Přejít na obsah


Fotka

GPI generator

garmin

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
207 odpovědí na toto téma

#181 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 197 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2019 - 7:29

zmatkum napomaha i to, ze format GPI souboru toho umoznuje mnohem vic, nez umi firmware GPSky. Takze treba ten strom kategorii jde v souboru udelat prakticky jakkoliv vnoreny, ale GPSka neumi tak hluboko jit. Kategorii muze byt v souboru mnohem vice, ale GPSka si do pameti nacte jen prvnich X. Atd.


  • 0

#182 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2019 - 13:44

Tak jsem si ještě prosel soubor s ikonama a ve složce kterou mám nastavenu pro ikony "colorado_dakota_oregon_gpsmap62_original" je další složka s ikonama "_src" různé velikosti a tu když jsem vyhodil a po novém vygenerování bodů poigarminem a nahrátí gpi bodu do garminu O 650 uz se ikony zobrazují. Díky všem za rady.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#183 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 445 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2019 - 14:13

V dané sadě chybí ikony pro labky, ty jsou asi novější než exportní skript. Zkoušel jsem je udělat, ale pak jsem použil hodně zjednodušenou, jen velké L v barevném čtverečku, stejně se ale ztrácí mezi ostatními ikonkami.


  • 0

#184 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2020 - 16:13

Ahoj, stahuju si GPXko kde je nastavená hodnota 100m priblizeni k bodu

https://osm.fit.vutb...x&proximity=100

 

například jeden bod tam + hlavička

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes" ?>
<gpx version="1.1" creator="OsmHiCheck"
  xmlns="http://www.topografix.com/GPX/1/1"
  xmlns:gpxx="http://www.garmin.com/xmlschemas/GpxExtensions/v3"
  xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
  xsi:schemaLocation="http://www.topografix.com/GPX/1/1 http://www.topografix.com/GPX/1/1/gpx.xsd
  http://www.garmin.com/xmlschemas/GpxExtensions/v3 http://www8.garmin.com/xmlschemas/GpxExtensions/v3/GpxExtensionsv3.xsd">
<wpt lat="49.44474" lon="14.34101">
<name>Zvíkovec [information:board]</name>
<desc>no img</desc>
<sym>misc-info</sym>
<link href="https://osm.org/node/285329440"></link>
<extensions><gpxx:WaypointExtension><gpxx:Proximity>100</gpxx:Proximity></gpxx:WaypointExtension></extensions>
</wpt>

 

 

Generuju si pak GPI prikazem

d:\openstreetmap\_Rozcestniky_GPI>gpigen.exe "./Rozcestníky OSM" OSMCZ_ROZCESTNIKY.gpi
GPIgen 1.1 by Lukas Gebauer (Czech Republic)
  Translating set of GPX files into one GPI file.

Usage: gpigen.exe <source_path> <destination_file>

Group: OSMCZ_ROZCESTN═KY
  File: ./RozcestnÝky OSM\OSMCZ_ROZCESTN═KY.gpx
    24641 POIs
  Optimalization...
    Alerts: ON
    Regions: 244 MaxSize: 253 MaxDeep: 6

Done.

Nicmene jsem vzal dneska Montanu 650 do terenu a i pri priblizeni pod 100m zadna informace o varovnem bodu, pipnuti neprislo. Dělám něco špatně ?


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#185 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 693 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2020 - 17:29

Ja mam s timto parametrem zkusenosti takove, ze to nekdy funguje a nekdy ne. Nemam tuseni na cem to zavisi, ale i bez zemeny souboru to nekdy pipa a nekdy nepipa. Na webu lze najit jakysi algoritmus, podle ceho se to pipani ridi (jak rychle a z jakeho smeru se k bodu priblizujes), ale i kdyz jsem podle mne ty podminky splnil, ne vzdy pipa. Beru to jako fakt a dalsi garminovsky vynalez.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#186 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2020 - 17:48

Ja mam s timto parametrem zkusenosti takove, ze to nekdy funguje a nekdy ne. Nemam tuseni na cem to zavisi, ale i bez zemeny souboru to nekdy pipa a nekdy nepipa. Na webu lze najit jakysi algoritmus, podle ceho se to pipani ridi (jak rychle a z jakeho smeru se k bodu priblizujes), ale i kdyz jsem podle mne ty podminky splnil, ne vzdy pipa. Beru to jako fakt a dalsi garminovsky vynalez.

Haluma to popisuje tady http://www.geocachin...e-8#entry533741

Ja vsak myslel ze blizkost bodu je definovana ze jsem v radiusu od bodu. Garmin vsak myslel neco jineho :)


Tento příspěvek byl upraven od fatbozz: 03 květen 2020 - 17:48

  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#187 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 693 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2020 - 18:51

Podle toho, co si pamatuju, je toto dost zjednodusene. Roli tam urcite hral jeste "priblizovaci" vektror. Zkousel jsem to ted najit, ale nejak se mi nepodarilo.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#188 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2020 - 17:55

Je to divné. Dneska jsem vzal kolo a vyrazil s body do terénu. I přestože jsem si ověřitl v navigaci že výstraha je 100m přímo v detailech bodu, tak se varovný ton nekonal. Jel jsem přímo kolmo k bodu a přestože jsem na něm stál, navigace mlčela. Zkoušel jsem se různě oddalovat, přibližovat a nic. Vyzkoušeno pak na další bod o několik km dále a stejná situace.


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#189 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 693 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2020 - 18:06

Jak jsem psal. Mam tu zkusenost, ze nekdy se to ozyva, nekdy ne. A zda se mi, ze bez ohledu na cokoli. Mam trvale nastavene priblizeni k rozcestnikum a tak 70 % je ticho.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#190 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2020 - 19:47

A máš takovou zkušenost i  s originálním POI loaderem ?


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#191 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 693 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2020 - 20:52

Ano, mam. Ale je pravda, ze ten uz jsem nepouzil hodne dlouho.

 

EDIT: A ted si uvedomuju, ze nekdy, kdyz to pipa pri priblizovani, pipa to i pri vzdalovani. Ale taky ne vzdy.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 09 květen 2020 - 20:53

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#192 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 197 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2020 - 10:38

Předně je třeba si uvědomit, že k POI neexistuje žádná dokumentace. Vše, co GPIgen dělá, je výsledek analýzy vygenerovaných souborů. A od ceho nemam funkcni priklad, tak to zkratka nemam podle ceho odhalit.

 

Takže kdykoliv má někdo pocit, že něco nefunguje jak má a z POIloaderu to funguje, stačí vyrobit testovací případ. Vzít jeden jediný bod a na něm problém demonstrovat. Tedy přiložit zdrojovy GPX toho jednoho bodu a k tomu vygenerovaný výsledek z GPIgen a z POIloaderu. A ja to pak mohu rozebrat na prvocinitele a zkoumat, ktery ten bitik ci bajtik by mohl zpusobovat odlisne chovani. Bez toho to nejde!

 

Pokud se ale vysledek z POIloaderu chova stejne, pak fakt netusim jak bych mohl vedet spravne hodnoty, aby byl Garmin spokojeny. Predesilam, ze s Garminem se dohodnout neda.


  • 0

#193 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 693 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2020 - 14:21

A máš takovou zkušenost i  s originálním POI loaderem ?

 

Tak to vyzkousej s POI Loaderem sam. (Je to uz opravdu dlouho, co jsem ho pouzil, a treba se pletu.) Kdyztak pak muzes Halumovi poslat ten priklad.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#194 SedivaKocka

SedivaKocka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2020 - 20:44

Dobrý večer,

 

Nevím jestli je toto správná sekce, pokud ne, omlouvám se a prosím o přesunutí. 

 

 

Začal jsem používat GeoGet na správu keší a pročetl jsem se různými radami zde na fóru, co a jak nastavit, ... různá makra a doplňky, mezi nimi POI Garmin - GPX pro POI Loader.

Chtěl jsem jím vytvořit .gpx pro POI Loader (nebo gpigen) a tím připravit .gpi do navigace Dakota 10 (Garmin/POI). 

 

Gpxka se podařilo vytvořit (roztřídila se do složek, k nim ikonka příslušného druhu keše), gpičko taktéž (zkoušeno POI Loaderem i gpigenem), avšak když jej dám do \Garmin\POI, nezobrazí se mi v BaseCamp ani v Mapsource pro kontrolu. Pokud dám gpx do \Garmin\GPX, BaseCamp kešky načte v pořádku. 

 

Co dělám špatně? 


  • 0

#195 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 320 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2020 - 22:21

a on Basecamp umí POI?  Ani Mapsource


  • 0

#196 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 197 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2020 - 6:03

Basecamp ano, když máš připojenou GPS a hodně prizoomujes, tak ti ukáže poi z gpsky. Jen se, narozdíl od GPS, rozhodl ukázat všechny poi i s popisky, takže je to dost guláš...

Samotná GPS má ve výchozím stavu nastaveno,cze poi zobrazí taky až při nepraktický velkém přiblížení. Já si to vždycky v menu mapy prenastavim, aby mi je ukazoval už dřív.
  • 0

#197 SedivaKocka

SedivaKocka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2020 - 7:32

Tak jde spise o to, ze v BaseCampu v oddilu Uzivatelske body, neukaze nic. I kdyz dam max zoom, tak na mape takzez nic.

Pokud dam do \Garmin\GPX gpxko, v BaseCampu, Uzivazelskych bodech pripojene GPSky se objevi seznam bodu.
  • 0

#198 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 320 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2020 - 9:31

to prostě zkontroluj přímo v Garminu, a nastav si rozumné přiblížení, aby se ukázaly (obvykle mám cca 5-8 km)


  • 0

#199 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 197 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2020 - 19:34

Zobrazeni na mape v GPS zavisi na nastaveni zobrazovani "uzivatelskych bodu", nastavuje se tam od jakeho zoomu je zobrazuje, nebo "auto". Ta automatika je na prd.

Pritomnost muzes overit pomoci vyhledavani bodu, POI tam maji svoji ikonu, pod kterou by mely byt videt.

 

Pokud tam nic neni a jsi si ipravdu jistym ze jsi to nahral spravne, pak zkus peroblem demosntrovat na necem malem, treba na jednom bodu. Kdyz mi pak posles to zdrojove GPX a vygenerovanu GPI soubor, muzu to proverit.


  • 0

#200 SedivaKocka

SedivaKocka

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2020 - 11:42

V navigaci funkční vše jak má, a to je hlavní. Ten BaseCamp jsem chtěl víceméně ze zvědavosti, takže již dále neřeším - priorita je opravdu zobrazení v GPS, a to funguje. Děkuji všem za rady.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin

1 uživatel(ů) prochází toto téma

1 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů


    MikiHamza

Reklama