat, když něco funguje :-). 


  • 2

#2833 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 08 září 2014 - 18:06

Ahoj,

 pro addon jsem založil nové téma, ať se to neplete s Locusem.


  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#2834 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2014 - 15:09

Tak jsem si dnes stahl movou verzi Locusu pro, ktera ma mit novy autozoom. Ale nikde jsem nenasel kde to nastavit. V pokrocilem nastaveni map jsem nasel pouze zapnuti, ale ty nize uvedene hodnoty, o kterych se tam pise, tam proste nemam. A nize uz sjed nejde2014-10-03 16.08.17-1.png
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2835 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2014 - 16:01

Neresil jste nekdo integraci Waze do Locusu?

Libilo by se mi, abych krome "Guide", "Compass" a "Navigation" mohl zvolit i z jinych moznosti jak se na dany bod dostat - konkretne ze by se mi pustil Waze a dovedl me tam. Je mi jasne, ze v Locusu samotnem to implementovane neni, spis jestli jste nekdo neprisel na to, jak to udelat :)

 

Pripadne pro meniona jako feature request, waze by mel snad jit v pohode zavolat, podle https://www.waze.com/about/dev


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#2836 mike_btk

mike_btk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2014 - 17:08

Rád bych se zeptal autora Locusu, zda se bude nějak vyvíjet funkce Moje mapy - propojení na My Maps od Googlu? Dost jsem to dříve používal...


  • 0

#2837 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2014 - 18:47

Staci si precist novinky ve verzi - to co se vzdy zobrazi po nainstalovani novejsi verze. Pise se tam ze tuhle funkci google rusi. Tak nevim.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2838 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 623 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2014 - 18:51

@DogVader: autozoom má špatný popis. Je nyní zcela automatický takže žádné nastavení nepotřebuje. Doporučuji vyzkoušet během pohybu a uvidíš sám

 

@niximor: zkus v obrazovce s bodem kliknout na ikonu puzzle > mapové aplikace > mapy a tam někde by Waze mohl být automaticky

 

@mike: jak píše DogVader, ruší. Nicméně alternativu "Maps Engine" rovnou přejmenoval na "My Maps" aby se to nepletlo. Rád bych tam "Maps Engine" přidal, nicméně to bude strašně práce a nejsem si jist poptávkou. Takže máš-li zájem, doporučuji hlasovat - http://help.locusmap...gle_maps_engine


  • 0

#2839 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2014 - 21:04

@niximor: zkus v obrazovce s bodem kliknout na ikonu puzzle > mapové aplikace > mapy a tam někde by Waze mohl být automaticky

 

Neni tam :( Takze asi spis smerovat na autory Waze? Tam ale asi nepochodim...


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#2840 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 623 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2014 - 21:13

nainstaloval jsem si ho (waze) a je tam. Kliknu na bod > tmavá ikonka druhá z prava (puzzle s otazníkem) > Mapové aplikace > Mapy > vyskočí mi seznam a dole je Waze


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama