Přejít na obsah


Fotka

Locus - addon GeoGet Database


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
514 odpovědí na toto téma

#361 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 11:23

Koukám že jsem ti to voldíku zavařil. Psal jsem že tohle je třeba udělat na straně add-onu, nic víc :)

 

Nicméně překvapuje me "že to dříve fungovalo", protože to fungovat nemohlo. Data z Live mapy prostě nejsou nikde uložená, takže jakmile přijdou nová data, přemažou ta stará. nevyužíval jsi prostě importu z add-onu do Locusí databáze a pak si zobrazoval keše přímo z Locusu a ne přes Live mapu?


  • 0

#362 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 12:18

:) Opravdu nechci dělat potíže, natož někomu zavařit :) Ale opravdu - na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí - ještě donedávna jsem si finálku vždy přidal ke keši jako nový waypoint, napsalo to upozornění, že bod není uložen v databázi, nicméně v mapě opravdu byl vidět, nikam nemizel, až při ukončení aplikace. Až teprve dnes mě petulinka naučila, že existuje něco jako oblíbené body. Ty ale zase nejsou spojené čarou s úvodními souřadnicemi keše (to je ale jasné, samozřejmě).

 

Nevím, co import z add-onu - pokud to je extra krok, který se musí v locusu ručně udělat, tak opravdu jsem to nedělal. Po spuštění locusu a pohnutí mapou se mi objeví na mapě keše z geogetu a já pro to nic dalšího nedělám a nedělal jsem.


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#363 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 14:46

Drive to opravdu fungovalo. Zobrazil jsem si WP u bodu nacteneho pres LiveMapu a ikdyz kes zmizela, tak WP zustaly viditelne na mape az do ukonceni Locusu.
  • 0

#364 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2014 - 19:50

@Dragouni: OK, ale tohle už je opravené, aspoň dnes jsem to zkoušel, a co je v Geogetu, to je už v pořádku i v Locusu - i waypointy. Když tam ale přidám ručně nový waypoint, např. čerstvě vyluštěnou finálku, tak ta při prvním pohybu mapy zmizí. Pokud tedy dřív, než pohnu mapou (a finálka je tedy ještě zobrazená), se na ni nenechám navigovat. Navigování ji udrží při životě, dokud ho nevypnu. Pak bod zmizí. A já tvrdím, že takto přidaná finálka dřív nemizela. Netuším, jak je to vevnitř udělané - třeba se dočasné body v Locusu dřív nějak špatně mazaly po pohnutí mapou, takže zůstaly zapamatované i po pohybu mapou (jen fantazíruju), ale opravdu zůstávaly.


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#365 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2014 - 12:50

Drive to opravdu fungovalo. Zobrazil jsem si WP u bodu nacteneho pres LiveMapu a ikdyz kes zmizela, tak WP zustaly viditelne na mape az do ukonceni Locusu.

 

Myslím, že se jednalo o chybu, kterou jsem i já osobně menionovi reportoval. :D

 

Jinak to co po mě, LBD945, chceš není nic jednoduchého a moc v tom nevidím smysl/užitek. Live mapa má nějaký smysl/zaměření, import má nějaký smysl/zaměření a kombinováním těchto dvou odlišných věcí nevznikne nic dobrého. Jen pro upřesnění, Live mapa slouží k rychlému zobrazení keší v mém okolí, aniž bych je měl uložené v Locusu. Pokud mě nějaký bod zaujme, můžu si na něj kliknout a zobrazit podrobnosti, které se načítají až na vyžádání. Taky tam je u takového bodu magické tlačítko +, kterým si ho můžu natrvalo umístit do Locusu. Typicky, pokud se jedná o multinu a obcházím několik stages, tak nevidím důvod k tomu, aby keš nebyla uložena v Locusu. Po obejiti si vypočítám finálku, přidám nový waypoint typu Final či přepíšu souřadnice bodu a vidím kde finálka je. Po odlovu můžu takovou keš z Locusu smazat nebo doma si finální souřadnice přepsat do Geogetu či kamkoliv jinam.

 

V další verzi bude snad addon umět ukládání změn rovnou do databáze v telefonu, pak by to bylo trochu snazší. :)


  • 0
\m/

#366 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2014 - 6:53

Ahoj a díky. I já jsem mezitím trochu změnil názor. Možná nejprve, proč jsem nechtěl, aby keš byla uložena v Locusu. Chtěl jsem, aby keše měly jeden zdroj, ne že se něco bude brát z add-onu, něco bude v Locusu... Jak něco dočasného uložím v Locusu, tak nesmím zapomenout to po použití zase smazat, kdežto při starém způsobu stačilo jen ukončit Locus a pro změnu dat aktualizovat databázi, čímž zmizelo vše, co tam být nemá.

 

Ale. Už několik měsíců mi Locus během navádění poměrně často padá. Jdu s kompasem, najednou to napíše, že došlo k neočekávané chybě a aplikace musí být ukončena. V takovém případě jsem musel dočasnou finálku naťukávat znovu. Minulý týden jsem byl na noční keši, kde se poloha finálky v terénu spočítala, uložil jsem ji do Locusu, a když mi Locus během těch 250 m k finálce třikrát spadl, stačilo ho jen znovu spustit a finálka tam byla.

 

Takže své původní přání beru zpět. Stávající stav je vyhovující a už ho nepotřebuji měnit.

 

Ale v tvé odpovědi mě zaujala věta "Po obejiti si vypočítám finálku, přidám nový waypoint typu Final". Kde/jak to udělám? Teď používám v Locusu funkci Přidat nový bod - ale to je samostatný bod, ne waypoint. Nebo to myslíš jako doma v počítači? Jak říkám, Locus moc neznám, používám jen těch pár funkcí, co potřebuji, rád si nechám doporučit případný efektivnější postup. Díky.


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#367 Tinklebell

Tinklebell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)
  • LocationBrno

Publikováno 28 červenec 2014 - 7:17

Je to sice odpověď na dotaz z jiného tématu, ale :) : Vyluštěnou finálku v terénu přidávám takto:  Locus - rozklikneš keš - a z nabídky Další (ikona pro rozbalení nápovědy, zalogování, poznámky ad.) - je nabídka přidat nový bod. Mně to funguje. Hezký den.


  • 0

#368 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2014 - 7:49

To Tinklebell. Jojo, to teď nově používám, ale mám tu funkci rovnou na pravém panelu, abych nemusel keš rozklikávat.


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#369 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2014 - 14:29

To Voldik. A jsem v pytli. Neprozřetelně jsem si spustil úklid v telefonu, který mi uklidil i nastavení add-onu pro zobrazení keší z geogetí databáze. Jenže když chci aplikaci spustit, abych si znovu zadal cestu k databázi, spadne to hned s chybou. Dvakrát jsem využil možnost nahlásit, tak snad dorazily nějaké logy... No ale co s tím? Jak jinak add-on nastavit? Dokonce jsem dal add-on odinstalovat a znovu ho stáhl a nainstaloval - a nic, nespustím ho, nenastavím. Může za to Android 2.2?


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#370 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2014 - 19:53

Noo, přišlo to, vypadá to, že Android 2.2 nebude podporován. :-) Poslal bych ti bokem verzi, která funguje.

Edit: Akorát to nebude hned, protože tam mám rozdělané změny, to by ti zas nefungovaly jiné věci. Bohužel ti ted nemuzu více pomoc, leda by měl někdo nějaké starší APK (bez reklamy).


Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 28 červenec 2014 - 20:10

  • 0
\m/

#371 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2014 - 8:15

No, já časem upgraduji telefon, ale přesto bych to rád rozchodil. Pokud někdo máte starší apk a můžete mi ho poslat, budu velmi rád. Předem velké díky. david.lebeda@seznam.cz


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#372 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2014 - 11:29

Nejprve chci moc poděkovat Dragounům za poslání starší verze. Po nainstalování se v pořádku spustila, nastavil jsem si geogetí databázi, spustil Locus a keše se v něm pořádku objevily. Bohužel radost trvala jen chvilku, než jsem zjistil, že keše v Locusu sice vidím, ale mám k dispozici jen jeden pený výřez v mapě. Jakmile mapu někam posunu nebo přiblížím, po několika sekundách se vrátí zpět do původního výřezu a měřítka. Když v Locusu vypnu periodické aktualizace, nedělá to, ale nevidím keše (samozřejmě). Myslel jsem, že si nainstaluju verzi z poslaného apk, nastavím si cestu a pak ji přepíšu aplikací z googleplay, ale googleplay mi nenabízí možnost ji přepsat, jen spustit nebo odinstalovat.


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#373 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2014 - 18:38

To je nějaké divné chování Locusu... To není nic, co by addon ovlivnoval.  :mellow:


  • 0
\m/

#374 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2014 - 18:45

Aby to bylo zajímavější, zjistil jsem, že pokud si mapu posunu tak, aby na obrazovce neležela žádná keš, tak neuskakuje. Jakmile ovšem mapu posunu tak, že by byla nějaká keš vidět, začne to blbnout.

 

V každém případě díky za dosavadní pomoc/rady. Nedá se nic dělat, musím zatím vydržet :)


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#375 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 7:28

Jen info: nakonec jsem našel vyhovující řešení s tou staší verzí add-onu. Vypnul jsem v Locusu periodické aktualizace a na pravý panel přidal tlačítko pro načtení keší z Geogetu. Načtu si je tedy ručně stiskem tlačítka, to funguje dobře a kešovat se tak docela dobře dá.


  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#376 cpbbt

cpbbt

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2014 - 11:59

Ahoj. Pořídil jsem si nový telefon S3 Neo s Android 4.4.2 a nastaly problémy.

Geoget databázi jsem umístil na SD kartu (kopírováno v PC) a nastavil cestu k databázi.

V Locusu mi to ale píše GeoGet databáze pro Locus se zastavila.

Co s tím?

Dík


  • 0

#377 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 6:09

Mrknu na to, shodou okolností mám stejný telefon. Ale odvahu připojit kartu jsem ještě nenašel. :-D
  • 1
\m/

#378 cpbbt

cpbbt

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 11:30

No zatím jsem ty vyřešil tak, že jsem to přesunul na tu emulovanou SD kartu.

Ono ten Android 4.4.2 nedovoluje zapisovat na SD kartu.


  • 0

#379 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 11:37

Ano, něco takového tam je, každopádně se to musí ošetřit i v aplikaci.
  • 0
\m/

#380 budnicek

budnicek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2014 - 9:01

Ahoj, chtel bych se zeptat, porad me zlobi import kesi do locusu, driv slo naimportovat celou databazi, ted jen nejblizsi okruh, vim, ze je to nejaky problem s (asi) operacni pameti nebo co a ze je to v reseni.... ale kdyz tu kolega zminil starsi verzi databaze, nevyresilo by to ten problem? Mam taky android 2.2 a jestli to do nove verze opravite a na 2.2 to treba nejak nepujde.... nemohl bych taky poprosil o zaslani stare verze? pripadne moc dik! saky(zav)centrum(tecka)cz


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama