Přejít na obsah


Fotka

Server GC temporarily down v roce 2012


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
465 odpovědí na toto téma

#21 Werki

Werki

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2012 - 0:22

Toniczech napsal/a:

Werki napsal/a:
A nemáme tak náhodou teď jen CET(+1) když je ta zima ;) Takže to je PDT (UTC-7) a my jsme CET (UTC+1) = 8 hodin posun


Když je zima, tak je zimní čas na obou stranách. Tudíž ne PDT, ale PST! Rozdíl je každopádně 9 hodin, v zimě i v létě, akorát v období kolem změn času se může lišit (prakticky: být o hodinu menší), protože u nás a u nich se posun nezavádí o stejná data.

A stejně se divím, že nám to běží i v tuhle roční dobu, kdy má správný křeček jaksi pospávat... :)


Aha dík, vycházel jsem z toho že mají PDT když tu byl napsaný ve zkopírovaném textu z gc.com.
  • 0

LG G6 + c:geo + OSM


#22 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 327 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2012 - 0:56

Werki napsal/a:
...
Aha dík, vycházel jsem z toho že mají PDT když tu byl napsaný ve zkopírovaném textu z gc.com.

to je přece detail u GS...klidně napíšou PDT místo PST, stejně jako napsali úterý místo středy :D
  • 0

#23 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2012 - 0:59

zacinam se bat okamziku, kdy sice vyberu "found it", ale bude se to chovat NA...
  • 0

#24 LudaL

LudaL

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2012 - 8:29

3 plus 1 napsal/a:
Mám otázku trochu mimo, ale souvisí.

Po rozkliknutí vloženého obrázku co se dává pod mapy v listingu je stále obrázek úplně miniaturní. Přitom tam je třeba šifra, která je potřeba vyluštit. Chci to nějak rozumně vytisknout, aby to šlo vyluštit. Jak to řešíte Vy?

Když to trochu zvětším, a vytisknu, tak je to celé kostrbaté.... a někdy to skoro ani nejde přečíst...

Nebo ten obrázek otevírej z galerie.

Jinak nemělo by se Zeměmluvu oznámit, aby při příští aktualizaci smázli to "loc:" v odkazech na mapy.cz? Sice mě na mapách slíbili, že to opraví, ale
1) na to moc nepospíchaj
2) oni to pak zase někdy rozkňohněj
  • 0

#25 Stan_Da

Stan_Da

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2012 - 8:44

dr.vota napsal/a:

(UTC-7) + 9= CE(s)T in CZ?
B)

ne, CET B)


Kromě toho vedle té hlášky o odstávce bývá odkaz na přešupačení na čas dle příslušné časové zóny. Tentokrát to bylo našich 20:00 a byla to pravda ;).
  • 0

#26 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2012 - 12:14

zjišťuju s překvapením, že na mapách.cz funguje loc:48d49m49.620N 014d27m46.321E loc:48d49m41.340N 014d27m45.180E čili to jak na nich zobrazuje geoget. Ale když je tam značka stupně, musí to být bez loc: Tu českou verzi stránek spravuje taky GS v Americe, nebo někdo u nás?
  • 0

#27 100Dteam

100Dteam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2012 - 16:25

Stan_Da napsal/a:
Kromě toho vedle té hlášky o odstávce bývá odkaz na přešupačení na čas dle příslušné časové zóny. Tentokrát to bylo našich 20:00 a byla to pravda ;).


kromě toho všeho by mě taky ještě zajímalo proč, když mám u profilu v "Your Preferences" vyplněnu "Time Zone", proč mi rovnou nezobrazí přepočítaný čas...
  • 0

#28 LudaL

LudaL

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2012 - 19:00

mpik napsal/a:
zjišťuju s překvapením, že na mapách.cz funguje
loc:48d49m49.620N 014d27m46.321E loc:48d49m41.340N 014d27m45.180E
čili to jak na nich zobrazuje geoget.
Ale když je tam značka stupně, musí to být bez loc:
Tu českou verzi stránek spravuje taky GS v Americe, nebo někdo u nás?

Jestli myslíš to, jak se ti objeví po kliknutí na "Czech maps from mapy.cz", tak jsou samozřejmě české mapy.cz, na které tam je odkaz. To, že to nefunguje, se probíralo zde http://www.geocachin...290#post_325290.
  • 0

#29 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2012 - 22:07

To pochopitelně vím, že jsou to mapy ze Seznamu. Ale zajímalo by mě, kdo spravuje českou verzi stránek GC, tedy i ten odkaz. Jestli Američani ze Seatlu, nebo někdo tady. Předpokládám, že to Američani nepřekládali. Ale je tam i pár dalších chyb, nejen to loc: Známé třeba je, že v české verzi stránek nelze označit coin jako ztracený, musí se přepnout do anglické verze.
  • 0

#30 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 327 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2012 - 22:13

mpik napsal/a:
To pochopitelně vím, že jsou to mapy ze Seznamu. Ale zajímalo by mě, kdo spravuje českou verzi stránek GC, tedy i ten odkaz. Jestli Američani ze Seatlu, nebo někdo tady. Předpokládám, že to Američani nepřekládali. Ale je tam i pár dalších chyb, nejen to loc: Známé třeba je, že v české verzi stránek nelze označit coin jako ztracený, musí se přepnout do anglické verze.

GS, pochopitelně.
  • 0

#31 Werki

Werki

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 378 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2012 - 23:01

mpik napsal/a:

Odkaz na mapy.cz byl do listingu na území ČR přidáván ještě dříve než nějaké lokalizace vůbec existovaly. Mám pocit, že GS k tomu dotlačil tehdejší jediný reviewer Haggaeus. Skoro ani nechápu jak, nebo jestli v jiných zemích se taky přidávají místní podrobnější mapové servery...
EDIT: jen doplním, že to bylo v době kdy google maps byly na našem území skoro nepoužitelné včetně fotomap
  • 0

LG G6 + c:geo + OSM


#32 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2012 - 1:27

Tak jen doufám, že odmažou to loc: a ne že to zcela zruší, že to už není třeba. V tom případě do toho radši nešťourat. To radši tlačit na Mapy.cz, ať tu možnost loc: nechají. Nebo na ně nespoléhat a vyřešit to opičím skriptem? Sice to neumím, ale možná bych to zvládl.
  • 0

#33 motty.rt

motty.rt

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2012 - 8:10

mpik napsal/a:
Nebo na ně nespoléhat a vyřešit to opičím skriptem? Sice to neumím, ale možná bych to zvládl.


Bylo by super, kdyby na to někdo zvládl udělat skript, už mě to věčné umazávání nebaví.
  • 0

#34 sadmanwholikesblues

sadmanwholikesblues

    Copak jmelí, ale jmelí!

  • Members
  • PipPipPip
  • 423 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2012 - 20:08

Geocaching.com will be going offline temporarily for a site update on Tuesday, January 17th, 2012 at approximately 11am PDT
  • 0

#35 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 548 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2012 - 20:22

Bojim, bojim.
  • 0

HW: Mototola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#36 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2012 - 20:37

motty.rt napsal/a:

mpik napsal/a:
Nebo na ně nespoléhat a vyřešit to opičím skriptem? Sice to neumím, ale možná bych to zvládl.


Bylo by super, kdyby na to někdo zvládl udělat skript, už mě to věčné umazávání nebaví.

Ten skript dávno existuje. Hledej tady na fóru. Já ho nepoužívám, protože jsem si to dávno dopsal do cachelistu, který mám stále nainstalovaný. Byla to jedna řádka.
  • 0

#37 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 17 leden 2012 - 20:00

Release notes pro 17.1.2012
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#38 MarHan

MarHan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2012 - 20:03

"Modified link to mapy.cz on Czech cache pages to accord with the new URL format"
  • 0
Garmin Oregon 650, Samsung Galaxy S + Locus + GSAK

#39 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2012 - 20:29

Recently Viewed Caches zajimava fce, jen skoda, ze se neda zobrazeni vypnout a zapnout...
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#40 Paja.V

Paja.V

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2012 - 20:41

Nejsem si jist, zda se mi ty nové mapy pro náhledy a trackovatelné předměty zrovna líbí :| Naopak možnost logu u cache přímo v seznamu se mi líbí, když už se teda ten náhled naposledy zkouknutých nedá vypnout. A opravený link na mapy.cz je taky fajn.
  • 0
Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO

Má čeština pro Oregon x50 a aktuální FW 6.40




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama