Přejít na obsah


Fotka

nefunkční výškoměr na oregonu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
5 odpovědí na toto téma

#1 gygant

gygant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2012 - 21:52

Ahoj, prosím o radu, po neúspěchu při hledání na netu se obracím na zkušené kačery zde na foru. Po několika měsících používání Oregonu 450 mi přestal fungovat výškoměr. Neukazuje nic, v okně je jen prázdný řádek. V grafu nadmořské výšky je nula. Nepomáhá resetování nastavení, nafunguje kalibrace. Máte někdo zkušenost podobnou, nebo tušíte o způsobu, jak jej znovu nastartovat? Děkuji předem za rady! Není to sice životní funkce, ale rád chodím/jezdím po horách a funkci jsem měl rád :) A někdy se výška používá i na keších, včetně poctivého řešení earthek. Tak ještě jednou děkuji předem!
  • 0

#2 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2012 - 22:27

Nepřepnul sis ho jenom do módu "barometr" ?
  • 0

#3 gygant

gygant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2012 - 23:29

Achjo, jestli je to jenom tak jednoduché, tak se kaji. Určitě jsem nic nepřepínal vědomě, jedině k tomu mohlo dojít náhodnými stisky v kapse, ale zkoušel jsem v nastavení výškoměru po znefunkčnění výškoměru různé změny, tohle bych těžko přehlédl, jestli ano, tak je to asi málo blbuvzdorné a moje chyba. Teď s tím ven nepůjdu, zítra to zkusím změnit znovu a jestli je to v tom, tak díky :) !! Mám tam položku "Režim barometru" a dvě podvolby - proměnná výška a konstantní nadmořská výška, předpokládám a podle návodu tam má být (aby výškoměr fungoval) proměnná výška, no jestli jsem tohle přehlédl... :o Ale v zoufalství jsem tam zkoušel všelico a tohle je snad nepřehlédnutelné... Ok uvidím, zatím díky.
  • 0

#4 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2012 - 1:21

Ano, mělo by to být nastavené na "proměnná výška". Kvůli tomuhle ale ven chodit nemusíš, barometrický výškoměr funguje i v budovách ;) To jenom GPS výška se bere ze satelitů...
  • 0

#5 gygant

gygant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2012 - 13:12

Tak neúspěch. Já to ale určitě zkoušel už dříve. Okno zůstává prázdné, žádnou výšku to neměří, v grafu ukazuje 0. Zkoušel jsem v nastavení výškoměru nejrůznější kombinace, ale nedělá to nic. Zaujalo mne ale, že i barometr ukazuje 0. Tak nevím :(
  • 0

#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2012 - 14:41

Máš to rozbitý. Ale vážně, tohle opravdu vypadá, že přestalo fungovat barometrické čidlo.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama