Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3773 odpovědí na toto téma

#3741 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2021 - 14:45

Tak planovani na webu mi funguje, ale nejak nejsem schopen rozchodit rucni synchronizaci dat v Locusu na telefonu. 

Kdyz dam rucni synchronizaci, tak ta skonci po chvili hlaskou "Omlouvam se, tohle nejak nefunguje" s chybou code:10100

Pise to neco o problemech s internetem, ale vsechny ostatni online nastroje (zaloha, stahovani map a dalsi) normalne v Locusu funguji.....

Takze automaticka zaloha ok, rucni skonci chybou!


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#3742 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2021 - 16:53

Tak na to plánování na webu jsem zvedavej. Jestli teda bude i s těma bodama (keškama) z telefonu. To pro mě asi bude rozhodující, zda jít do předplatného, nebo nikoliv. Třeba nám tu Asamm napíše.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#3743 JanCapek

JanCapek

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2021 - 11:09

Ahoj, jako člen Locus Map týmu vás jen chci ubezpečit, že uživatelské body do web plánovače samozřejmě plánujeme.  :)  Pravda je taková, že web plánovač ani není ve stavu ve kterém jsme ho chtěli mít pro první veřejné vydání, a chybí mnohem více plánovaných funkcí. Holt je to více práce než jsme čekali, ale věřím, že se vám výsledek bude líbit! Budeme se to snažit v následujících týdnech/měsících rychle dohonit, to nemějte pochyb.  :)


Tento příspěvek byl upraven od JanCapek: 09 duben 2021 - 11:14

  • 4

#3744 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 440 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2021 - 12:03

Ahoj, díky za info, už aby to bylo :)

 

Plánujete udělat možnost uložit upravené souřadnice na server geocaching.com? V jiném vlákně to po mě chtěli do doplňku, tak jen jestli mám o tom přemýšlet nebo jestli je to v plánu v Locusu.

 

Jinak zatím co jsem testoval, tak paráda, moc mě LM4 baví.


  • 2

#3745 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2021 - 12:26

Ve svém telefonu mám a takřka denně používám Locus Map Pro v. 3.51.3. Všemi těmi nastaveními jsem se v průběhu let prokousal a vše doladil tak, jak mi vyhovuje. Pravidelně proto zálohuji do cloudu nejen nastavení, ale i všechny body, trasy a další důležitá data. To velmi dobře funguje i například při výměně telefonu, kdy pouze spustím obnovu ze zálohy a vše je zase tak, jak jsem zvyklý. Za Locus Map Pro jsem kdysi zaplatil, ale vzhledem k mojí naprosté spokojenosti s tímto produktem nemám problém platit předplatné a tím přispět na další vývoj. Vznáším dotazy:

  1. Pokud nainstaluji Locus 4, mohu do něj nahrát moji zálohu bodů, tras a nastavení z Locusu 3.5x?
  2. Mohu obě verze alespoň po nějaký čas používat paralelně (snazší návrat v případě nespokojenosti)?

  • 0

#3746 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2021 - 13:05

1. ano

2. ano, taktéž používám obě verze


  • 1
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#3747 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2021 - 14:31

Ten paralelní provoz obou verzí mě taky zajímá...

jak je to prosím s daty pro ty dvě verze? Jsou asi v oddělených stromech, ne?

Pokud bych chtěl časem přejít jen na jednu verzí, tak to musím nějak sloučit?
Díky za radu.


  • 0

#3748 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2021 - 16:04

Používají společná data, ale každou verzi Locusu si zálohuji extra.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#3749 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2021 - 16:13

Chci se zeptat. Da se nastavit v novem LM4, aby se mi synchronizovaly pouze trasy a ne body?

Nejak jsem zatim na to neprisel....


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#3750 Hracicka

Hracicka

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2021 - 16:33

Zdravím, ve starém Locusu mi zbyly LeCoiny, co s nima? Chci přejít na verzi GOLD


  • 0

#3751 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2021 - 10:32

Zdravím bando,

omluva za prodlevu a moje nereagování. Až dneska jsem trošku pročistil náš oficiální help desk a mám čas se taky někam na chvilku ulít :).

 

Je tu od vás dost příspěvků, tak zkusím nadhodit nějaké odpovědi

Synchronizace v Locus Map Pro, jak zmínil @Archi1 nebude, nic takového jsme nikdy neplánovali tak nevím odkud je ta informace. Synchronizace, tedy přenost bodů/tras, časem snad i více, mezí více telefony a mezi webem je opravdu funkce jen Locus Map 4 v Gold předplatném. Nicméně zálohování tak jak jste mnozí používali, tedy Google Drive, Dropbox a LM4 i OneDrive by snad měli fungovat. Pokud zlobí i s poslendí verzí 3.52.3/4.0.2 (v předchozích byla drobná chyba), určitě dejte vědět.

 

@jidis: cca 20% DPH, 30% Google, zůstane nám kolem 55% ... no comment  ;)

 

Spotřeba baterie: jádro obou aplikací zůstává společné, tedy spotřeba by též měla být v podstatě identická!
 

@Y&MD upload souřadnic na GC.com ... ty jo, to bych nechtěl vidět to domlouvání s bandou v americe, to by zase bylo peklo. No na jednu stranu by to bylo pěkný ale bojím se že na tohle dojde (jestli) až o hodně později. Tedy o napojení webu přímo na geocaching.com. Pokud, tak spíše by to chtělo zase pohnout s geocachingem v apce.

 

@hlavsic sync jede zatím globálně bez možnosti si jakkoliv definovat co se má či nemá synchronizovat. Už jsem ti na to někde odpovídal že?  :) No ještě vůbec nevím(e) jistě jestli nějakou takovou možnost dělat budeme. Musíme promyslet, dost bych se totiž bál různých zmatků co, kde, jak, proč není vidět atd...

 

@Hracicka: použij stejný účet v Locus Map 4 jako jsi používal v LM Pro. LoCoiny by jsi pak měl vidět pod svým účtem.

 

---

Co obrazovka pro kešky v nové LM4, chybí vám tam něco zásadního na co bych se měl nejpozději dnes podívat? Sám jsem se za poslední měsíce dostal jen na pár tradiček, takže trošku zevrubnější test na mé straně chybí. Ď  ;)


Tento příspěvek byl upraven od menion: 14 duben 2021 - 10:32

  • 0

#3752 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 580 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2021 - 10:54

Taky zdravím a mám dotaz: Je možné platbu za Locus poslat převodem na účet?

Pro mne to je nejjednodušší způsob jak zaplatit.


  • 0

#3753 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2021 - 13:19

Takovej zajimavej dotaz na chovani Locusu (noveho i stareho).

Popisu:

Zobrazim si mapu, vyberu bod a dam navigovat. V teto fazi je vsechno rychle v pohode.

Odlovim kesku a chci dat dalsi bod, ale nacitani listingu a treba zalogovani se relativne vyrazne zpomali. Chvilku je treba cerna obrazovka nez se neco objevi.

Dneska jsem prenul na LABky a zpet do Locusu a zaclo to chodit zase rychle....

Nekdy to behem nekolika kesek nezpomali, nekdy to zlobi hned po prvni.......

 

Nezaznamenal nekdo podobne chovani, pripadne jak se "zpomaleni" zbavil?

 

Delalo mi to na Huawei P30 PRO coz byl vykonove velmi dobry mobil a i ted na Google Pixel 4a 5G.

Hlavne to neni nic hrozneho, ale jen me to zaujalo......


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#3754 maaaca

maaaca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 706 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2021 - 17:33

Co obrazovka pro kešky v nové LM4, chybí vám tam něco zásadního na co bych se měl nejpozději dnes podívat? Sám jsem se za poslední měsíce dostal jen na pár tradiček, takže trošku zevrubnější test na mé straně chybí. Ď  ;)

 

Už jsem svoje připomínky posílal přes feedback, ale pro jistotu to tu zopakuji :)

  • Rychlý přístup k hintu - idálně v detailu keše dát tlačítko ke vzdálenosti, která zbytečně zabírá celý řádek. Pak by to bylo na dvě rychlá ťuknutí. Dovolil jsem si to načrtnout - viz příloha
  • Irituje mě to nové označování velikosti keše, držel bych se tradičního micro, small, regular...

Přiložené miniatury

  • Screenshot_2021-04-14-18-21-19-138_menion.android.locus.jpg

  • 0

#3755 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2021 - 18:04

LM4 (silver):

Další funkce - Geocaching - Geocaching nástroje - Načíst Pocket Query (v rámci Geocaching Live). Zobrazí se mi dlouhý a nepřehledný seznam všech mých PQ z poslední doby, včetně těch, co už jsem dávno importoval a na serveru geocaching.com ze záložky "PQ připravené ke stažení" smazal. Toto mi starý Locus Map Pro nedělal - tam PQ z nabídky zmizely hned po smazání na geocaching.com. je to chyba aplikace, nebo dělám něco špatně já?


  • 0

#3756 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2021 - 18:07

LM4 (silver):

Toto mi starý Locus Map Pro nedělal - tam PQ z nabídky zmizely hned po smazání na geocaching.com. je to chyba aplikace, nebo dělám něco špatn

 

Obavam se, ze je mozna chyba na strane provozovatele. I v geogetu, kdyz dam stahnout PQ, tak mi projede vsechny PQ, ktere mam vytvorene na serveru Geocaching.com. Div to vzdy projelo jen ty, ktere byly pripravene ke stazeni.....


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#3757 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2021 - 19:25

 

Už jsem svoje připomínky posílal přes feedback, ale pro jistotu to tu zopakuji :)

  • Rychlý přístup k hintu - idálně v detailu keše dát tlačítko ke vzdálenosti, která zbytečně zabírá celý řádek. Pak by to bylo na dvě rychlá ťuknutí. Dovolil jsem si to načrtnout - viz příloha
  • Irituje mě to nové označování velikosti keše, držel bych se tradičního micro, small, regular...

V Nastavení - Geocaching - Okno detailu keše = si můžeš nastavit Rychlá tlačítka (můžeš až 3) a mezi jiným můžeš nastavit nápovědu, kdy se zobrazuje v detailu keše dole.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#3758 maaaca

maaaca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 706 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2021 - 16:52

V Nastavení - Geocaching - Okno detailu keše = si můžeš nastavit Rychlá tlačítka (můžeš až 3) a mezi jiným můžeš nastavit nápovědu, kdy se zobrazuje v detailu keše dole. 

Super, to to asi řeší. Tak už jen ty velikosti :)


  • 0

#3759 vsa

vsa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 545 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2021 - 17:25

@menion

Používám horní lištu, kde mám aktuální souřadnice. V LPro jsem měl vpravo od souřadnic navolená tlačítka a tedy tam nebylo víc místa. V LM4 mám tyto tlačítka dole. Nešlo by dát do horní lišty druhou volitelnou položku? Abych tam měl aktuální souřadnice a třeba čas západu slunce?

 

V menu keše jsem pátral, kde je volba stáhnout logy, aktualizovat keš. Ono to je pod položkou "Doplňky". Co ji přejmenovat na "Další..."

 

/Najít, kde se dá přidat ke keši WPT byl tedy oříšek a vlastně jak otevřít listing v externím prohlížeči jsem taky chvilku pohledal, ale už vím a asi se na to dá zvyknout./


Tento příspěvek byl upraven od vsa: 15 duben 2021 - 17:25

  • 0
VSA

#3760 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2021 - 7:16

@phrkt

bohužel, jinak než přímo přes Google Play to nejde

 

@hlavsic

to je hodně zajímavý, butu to sledovat

 

@maaaca

  • hint: ten si můžeš pro rychlý přístup připíchnout dolů do spodního panelu (nastavení > geocaching)
  • velikost keší: případně rychlý klik na velikost zobrazí legendu. Zkratky mají umožnit aby celý box zabíral méně místa

ah, vidím že @Archi1 už pomohl, díky ;)

 

@vytrvalec

Divný. Tahle část je v obou verzích aplikace identická. Ty PQ žijí týden ne? Tak tomu dej týden, jestli zmizí

 

@vsa

  • možnost dát toho do horního panelu více je v plánu, zatím to nejde
  • "doplňky" - jo ty máš vytažený dolů tři tlačítka takže tahle spadla až do toho tří-tečkového menu, hmm. Tak ono celé to menu je o "doplňcích".

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama