Přejít na obsah


Fotka

Offline listing


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
10 odpovědí na toto téma

#1 HADovo

HADovo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2014 - 10:14

Ahoj,

 

narazil jsem na následující věc. Když vytvářím off-line listingy, stáhnou se obrázky i mapy a to dle priorit - pro CZ je seznam, pro cizinu MapQuest. Problém nastane v situaci, kdy bych chtěl pro cizinu mapy Google. Zruším-li v nastavení příznak "povolit" pro MapQuest, Google mapy se při vytváření off-line obsahu nestáhnou. Pouze v případě, že je stáhnu tlačítkem v detailním náhledu listingu, se po následném generování off-line listingů objeví Google mapa v off-line složce.

Jedná se o chybu na straně geogetu nebo někde mezi klávesnicí a židlí?

 


  • 0
HAD

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 182 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2014 - 10:20

Je to zamer, protoze Google nasadil na ty mapy tak prisne limity, ze to pro hromadne generovani nema prakticky smysl. kdyz si vezmes, ze na kazdou kes potrebujes obrazky dva, navic prumerne odpovida na kazdou kes jeden waypoint. Takze jedna kes jsou prumerne ctyri mapky. Svuj denni limit bys vycerpal uz pri offline generovani pro 250 kesi. Navic jedna se u limit pro cely tvuj pocitac - nesmel bys lezt na zadny jiny web, kde se ty staaticke mapy taky pouzivaji a taky ti uziraji tvuj denni limit...

 

Proto se z Googlu hromadne mapky nestahuji.


  • 0

#3 HADovo

HADovo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2014 - 10:45

Díky za bleskovou odpověď!


  • 0
HAD

#4 Jarda Hlávka

Jarda Hlávka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2015 - 11:58

Mohu poprosit zkušenější uživatele geogetu o radu?

Zkoušel jsem stahovat listingy offline, což fungovalo a potřeboval bych vědět, pokud do databáze stáhnu další a další keše a zapnu znovu stahování offline listingů.

Bude to fungovat stejně jako u keší, že se stávající databáze offline listingů aktualizují a stáhnou se jen nové. Ptám se proto, že jsem si zadal 30km kruh kolem domovských souřadnic, stáhlo mi to cca 1400 keší,

následně to po 3 hodinách stáhlo i offline listingy. Pokud to bude stahovat jen pro nové keše, tak to bude skvělé. Díky za info.


  • 0

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4GB/64GB - a:Drake plus - GeoGet


#5 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 672 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2015 - 12:12

Stahovat jen nove kese GG beznym zpusobem neumi. Moc mi neni jasne, proc by to umet mel. Kese se v prubehu casu dost meni - stav archive/disable/enable, ale i atributy, velikost a dokonce obcas i dojde ke zmene typu kese. Aktualizaci ziskas vzdy posledni stav vsech kesi (v tvem pripade v oblasti, kterou jsi zadal).


Tento příspěvek byl upraven od gord: 25 březen 2015 - 12:13

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#6 Jarda Hlávka

Jarda Hlávka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2015 - 12:27

Omlouvám se, mám geoget cca 2 týdny a čtu postupně na netu jak se s tím poprat... Od minulého týdne i PM členství, takže už můžu využívat vše naplno :-)

Položil jsem tu otázku blbě, zkusím napsat jinak o co mi jde - vytyčím si akční rádius kolem bydliště, dám Import/ Stáhnout kešky, tím se doplní nové a aktualizují stávající - viz. tvůj příspěvek, to si myslím dobře?

Pak bych chtěl mít v listingu i fotky na to jsem myslel, že využiji - Seznam/ Offline listingy a tam právě mi není jasné jestli se to jen aktualizuje nebo stahuje celé znovu?

K lovu používám a:drake a líbí se mi, že po nakopírování geoget.imc mám možnost v terénu mrknout, třeba na fotohint atd.


  • 0

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4GB/64GB - a:Drake plus - GeoGet


#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 182 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2015 - 14:01

Nejdrive se bere obrazek primo z databaze, po nejakem case (uz si nepamatuji z hlavy jakem) se kontroluje, jestli neni na webu novejsi verze. A kdyz je, tak se stahne znovu.


  • 0

#8 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 090 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2015 - 12:41

Potřebuji se zeptat na způsob stahování obrázků při volbě off-line listingy.

 

Pokud dám tuto volbu,proběhne stáhnutí obrázků.

Vím, že se stáhnou obrázky jak do listingu (ať už jsou na webu GS, nebo někde jinde), které jsou přímo vložené do listingu.

Po příspěvku od Jardy Hlávky jsem si myslel, že po některé z aktualizací GG už se stahují i obrázky, na které jsou umístěny odkazy na konci listingu a kde jsou většinou i fotohinty.

 

Ovšem při zkopírování souboru *.imc do a:drake mi a:drake sice ukáže obrázky z listingu, ale v galerii se zobrazí pouze QR kód. Při zobrazení keše v GG mi to žádné odkazy na fotky také neukáže.

Dělám něco špatně, nebo tento postup nedovoluje zobrazovat fotky, které jsou jen v odkazech?


  • 0

#9 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2015 - 15:09

Na fotky v odkazech je plugin spoiler, pokud se nepletu.
  • 0

#10 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 620 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2015 - 16:52

Je to zamer, protoze Google nasadil na ty mapy tak prisne limity, ze to pro hromadne generovani nema prakticky smysl. kdyz si vezmes, ze na kazdou kes potrebujes obrazky dva, navic prumerne odpovida na kazdou kes jeden waypoint. Takze jedna kes jsou prumerne ctyri mapky. Svuj denni limit bys vycerpal uz pri offline generovani pro 250 kesi. Navic jedna se u limit pro cely tvuj pocitac - nesmel bys lezt na zadny jiny web, kde se ty staaticke mapy taky pouzivaji a taky ti uziraji tvuj denni limit...

 

Proto se z Googlu hromadne mapky nestahuji.

Zajímavé, možná trošku offtopic - zkoušel jsi nějaký řešení přes OSM?

 

A ty offline google mapy, neznám Geoget, ale pokud se stahují vždy stejná území - nebylo by (sice hodně na hraně) možné si ty dané území pro keše někdě kešovat a pak případně pro stejné keše, ale pro jiné uživatele postovat to, co již máš staženo někde na mezikusu hardware?


  • 0
:)

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 182 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2015 - 21:26

Strucne z tabletu:
OSM tam dávno je, přečti si podmínky Google, ale i kdyby to slo, posles mi tolik peněz, abych mohl ten mezikus pořídit a dlouhodobe provozovat? Takže se vrátíme zpet na zem...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama