Přejít na obsah


Fotka

Offline (turistická) mapa pro Android


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1210 odpovědí na toto téma

#921 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 10:13

Díky, kouknu na to :)
  • 0

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.


#922 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 629 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2017 - 15:08

Je v pořádku, že se mi neukazují názvy ulic - viz printscreen z Prahy výřez Na příkopech, Panská a Nekázanka a ani jedno jméno tam není
  • 0

#923 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2017 - 19:38

Koukal jsem se na velikosti názvů. V konfiguračním souboru je to v pořádku, třeba v Locusu to funguje (ve verzi 1) tak jak má, ale to chování z WYG můžu potvrdit.

Ve WYG je v nastavení položka velikost fontu, která to nějakým způsobem ovlivňuje.

Názvy ulic mi taky v a:Drake chybí, v jiných aplikacích ale jsou. Myslím, že to není věc, kterou bych dokázal ovlivnit.

Tento příspěvek byl upraven od Speirs: 24 duben 2017 - 7:07

  • 0

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.


#924 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 8:04

Připravuji již nějakou dobu novou blbinku do mapy ->

Přiložené miniatury

  • S70424-085958.jpg

  • 1

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.


#925 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 195 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 8:35

Tim myslis co konkretne? ty obrazky turistickych znacek podel trasy?

 

Tam bych se primlouval za to, aby se tam naopak nekreslily. Respektive aby se treba u obycejnych turistickych tras nekreslily, maximalne jen u ruznych tech mistnich, naucnych, atd.


  • 0

#926 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 689 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 8:45

Myslim, ze jsou tam jednak ty znacky podel a pak je tam kombinace barevneho znaceni v "jedne care". Ted jsou myslim paralene ruzne barvy vedle sebe.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#927 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 280 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 9:00

U stezky zdraví už se něco podobného vykresluje.

Přiložené miniatury

  • Screenshot_2017-04-24-09-56-13-315_cgeo.geocaching.png

  • 0

#928 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 063 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 9:06

Jo, to sériové střídání barviček místo paralelního je fajn. Když jsou vedle sebe, tak to zabírá zbytečně místo. :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#929 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 195 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 9:16

Myslim, ze jsou tam jednak ty znacky podel a pak je tam kombinace barevneho znaceni v "jedne care". Ted jsou myslim paralene ruzne barvy vedle sebe.

 

Fakt jsem blbej, a porad nevidim rozdil oproti tomu, co se mi ted ukazuje v mobilu. :huh: Kdyz jde na jedne ceste vice znacek najednou, tak se mi seriove stridaji uz ted.


  • 0

#930 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 063 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 9:19

Fakt, teď jsem si to ověřil. Tak to asi budou ty symboly turistických značek.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#931 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 9:19

No já z něj moc radost nemám. Já mám nejradši to paralelní vedení z tištěných map - prostě čáry vedle cesty vpravo nebo vlevo. Ale zase rozumím tomu, že udělat to takto v OSM je strašně těžké.

Tahle x-kolóra mi přijde jak někde na pouti. A je problém z toho zjistit, jaké značky tam vlastně jsou. Tomu sice právě pomůžou ty dodatečné značky, ale nevím, jestli si někdy zvyknu.


  • 0

#932 Milancer

Milancer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 9:40

Také bych se raději přiklonil k paralelnímu vedení TZT, jako to má Locus ve standardu, ale chápu, že je to asi dost složité.

Současná x-kolóra mi zas tak nevadí ale často mám problém s mizením žluté značky v síti silnic III třídy a ulic. Tam je žlutá na displeji telefonu prakticky neviditelná. 

Čtverečky značek poházené kolem cest mi v případě normálního značení (colour:bar) taky přijdou zbytečné. Stávající stav je pro mě vyhovující, zobrazuje se vše mimo pruhu.


  • 1

#933 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 12:24

Připravuji již nějakou dobu novou blbinku do mapy ->

Mně se tohle vylepšení líbí. Už teď mi přijde PAWS téma, co se týče značek, přehlednější, než interní turistické téma Locusu. A toto vylepšení to ještě zlepší.


Tento příspěvek byl upraven od Kohout team: 24 duben 2017 - 12:33

  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#934 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 629 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 12:36

Je v pořádku, že se mi neukazují názvy ulic - viz printscreen z Prahy výřez Na příkopech, Panská a Nekázanka a ani jedno jméno tam není

Nechci úplně přerušit debatu nad novou úpravou, ale včera jsem vznesl dotaz, jestli je v pořádku, že se mi neukazují názvy ulic, což vidím jako chybu, kterou by to také chtělo vyřešit. Přijde mi, že přiblížení je už dostatečné na to, aby se názvy ukazovaly. A  na https://www.openstre...50.0875/14.4234 jsou názvy ulic vidět už mnohem dříve.

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 24 duben 2017 - 12:40

  • 0

#935 Speirs

Speirs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 13:33

Viz http://www.geocachin...droid/?p=541930

Tento příspěvek byl upraven od Speirs: 24 duben 2017 - 13:34

  • 0

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.


#936 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 629 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 13:52

No ale ty názvy ulic se objeví, když dám 2x lupa +, takže bych to viděl na nějaký parametr, který říká, od jakého zoomu se mají objevovat
  • 0

#937 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 195 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 14:00

K tem nazvum ulic... ja jsem si treba vsiml, ze kdyz sjem experimentoval s variantnimi schematy pro ruzna DPI, tak u nekterych se mi to taky nechtelo ukazovat, dokud jsem vic neprizoomoval. Schvalne vyzkousej schemata pro vetsi i mensi DPI...

 

Nebude to souviset s tim, ze Mapsforge knihovna usoudi, ze se mu tam ten napis do te ulice uz nevejde, tak ho ani nekresli?


  • 0

#938 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 629 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 14:04

no v a:Drake jsem vyzkoušel všechna témata a ani v jednom ty názvy nejsou, ta ukázka je z PAWS_S, tedy to nejmenší
  • 0

#939 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 629 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 14:47

Tak když jsem si mapu posunul o kousek vedle http://osm.kreteni.eu/ulice.png, tak tam nějaké názvy ulic se objevily, tedy by to mohlo být jak říká HaLuMa, že se tam ten název z nějakého důvodu nevejde. Nebylo by tedy vhodné ty názvy ulic o trochu zmenšit, aby se objevily všechny?

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 24 duben 2017 - 14:48

  • 0

#940 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 940 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 16:14

Ahoj, našel jsem v czech_republic_ee.map nějaké chybějící turistické značení a asi i cesty v Německu na sever od Mezní louky (ČeskoSaské Švýcarsko). Vpravo je snímek z mtbmap.cz kde cesty i značky jsou viditelné, ale v offline verzi to vypadá na nějaké chybějící úseky. A vyskytuje se to jak v Cruiseru na Win, tak v Locusu a aDrake na androidu, takže bych to netipoval na platformní problém. Nemůže být nějaký problém v překrývání právě v tom pohraničí. Když se třeba slučují data ze dvou zemí??

Přiložené miniatury

  • Sweiss170424.jpg

  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t





1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama