Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3769 odpovědí na toto téma

#2861 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 18:49

Hmmm, zajímavé, jde to případně vypnout? :-)
  • 0
\m/

#2862 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2014 - 22:14

No doufam, ze to pujde vypnout. Ty informace co to zobrazi vidim diky "vylepsenym" ikonkam, takze takhle to je akorat klik navic.
  • 0

#2863 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2014 - 0:25

@menion

http://www.geocachin...oid-os/page-139

Muj je paty od shora.

Nemuze to byt tim, ze mam Locus pro prez AndroidPit? Ale nemelo by ne, jestli se jedna o testovaci free verzi.

Tak oprava - uz mi to facha. Celkem se mi ta moznost se rovnou navadet a rovnou videt napovedu libi. Ale asi by to chtelo mit moznost to vypnout.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 25 říjen 2014 - 0:28

  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2864 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2014 - 7:36

vy jste banda, ani jste to nezkusli v terénu a už to chcete vypínat.

 

A vypnout to jde v nastavení > mapy - objekty & styly


  • 0

#2865 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2014 - 10:24

Jak rikam, libi se mi to. Je to jen nezvyk. Zitra otestuju ;)
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2866 drowned

drowned

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2014 - 12:44

@menion: Nešla by prosím tě přidat možnost zvolit sílu čáry u navádění? Třeba tam kde se šteluje barva a průhlednost? Mám postaršího kamaráda a už špatně vidí. Koupě většího telefonu mu nepomohla a to má brýle  :D  


  • 0

#2867 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2014 - 12:48

stačí upravit parametr v config souboru

 

http://docs.locusmap...figuration_file

 

Pro tvůj případ se jedná o parametr GUIDING_PATH_SYMBOL , kde nicméně není definice síly čáry ale tvaru té šipky, tedy trošku komplikovanější. Nicméně stačí když všechna čísla na dané řádce přenásobíš dvěmi, čímž šipku 2 x zvětšíš. Tak alespoň tak. Snad se podaří


  • 0

#2868 drowned

drowned

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2014 - 14:49

Díky, předám mu to. Snad se s tím popere.
  • 0

#2869 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2014 - 18:39

@menion
U posledni verze (ne bety) mi obcas nefunguje ikonka na to, aby se mapa drzela moji pozice. Otaceni funguje normalne. Kliknu na to a zmodra to jen na dotyk a modre to nezustane. Nekdy pomuze restart aplikace. A nekdy to funguje normalne.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2870 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2014 - 21:51

Menione, nápad dobrý, ale...

 

Používám ikonky udávající D/T a velikost keše již na mapě, takže keš otvírám jen kvůli hintu, logování či např. fotomapě, listingu... Až doba pokročí, a Locus mi bude umět číst myšlenky, tak to bude super, jenom si pomyslím "Teď chci před-dialog na hint", "Teď chci rovnou do listingu" a bude. 

 

U mě by to bylo asi půl na půl a teď jde o to, jestli se na to dívám jako v polovině případů obtěžující prvek (poloprázdná sklenice), nebo v polovině případů usnadňující prvek (poloplná sklenice). Sám zatím nevím no.  :ph34r:


  • 0
\m/

#2871 Numira

Numira

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2014 - 7:56

Já novou změnu velice vítám, je to něco, co jsem chtěl, aniž bych o tom věděl :-) Perfektně vylepšení! Obvykle nové změny nekomentuju, ale tentokrát tleskám nahlas.


  • 0

#2872 homole

homole

    Já jsem to říkal.

  • Members
  • PipPipPip
  • 401 příspěvků(y)
  • LocationLokomotion

Publikováno 29 říjen 2014 - 19:07

Ahoj

skromný dotaz. Mám v locusu gpx  z GG a i databázi.db3. Zároveň mám v mnt/external_sd/locus/data/geocaching   staženy obrázky k listingu, ale tyto se po načtení keše v Locusu nezobrazí. Odkaz vidím po kliknutí na ikonu obrázku (modrý otazníček) správný. A ani pokud jsem online se mi nezobrazí obrázky listingu. Čím to?

 

EDIT: při kliku na odkaz se zobrazí:

webová stránka není dostupná

web.stránka na dané adrese:"kompl.adresa uložení obrázku" je možná dočasně nedostupná nebo přesunuta.


Tento příspěvek byl upraven od homole: 29 říjen 2014 - 21:28

  • 0

#2873 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2014 - 10:26

Mám prosbu o neco podobného. Nejedná se o čáru, ale o modrou šipku, která v mapě zobrazuje moji polohu při chůzi nebo jízdě. Nešla by prosím tě více zvýraznit třeba zesílením čar? Při jízdě nejčastěji používám měřítko okolo 1000 m, protože mám přehled o nejbližším okolí kam jedu a už tu šipku v mapě špatně rozeznávám? Díky
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#2874 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2014 - 10:03

@menion
U posledni verze (ne bety) mi obcas nefunguje ikonka na to, aby se mapa drzela moji pozice. Otaceni funguje normalne. Kliknu na to a zmodra to jen na dotyk a modre to nezustane. Nekdy pomuze restart aplikace. A nekdy to funguje normalne.


@menion
Tak to dela, kdyz mam zaply tem novy autozoom.

 

A pak jeste jedna vec zlobi - kdyz jsem nekde, kde je pomaly mobilni internet plus je naprd signal a dam zalogovat trackable, tak koukám treba 2 miniuty na okenko pracuji. Bylo by fajn, kdyby to slo tlacitkem zpet zrusit. Aby clovek mohl jit dal a nemusel cekat.


Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 02 listopad 2014 - 13:50

  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2875 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2014 - 22:54

EDIT: btw. nezkoušel jste někdo poslední BETA verzi? Zajímá mě váš názor na nové popup okna při kliknutí na keš na mapě. Sám jsem to ještě v terénu nezkoušel :)

Ahoj, tak jsem to zkusil. Je to nezvyk. Skvělé by bylo, kdyby tytéž informace zobrazoval hint-okénko, zobrazené po najetí ikonky kešky pod zaměřovací kříž vprostřed. Takhle chci zobrazit listing, kliknu na kešku, pak kliknu na popu okno, počtu si v listingu, kliknu na zpět, je tam mapa furt s popupoknem a musím dát znovu zpět, aby tam nic nebylo. Předtím 1klik vidím listing, 1klik zavřu listing. Teď tatáž operace na 2kliky.zavření taky na 2.
Popupoknem menu je dobrá myšlenka. Co tak do hint-okénko použít na zobrazení rychlých info. Kliknu otevře listing a delší podržení zobrazí menu? A ještě by bylo perfektní, kdyby v tom menu byla volba Zalogovat. Při potřebě logovat už většinou není potřeba získat další informace o keši.
Jinak chvalím Locus, je perfektní!
  • 0

#2876 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 844 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2014 - 20:05

Tohle drzeni stredu mi v posledni verzi blbne spolu s novym autozoomem...Mozna je to celkove nejak ted rozhozene. Viz jak jsem psal nekde vys...
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2877 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 13:25

Poslední dobou u sebe pozoruji zvláštní problém. Keše do locusu importuji přes geoget doplněk. Dnes jsem si aktualizoval .db3 a nahrál do telefonu. Po importu se mi ovšem u keší ukazují starší logy, než jsou v geogetu. Tedy v geogetu mám u keše logy ze včera, ale aplikace mi ukazuje logy třeba ze září. Když dám aktualizovat logy, stáhnou se nové (aktuální). Děje se mi to opakovaně. Zkoušel jsem to znova importovat a stejný výsledek. Když zapnu live mapu, je to stejné. Neví někdo, co by to mohlo způsobovat? Hledám řešení, než se pustím do reinstallu aplikace.

 

Jinak Locus Pro aktuální verze, totéž u Geoget doplňku. telefon Nexus 5, Android 4.4.4.


  • 0

#2878 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2014 - 17:50

Poslední dobou u sebe pozoruji zvláštní problém. Keše do locusu importuji přes geoget doplněk. Dnes jsem si aktualizoval .db3 a nahrál do telefonu. Po importu se mi ovšem u keší ukazují starší logy, než jsou v geogetu. Tedy v geogetu mám u keše logy ze včera, ale aplikace mi ukazuje logy třeba ze září. Když dám aktualizovat logy, stáhnou se nové (aktuální). Děje se mi to opakovaně. Zkoušel jsem to znova importovat a stejný výsledek. Když zapnu live mapu, je to stejné. Neví někdo, co by to mohlo způsobovat? Hledám řešení, než se pustím do reinstallu aplikace.

 

Jinak Locus Pro aktuální verze, totéž u Geoget doplňku. telefon Nexus 5, Android 4.4.4.

Jen bych se zeptal  - pouzivas aktualizacni plubin nebo kopirujes celou databazi. Pokud pouzivas plugin, tak mam dojem, ze ten pouze doplnuje o rozdily a u starych kesi proste stare logy neresi


  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#2879 Tinklebell

Tinklebell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)
  • LocationBrno

Publikováno 17 listopad 2014 - 17:24

Ahoj, s těmi staršími logy to mám stejné. Importuji čerstvé PQ do Geogetu, př. ze začátku listopadu. V Geogetu mám pak i aktuální logy. Po přípravě zkopíruji celou .db3 na kartu telefonu. Při rozkliknutí logů v Locusu tam mám logy ze září, poslední měsíc a půl tam nejsou. ;( Mám něco špatně nastavené? Díky za odpověď.


  • 1

#2880 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2014 - 17:10

 

EDIT: btw. nezkoušel jste někdo poslední BETA verzi? Zajímá mě váš názor na nové popup okna při kliknutí na keš na mapě. Sám jsem to ještě v terénu nezkoušel :)

 

musím říct, že se mi tato varianta líbí, často stačí.

Jen bych se připojil k jedné z předchozích reakcí - nedalo by se doplnit do této "vyskakovánky" taky zalogování?

přišlo by mi to šikovné.

 

A díky za stálé vylepšování Locusu  :)


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama