Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3773 odpovědí na toto téma

#2981 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 815 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2015 - 21:41

Když se to vyskovací okno poprvé v Locusu objevilo, tak právě toto chování (tj. po návratu z obrazovky s podrobností bodu se nezobrazí přímo jen mapa, ale pořád je tam aktivní to vyskakovací okno :-(), bylo pro mě důvodem, proč jsem zobrazení vyskovacího okna zakázal.

To fakt tahle vlastnost vadí jen Joe Trampovi a mně?

 

Byl bych taky radeji aby se pri navratu zpet rovnou zobrazovala mapa a ne to vyskakovací okno.
 


  • 3
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#2982 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2015 - 21:57

No jestli meted aktualne neco vadi, tak je to to zobrazovani i ostatnich "všech bodu v seznamu po kliknuti" - dřív, když sem kliknulna keš, tak v seznamu byla keš, ted když je kes u benzinek na dalinic tak vyskočí keš + 2* palivo.  Třeba v centru prahy toho v tom seznamu je pekelne moc


  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#2983 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2015 - 22:12

Dobesh: to je asi dáno použitím mapy a staženými/aktivními POI, ne?

Když mám třeba zapnutou Smartmaps tak se mi zobrazuji jen importované body, resp. ty, co zpřístuňují pluginy.

 

Edit: hmmm, skleróza... ty POI se zobrazují relativně krátce (cca 1-2měsice), ne? Už si nepamatuji, jak jsem je do Locusu dotáhl :-( ... to bylo asi spolu s novou mapou, ne?


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 01 únor 2015 - 22:17

  • 0

#2984 Lukas&Verca

Lukas&Verca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2015 - 13:20

Hmm, novy design se mi moc nelibi, ale sto lidi, sto chuti. Asi si zvyknu, uhledne starsi novinky POI ve vektorovejch mapach a zobrazovani podrobnosti - super vec.


  • 0

#2985 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2015 - 15:05

Tak ty nove poi od vekt. map mam v zakladu nezobrazene a nikam me nepletou. Jinak se to samozrejme po kliknuti chova jako jamykoliv bod.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2986 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2015 - 15:28

Pokud dám u keše přidat nový bod a kliknu na zadání souřadnic přes mřížku, možnost vybrání N/S E/W nabídka je prázdná. viz. screenshot

Přiložené miniatury

  • Screenshot_2015-02-02-15-22-04.png

  • 0

#2987 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2015 - 18:16

Pokud dám u keše přidat nový bod a kliknu na zadání souřadnic přes mřížku, možnost vybrání N/S E/W nabídka je prázdná. viz. screenshot

Já to prázdné nemám, ale zato nevidím, co je tam nastaveno. :) Android 4.4.2


Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 02 únor 2015 - 18:16

  • 0
\m/

#2988 prazskychytrak

prazskychytrak

    Rendy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2015 - 22:23

Nový vzhled super! I ten středový křížek pěkný a ikonky keší. Přimlouval bych se za řádek smajlíků i ve složkách, dala by se pomocí toho krásně kontrolovat dostupnost většího množství keší najednou :)
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy


#2989 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2015 - 21:07

Tak ty nove poi od vekt. map mam v zakladu nezobrazene a nikam me nepletou. Jinak se to samozrejme po kliknuti chova jako jamykoliv bod.

Jak jsem psal výše, tak většinou používám Smartmaps, a tak mě nepřekvapilo, že:

1) jsem tam POI od vektorových map neviděl :-) a

2) když jsem změnil mapy na vektorové, tak jsem tam POI viděl

teď mám ale takový stav, že POI vidím i ve Smartmaps (pokud jsem předtím překlikl na vektorové mapy) až do té doby než Locus zrestartuji, pak zmizí POI i ve Smratmaps.

 

Ony ty POI jsou v 'beta' režimu, tak to asi projde nějakým vývojem - mně by tedy vyhovovalo jejich úplné volitelné potlačení. V Oregonu jsem toto řešil tuším zvláštním profile, kde jsem měl nastavenou 'podrobnost detailu mapy' (nebo jak se to jmenuje).


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 03 únor 2015 - 21:12

  • 0

#2990 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 07 březen 2015 - 11:31

Mam takovy dotaz a soucasne prosbu na meniona. Nesla do Locusu pridat moznost stahnuti tras z batuzku z mapy.cz? Ja vim, ze je to asi utopie, ale bylo by to supr. Takhle si pripravene vylety musim stahovat a importovat... :)

 

A taky v posledni verzi se dost zmencila cisla u adresaru s keskamai. Proti nazvum tech adresaru, je to o dost mensi. Takove to cislo, ktere zobrazuje pocet zobrazenych ze skupiny / pocet celkem.


Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 13 březen 2015 - 14:54

  • 1
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2991 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2015 - 8:16

Ahoj, chci se zeptat na problém zdvojování keší v mapě. Mám Locus a add-on pro zobrazování keší z Geogetu a jde o tohle. Na mapě si vyberu keš, kliknu na ni prstem a nechám se k ní navádět kompasem. OK. Po příchodu na místo nebo někde po cestě se rozhodnu navigování zrušit. Opustím kompas, zůstane ale zapnuté navigování v mapě. Tak ho chci vypnout. Pokud jsem s mapou dosud nepohnul, je to OK. Pokud jsem ale s mapou pohnul, po kliknutí na keš se objeví nabídka, kde je ta keš dvakrát. Jedna dělá to co má - zobrazí nabídku ohledně té keše, druhá nedělá nic. Nešlo by tomuto zdvojení zabránit?

 

Stručně vyzkoušený postup, jak to vyvolám: V mapě rozkliknout keš, nechat se kompasem navádět. Zavřít kompas. Pohnout mapou. Znovu zkusit rozkliknout keš. A je tam dvakrát. Bez pohnutí mapou se to zřejmě nestává. Díky za prozkoumání.


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#2992 Yxccxy

Yxccxy

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2015 - 14:13

Jen blbý dotaz neb to nikde v nastavení nemohu najít.. Když dám navigovat tak mě to neustále naviguje "dolů".. Kde to lze změnit aby mě to táhlo po obrazovce klasický nahoru? Díky
  • 0

#2993 vavros

vavros

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2015 - 16:13

Dnes jsem používal databázi keší v Locusu, kde mám některé keše viditelné a některé ne.Databáze je docela velká a mám ji seřazenou abcedně a trochu to zdržuje ve vyhledávání.

Existuje možnost seřazení v seznamu nahoře označené viditelně?


  • 0

#2994 voldy

voldy

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2015 - 7:25

@Yxccxy

Na hlavní obrazovce je dole tlačítko pro rotaci mapy - viz tlačítko [8] http://docs.locusmap...ens:main_screen

 

@vavros

POkud vím, tak ne. Napadá mě kombinovat s geocaching filtrama a nebo viditelné, které jsou zároveň označené, překopírovat do jiné dočasné/pracovní složky


  • 0

#2995 vavros

vavros

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 8:39

A kdyby se v seznamu dalo jeste radit podle (nalezena a nenalezena) a taky treba zobrazit jen ty, kde mam posunute souradnice.

Nevite, jestli jsem to nekde neprehledl ?


@Yxccxy
Na hlavní obrazovce je dole tlačítko pro rotaci mapy - viz tlačítko [8] http://docs.locusmap...ens:main_screen
 
@vavros
POkud vím, tak ne. Napadá mě kombinovat s geocaching filtrama a nebo viditelné, které jsou zároveň označené, překopírovat do jiné dočasné/pracovní složky


  • 0

#2996 vavros

vavros

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2015 - 11:24

Tak uz jsem nasel ty spravne filtry....☺☺☺


A kdyby se v seznamu dalo jeste radit podle (nalezena a nenalezena) a taky treba zobrazit jen ty, kde mam posunute souradnice.
Nevite, jestli jsem to nekde neprehledl ?


  • 0

#2997 shamanek3

shamanek3

    Member

  • Banned
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2015 - 3:28

Jen blbý dotaz neb to nikde v nastavení nemohu najít.. Když dám navigovat tak mě to neustále naviguje "dolů".. Kde to lze změnit aby mě to táhlo po obrazovce klasický nahoru? Díky

Tipnul bych si, že je potřeba zapnout rotaci mapy ikonou vlevo dole.


Tento příspěvek byl upraven od shamanek3: 11 duben 2015 - 3:29

  • 0

#2998 Lukas&Verca

Lukas&Verca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 9:54

http://forum.locusma...p?topic=3256.15

 

Screenshot_2015-04-08-15-31-02.png


  • 1

#2999 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2015 - 13:22

Diky :-)


  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#3000 KLIKovi

KLIKovi

    KLIKovi

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2015 - 16:00

Ahoj, 

 

používám mapy SmartMaps a ty se mi nechtějí načíst. Vyhodí to hlášku " Problém s přidáním mapy, mapa není aktivována" Když nejdříve zapnu SmartMaps tak to běží bez problémů, dřív to fungovalo bez problémů.

Můžete mě někdo poradit? 

Díky Karel


Tento příspěvek byl upraven od KLIKovi: 18 duben 2015 - 9:23

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama