Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3773 odpovědí na toto téma

#3721 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2021 - 18:56

Zatím nejvíc mě trápí absence tlačítka +/- pro zoom. Vím, že je to předpotopní, ale třeba dneska na kole mi tyhle dvě tlačítka dost chyběly. Rád bych si je přidal do panelu, ale tu možnost jsem nenašel, tak kdyby náhodou někdo tušil jak, tak dejte vědět.

 

Nastavení > Ovládání > Panely a tlačítka > Viditelnost tlačítek zoomu.

 

Locus 4 již skoro 2 měsíce betatestuji a jsem z něj naprosto nadšený. Spousta lidí bude kafrat kvůli ceně, ale proto bude Locus Clasic. Kdo nechce platit a nepotřebuje aktualizace a průběžný vývoj, tak si vybere to. Kdo naopak rád podpoří vývojáře jedné z nejlepších mapových aplikací, tak mi to jedno pivo měsíčně chybět nebude. 


  • 3

#3722 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 440 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2021 - 19:03

Super, díky, tak tam jsem to nehledal. Škoda, že je to další kousek obrazovky co to sebere. Mám malý displej (Blackberry), takže v předchozí verzi, když to bylo v jednom pruhu dole to bylo lepší, ale co dá dělat, pokrok nezastavím.

 

Já jsem betu taky zkoušel, ale jen jestli fungují ty moje doplňky, uživatelsky až dnes poprvé.


  • 1

#3723 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2021 - 19:06

Já jsem betu taky zkoušel, ale jen jestli fungují ty moje doplňky, uživatelsky až dnes poprvé.

 

No, doplnky od tebe jsem zkousel taky jako prvni :-) To nemusis mit strach!


  • 1

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#3724 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2021 - 19:15

Druhá věc co mi nešla, tak je import zálohy z Google Drivu. Neustále mě to cpe na Dropbox, ačkoliv ho nemám.

 

 

Tak Dropbox mam, ale chci pouzivat Google drive. Takze bych uvital moznost si cloud nastavit......

 

 

 


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#3725 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2021 - 19:18

Mám cloud na Google Drivu od začátku a jede to bez problémů.


  • 1
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#3726 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2021 - 19:23

Mám cloud na Google Drivu od začátku a jede to bez problémů.

 

A mas na telefonu novou verzi Locusu 4.0 - s Golden predplatnym?

 

Protoze v Locus Map Pro mi Google Drive zaloha funguje taky a proto jsem si ji chtel nastavit na nove verzi!


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#3727 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 440 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2021 - 19:48

Už jsem to našel:

Všechny funkce > Nastavení > Zálohování > Automatické zálohování > Nahrát zálohu do cloudu > Tužka > vpravo nahoře tři čárky pod sebou > Vyberte zdroj

 

ufff


  • 1

#3728 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2021 - 19:55

Už jsem to našel:

Všechny funkce > Nastavení > Zálohování > Automatické zálohování > Nahrát zálohu do cloudu > Tužka > vpravo nahoře tři čárky pod sebou > Vyberte zdroj

 

ufff

Oooooo, dekuji ti! Funguje to! Pak uz jsou vsechny moje nastavovaci tuzby ukojeny a ted se ukaze na lovu kesi..... :-)


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#3729 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2021 - 20:40

Funguje ta záloha na cloud i neautomaticky? Ve verzi Pro když dělám zálohu a nechci to automaticky, ale.manualne, tak to na cloud nedostanu. Jen do zařízení.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#3730 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2021 - 21:49

Mužeš dělat synchronizaci ručně, kdy chceš.

 

A mas na telefonu novou verzi Locusu 4.0 - s Golden predplatnym?

 

Protoze v Locus Map Pro mi Google Drive zaloha funguje taky a proto jsem si ji chtel nastavit na nove verzi!

Mám verzi Locusu 4.0 a Gold předplatné, ale už ti v podstatě na to odpověděl  Y&MD.


  • 1
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#3731 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2021 - 0:41

Mužeš dělat synchronizaci ručně, kdy chceš.


A můžeš mi teda prosimtě poradit jak synchronizovat do cloudu? Bez toho aniž bych povolil automatické zálohování? Protože bez toho, se mi ten soubor zálohy jen uloží do telefonu. Nebo to lze jen ve verzi 4.0 a v Pro to nelze?

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 01 duben 2021 - 2:14

  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#3732 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2021 - 6:48

Ve verzi 4.0, Základní obrazovka - Všechny funkce - Různé - Synchronizace do cloudu - Nastavení - Automatická synchronizace. Buď povolíš nebo ne a o obrazovku dřív můžeš spustit ručně.

Na synchronizaci v Locus Pro 3.51. se teprve pracuje. Momentálně to lze řešit funkcí Zálohování, ve které lze nastavít automatickou zálohu do Dropboxu nebo Google Drive.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#3733 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 440 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2021 - 8:42

Pár objevů z LM4 (jen nevím, jeslti už nebyly v LM3)

- skrývání panelů a jejich zobrazování na dvojklik je pecka (Nastavení > Ovládání > Panely a tlač. > Viditelnost...)
- když podržíte tlačítko menu, máte možnost zapnout Expert settings


  • 2

#3734 jidis

jidis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 250 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2021 - 9:52

Kdo naopak rád podpoří vývojáře jedné z nejlepších mapových aplikací, tak mi to jedno pivo měsíčně chybět nebude. 

Kolik mu z té podpory ubere google? 


  • 0

#3735 Milancer

Milancer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2021 - 11:12

Po včerejším prvním výletě s LM4 trochu zklamání. Hlavně jsem zjistil výrazně větší spotřebu. Normálně mi bere Locus Pro asi 12% baterky na hodinu, odpolední výlet v pohodě zvládne a ještě hodně zbyde.

Včera jsem s novým LM4 skončil po 3 hodinách :o Dnes jsem zkusil porovnání doma, stejný telefon ležící na stejném místě, stejné nastavení jasu, 2 hodiny LM Pro vzalo 18%, 2 hodiny LM4 41%.


  • 1

#3736 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2021 - 15:12

Dnes od rána na výletu po keškách s LM4 do 15 hod. a spotřeba byla asi 42 %. a to po silnicích se navigovalo přes Waze.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#3737 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2021 - 16:31

@Archi: a to od rána je cca od kolika? A navigaci jsi měl celou dobu spuštěnou? resp. zapnutý displej? A asi taky záleži na kapacitě a stáří baterky.


  • 0

#3738 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2021 - 16:46

Od 8 hod a skoro celou dobu displej svítil, jen u 3 stromovek jsem to zhasnul. Mám S10+, A11.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#3739 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2021 - 0:24


Ve verzi 4.0, Základní obrazovka - Všechny funkce - Různé - Synchronizace do cloudu - Nastavení - Automatická synchronizace. Buď povolíš nebo ne a o obrazovku dřív můžeš spustit ručně.

Na synchronizaci v Locus Pro 3.51. se teprve pracuje. Momentálně to lze řešit funkcí Zálohování, ve které lze nastavít automatickou zálohu do Dropboxu nebo Google Drive.


Díky. Takže synchronizace přibude i do verze Pro?
A uvažuji teda i o tom predplatnem ve verzi 4. Je tam možnost v tom webovem planování na nějak zobrazit i kešky?
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#3740 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 440 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2021 - 13:04

K dotazu o plánování:

ta webová aplikace je tady: https://web.locusmap.app

 

Zatím to neumí body, zobrazí to pěkně trasy uložené v telefonu a jde i trasy vytvářet (zatím jsem to nezkoušel).

Předpokládám, že to v další verzi bude umět zobrazit i body. Pak, když budeš mít naimportované keše v telefonu, budeš moci asi zobrazit body na mapě. Ale to jen odhaduji.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama