Přejít na obsah


Fotka

MOBAC - výroba mapy pre LOCUS


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
140 odpovědí na toto téma

#61 yoda

yoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2013 - 17:56

Sla by udelat samostatna pruhledna vrstva jen turistickych cest a cyklo?

Nejspis bude stacit opsat mapsources/~google-hybrid-*-trails.xml, vyhodit vrstvu googlu a zmenit backgroundColor na #00000000. Jen si bez vyzkouseni nejsem jisty, co by MOBAC udelal s chybejicimi dlazdicemi, ktere se jinak chovaji jako zcela pruhledne... nejspis je vubec do sqlitedb neulozi, coz se aplikaci muze/nemusi libit. Kdyby s tim byl problem, muzu vyrobit pomocnou pruhlednou vrstvu, ktera bude obsahovat komplet vsechny dlazdice.
  • 0

#62 yoda

yoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2013 - 18:43

Tak panove, vyvoj mapsource pro mapy.cz z me strany ukoncen. V baliku zustaly jen obecne zdrojaky pro reprojekci v MOBACu a priklad pouziti na geoportalu.
  • 0

#63 Muz_a_Zena

Muz_a_Zena

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2013 - 21:53

duvod?
  • 0

#64 Sodobar

Sodobar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2013 - 17:44

Ahoj, nemáte někdo mapový zdroj pro turistickou mapu z seznam.cz?
Ideálně i s turistickými trasami.
http://www.mapy.cz/s/6nkN
  • 0

#65 strekill

strekill

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2013 - 19:50

Na uloz.to jsou zdroje od yody tady z fóra.
http://uloz.to/browse?q=yoda

  • 0

#66 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2013 - 21:03

za ty turisticke mapycz v zoomu 18 velke diky yodo! chodi mi to bez problemu....jen jeste jeden dotaz, bude tenhle mapovy zdroj fungovat dlouho, nebo si myslite, ze ho hned utnou?
  • 0

#67 strekill

strekill

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2013 - 21:47

Předevčírem jsem zkoušel stáhnout OSM a vyskočila na mě hláška, že aplikace byla zablokována z důvodu vysokého vytěžování serverů...Tak uvidíme ;) EDIT: mimochodem jsem zkoušel podle zdejšího návodu změnit název programu, ale po uložení změn MOBAC vůbec nenaběhne.
  • 0

#68 Sodobar

Sodobar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 17:55

strekill napsal/a:
Na uloz.to jsou zdroje od yody tady z fóra.

http://uloz.to/browse?q=yoda

Opravdu tam je? Nějak ho nemůžu najít...
  • 0

#69 Karlosko

Karlosko

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2013 - 20:52

Zdravím vás tu vespolek. :) Moc prosím o radu. Nejsem sice keškař, nebo jak se tomu říká, ale jsem podobně postižený detektoringem. Moc by se mi do mobilu-android-locus hodila ortofoto mapa z padesátých let. kontaminace.cenia.cz Zkoušel jsem vyrobit mapy za pomocí programu okmap, ale je to zdlouhavé a ještě mě to pak nějak v locusu nefunguje. Už mě bolí zadek co jsem proseděl za poslední týden za pc, ale nic jsem neobjevil. Nešlo by to nějak za pomocí tohoto programu? Děkuju předem za rady! :) edit: co jsem pochopil, potřebuju jen napsat ten soubor .xml do mapsources.
  • 0

#70 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2013 - 7:12

Ortofotomapa z padesátých let je lehce problematická a to z těchto důvodů: 1) Běží pouze na projekci EPSG:102067 (tedy S-JTSK), zatímco MOBAC podporuje jen EPSG:4326 (tedy WGS84). Někdo ale někde výše pořešil v MOBACu i mapy.cz (které jsou taktéž v jiné projekci), tak třeba to nějak jde. 2) URL musí obsahovat token, ale tento je natvrdo zakódovaný ve Flash souboru. Nicméně je pravděpodobné, že se čas od času může změnit. 3) Každý URL dotaz musí obsahovat správný Referer, jinak to dílek nepošle. (2) a (3) jsou snadno řešitelné. (1) bude asi problém. Kdybych o ni stál já, tak si napíšu vlastni skript, abych nemusel řešit problémy s MOBACem.
  • 0

#71 Karlosko

Karlosko

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2013 - 10:20

Děkuji za reakci. Jsem bohužel lama. :) A co mužu udělat pro získání onoho skriptu? A za pomocí skriptu dostanu onu hist. ortofoto do Locusu? :|
  • 0

#72 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2013 - 10:38

No skript by někdo musel napsat :( (vhodný jazyk je na tohle třeba Perl). Předně upozorňuju, že to není úplná trivilialita. Co je potřeba udělat? Vytvořit dvě smyčky for, kde postahuješ dílky v potřebném rozsahu v zadaném zoomu po osách X a Y. Je přitom třeba nastavit správně adresu a referer. Tohle bych ti klidně i udělal, je to otázka 10-20 minut. Ale pak by sis musel poradit s tím dál - tedy přidat souřadnice a uložit to do formátu, který Locus podporuje (a tady nepomůžu, neb Locus/Android nemám). A pak je otázkou, jak je na tom Locus a S-JTSK.
  • 0

#73 Karlosko

Karlosko

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2013 - 13:21

No kdyby jsi nám udělal offline histor.ortofoto mapu pro Locus, asi by ti hodně detektorářů blahořečilo. :) Jinak o Locusu je toho všude hodně, ale nevím (lama) co nás v souvislosti s touto problematiou zajímá. http://www.locusmap....rovane-formaty/ tohle to asi nebude, viď :)
  • 0

#74 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2013 - 12:08

Ahoj,
potreboval bych poradit se spustenim mobacu v ubuntu. Mam ntb prave s timto linuxem a zatim jsem pouzival jen okna. Ale preinstalovavat se mi to nechce. 7 na tom behaj nic moc a ubuntu 10.4. bezi krasne. Nicmene nemam ani tucha jak se spousti aplikace. Zkousel jsem to podle http://mobac.sourcef...TM#Installation napsal jsem do konzole ten chmod... a pak zkusil spustit start.sh, dalo mi to na vyber spustit v terminalu a nebo spustit a ani jedno nic neudela. Pak jsem do terminalu zkusil pretahnout ten start.sh a napsalo to java: not found. Takze pls poradte mi nekdo postup pro debila co ma linux poprve. :-) pak casem se snad rozkoukam, neco vygooglim, ale tohle by se mi na vikend zrovna hodilo. Diky.
  • 0

#75 bflmpsvz

bflmpsvz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2013 - 18:54

Zdar chtěl jsem se zeptat jestli náhodou někdo nepoznává kdo dělá tyhle mapy a popřípadě jestli se na ně nedá někde narazit online:
Vložený obrázek
Stáhnul jsem si před delší dobou pár vzorků z už neexistujících map 1188.cz tak mě zajímalo jestli tyhle mapy nepublikuje ještě někdo jinej. Mě se dost líbí a rád bych měl znova možnost si stáhnout v MOBACu celou ČR. Dík předem :)
  • 0

#76 Xork42

Xork42

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2013 - 10:03

mam dotaz na ehm "limity" ? stahuju si mapy google hybrid a stahnu par ctvercu (zoom mrizka 8) a pak uz to jen hazi error ... jaky muze byt "denni" limit na stahovani hybrid map ? clasik i tarrain se da stahnout mnohem vic ...
  • 0

#77 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2013 - 10:51

Xork42 napsal/a:
mam dotaz na ehm "limity" ?
stahuju si mapy google hybrid a stahnu par ctvercu (zoom mrizka 8) a pak uz to jen hazi error ... jaky muze byt "denni" limit na stahovani hybrid map ?
clasik i tarrain se da stahnout mnohem vic ...

Ahoj, nevím kolik je u Tebe "pár" ale dá se stáhnout kolem 200 000 dlaždic každý den celkem bez problémů
  • 0

#78 Xork42

Xork42

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2013 - 11:11

Dragouni napsal/a:
Ahoj, nevím kolik je u Tebe "pár" ale dá se stáhnout kolem 200 000 dlaždic každý den celkem bez problémů


ahoj, diky za odpoved, mno par ...
kdyz mam grid zoom 8 tak 4ri ctverecky pri zoom levels 5-15 v teto mrizce je cca 175 000 tiles ...
jestli jsou to ty dlazdice ... tak potrebuju stahovat docela dost vic

ale neva rozlozim a kazdej den stahnu kus ...
  • 0

#79 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2013 - 11:24

Letečáky ČR tahám přes WMS od ČUZK (neomezeně s logem ČUZK). Každopádně výsledný balík dlaždic je celkem obsáhlý co do velikosti. Google to na IP adresu pekelně omezuje.
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#80 Xork42

Xork42

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2013 - 11:28

skurakai napsal/a:
Letečáky ČR tahám přes WMS od ČUZK (neomezeně s logem ČUZK). Každopádně výsledný balík dlaždic je celkem obsáhlý co do velikosti.

Google to na IP adresu pekelně omezuje.


neni to CR, taham vetsi cast skandinavie ... a vim, velike to bude pekelne
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama