Přejít na obsah


Fotka

Locus - addon GeoGet Database


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
514 odpovědí na toto téma

#341 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2014 - 20:09

no ono to nemusí být vůbec poznat jestli se posílají nebo ne. Ty listingy se můžou dočíst až když jsou potřeba a jelikož je vše offline, tak je to v podstatě hned (žádný loading)

Teď mluvíš tedy o variantě, kdy bych do Locusu poslal jenom základní informace pro zobrazení/filtrování v bodech a listing, logy by se načítaly až po kliknutí, je to tak?

V tomto spatřuji jedinou nevýhodu, a to že původní databáze musí být přítomna po celou dobu v telefonu.


  • 0
\m/

#342 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2014 - 20:11

Ano to myslím. Je nutno databáze opravdu nevýhoda? nevím, protože GeoGet nepoužívám, takže jen polemizuju ...


  • 0

#343 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2014 - 20:17

Ja se teda priznam, ze jsem jeste nevidela, aby nekdo nacpal geogeti DB do mobilu jenom proto, aby si z ni importoval kese a nasledne ji z mobilu zase smazal. To uz si muzu rovnou udelat GPX a nemusim se s tim tak crcat.

 

Spis tady bude mozna problem ten, ze nkteri ten import pouzivali k tomu, aby to min zralo baterku. Takhle to prijde o to kouzlo nepotreby dalsiho cteni z DB, ktera je dost casto na karte (coz zere, kdyz se to dela furt). Na druhou stranu, kdo otevira kazdou chvili listing? Takze by to vlastne vadit az tolk nemuselo.


  • 0

#344 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2014 - 20:52

Já bych řekl že trvalá přítomnost databáze fakt nevadí. Naopak, ideální by bylo kdyby se import nemusel dělat vůbec a vše běželo transparentně rovnou z databáze (a třeba si to locus někde kešoval, aby to bylo rychlejší než live mapa). Tedy alespoň z mého pohledu uživatele, prostě nakopíruju soubor s databází, mrknu na mapu a rovnou vidím keše. Jak moc by to žralo baterku nejsem schopen posoudit, adresář locusu mám stejně na kartě, takže tam žádná úspora čtení nebude.


  • 0

#345 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2014 - 21:57

Já bych řekl že trvalá přítomnost databáze fakt nevadí. Naopak, ideální by bylo kdyby se import nemusel dělat vůbec a vše běželo transparentně rovnou z databáze (a třeba si to locus někde kešoval, aby to bylo rychlejší než live mapa). Tedy alespoň z mého pohledu uživatele, prostě nakopíruju soubor s databází, mrknu na mapu a rovnou vidím keše. Jak moc by to žralo baterku nejsem schopen posoudit, adresář locusu mám stejně na kartě, takže tam žádná úspora čtení nebude.

Live Mapa žere baterku docela hodně. Tomu co popisuješ se nejvíce blíží právě Live Mapa, která nabízí, řekl bych, nejvyšší technicky možný komfort (na úkor baterky).


  • 0
\m/

#346 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2014 - 22:06

Jak uz jsem napsala - zrat baterku to sice vic bude, ale myslim, ze ne zas o tolik. Ty listingy velikost zkrouhnou o hodne. A o to jde. Stejne kdyz potrebujes listing, tak si tu kes rozkliknes. Takze ano, vyzadovalo by to neustale DB v telefonu (coz u 99 % uzivatelu je), ano, bude to zrat vic, ale ne zas o tolik (aspon podle myho) - vzdyt kolikrat se ti stane, ze potrebujes opravdu listing? V takovym pripade bych ho do Locusu uz rovnou importovala (aby pri dalsim zobrazeni nebylo treba sahat do DB) a bylo by.


  • 0

#347 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2014 - 11:51

Live Mapa žere baterku docela hodně. Tomu co popisuješ se nejvíce blíží právě Live Mapa, která nabízí, řekl bych, nejvyšší technicky možný komfort (na úkor baterky).

Live mapa má (pro mě), hlavně nevýhodu v rychlosti - tedy pomalosti. Importované keše se zobrazují na mapě prakticky hned, ale live mapa má vždy prodlevu než je stáhne. Takže by bylo fajn, kdyby se keše zobrazené na live mapě rovnou transparentně importovaly (klidně bez listingů) a další se donačítaly jen když vyjedu z už jednou zobrazené oblasti.

Samozřejmě je to jen můj uživatelský pohled, netuším, jestli něco takového Locus umožňuje a jestli je to programátorsky řešitelné.


  • 1

#348 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 21:11

Live mapa má (pro mě), hlavně nevýhodu v rychlosti - tedy pomalosti. Importované keše se zobrazují na mapě prakticky hned, ale live mapa má vždy prodlevu než je stáhne. Takže by bylo fajn, kdyby se keše zobrazené na live mapě rovnou transparentně importovaly (klidně bez listingů) a další se donačítaly jen když vyjedu z už jednou zobrazené oblasti.

Samozřejmě je to jen můj uživatelský pohled, netuším, jestli něco takového Locus umožňuje a jestli je to programátorsky řešitelné.

Obávám se, že to řešitelné není. Live mapa funguje tak, že Locus zasílá pravidelné informace o souřadnicích rohů obrazovky. Já tuto zprávu zachytím a z db vytáhnu keše, které leží uvnitř těchto souřadnic. Transparentně naimportovat do Locusu by to možná šlo (ale spíše ne, jak by se zvolila složka?) a hlavně, pokud bych se na stejné místo po chvilce vrátil, já to nijak nepoznám, takže bych znova načítal ty stejné keše. A hlavně už by to nebyla Live mapa, ale Live&Import mapa, která by duplikovala samotný import mi přijde... :-)


  • 0
\m/

#349 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 21:31

Pomalu se pouštím do zpětného ukládání změn, jistě nejočekávanější novinky roku. A dle očekávání narážím na problémy. :-)

 

Zatím řeším, jak to vůbec uchopit. Z Locusu dostanu informaci, že bod X se změnil - získám jeho interní ID v Locusu, jeho jméno a pokud je to keš, tak i GC kód. Z toho plyne, že nedostávám informaci co se změnilo, ale že se něco změnilo.

 

Interní ID mi umožňuje získat kompletní data o keši z Locusu. Původně jsem si říkal, že bych takový bod smazal v geogetí db a znova jej tam vložil, již změněný. To jde technicky, problém je v tom, že data v Locusu a geogetí DB nejsou 1:1 - ne vše importuji a ne vše lze vůbec importovat. Jinými slovy, v Locusu je toho méně než v Geogetu a tímto způsobem by došlo ke ztrátě určitých dat. 

 

Druhý způsob, který mám teď v hlavě je ten, že provedu aktualizaci všech v Locusu změnitelných údajů - tj. třeba poznámky, souřadnic. Tady vyvstává problém u waypointů, které můžou být z Locusu také smazány, tj. nestačí je jenom přepsat, protože ten smazaný by zůstal. Vyřešit to samozřejmě lze, ale asi to bude trošku časově/datově náročnější, ale snad by nemuselo vadit.

 

Třetí způsob: nějaké nápady?


  • 0
\m/

#350 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 21:59

jen z mé strany rychlé info - pokud by jsi se chtěl pokusit o první způsob, pak můžu být nápomocen v tom, že Locusí API může být o nějaké informace rozšířeno (pokud to bude dávat smysl). To jen aby nebylo dogma, že obsah geoaching dat v Locusu je konečná a přes tu vlak nejede. Jede ...


  • 0

#351 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 8:39

Právě, že by to bylo zbytečné, jednalo by se o v Locusu nezobrazitelná data.


  • 0
\m/

#352 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 8:49

Pomalu se pouštím do zpětného ukládání změn, jistě nejočekávanější novinky roku. A dle očekávání narážím na problémy. :-)
 
Zatím řeším, jak to vůbec uchopit. Z Locusu dostanu informaci, že bod X se změnil - získám jeho interní ID v Locusu, jeho jméno a pokud je to keš, tak i GC kód. Z toho plyne, že nedostávám informaci co se změnilo, ale že se něco změnilo.
 
Interní ID mi umožňuje získat kompletní data o keši z Locusu. Původně jsem si říkal, že bych takový bod smazal v geogetí db a znova jej tam vložil, již změněný. To jde technicky, problém je v tom, že data v Locusu a geogetí DB nejsou 1:1 - ne vše importuji a ne vše lze vůbec importovat. Jinými slovy, v Locusu je toho méně než v Geogetu a tímto způsobem by došlo ke ztrátě určitých dat.


To at te ani nenapadne. Akorat bys tim v DB nadelal jeste vetsi bordel, o ztrate dalsich dat nemluve.
 

Druhý způsob, který mám teď v hlavě je ten, že provedu aktualizaci všech v Locusu změnitelných údajů - tj. třeba poznámky, souřadnic. Tady vyvstává problém u waypointů, které můžou být z Locusu také smazány, tj. nestačí je jenom přepsat, protože ten smazaný by zůstal. Vyřešit to samozřejmě lze, ale asi to bude trošku časově/datově náročnější, ale snad by nemuselo vadit.
 
Třetí způsob: nějaké nápady?

Ze bys proste vzal vsechno, co je v Locusu a napal to do DB? Neni trochu zbytecny pretahovat znovu trea i listing, kterej v 99,9 % pripadu nikdo nemeni? To spis opravdu vola po nejaky detekci, co se v Locusu prave zmenilo...
  • 0

#353 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 9:33

Ze bys proste vzal vsechno, co je v Locusu a napal to do DB? Neni trochu zbytecny pretahovat znovu trea i listing, kterej v 99,9 % pripadu nikdo nemeni? To spis opravdu vola po nejaky detekci, co se v Locusu prave zmenilo...

Dyt tam píšu, jen data změnitelná v locusu - což listing, pokud je mi známo, není. :)


  • 0
\m/

#354 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 9:52

Ja jsem ted trochu mimo, takze klid. Hlavne, ez jsem te pochopila :D
  • 0

#355 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 20:58

Zprávy z bojiště, mám hotové filtrování pouze vypočtených (s WP typu Final) keší. :-)


  • 2
\m/

#356 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2014 - 9:05

Mám dotaz - nově vzniklou keš v Locusu (můj či G4L addon), která neexistuje v databázi:

  1. vložit do ní?
  2. nevložit? (nic nedělat)
  3. dát do nastavení možnost zda vložit či nic nevložit?
  4. zobrazit dialog s dotazem zda vložit či nevložit?

Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 07 červen 2014 - 9:06

  • 0
\m/

#357 Bambulini

Bambulini

    Bambulini

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2014 - 9:45

A co varianta: nastavení (3.) s volbami [vložit | nevložit | dotázat se] a pak případný dotaz (4.) [vložit | nevložit]?


  • 0

#358 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2014 - 21:53

Nejsložitější možná možnost, ale budiž. Mám ji rozpracovanou, tak snad se zadaří.


  • 1
\m/

#359 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2014 - 19:38

Dlouho nebyl žádný update, tak trochu rozvířím klidnou hladinu.  :P

 

Pracuje se na tom, ale je to trošku složitější, než by se zdálo. Jinými slovy, teoreticky to funguje, ale prakticky ne. Musíme ještě s menionem doladit kdy má Locus hlásit změnu keše (ted třeba chybí smazání wpt) a hlavně, když si z Locusu poptám změněnou keš, tak mi vrátí původní. Prostě samé radosti. :rolleyes:

 

A do toho všeho mě ještě chtěli v jedné firmě, takže už ze mě není vytížený student, ale vytížený pracant. Ale nebojte, věřím, že se dílo podaří.  ;)


  • 0
\m/

#360 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 11:19

Ahoj Voldiku, obracím se na Tebe víceméně z popudu meniona. Používat Locus a v něm zobrazování keší v live mapě z databáze Geogetu. Dříve to fungovalo pěkně tak, že jsem v Locusu ke keši zobrazil seznam waypointů, např. stage multikeše, tu jsem si v terénu vyluštil a pak jsem přidal nový waypoint s vypočtenou finálkou. A locus si ho pěkně pamatoval až do svého vypnutí. Už nějaký pátek to ale funguje jinak - pokud přidám waypiont a pohnu myší, waypoint se ztratí. Menion říká, že při změně mapy si vyžádá keše z add-onu, čili mnou zadaný ruční bod už nedostane. A že by cestou mohlo být ukládání bodu do geogetí databáze. Já si ale myslím, že by se tyto ručně zadané waypointy možná nemusely ukládat do databáze, ale do nějakého seznamu v paměti - a je samozřejmě otázka, jestli v Locusu nebo v add-onu. V add-onu by to ale smysl možná mělo v tom, že by byl svázaný s konkrétní keší. Tj. addon by body načetl z databáze, doplnil o body ze seznamu v paměti a to by podával locusu.

 

Možná to je to, co se tu v poslední době řeší, nevím... Jen se chci zeptat na názor na realizovatelnost. V každém případě díky za pohled autora add-onu.

 

Edit: Právě jsem se dozvěděl, že v Locusu si mohu přidávat vlastní oblíbené body - ty se na mapě zobrazují v pořádku. Přesto by mě ale téma ručního přidávání dočasných waypointů ke keši zajímalo...


Tento příspěvek byl upraven od LBD945: 11 červenec 2014 - 11:32

  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama